zuxxi.com//sinema|geyiks

U2

Pazar

Ne zaman pazara gitsem en az bir tane ağlayan çocuk görürüm. Neden???

Ayko Ayko Ayne

"Bak. Sevgilim. Odamda bak beni bekliyooooooooooor. Çekiver perdeyi anane, çekiver anane." Bu şarkı sözlerini hayal gücü çok yaratıcı olan Grup Vitamin yazmıştı. Melodiyi de siz uydurun artık.

Banyo

Saçların felaket jölelidir ve kazık gibi olmuştur. Banyoya girdiğinde su, jöleli saçlara değdiği anda içimi çok garip bi his kaplar hep.

Okulu Asardım

Hatırlarmısınız bu şarkıyı bilmem ama Aylin Livaneli söylerdi. Sözleri de şöyleydi: Okulu asardım dünyaya küserdim dalıp da giderdim gözlerinin içine... Hatta klibinde Tolga Savacı da oynuyordu. Ve hatta motorla uçabilen ilk insanlar olmuşlardı.

Orkid

Bu Orkid ve bilimum hijyenik kadın bağı reklamlarında neden hep mavi renkte su kullanılır anlamış değilim..

Su, Soğuk Su

İyi de o reklam istanbulda çekilmedi ki. İzmir Alsancak Garı önünde çekilmişti. Hatta tabureleri getiren taksinin plakası da 35'li. Ya bunu da söliim yani.
  • Yeşil Yol - The Green Mile

    MÜKEMMEL

    Ben bu filme kendi isteğimle ve hatta arkadaşlarımı da yanımda sürükleyerek gittim.Filmden acaip etkilendim olacak ki eve gittiğimde bir anda düşünüp ya elektrikli sandalyede uygulamalar böyle miydi eskiden diye düşündüm.Bu arada film arası verildiğinde dışarı çıkarken TRT den geldiler ve bize filmi nasıl buldunuz diye sordular.Arkadaş konuştu,bizde arkadan mükemmel diye bağardık.KARİZMAMIZ YÜKSELDİ.Tom Hanks'in oyunculuğu diğer filmlerde olduğu gibi bu filmde de mükemmeldi.Ben diyorum ki gidin görün ve etkilenin..
    Puan: 10
  • Güneşe Yolculuk - Güneşe Yolculuk

    öğğğ

    kusmak istiyorumm
    Puan: 1
  • Gerçek Efsaneler - Urban Legend

    saçmalamayın yaa

    film bence çok güseldi.Faculty den 10000000000000000 kat iidi.AFerim kıza ii öldürdü herkesi..
    Puan: 10
  • Kumsal - The Beach

    bilemicem valla

    Filme herkes gibi bende büyük umutlarla gittim ama biraz hüsrana uğradım ve midem bulandı.Leonardo nun neden bi ara çıldırdığını anlamış deilim ama güsel yanı ise kumsalın mükemmel bi manzarası vardı.
    Puan: 4
  • Amerikan Güzeli - American Beauty

    Mükemmel...

    Bana göre bu film çok güsel bi filmdi.Yani seyrederken acı çekmediğim ya da yeter artık bitsin dediğim duygusal filmlerden çok daha öte bi filmdi benim için.Zaten Kevin Spacey de oscarı aldı ve american beauty en ii film oscarını aldı götürdü.Ben beğendim,kankam beğendi,kızlar beğendi.Bir de şu çok ilgimi çekmişti:Komşu çocuğunun babasının gaylerden nefret etmesi vefilmin sonunda gay olduğu anlaşılması.İşte filmin burasını anlayamadımm.Ya da ilgi kuramadım.Ama yine de izlemeye değer.TARİH:29/03/2000 SAAT:23.25 MEKAN:EV Hoşçakalın..
    Puan: 10
  • Altıncı His - The Sixth Sense

    Mükemmel...

    Bana göre çok ii hatta iinin ötesi bi filmdi.Ama nedense oscarı alamadı.H.J.Osment'da alamadı.Fİlme 2 kez gittim.Filmin sonunda afallayıp kaldım.Bu arada bu yazıları yazma tarihim.30/03/2000 Soora nerden bilio bu oscarları falan demyin ha..
    Puan: 10
  • Blair Cadısı - The Blair Witch Project

    PERFECT

    valla bence güseldi.Arkadaşımla beraber gittim arkadaşım film çıkışında yanımda deildi.Sonra bi baktım ki koltuğa yapışmış bi vaziyette.YAni açıkçası filmde altımıza sıçıyorduk.
    Puan: 10
  • Çifte Tehlike - Double Jeopardy

    ne ddiim

    sıkıcı..
    Puan: 2
  • Stigmata - Stigmata

    BANA GÖRE..

    valla sizi bilmem ama bu film bence güsel bi film.Ayrıca film bittikten sonra Hz.İsa nın söylediği sözleri duydunuz mu acaba? Bunları kendi söylemiş.Bana göre gerçekten güsel bi film.Unutmayalım ki stigmata gerçek bi olay....
    Puan: 5
  • Manolya - Magnolia

    bi saniye

    bana göre gerçekten güseldi.Arkadaş öfleye pöfleye izledi bu filmi.Fakat sanırım benim şanssızlığım olacak (ya da sinemadaki kişilerin anlayışsızlığı)salonun yarısı filmin ilk yarım saatinde salonu terkettiler.Anlayışsız insanları burdan esefle kınıyorum.Ve 10 puan veriyorum...
    Puan: 10
  • Buradan Çok Uzakta - Anywhere But Here

    banane

    film güseldi be kardeşim.Hem güsel olmasada sadece susan sarandon için 10 puan veririm valla.Susan'a aşığım ne kadar da benden büyük olsa da..
    Puan: 10
  • Hayalet Süvari - Sleepy Hollow

    U2 derkü....

    Hayalet süvariye arkadaşla yaklaşık 6 saat önce gittim.Filmle hep dalga geçiyoduk ama film baya güseldi.Kesik başlı hayaletin dişlerine bittim.
    Puan: 7
  • Erkek Jigolo - Deuce Bigalow Male Gigolo

    Hmmm

    valla bana göre de sıkıcı deildi ama gerçektende espriler kötüydü...
    Puan: 2
  • Küçük Kardeşim - Stuart Little

    Ne şeker şey bu :))

    Çok şeker ya.
    Puan: 7
  • Sevginin Gücü - Léon

    çok güsel be..

