zuxxi.com//sinema|geyiks

duncan idaho

Informer

Adamın söyledikleri altyazı olarak geçerdi, ben yine anlamazdım. O ne çene, o ne dil. Akıllara zarar bir adamdı ama adı neydi unuttum.

Arkadaşa Rastlama

Pek samimi olmadığımız bi arkadaşımıza rasladıımızda ismini hatırlayamamamız durumunda imdadımıza abi, baba, hoca vb gibi hitaplar yetişir ama biz yine de zirzopun adını hatırlıycam die uzaklara boş boş bakarız cümle aralarında...

Beyaz Gölge

Gomez, okulda ispanyolcadan kalan tek ispanyoldu.

Kuruyemiş Yeme

Dudaklara yapışan ayçekirdeği kabuğunu savuşturmak için yapılan üfleme hareketinden "püüürrrt!" diye bi ses çıkar, pek hoşuma gider.

Bu Dünyanın Dışından

Kıza bu süper gücü bahşeden babasının dizideki görsel temsili renkli ışık saçan bi fanustan ibaretti.

Thunder Cats

Şu "tandır tandır tandırkeeets!" ritüeli bana hep "ha ha hapşuuu!" yu çağrıştırmıştır.

Falan Oldum'cular

ama en güzeli 'oha filan oldum yaaani' dir ben en çok onu severim

Final Fight

dövülen adamların güç çubuğunun (başka ne diyebilirdim?) altında herifin adı yazardı. axl, slash gibi 80'li yıllarda doğmuş kuşağa pek de yabancı gelmeyen isimleri vardı bu adamların. ama benim favorim abigail'di. ismini yazıldığı gibi telaffuz etmekten sapıkça bi zevk alırdım. farketmeyenler için: abigail göğüs atan ve kızınca kızaran benekli atlet giymiş olan yarma idi.

Bu Dünya Bizim

Aslında bu klip (şimdi video diyorlar) gibi bir şeydi. Fonda şu şarkı çalardı: Bu dünya bizim Kirletmeyelim Birbirimize ... Son kısımda 'dehetmeyelim', 'defetmeyelim', 'hedetmeyelim', 'hödetmeyelim' gibi bir şeyler söylüyorlardı hatırlayan varsa yazsın gözünü seveyim. Her neyse, bu klip (ben hala klip diyorum ve diyeceğim) etrafa çöp atmayalım, kibar olalım, hayvanlaşmayalım, 'şu muz kabuğunu şuraya koyayım da biri basıp düşsün, çanağı dağıtsın' gibi düşüncelere girmeyelim gibi mesajları birarada verdiğinden ötürü şahsen bu klibi (bak hala klip diyorum) diğer eğitici dökümanlardan üstün tutardım.

Temel Reis

Kısa boylu, kel, tütün kullanan, çene çıkıklığı olan ve safinaza yaptığı kabalıklarla suntalığını her bölümde gözler önüne seren bi kahramanın bu kadar tutması anlaşılamamıştır, anladım diyen yalancıdır.

Kapı Zili

Kuş sesli olanlar sonlara doğru "cik...cik......cik.........cik..." diye yavaşlar; sanki kuşcaazın nefesi bitiyomuş gibi.

Varyemez Amca

O pilot sonra dark wing duck'ta da oynadı, yine geri zekalıydı.

Şok

Bu programın sabit tipleri vardı: Sunucu Korcan Karar, predatör peyami, tilki selim (sanırım sonradan ahmet abi olarak gönüllerde taht kurdu) gibi.
  • Şövalye - A Knight's Tale

    Yanıltmasın

    İzlemeyen okusun. Öyle afişte abimin verdiği poza hele de altında yazan "SARSILACAKSINIZ!" yazısına bakıp aldanmayın dostlar. Duncanınız der ki: "Hoş vakit geçireceksiniz, neşeleneceksiniz." Filmde atmosferi iyi yakalamış adamlar, çok da hoş espriler var; ama ben şahsen pek gaza gelmedim, belki mızrak olayı beni pek açmadığındandır, bilemem. Konusu veya senaryosu pek orijinal diil ama ne biliim güzel filmdi işte, evde oturup naapçaksınız?
    Puan: 6
  • Akıl Defteri - Memento

    Enfes

    İzlemeyen okumasin

    Bazı filmler vardır, kahramanına özendirir, "ben niye bööle diliim" der insan. Bu film seyirciyi (en azından beni) öyle bi yerimden yakaladı ki (Yannış annamayın ordan diil) filmin tersten gittiğini anlamamdan itibaren sürekli bi önceki sahneyi hatırlamaya çalıştıkça kafam karıştı. Yani elimde olmadan leonard gibi kısa süreli hafızam allak bullak oldu. Hele bi de adamın film boyunca hafıza hakkında söölediklerini dinnedikçe kafasına tokmakla vurulmuş wornır bros karakterlerine döndüm. Üstüne bi de filmin beklenmedik sonu (başı) gelince salondan boş bakışlarla çıktım. Ve ister inanın ister inanmayın filmden 2 saat sonra bile o gün neler yaptıımı dooru dürüst hatırlayamıyodum. "Bööle de film yapılır mı kardeşim" dedirtti valla.
    Puan: 9
  • Cube - Cube

    O kadar da kötü diil

    Bence basit bi kübün içinde çekilebilecek en iyi filmlerden biri. Karakterler biraz zayıf, orası kesin; hele bi de filmde dikkat edilecek başka bişi olmayınca bayaa göze batıyo. "Bu adamlar nie burda?" , "ne bok yemeye yapmışlar bu kübü?" gibi soruların cevabı filmde yok ama bence bu, filmi rezalet diil ilginç yapıyo. "Benim param bu kadarını göstermeye yetti, cevabını sen düşün" gibi bi mesaj var sanki. Yok lan ööle olur mu hiç... Bu arada yorumlarını esirgemeyen matematik dahisi arkadaşlara burdan selamlar :)
    Puan: 7
  • Evrim - Evolution

    Cömertim ben

    Filmin fragmanını görünce "ohh be sonunda gülmekten zıçtırıcak bi film geldi" demiştim. Meğersem filmdeki bütün espriler fragmandakilerden ibaretmiş. Bi komedi filmi için yeterince komik diil ve fazla geriyo, korkutuyo. Ne culyan muurun şekli şemali ne de şon wilyım sıkatın gerzek suratı kurtaramamış filmi. Açıkçası bomba bi senaryo beklemiyodum (bekleyenlere şaşıyorum) ama güldüremeyen bi komedi filmiydi. Hayalet avcıları gibi bi filmi yapan şahsiyetten bunu beklemezdim. Peki niye 6 verdim? Ne biliim...
    Puan: 6
  • Jurassic Park III - Jurassic Park III

    Ne bekliyodunuz?

    Önceki 2 filme bakıp "acaba bu sefer insanlarla dinozorlar dost mu olacak?" diye düşünmedi kimse di mi? Bi kaç salak gider adaya, bikaçı ölür, bikaçı kurtulur. Bunu tahmin etmek için çok sıkı bi sinema kültürüne ihtiyaç yok. Diğer filmlerde olan herşey var bu filmde: aksiyon, vahşet ve dinozor. Ama başka bişi yok.
    Puan: 5
  • Kod Adı Kılıçbalığı - Swordfish