    Valla bu filmde sevginin gücü birkz daha kanıtlanıyor.süppeerrr....
    Puan: 10
  • Çığlık 3 - Scream 3

    çığlık mı hadi canım..

    ben bu filmi gösterime girmeden 2-3 hafta önce vcd de izledim.film gerçekten çok saçmaydı.Yani çığlık 1 i aratıyordu.İzlediğime izliyeceğime rezil oldum.Hele katilin kim olduğunu öğrenince iyice afalladım.Alakasız biri çıktı.Ama katili söölemiyom süpriz olsun.Ayrıca Neve'in gördüğü hayallerde çok saçmaydı.Ne bu ya bööle iirenç bi film.Blair Cadısı bile daha iyiydi.Pehhh
    Puan: 2
  • Fasulye - Fasulye

    Fasulyeeeeeeeeeeeeee.........

    BU filme daha bugün gittik.Gittik diyorum çünkü 3 arkadaşımı toplayıp yanımda sürükledik.Çok komikti ama arkadakilerin böğürür gibi gülmesi hiçde hoş deildi yani.Gidin görün ve fasulyenin faydalarını öörenin..
    Puan: 10
  • Kazanma Hırsı - Any Given Sunday

    Kazanma hırsı mı peeehhhhhh.....................

    Valla iirenç bir film.Ama iğrenç demeyim iğrenç filmlere hakaret olur.Az önce bu filmdeydim.İlk yarısında çıktım.4 arkadaş gittik.İki arkadaş çıktık.Bir arkadaş Cameron Diaz hastası olduğu için kaldı.Hayatımda ilk kez bir filmin yarısında çıktım inanamıyorum. 1.yarıda izlediğim çok bişi yoktu açıkçası.Sürekli biri kustu öğğğggghhhhh.İğrenç diyom ve gitmeyin deyom..
    Puan: 1
  • Özgürlük Bizimdir - À nous la liberté

    Özgürlük

    Bana göre gerçekten çok güsel bir film yahu bu film.Taa ne zaman önce izlemiştim bu filmi.İzlemekte fayda var...
    Puan: 10
  • Tatlı Sürpriz - The Next Best Thing

    Süprizzz.

    Hehehe ilk olarak benim yorumumu okuyacaksınız...Ne kadar güsel yahu.Neyse filme gelelim.Daha bugün gittim ve de çoooooooookkkk güsel bir film olduğuna karar verdim.Madonnayı zaten çok seviyordum şimdi daha da sevdim.Bu arada filmin bir bölümünde Madonna AMERICAN PIE şarkısını söölüyor vallahi süpeeerrrrr..
    Puan: 10
  • Oyuncak Hikayesi 2 - Toy Story 2

    oyuncaklarrr oyuncaklarr

    Ne desem yalan olur valla.Çok saçmaydı be kardeşim.İlk yarısında çıktık zaten.Valla sıkıcıydı ama millet o kadar uğraşmış güsel dijital bi film olsun bu yüzden 2 puan verecem...
    Puan: 2
  • Kara Göl - Lake Placid

    Hmmmm

    Bu filme gösterime girdiği ilk günde gittim.Valla bana göre o kadar bir özelliği olmayan jaws ve anaconda filmlerin karışımı gibi birşeydi bu film.Tabii gerildiğim sahnelerde oldu.Valla bi gitmekte fayda var diyorum..
    Puan: 5
  • Son Muhteşem Kahraman - Last Action Hero

    son kahraman bu mu?

    Yapma be zuxxi bu filmin niresi güsel.Çok saçma be.Arnold'u sevmezdim zati bu filmle daha bi kötü izlenim bıraktı. TO BE OR NOT TO BE
    Puan: 1
  • Derin Karanlık - Pitch Black

    Kranlık mı efendim?

    Bu filme neden gittim hala anlamış deilim.Filmin afişinde şööle yazıyodru."Karanlıktan korkmuyormusunuz....Artk korkacaksınız"Ulee ben dedim kesin manyak korku filmi.Bir gittim filmde hiç birşey yok..Birkaçyüztane garip yaratık karanlıkta insanları yiyor.Çok saçmaydı doorusu.Ayrıca yorum yapan arkadaşlardan biri Stigmata ya çok saçma demiş.Burdan onu esefle kınıyorum.Vallaa iirençti. Bööööööğğğğğğğğğ
    Puan: 1
  • Gladyatör - Gladiator

    Yok bööle bişi yaa....

    Valla bana göre bu senenin en iyi 2. filmi.1 numarada ise Green Mile var.Filmden acaip etkilendim yaa.Russel Crowe gerçekten ii oynamış.Collesium çok iidi.Sonu beni bitirdi ayrıca müzikleri çok çok iyiydi.Ben diyorum ki eğer bu filmi kaçırırsanızçok şeyler kaçırırsınız demektir.Bye bye
    Puan: 10
  • Seks Oyunları - Cruel Intentions

    güsel

    Bana göre çok güsel bir film.BU filmi ben dvd de izledim yani herzaman izleyeceğim tarz bi film.
    Puan: 9
  • Lanetli Tepe - House on Haunted Hill

    Yaa benim yazılarım silinmiş

    Benim yorumum silindiği için şimdi yazıyorum.Tarih:31/05/2000 Neyse filme gelelim.Bu filmi ilk izlediğim zaman benimle beraber 8 arkadaştık.Çok tırstık ya hepimizde.Sonra 2 kez daha izledim.Bu da yetmedi vcd sini aldım ve de son olarak 14/05/2000 tarihinde cine5 verdi ordada izledim.Filmin müzikleride çok iidi hatta şu anda Marilyn Manson'dan sweet dreams ı dinliyorum.(mp3) Açıkçası çok güseldi.Kanlar çok güseldi.Sonunda güldüm ama.
    Puan: 10
  • Yaşamın Kıyısında - Bringing Out the Dead

    yaşamın kıyısında

    Bu filme kendi isteğimle hi bir baskı altında kalmadan gittim.Ama biraz hüsrana uğradım.Nicolas Cage hep aynı hep aynı.8 MM de de çok güzel bir oyunuculuk beklemiştim ama bulammaıştım. Neyse film o kadar ii deildi kısacası.Zaten 2 karakter hoşuma gitti.1)Zenci ambulans şoförü 2)Noel isimli hasta Zaten Noel karakterinide Marc Anthony oynuyordu(aslında benzetmekte biraz zorlandım ama) İşiniz gücünüz yoksa gidin yoksa boşverin gitmeyin...
    Puan: 5
  • Ben Şahsen, Bizzat, Kendim - Me Myself I

    ben şahsen, bizzat, kendim

    Ben şahsen,bizzat,kendim bu filmi izledim ve ben şahsen,bizzat,kendim filme verdiğim puanı açıklıyom.8,5 tan 9
    Puan: 9
  • Hamam - Hamam

    hamama giren terler..