    İyi

    Aksiyon filmleri nihayet zorlama aşk, yaralanan adamın kendini feda etmesi, yersiz duygusallık, bitmek bilmeyen çatışma ve dövüş sahnelerinden kurtuluyo sanırım. En azından bu filmde bunlara mümkün mertebe az yer verilmiş. Travolta rolüne iyi gitmiş, ne biliim deni de vito veya dastin hofmın filan açmazdı heralde. Şahsen "ben de şöyle bi şekil yapıp hatunlarla dolduriim evi" dedim mi? Dedim. Cekmın kardeşim x-men deki karizmayı bi kenara bırakmış iyi de etmiş. Gerçi hekır diince benim aklıma göbek ve gözlük geliyo ama neyse zaten bu emekli hekırdı di mi? Filmin kendisine gelince sürükleyici, heyecanlı gibi klişe laflardan başka bişi gelmiyo aklıma. Ama bu, filmin kliþe olduğu annamına gelmez, sadece ben yazcak bişi bulamıyorum. Baştaki matrixvari (o tekniğin adı neyse artık) patlama sahnesi dışında "yapma be" dedirticek bişi yoktu. Burdan filme yeni bakış açısı getiren bilgisayarcı arkadaşlara da selamlar... Adam ekrana bakıp "yok abi kusura bakma 128 olayı beni aşar" dese de film orda bitse iyi omazdı di mi? Boklu amerikan arabasına alışmış sitenlinin sağdan direksiyonlu manuel vitesli arabayı "lörn it!" direktifi üzerine kaçırması bana daha garip geldi.
    Puan: 7
  • Lara Croft - Tomb Raider - Lara Croft - Tomb Raider

    İzlememiş gibi yapıyorum

    Fragmanı daha ilk gördüğümde bu filmin 7 den daha yüksek bişiyi haketmiyceeni tahmin etmiştim. Yine de mortal kombat, istirit faytır (kayli minog da bu filmi kurtaramamıştı) gibi bilgisayar oyunundan türeyen filmlerin en iyisi, ama yine de sonuncusu olmasını dilerim. Coli apla böyle bi filmde oynamakla hata etmiş; gönül isterdi ki reddetsin, yapımcılar da Lara rolünü oynayabilicek başka apla olmadıı için bu filmi çekemesinler. Ekşından başka bişi vaadedemeyen bi filmin daha iyi ekşın sahnelerinin olmasını isterdi bi de gönül. Ben coli aplayı Gia ile tanıdım o haliyle sevdim. Açıkçası süperkahramanlığı pek becerememiş; oyunun hastası arkadaşlar daha iyi bilirler, Lara Croft oyununda da bu kadar kasılıyo muydu? Coli aplayı daha düzgün filmlerde görmek dileğiyle... Bu arada kötü adamın Levent Özdilek olduunu iddia ediyorum, diil dien babayiğit varsa çıksın.
    Puan: 6
  • Örümceğin Maskesi - Along Came a Spider

    Firimın

    Bu filmde polisiye bi filmde aranan herşey var; karizmatik dedektif (filmin yarısı), sürpriz son, hafiften gerilim... Ama istemediimiz şeyler de yok diil... Day hardı hatırlatan telefondan telefona koşma sahnesi, bi bakışta çözülen bulmacalar, şifreler... Yine de kızları öpün çok ilerisinde bu film. Kıros amcayı yeni ve daha kazık davalarda görmek dileğiyle...
    Puan: 6
  • Paramparça Aşklar Köpekler - Amores Perros

    O İspanyolca yok mu...

    Film cidden iyiydi. Güzel güzel çekmişler, oynamışlar, atmosferler hoş felan... Karakterler gerçekçi filan demiyelim şimdi, hangimiz böyle tiplerle her gün karşılaşıyo? İyi işlenmiş diyelim, işin içinden çıkalım. Filmin 3 saat olduunu hiç ferketmemiştim ama benim de daraldıım yerler oldu; adamların dramları, mütemadiyen kafama sopayla vuran ispanyolca... rahatsız bi şekilde izledim yani filmi. Lise hayatı boyunca E-5 te yatan kedi köpek leşleriyle karşılaşan biri olarak köpek dövüşü sahneleri beni pek rahatsız etmedi. İnsanların çektiği acılar daha bi yordu beni. Sonuçta film gitmeden siz bu filme gidin.(nasıl laf ama!) Bu arada filmdeki anlatım tekniğinin palp fikşına veya kuentin tarantulaya özgü olduğunu düşünen arkadaşların gözlerinden öpüyor, yanaklarını da sıkıyorum.
    Puan: 8
  • Cahil Periler - Le Fate İgnoranti

    İtalya'dan tatlı bi esinti adeta...