    Eşkıya filminden sonra artık Türk filmleri gerçekten güzel yapılıyor diye düşünüyordum.Fakat Hamam filmini hiç beğenmedim gerçekten sıkılarak izlediğim bir filmdi.Ferzan Özpetek'in Hamam dışında sadece bir filmini izledim.O da Harem Suare'ydi.Ondada sıkılmıştım.ööf öff açıkçası sıkıcı bir film
    Puan: 3
  • Görevimiz Tehlike - Mission Impossible

    süppeer

    süpeeer
    Puan: 10
  • 28 Gün - 28 Days

    Mükemmel

    Valla sizleri bilemem ama bence bu film tek kelimeyle mükemmel.Bu arada Sandra Bullock'a aşık oldum sanırım...
    Puan: 10
  • Aşk Üçgeni - Three to Tango

    Güsellll

    Gerçekten çok eğlenceli bir film.Bol bol kahkaha atmak için bence en doğru seçim.Mutlaka görmelisiniz.Neve Campbell yine kendisini hayran bıraktırdı..
    Puan: 10
  • Son Durak - Final Destination

    Burası son durak...

    Bence film müthişti yaw şu ana kadar izlediğim korku filmleri arasında hemen bir numaraya oturdu.Filmde tüylerim gerçekten diken diken oldu bende film çıkışı kısa süreli bir paranoya yaşadım.Şaka bi yana ölüm bir adım uzakta sıra kimde o bilinmez artık..
    Puan: 10
  • Vatansever - The Patriot

    çok güsel

    Valla benim çok hoşuma gitti.Mel Gibson ii bir oyunculuk sergilemiş.Uff sıkıldım işte bu kadar.Güseldi ve 10 vereceğim..
    Puan: 10
  • Çığlık - Scream

    hello cydney

    remember me? valla bana göre en güzel çığlık
    Puan: 10
  • Kusursuz Fırtına - The Perfect Storm

    Perfect..

    Valla sizleri bilemem ama bence bu film çok güzeldi.Fırtınada oluşan dalgalar çok güzeldi, balıkçı teknesi çok güzeldi, yakalanan 3 ton balıklar çok güzeldi, güzeldi, güzeldi... Filmin sonu çok duygusaldı,yani utanmasam ağlayacaktım.Düşünsenize 1991 de bu olay gerçek olmuş herhalde ben orda olsam direk suya atlar ölürdüm..Yapımda ve yayında emeği geçen herkese teşekkürler..(ha bu arada yönetmen Wolfgang Petersen'ın 1985 de yaptığı teması yine su olan Das Boot filminin dvd sini aldım onuda izleyecem)
    Puan: 10
  • Vay Anam Vay - Big Momma's House

    big momma's house????

    abi bu filmi vcd de az önce izledim.Bilmiyorum ama hiç ii değildi açıkçası.Sadece bi kaç sahne iidi.oO yüzden kimseye tavsiye etmiyorrummm...
    Puan: 4
  • Cesur Yürek - Braveheart

    müthiş bir film

    bence çok çok güzel bir film.Mel Gibson'ın en baba rolü bence.4 kez izledim ve halada sıkılmadan izlerim.
    Puan: 10
  • Abuzer Kadayıf - Abuzer Kadayıf

    kesinlikle...

    olmamış abi.Açıkçası beğenmedim.Tamam konu belki güzel olabilir ama yinede ı-ıh.Gerçekten beklentimin çok altındaydı.Sanırım beni tek yanıltan olay promosyonu oldu.Belki gitmem sadece bu yüzdendi.Bilmiyorum işte sevmedim ama verceğim puan 5 ten yukarı olamaz herhalde.Herkese iyi seyirler
    Puan: 5
  • Korkunç Bir Film - Scary Movie

    senin iç taraflarını görmek istiyorum.O zaman 54.sayfaya bak

    Bence bu film çoooook komik. Gülmekten kasıklarıma ağrılar girdi diyebilirim. Çığlı Matrix blair cadısıyla dalga geçen eğlenceli bir yapım. Gülmek istiyorsanız tavsiye edebilirim.Bu filmi cd de izledim ve sinemadada izlemeye gideceğim.Herkese i seyirler. Puanım kaç mı tabii ki 10.
    Puan: 10
  • Seks Dedikoduları - Gossip

    Gossip...

    Güzel bi film diyebilirim.Gazeteci çocukların ortaya çıkardığı dedikodu ve dedikodu sonrasında gelişen olaylar falan var.Finali ii.Gidip görün diyorum.
    Puan: 8
  • Baraka - Baraka

    mükemmel bir yapım.

    Bu filmi ilk kez 5 Ekim 2000 yılında TRT2 deki sinema büyüsü programında izledim. Muhteşem bir yapım. Değişik mekanlarda çekilen görünüler bakımından çok etkileyici. Şu ana kadar izlediğim en iyi yapımlardan biriydim. Ayrıca görüntülerle bütünleşen müziklerde çok etkileyiciydi.
    Puan: 10
  • Ben, Kendim ve Sevgilim - Me, Myself & Irene

    bencede komiiikkk.

    Bu fimi yaklaşık 2 ay önce vcd de izledim.Çok gülmüştüm yahu hatırladım şimdi.Gidin görün derim,ama şunu hatırlatayım iğrenç esprilerde var.Olsun ben 8,5 tan 9 veriyom
    Puan: 9
  • Çingeneler Zamanı - Dom za vesanje

    Güsellllll...

    Gerçektende çok güzel bir film. Çingenelerin renkli hayatlarına değişik bir bakış.Ayrıca Goran Bregovic'in müzikleride eklenince alın size bir sinema şaheseri...İzleyin gerçekten çok şeyler bulacaksınız...
    Puan: 10
  • Kızlar ve Erkekler - Boys and Girls

    bi saniyeeee şimdiii.

    Yaa filmde Blair Cadısı'ndaki kız oynuyo alla alla gidilmezmi yahu?Gidilir gidilir. Harbiden güzeldi şimdi.
    Puan: 9
  • Matrix - The Matrix

    Züpperrrrrr

    Abi böyle dehşet bir film daha izlemedim yahu. Valla şu ana kadar izlediğim en güzel filmdi diyebilirim. Kaaaaç kez izlediğimi hatırlamıyom bile peehh peehhh
    Puan: 10
  • Mrs. Parker - Mrs. Parker and the Vicious Circle

    Hmmm

    Berbaaaaaaaaattttttt
    Puan: 1
  • Görünmeyen Tehlike - Hollow Man

    o kadar ii deil

    Hani Kevin Bacon başroldeydi olm adam görünmez olm yaaaaaaa. İİ deil açıkçası efektler kurtarmış. Bide size STİR OF ECHOES'i öneriyom. gerçi o da bi altıncı his kopyası ama izleyin bee
    Puan: 4
  • Pokemon İlk Film - Pokémon the First Movie - Mewtwo Strikes Back

    tek kelime yeterli sanırım

    İÐRENÇ.
    Puan: 1
  • Gerçek Efsaneler 2 - Urban Legends - Final Cut

    Yapmayın yaaaa

    Ya neresi kötü bu filmin söyler misiniz?Bence harikaydı. 1.filmle bağlantılı sahneler vardı tabii. Bunlar olmasa bile finali yeter. Yetmez mi??
    Puan: 9
  • Hücre - The Cell

    Harika bir film...

    Filmi sinemada şu ana kadar 2 kez izledim. İlk izlediğimde yalnızdım ve o gün dumura uğramış bir şekilde sinemadan çıktım. Tarsem valla döktürmüş. Çekimler süpppeeeeerrrdi. 10 puanı hakediyor ama değil mi
    Puan: 10
  • Gizli Gerçek - What Lies Beneath

    saat:02,30

    Uykum kaçtığı zaman yapacaka birşeyler ararım hep. Bi gün yine uykum kaçtı ve de What Lies Beneath filmini izledim.(Vcd den tabii) Film bence harika bir film. Özelliklede gece izleyin derim böylece sabahı sabah edersiniz. Neyse film başladı ilk başları ağır ağır ilerliyo ve ortalara doğru hareketlenmeye başlayan olaylar vs.. vs... Michelle ve Harrison uyumlu bi çift görüntüsünde rollerini harika oynamışlar. Birde sonlara doğru Harrison Ford'un Michelle Pfeiffer'ın boynundaki kolyeyi alma sahnesi varya o anda oturduğum yerden 3 metre havaya sıçradım. Kesinlikle izlenmeli diyorum ve bitiriyorum...
    Puan: 10
  • Sinek - The Fly

    ...

    Filmi kaççç yıl önce izledim. O zaman ne kadar midem bulanmıştı hatırladım şimdi. Adamdan eser kalmıyo yaratık oluyo. BÖğğğğğğğ yine kusacam ama filmden dolayı değil. film harıka
    Puan: 9
  • Geyik Muhabbeti - Road Trip

    Bence güseldi

    American pie filminden daha daha daha daha daha daha daha daha daha güzel bir filmdi bence. Hele yılanın adamın elini ısırması ve de üniversitedeki hocanın sonu çok iidi. Gerçi herkesin sonu çok iidi ama o bambaşkaydı. Tarikata üye olur ... vs.vs. Gidin görün derim ben koca bi 9 puan veririm bu filmeeeeee.
    Puan: 9
  • Charlie'nin Melekleri - Charlie's Angels

    çok iirencti

    Gerçekten çok kötüydü be bu kadarda kötü olmazki yaw. Zaten Cameron un hangi filmine gittiysem hayal kırıklığına uğramışımdır. Mesela Kazanma Hırsı da bööleydi. Yarısında çıkmıştım filmin. Sonra Maske oda kötüydü bence. Bu kadar işte bitiriyom yazımı..
    Puan: 1
  • Çıtır Kızlar - Coyote Ugly

    weapon ne diyon kardeş yaw?

    Ne dediğini anlamak için müneccim olmak lazım galiba. Anlamadım seni yani. Neyse filme dönelim film o kadar ii olmasada güzeldi. Kızlar harikaydı yanlız o nasıl dans etmek anlamadım.
    Puan: 5
  • Olağan Şüpheliler - The Usual Suspects

    Dumura uğradım abiiii.

    Bu filmi ilk kez bugün vcd de izledim. Anam valla dumura uğradım. Ya ne finaldi be. Kevin Spacey bi harikaydı filmde. Gerçi diyerleride harikaydı ama Kevin amcam güzel oynamıştı. Len bööle bi senaryo düşünebilen adam varya dünyaya bile hükmeder valla billa. Yani nası anlatacağımı bilemiyorum. Dumurdayım dıt dıt dıt. Usual Suspect ha ha harika bi film . Dıt dıt dıt dıt dıııttttt. Kesin izleyin ....
    Puan: 10
  • Karanlıkta Dans - Dancer in the Dark

    Galiba Ağlayacağım

    Filme bugün gittim. Ya böyle bir film olamaz abi ya. Gözyaşlarıma boğulmama çok az kalmıştı. Björk e hayraan olmamak elde değil. Şu anda filmin soundtrackını dinliyorum ve gözlerim yeniden doluyo. Bu filmi bi daha sinemada görecem kesinlikle. Arkadaşım ağlamış filmde bana çaktırmamaya çalışıyordu yakaladım. Yaa bence şu ana kadar çekilen en ii film bu kadar eminim. Ya harika ağlıcam galiba.
    Puan: 10
  • Schindler'in Listesi - Schindler's List

    Var mı öyle bir film?