    İzlemeyen okumasin

    Börgır kingde ööle her babayiidin altından kalkamıycaa bi yemekten soora cs ile gittim bu filme. Dedim "ben bu filmde uyuycam kardeşim". Uyumadım. Özpetek bizi alıp italyanın o melankoli ve özlem kokan sokaklarına götürüyo... Ve ordaki gey arkadaşlariyla tanıştırıyo... Ne hoş, ne güzel... Yaw kardeşim bu adamın her filminde bi 'seksüel tercih-sosyal yaşam ilişkisi gözlemlemesi' olmak zorunda mı? Nedir yaw? Bi yandan bakıyosun ödüllü mödüllü film, oyunculuk felan iyi... Ama ne biliim... . Aslinda eşcinselliğe karşı diilim de bu adam "eşcinsel filmlerinin (ne demekse)unutulmaz yönetmeni" olarak mı anılmak istiyo? Film her ne kadar gavuristanda gavurca çekilmiş olsa da yurdumun güzel insanlarina "bizi hor görmeyin, adam yemiyoruz sizin gibi insanız" gibi bi mesaj var sanki. Koray kardeşimin oyunculuğu fena diil de Nazim Hikmet'le birlikte filme "örümceğin maskesindeki türk yapımı tüfek" tadı katıyo sanki. Duvardaki Ajda posteri de aynı islevi görmekte. Sonuç; şarkılar hariç film hoş, iyi ki gitmişim.İzlemeyen okumasın yazdığına göre siz de gittiniz. Yoksa gitmeden mi okudunuz bu yazıyı? Ayıp ya... O kadar da yazıyo görmediniz mi?
    Puan: 7
  • Karanlıkta Dans - Dancer in the Dark

    Allaam kör oldum!

    Yıllarca benzeri senaryolarda filiz akın, fatma girik, hülya koçyiğit oynadı da elin selması kör olunca kötü oldum. Senaryo cidden 30 saniyede tuvalette yazılmış gibi. Hatta sırf millet ağlasın, gözleri şişsin, arkadaşlarına "siz de gidin çok ağladık" demesi için bile çekilmiş olabilir ama eğer amacı gerçekten buysa helal. Yanımda filmi daha bitmeden eleştirmeye başlayan, abuk subuk sorular soran arkadaşım olmasa koyvermiştim ben de şerefsizim. Björkün performansı üstün, zaten ödül mödül almış sanırım. Şarkılar danslar filan da hoş. İzleyin.
    Puan: 8
  • Şaşkın Casus - Company Man

    Seyredelim, gülelim

    Şaşkın dedektif, şaşkın polis, şaşkın overlokçu, şaşkınbakkal gibi gerzek bi isim layık görülse de son zamanlarda en çok güldüğüm filmlerden biriydi. Oyuncular karakterlerine cuk oturmuş. Özellikle turturonun rolü bomba ve hakkını da veriyo. Altyazıdan fırsat bulup filme kulak verebilecek arkadaşlar için çok iyi espriler de var. İzlemeyenler için: Film bittikten sonra bi kaç bomba sahne daha var, sonra montajda mı çıkarılmış bilmiyorum ama iki dakka daha durun salonda, izleyin onları da derim. Arabayı vurdum, kafam bozuk; ondan 4 verdim. Yoksa güzel film.
    Puan: 4
  • Şrek - Shrek

    Dublaj...dublaj...dublaj...du...

    Dublaj yapılmış çizgi filmlere tavrım vardı, gitmiyodum. Bunun fragmanı çok sardı gidelim dedik. Animasyon ve espriler bomba, sürpriz son bile var. Bi de DUBLAJ VAR!!! Ulan bi sinema da dublajsız versin şu çizgi filmleri yaw. Gerçi veren varmış da kimbilir hangisi... Hadi filmi dublajladınız, içine ettiniz, şarkılara dokunmayın bari. Dublaj kötü diil hatta başarılı ama gavur zaten seslendirmiş sen bi daha ne uğraşıyosun manyak!? Yok kardeşim gitmiyom bi daha dublajlı filme filan.
    Puan: 8
  • Vizontele - Vizontele

    Eh...