    Ya harika bir film bu be. KAç kez izlediğimi hatrılamıyom bile harikaydı.
    Puan: 10
  • Mayıs Sıkıntısı - Mayıs Sıkıntısı

    ...

    güseldi be ama en fazla 7 yi hakediyo
    Puan: 7
  • Balalayka - Balalayka

    bitmeyen aşklara (yada bööle bişi)

    Valla bu filme ben büyük bir beklenti ile gitmemiştim. Malum son zamanlarda Türk sinemasından kötü örnekler çıkıyor. Neyse bayram bayram yanımda iki arkadaşı da beraberimde sürükleyip bi güzel filme gittim. Bence film gerçekten iyi bir film. Yolculukta insanların başına gelen olaylar anlatılıyo falan falan. Galiba keramet Uğur Yücel'de. Adam hangi filmde oynasa çok ii bir performans sergiliyor.(Bkz.EŞKIYA) İİ bir senaryo, ii oyunculukla birleşince ortaya Balalayka çıkıyor. Bu arada otobüse binen yaşlı gazi rolündeki adama (ki şu an ismini hatırlayamıyorum) özellikle dikkat edin. Tavsiye ediyorum ben bu filmi. Gidin görün. BALALAYKANIN ne anlama geldiğini merak ediyordum onuda öörendim. İçim rahat mutluyumm :)Herkese ii seyirler.
    Puan: 8
  • Avanak Ajan - Austin Powers, The Spy Who Shagged Me

    Ne boktan bi film bu beeeeeeeeeee

    Valla çok iirenc bir film bu.
    Puan: 1
  • Filler ve Çimen - Filler ve Çimen

    Çok beğendimmm bu filmi....

    En sonunda bu filme gittim. Gerçekten çok çok güzel bir film. Herkesi tebrik etmek istiyorum. Özellikle hani kız eve geliyor ya her yer dağınık sonra etrafı topluyo falan işte o sahnede nedendir bilinmez içimden ağlamak geldi. Filmin sonunda ne de güzel yaptı ebruyu valla helal olsun...
    Puan: 10
  • Gölgelerin Dili: Blair Cadısı 2 - Book of Shadows - Blair Witch 2

    bana bu yapılır mı yaw?

    İlk filmde ne kadar korktuğumu hatırladım bir anda. Hatta arkadaşım korkudan koltuğa yapışmıştı. Yanlız 2.si beklediğim kadar ii değildi açıkçası. Dün gittim bu filme ve bir daha asla gitmem sanırım( çünkü blair cadısına 2 kez gitmiştim) Olsun ööle yada bööle ben Blair cadısı fan club açmaya karar verdim. Blair cadısı fanları bana mail atsın.ex2@mynet.com
    Puan: 6
  • Müfettiş Gadget - Inspector Gadget

    bu film mi şimdi?

    rezalet böğhkkkkkkk kustum gel abi sende kussssss
    Puan: 1
  • E.T. - E.T. the Extra-Terrestrial

    bu film varya bu film

    İlk izlediğimde 9 yaşındaydım.O zamanlar çok severdim bööle enterasan filmleri. Hala izlesem bıkmadan usanmadan izlerim. Drew Barrymoore un şöhreti yakaladığı film bu. Bu arada bu filmdeki ev varya Charlienin Meleklerinde Drew İn hani yarıçıplak bi şekilde düştüğü ev.Hani iki çocuk atari oynuyo ya. İŞte o ev E.T deki ev .Oh be rahatladım İzleyin izleyin...
    Puan: 9
  • Grinç - How the Grinch Stole Christmas

    ne desem bilmem ki

    valla yaw ne diyeyim. ne çok güzel ne de berbat bi film. jim carrey yine harika...
    Puan: 6
  • Hemşo - Hemşo

    sizi bilemem ama bence ii bir film.

    Bence ii bir film. Okan harika oynamış yaw. hele"istek üzerine adam vurmuyoruz" esprisi beni çok güldürdü. Film için 7 puan yeter sanırım. Puanların hepsi Okan'a...
    Puan: 7
  • Vizontele - Vizontele

    Harika bir film bu iki kez bile gidilebilir

    Şu ana kadar izlediğim en ii türk filmi. O kadar çok şey anlatmak istiyorum ki. Filmdeki herkes rollerinin hakkını vermiş. Filmin konusu gerçekten çokkkkk ii. Filmin sonunda dağıldım resmen. Yanımda oturan teyze nedense film boyunca hüngür hüngür ağladı. Bir ara teyzeye katılmak geldi içimden. Gerçekten tebrik ederim yapanları eee ne de olsa Yılmaz Erdoğan imzası taşıyor deil mi? Offf offf ikinci kez izleyeceğim bu filmi...
    Puan: 10
  • Komser Şekspir - Komser Şekspir

    çok güsel

    Yapımda ve yayında emeği geçen herkese teşekkürler diyor ve 10 puan veriom ...
    Puan: 10
  • Romeo Ölmeli - Romeo Must Die

    bu filmi anca izledim

    Bu filmi ben sinemada izleyemediğim için vcd den alıp izlemek istemiştim. En sonunda türkçe altyazılı dvd si çıktıda ööle izledim. Bence o kadar kötü bir film deil. Ayrıca o röntgen olayıda çok güzel düşünülmüş bence. Bazı arkadaşlar matrixle ilgili bi kaç benzetme yapmış onu da sööliyim. E herhalde matrix in yapımcılarından bu film e olsun o kadar da. Neyse ben gidiyorum ve de filme 7 puan veriyorum .
    Puan: 7
  • Yarasalar - Bats

    ya bööle bi film yapmak kimin aklına gelmiş

    Ben bu filmi sinemada izlememiştim ve iirenc olduğunu buradaki yorumlardan biliyordum. Abim bir gün eve geldi elindede bu filmin dvd si ile. Yaw bunun için dvd ye para verilirmi. Uçtu paralar ühüüüü. Çok çok saçmaydı hele o zenci varya sürekli espri yapan gıcık oldum ona ben. Ögrhhhhkkkkk
    Puan: 1
  • Yeni Hayat - Cast Away

    güsel ama

    sonu biraz saçma olmuş benceeeeee
    Puan: 7
  • Hayat Güzeldir - La Vita è bella

    çok çok etkileyici

    Gerçekten çok güzel bir yapıt. Roberto Benigni gerçekten çok usta bi oyuncu. Sonunda ağlamamak için kendimi zor tuttum.. Biz kazandıkkkkkk 1000 puan topladık :))
    Puan: 10
  • Kadınlar Ne İster? - What Women Want

    mel gibson yaf harika bi adam

    Gerçekten çok çok eğlendim bu filmi izlerken.her ne kadar sonlarına doğru sıkılmaya başlasamda çok iiydi.
    Puan: 7
  • İyilik Bul, İyilik Yap - Pay It Forward

    çok güsel

    Ya bence film acaip güseldi. Haley Joel Osment'ın oyunculuğu yine çok güseldi. Kevin Spacey ve Helen Hunt'da mükemmeldi zaten. Final zaten muhteşemdi. İçimden iyilik yapasım geldi. Keşke dünya barışını sağlayabilsem :)
    Puan: 9
  • Trafik - Traffic

    İğrenç bir film.....