    Gitmeden önce filmin reklamını tanıtımını izlemeseydim, gaza gelmeseydim daha bi beğenebilirdim. Film kötü diil, kötü olsa ne 7 vercem. Adamlar ciddi ciddi uğraşmış, Altan Erkekli beyamca tek başına izlettiriyo zaten filmi. Mesaj vermiş, sonu şöyleymiş, şu kadar para harcanmış... Mizansen ve espriler yerinde ama biraz daha argo ve küfür koysalar fena olmazmış. Müzikler de iyi, ibibik bi türk filmi diil yani... bence...
    Puan: 7
  • Aşk Zamanı - Hua Yang Nian Hua

    Güzelmiş cidden

    Filme gitmeden önce yukardaki bikaç yorumu okumuştum. "Nası oluyo ööle muhteşem görsellik filan?" dediydim, cevabımı bugün aldım. Bööle oluyomuş. Ağır tempolu ama bi şekilde saran bi film yapmış çinli. Karakter salatasından kaçınarak bütün çinlilerin aynı göründüünü düşünen beni de düşünmüş sağolsun. Pek aşk filmi seyretmem, seyrettiğimi de anlamam. Zaten vizyona da pek aşk filmi (romantik komedi diil) girmiyo. Zira kanaatimce (bu filmi izledikten sonra edindiim bi kanaattirdir bu) aşk filmi çekmek en az bilimkurgu filmi çekmek kadar zor bi iştir. Her iki türde de filmin acımasız seyirci tarafından gülünç bulunması ihtimali yüksektir. Wong bey (izlediim ilk filmidir) riski göze almış, "ben yaparım" demiş, çok da leziz yapmış; aşkı göstermeden, adını bile anmadan benim gibi bi adama aşk filmi seyrettirmiş, beğendirmiş. Gerçekten de "gençler sevsin birbirini, mutlu olsunlar, ben de seyrediim" die amacı olanları hayal kırıklığına uğratabilir zira filmin içinde fazlasıyla hayal kırıklığı var. Pek ferah bi film diil yani. Filme gidin, Wai ve Cheung'un birbirlerine bakışlarındaki sıkıntıyı gördükçe siz de sıkılın, tadın.
    Puan: 8
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    Takdire şayan

    Spielberg amca er ryandan beri film yönetmiyodu sanırım.(yönettiyse de ben farketmedim)A.I. bu kadar beklettiğine değmiş bence. Film görsel açıdan çok güçlü; özellikle çocuğun suya girmesinden sonrası 2001 havası vermekle birlikte (kubrick'e bi selam mı acaba?) müzik eşliğinde gayet hoş gidiyo (en azından ben sıkılmadım). Tabi bu sahneler olmadan da film gayet güzel bitebilirmiş. Bu arada bi arkadaş filmin sonundaki ibişlerin uzaylı diil meka olduklarını söölemiş. Bana da mantıklı geldi. (bkz:ryquêlm'e cevap) Osment'in oyunculuğu gerçekten iyi. Jigolo Joe'yu gayet güzel kıvıran Law'un da hakkını yemeyelim tabii. Ama şu ayı niye bu kadar sevilmiş anlayamadım. Sadece iyi bi animasyon gibi geldi bana. Seslendirmesi güzel ama bi oyuncak için fazla ürkütücü. Film çok değişik bi gelecek öngörüsüne de sahip. Havada uçan arabalar yok, kimse tayt veya kimono giymiyo, "ihtiyacın olan herşey bunun içinde" gibisinden kusmuklar içilmiyo. Filmdeki ev gibi dizayn edilmiş evleri şimdi bile bulmak mümkün. "Madem bilim-kugu filmi çekiyorum, geleceğin insanını şebek ediyim, abuk subuk icatlar olsun, onları kullansınlar" vb heveslerden arınmış spielberg. (ya da kubrick artık hangisiyse) Dışses, filme güzel bi masal havası katsa da bence gereksiz; söylediklerini filmi izliyip anlamak mümkün.(Amerikalıların anlaması için koyduysa onu bilemem) Şööle mesaj veriyo, bööle dersler çıkarılmalı gibi muhabbetlere hiç girmiyim, herkesin mesajı kendine. Sonuçta çok iyi film yapmış adamlar. Ama başyapıt mı diil mi ona karar vermek için henüz erken olduunu düşünüyorum. Filmi izlerken kafanızdan "dikkatli izliyim, bi eksiği gediği varsa zuxxiye yaziim, madara ediim filmi" gibi düşünceleri çıkartıp filmin kendisine odaklanırsanız tadına varabilirsiniz. Evet inanırsanız yapabilirsiniz.
    Puan: 8
  • Büyük Hesaplaşma - Heat