    3 arkadaş hep beraber bu filme gittik. Çok büyük umutlarım vardı ama maalesef hepsi yıkıldı. Biz sıkıntıdan ne yapacağımızı şaşırdık. Önümüzde oturan 8'li arkadaş grubu ise cep telefonunda yılan oynadılar. Hiç bir özelliği yok bu filmin. Kendimi nasıl dışarıya zorla attım bilemedim..
    Puan: 1
  • Ölümsüz - Unbreakable

    Güzeldi,güzeldi

    Gerçekten sıkı bir film.M.Night Shyamalan uçmuş yaw. Yönettiği ve yazdığı filmler geçekten çok ii. 6.histe de donup kalmıştım. Final çok ii. Samuel Jackson için bişey söölemeye gerek yok zaten. İşte yane güzeldi, gidin, görün izleyin....
    Puan: 8
  • Tatlı Bela - Erin Brockovich

    çok ii yaf

    gerçekten çok ii bir film. Hakikatten Julia Roberts'ın en iyi filmi.
    Puan: 9
  • Çılgınlar ve Sevgililer - Dude, Where's My Car

    güsel mi acaba???

    ya filme bugün gittim.Zaman zaman kahkahalarla güldüm, zaman zaman da bitsin diye dua ettim. Garip bir durup anlıyacağınız. Bu arada "Abi arabam nerde" isimli bu filmi "Çılgınlar ve Sevgililer" diye tercüme edenlerede tebriklerimi sunuyorum :(
    Puan: 1
  • Dansöz - Dansöz

    Çok kötü yaw.........

    Gerçekten çok kötü bir film. Ayrıca ben filmden açıkçası bişi anlamadım. Tamam çingenelerin hayatı anlatılıyor ama ne biliim film sonunda gerçekten gözle görülür birşeyler bekliyordum. Çolpan İlhan gibi büyük bir sanatçı nasıl olurda bu filmde oynar gerçekten çok şaşırdım. Ben hata yapıp gittim siz siz olun sakın gitmeyin.
    Puan: 1
  • Güzel Dedektif - Miss Congeniality

    çok güsel olmuş bence

    Sandra Bullock yine güzel bir oyunculuk sergilemiş.Bayaa da güldüm filmde.
    Puan: 6
  • Kutsanmış Çocuk - Bless the Child

    Çok güzel bi film.

    Gerçekten de ööle bir film.Kim Basinger hala çok iyi bir oyuncu bunu da kanıtlamış oldu bu filmde. Filmde acaip gerildim. İzlemenizi tavsiye ederim.
    Puan: 8
  • Şeytan - The Exorcist

    Güsel,çok güsel

    Bu filmi yaklaşık altı ay önce dvd de izlemiştim fakat yeni eklenen sahneleri için bir kez daha izleme gereği duydum. İyikide gitmişim. Film gerçekten çok başarılı. Filmin çekildiği zamana göre tüyler ürperten bir film.Bu arada kızın haçla yaptıkları her ne kadar midemi anormal derecede bozsada sinemadaki bir kaç gıcık tip bu sahneye katıla katıla güldüler sinir oldum. Filmde sonradan gördüğüm kızın köprü şeklindeki yürümesi beni acaip korkuttu. Korku filmleri arasında sanırım şu ana kadar yapılan en ürkütücü film. Herkese tavsiye ederim, gidin görün derim.(Midenizin de biraz sağlam olması gerekiyor)
    Puan: 9
  • Ölümün Maskesi - Bruiser

    Sakın ha ben ettim bari siz etmeyin.

    Hayatımda izlediğim en berbat filmdi. Arkadaşla beraber bi güsel gittik. Ama sonuçta hüsrana uuradık. Film gerçekten çok anlamsız. Adama neler olduğunu bile anlayamıyosun filmde. Film bittkten sonra arkadaşımın bana söölediği ilk şey "zaman nasıl boşuna harcanır" oldu. Filme vereceğiniz parayla başka bişi yapın. Yada illa bi filme gitmek istiyorsanız "Şeytan"a gidin çok daha ii.Ühüüüü gitti paralar :(
    Puan: 1
  • Mumya Geri Dönüyor - The Mummy Returns

    Çok güsellll.

    Bence ilk filmden çok daha güzel olmuş.Tavsiye ediyorum herkese...
    Puan: 8
  • Kayıp Ruhlar - Lost Souls

    Hmmm biraz garip...

    Sanırım çok büyük beklentiyle gittim bu filme.Gerçi çok güzel ama dediğim gibi biraz garip..Sonu bayaaa baydı.Ama bu tür filmlerden hoşlanan birisiyseniz izlemenizde fayda var derim...İyi seyirler
    Puan: 5
  • Sapık - Psycho

    HMMMMM

    Çok güsel bir yapıt.Kaç kere izlediimi hatırlamıyorum bilem...
    Puan: 8
  • Delik - The Hole

    Tırsmak mı o da ne?

    Yaw allahaşkına neresinde tırstınız bu filmin??Fenalık geldi izlerken filmi.Beş para etmez bir film.Sevmedim işteee
    Puan: 3
  • Pearl Harbor - Pearl Harbor

    HMMMMM

    O kadar ii olmamasına karşı o kadar da kötü olmayan bir film. Gidip görmekte fayda var derim ben şahsen..
    Puan: 6
  • Şrek - Shrek

    Çok güzzel

    8 yaşındaki yeğenimle beraber gittim bu filme ve inanılmaz eğlendim.YA çok güzeldi işte
    Puan: 9
  • Paramparça Aşklar Köpekler - Amores Perros

    Müthiş bir film iikide gitmişim.

    Bu filme gitmek aklımın ucundan bile geçmiyordu.Buradaki yorumları okuduktan sonra bi gidiim ne olduunu göreyim diye düşünmüştüm.İikide gitmişim.Bence film temposunu en başından sonuna kadar hiç düşürmeden sakladı.Şu manken kızın başına gelenler nasıl içimi burktu anlatamam size.Olayların bi şekilde birbirine bağlantılı olması da orjinal bi fikir.Dancer in the dark tan sonra izlediğim en iyi filmdi.Ya birde filmdeki köpeklerin hepsine birden ne acıdım ya.Ben birde MEMENTO adlı filmi çok merak ediyorum.Kısacası herkese şiddetle tavsiye ediyorum,kesin izleyin bence..YA bu arada 3.hikayedeki yaşlı adamın "Tanrı bulanık görmemi istiyorsa bende bulanık görürüm" lafı acaip hoşuma gitti..İİ seyirler..
    Puan: 9
  • Ölümcül Bedel - Valentine

    O kadar da kötü deil ama bi o kadar da ii deil.(Biraz karışık bi başlık ama idare edin)

    Bu film gecen yıl vcd sini satın aldığım 80'lerden kalma Terror Train (Dehşet Treni) adlı filmin biraz değiştirilerek günümüze çevrilmişi. Konu orjinal olmamasına karşı filmin yarattığı gerilimli atmosfer izleyicilerin(ki bu ben oluyorum)oturdukları koltuklardan sıcramasına sebep oluyor. Oyunculuk olarak sıfır bir film çünkü hiçbir oyuncu rollerinin hakkını verememiş. Özellikle Dennise Richards.Yaz günlerini değerlendirmek için ideal bir film diye düşünüyorum ben. Herkese ii seyirler dilerim..
    Puan: 6
  • Sen Uyurken - While You Were Sleeping

    çok hoş ...

    Çok hoş bi film tavsiye ederim..
    Puan: 7
  • Evrim - Evolution

    O kadar kötü deil

    Bence çok neşeli bir film.Tam yaz günlerine uygun çerez baabında bir film yani.Gitmezseniz de çok şey kaçırmazsınız..
    Puan: 6
  • Uzay Kovboyları - Space Cowboys

    space cowboys

    Ben bu filmi dün dvd de izledim.Bence bu dedeler için yeterince başarılı. Adamlar gelmiş 60+ yaşına daha ne beklersin ki? Keyifle izlenecek bir film yani.
    Puan: 7
  • Kediler ve Köpekler - Cats & Dogs

    acaip eğlendim yaaani

    gerçekten görülmeye değer bir film. Bence ne para ne de vakit kaybı. Bende Hülya Avşarın seslendirmesini başarısız buldum. Ama diğerleri harikaydı. Hele ilk baştaki kedi köpek kovalamaca sahnesi harikaydı. Herkese tavsiye ederim.
    Puan: 8
  • Üçüncü Göz - The Gift

    beğendim valla güzel olmuş

    Açıkçası pek büyük bi beklentiyle gitmemiştim. Amaaaaaa gel gör ki daha filmin ilk sahnesinde oturduğum koltuktan 3.5 metre havaya sıçradım. Bence çok güzel bir konusu var. Filmde kemancı sahnesi vardı ya yaaa o ne biçim keman çalmaktır o bile sıçrattı valla. Keanu Reeves e de sinir oldum filmde tam bi manyaktı. Katil yine tahmin etmediğim biri çıktı. Ya ne biliim işte ayrıntıları yazdım gidin kendiniz görün. İİ seyirler...
    Puan: 8
  • Vampirle Görüşme - Interview with the Vampire - The Vampire Chronicles

    iirenc bence

    VAlla bu kadar da ünlü isimler var ama film bence 5 para etmez. hele Antonio Banderas nerdeyse filmin sonunda görünüyo sıkıcı yani. Iyk ıyk
    Puan: 4
  • Akıl Defteri - Memento

    Ohhhh be sonunda

    Nihayet bende bu filmi izleme şansına sahip oldum. Bu film vizyona girdikten birkaç hafta sonra İzmir'e geldi.(Büyük bi ayıp bence) Neyse sonunda bugün izledim ya mutluyum ve de rahatım. Bence çok çok iyi bir film. İnanılmaz bir senaryo ve de çok kaliteli bir film. Adamlar aşmış artık daha da ben ne diyeyim ki? Kesinlikle izleyin filmi. Anlamadınız mı bir kez daha izleyin. Gidin görün kesinlikle etkileneceksiniz..
    Puan: 10
  • Lara Croft - Tomb Raider - Lara Croft - Tomb Raider

    ya o kadar da ii diil

    ne biliim ya hoşuma gitmedi çok.
    Puan: 6
  • Cahil Periler - Le Fate İgnoranti

    Süp.süp.süperrrrrrrrr

    Kesinlikle bu sezonun en başarılı filmlerinden birisi cahil periler. Filme daha bugün gittim ve de sıcağı sıcağına bir yorum yazmak istedim. Ferzan Özpetek'in izlediğim ilk filmi Hamam olmuştu fakat Hamam bana o kadar sıkıcı gelmişti ki anlatamam. Sonra Harem Suare'yi izledim ve de o filmde başarılı buldum veeeee Cahil Periler de de harika buldum. Her ne kadar bana Pedro Almodovar'ı hatırlattıysa da gerçekten kaliteli bir filmdi. Yanlız filmde Koray'ın fonksiyonalitesini yersiz buldum. Serra teyzeye de bittim. Yanaklarını sıkasım geldi :) Filmin müzikleri ve de sonu alacağı puanı 2 puan fazlalaştırdı. Neyse izleyin derim ben..
    Puan: 8
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    Güseldi güzeellllllllllll

    Gereçeğini söylemek gerekirse çoooook hoşuma gitti. Kubrick'in vasiyeti olan bir filmi sanırım en ii çekecek olanda Spielberg'tir. Helikopterden sonrası bana da gereksiz gibi geldi ama olsun. Haley Joel Osment Hollywood'un kazandığı yeni ve de harika bi oyuncu(artık oyuncu)Jude Law'a gelince existenZ de de oyunculuğuna hayran olmuştum. Ne biliim işte gidin görün diyorum sadece
    Puan: 9
  • Amerikan Pastası 2 - American Pie 2

    Güsel

    Harika ya bence. Hatta birinci filmden daha da güsel diyorum ben. Bütün salon nasıl koptuk anlatamam. Stiffler denen adam harika yaaa walla Jim'den daha da ii. Kesinlikle görülmeli diyorum bu şaheser :) Tutkal olayında gülmekten yerlerde süründüm resmen..
    Puan: 9
  • Amerikan Pastası - American Pie

    Yorumum nereye gitti be

    Çoooook önceden yorum yapmıştım şimdi yok ee nerde bu yorum??
    Puan: 8
  • Büyük Adam Küçük Aşk - Büyük Adam Küçük Aşk