    Hiit

    "Bak o oynuyosa izlerim" diyceim bütün adamlar var bu filmde, daha noolsun? Filmi DVD'den, bacakları yayarak, bira içip cips yiyerek izledim, daha bi hoşuma gitti. Pata küte, dan dun, paçino ve de niro (ehehe kafiyeli oldu lan) karizmasıyla dolu 3 saat geçirmek isteyenlere... Paçinoyu polis olarak görmeye alışamadım gerçi, polis kılıında gangster (seviyorum bu kelimeyi) mi acaba dedim, öyle çıksın istedim, olmadı. Sağlık olsun. Oh be!
    Puan: 9
  • X-Men - X-Men

    Ben olcaktım...

    X-men ile pek bi alakam olmaz; izlemem, okumam. Ama filmi beenmek için bunun gerekli olmadıı kanaatindeyim. X-men dediin nedir, kimdir, ne işe yarar gayet güzel annatıyo film. Bi de çizgiromansal konuyu da ihmal etmemişler, zaten daha karmaşık bi konu açmazdı bu filmi. Aksiyonu biraz az olmuş ama efektlerin kalitesi biraz da olsa kapatmış bunu. Bi kaç daha ünlü oyuncuyla daha renkli ve seyirciyi daha çok çeken bi film olabilirmiş, buna da şükür. Bu yorumu biraz geç yazdım, gidin desem de gidemezsiniz ama 2.si de bööle olcaksa onu tavsiye ediim bari. Not:İnsanların iradesini kontrol etme gücü bende olcaktı, duman etmiştim ortalığı. Yok "insanlığı düşiniim", yok "kötüleri duduriim"... hadee hadeee...
    Puan: 8
  • Kurtların Kardeşliği - Le Pacte des Loups

    2 saat oturdum yorum yazdım...

    "tamamdir" dedim, bi de baktim ki ne göriim: Kendini tanit ekrani. Kardesim ben zaten tanittim kendimi siteye girerken. Neyse bi daha tanittim, bu sefer ne oldu? 2 saat düsünüp 2 saatte yazdigim yazim silinmis. Oturup bi daha mi yazcam? Asla! Puan veriyim ama...
    Puan: 4
  • Final Fantasy - Final Fantasy - The Spirits Within

    Güzel olmuş

    Güzel olmuş.
    Puan: 8
  • Pi - Pi

    kim korkar matematikten?

    Filmi izleyeli 1 yıl oldu heralde, hala mat, geo, caculuz felan görünce durup bi düşünüyorum; "ulan iyi hoş da ben de kafayı yemiim soora?" diye. Arkadaşların dedii gibi benim gibi öğrencilik hayatınız boyunca matematikten çektiyseniz olayların pi sayısıyla bağlantısını kurmak güç. Bunun dışında güzel film, konu oldukça iyi hatta iddialı; "öyle bi sayı bulacam ki..." filan, hoş şeyler bunlar...
    Puan: 8
  • Büyük Lebowski - The Big Lebowski

    Hey gidi be!