    İlk yorum benden :)

    Bu filme fırsat bulup sonunda gidebildim. Film gerçekten çok başarılı bir yapıt. Bazı sahnelerde gözyaşlarınıza engel olmaya çalışıyosunuz (ama benim gibi biriyseniz bu çok zor). Şahsen ben filmden gözlerim kıpkırmızı bi şekilde ayrıldım. Şükran Güngör, Füsun Demirel, Yıldız Kenter ve de küçük kız Dilan rollerinde inanılmaz iyiler. Filmin müzikleri de çok sıkı. İzleyin derim ben kesinlikle
    Puan: 10
  • Üçüncü Sayfa - Üçüncü Sayfa

    Kesinlikle izlenmeli

    Çok iyi bir film sadece bunu sööliycem.
    Puan: 8
  • Şellale - Şellale

    Bence çok güzeldi

    Çok uzun uzun yorum yapmaktan sıkılıyorum o yüzden kısaca özetleyim. Çok güzel bir film. Görülmesinde fayda var.
    Puan: 8
  • Kırmızı Değirmen - Moulin Rouge!

    Show Must Go on..

    Ben çooooook beğendim açıkçası. Filme 3 arkadaş gittik bi arkadaş resmen uyudu filmde ama neyse bence güzel bir yapım. Nicole Kidman çok hoş bi hatun yahu. Lady Marmalade filmde kısa bi süre sööleniyodu ama benim favorim Lady Marmalade hala. Gerçi filme gitmemde buyuk bi etken soundtrackı oldu, güzel de oldu. Ya çok karıştı ama kısaca özetliim. MUHTEŞEMMM (ama 9 puanı hakediyo)
    Puan: 9
  • Tabana Kuvvet - Rat Race

    o kadar kötü değildi

    Tam bir eğlencelik işte. özellikle de sincap olayı çok ii düşünülmüştü. İzlemekte fayda var
    Puan: 6
  • Bitirim İkili 2 - Rush Hour 2

    kabus gibi

    Allahım tamamen arkadaşların zorlaması sonucu gittim resmen bir kabustu.Çok sıkıldım hiç gülmedim bile.
    Puan: 1
  • Hayvan - The Animal

    Eğlencelik

    Uzun zamandır bu kadar gülmemiştim herhalde.v alla çok iyi geldi bu film. hele zenci bitirdi resmen beni (aslında bizi 3 kişiydik de)İzleyin diyorum başkada birşey demiyorum.İyi seyirler
    Puan: 7
  • Haykırış - Cut

    Tek kelime ile özetlemek istiyorum bu filmi.

    BERBAT
    Puan: 1
  • Korkunç Bir Film 2 - Scary Movie 2

    kötü..

    Kesinlikle kötü bir film.Dalga geçtiği filmlerde genelde kötü olunca(exorcist hariç) ortaya garip bir durum çıkıyor haliyle.Sonra ne diyeyim ilk film kadar espriler iyi değil ve bunun gibi bir sürü şey.İzlemeye değmez.
    Puan: 1
  • İlk Gün - Training Day

    Berbat bir film

    Ne kadar büyük bir beklentiyle gitmiştim halbuki ama yine yanıldım. Denzel Washington herhalde hayatındaki en berbat rolü oynamış. Nasıl sıkıldığımı anlatamıycam sanırım. Kısaca ı-ıh olmamış hiç beğenmedim. "King Kong bile elime su dökemez" peeeeeehh
    Puan: 1
  • Haydut - Bandits

    Güzeldi

    Önce yorumlarını okuyup sonra gittiğim ikinci filmdi Haydut. İyi ki de gitmişim diyorum. Ya inanılmaz eğlendim. Bruce Willis'e birşey söylemek yanısıra ortağı olan adam(adını hatırlamıyorum) kesinlikle çok iyidi yaaaa. İyi düşünülmüş bir sonun olması da cabası hani. İzleyin ya da izlemeyin yorumları yapmıycam artık ama bence 7 puanı hakeden bir film.İyi seyirler.
    Puan: 7
  • Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği - The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring

    Gerçekten kötü bir film.

    Ne kadar büyük bir beklentiyle gitmiştim bu filme. Elijah Wood'dan nefret ederdim zaten işte bir nefret etme sebebim daha. Filmde o kadar çok şey gözüme battı ki hangisini anlatayım. Sinir bozan kendinden nefret ettiren tam anlamıyla 3 saatlik bir işkence. Sanırım üçlemenin ilk filmiydi ama benim için sadece bir film olarak kalıcak. Sanırım devamını izleyemiycem dayanma sınırlarımı daha fazla zorlamak istemiyorum. Sinemada izlerken film bitmesine 15 dk.kala izleyiciler dağılmaya ve büyük bir çoğunlukta sıkıntıdan oflamaya başladı (ki bende bunlardan biriydim) Akıllara zarar valla film bileti alacağınıza gidin yemek yiyin daha iyi. En azından biraz mutlu olursunuz.Filmi her gördüğüm kişiye kötülüyorum ki onların da başı yanmasın diye. Gitmeyin diyorum inatla.
    Puan: 1
  • Deli Yürek - Bumerang Cehennemi - Deli Yürek - Bumerang Cehennemi

    Berbat ötesi bişiyler. :)

    Ya kesinlikle berbat bir film.Kenan İmirzalıoğlu'ndan Deli Yürek'ten nefret eden ben sen kalk filmine git olucak iş değil.Bu kadar abuk sabuk bir senaryo bu kadar kötü oyunculuk ben ömrü hayatımda görmedim duymadım.Esas oğlan karakterinde Yusuf Miroğlu her işe burnunu sokan bir adama pozisyonunda.Ya giden paralara kahroldum başka hiçbirşey değil.Bu arada filmin sonu resmen koparttı beni.Neymiş bazukayla araba patlatmak heyt be Miroğlu kim tutar seni?Ya durun bir saniye cebimde bir lav silahı olucaktı nereye koymuştum ben neyse.Birde yapılan bir röportajda Osman Sınav ve Kenan İmirzalıoğlu kırmızı halıya kadar gidicek demişlerdi bu film.Hadi canım sende akademi üyeleri bu kadar mı cahil.Off ya sinir bozukluğu yani.Sonuna kadar 1 puan.Hayda rinna rinnanayyyyyyy.
    Puan: 1