    Aslında hepimiz birer dude diil miyiz ve voltır sabçeklerle uğraşmak zorunda kalmıyo muyuz? Kimin hayatında (shut the fuck up) daniler, cizızlar yok ki? Bu filmde kendinden bişi bulmayan hödüktür, penguendir. Sinemada izledim, tgrt'de boktan dublajlı halini izledim, cnbc-e'de dude=züppe çevirili halini izledim; filmin her türlü içine edilmiş halini izledim yine bıkmadım, yine olsun yine izlerim. Hastasıyım.
    Puan: 10
  • Nerdesin Be Birader? - O Brother, Where Art Thou

    odisey

    Corç kuluni gibi karizma sahibi adamları böyle rollerde görmek hoşuma gidiyo nedense. Film gerçekten de yılın komedisi gibi gelmedi bana. Kahkahalara boğulmak yerine sürekli bi sırıtma ile seyrettim filmi.Bu gibi "yılın ..." mesajlarına kulak asmayıp fazla bi beklentiyle gitmeyenler, benim gibi odisey'i okumamış olsalar bile beğenirler, bence.
    Puan: 9
  • John Malkovich Olmak - Being John Malkovich

    Hebe?

    Yahu ne hale gelmiş insanlar bu filmde? Con kusak (yok yok kusmayak ehehe) ve kameron diazın filmde oynadıını ortalarda bi yerde anladım. Niye con malkoviç? Niye olmasın? Hem de pek güzel oynamış amcam. Çok garip ve farklı bi filmdi bence, izlemediyseniz izleyin.(ne demekse)
    Puan: 8
  • Gözde Çift - America's Sweethearts

    Kikican

    1'deki ders iptal, öbür ders 4'te. Napiim? Sinemaya gidiim. Hangisine gidiim? Bi tek bunun saati uyuyo, buna gidiim. Hızır gibi yetişti valla, naapardım ben 3 saat ööle? Aslında bu filme gitmeye hiç niyetim yoktu, nerdeyse 1 aydır gitiim her filmden önce fragmanını izlemekten bıkmıştım, ayrıca zirzop bi filme benziyodu. Komedisi orta kıvam, romantiği oldukça zayıf bi film olmuş. Seyrederken insanın (en azından benim) içini "sımsıcak bişiler" kaplamıyo. Bili kristılı ve culya rabırtsı seyretmeyi seviyodum zati, burda da fena diiller. Gülelim eğlenelim diyenlere, özellikle de dönem başında ders seçerken benim gibi gerzekçe davrananlara tavsiye edilir. Not:Bu kusak denen herifte ne boy var ööle ya, film boyunca herkese tepeden baktı düdük.
    Puan: 7
  • Kırmızı Değirmen - Moulin Rouge!

    Bu filmi 2 kere izledim ben de yazıcam

    Hem de 1 hafta arayla izledim. İkisinden de çok etkilendim. Hatta ikincisi beni kaosa sürükledi desem yeridir. Hatta ikincisi beni kaosa sürükledi. Şuurlu bir şekilde, kasten 2 kez gittiğim ilk filmdir bu film. Daha önce elimde olmayan nedenlerden dolayı speys ceme, armagedona ve zwordfişe 2 kez gitmiştim. Filmi uzun süredir bekliyodum, "ivın mekgregorla nikol kidmın aynı filmde nası olur acaba?" diye de merak ettiydim. Beklediğime değdi, çok güzel film yapmış adamlar, ışıkçısından yönetmenine herkese tebrikler. Baz bey yapmaya çalıştığı (yapmaya çalıştığını sandığım) her şeyi becermiş; renkli ve gösterişli anlatım, filmi sırtlayan harika müzikler, mükemmel kasting... Senaryoyu, üstünde yıllarca çalışıp da ortaya koymuş gibi gelmedi bana. Bu konuda iddialı da görünmüyo zaten. "Konum ve senaryom basit ve klasik ama bak onu ne güzel işledim" der gibi biraz. Zaten filmin anlatımı daha kompleks bi senaryoyu kaldırmazmış, kafalar ütülenirmiş.(bunun gibi bi lafı daha önce etmiştim ama nerde?) Yukarda yazdım ama bi daha yazmadan duramıycam, kasting cidden çok başarılı.(Oh be!)Mekgregor baya iyi oyuncuymuş da farketmemişim. Adam bi ceday oluyo, bi eroinman oluyo, bi şu bi bu oluyo ama kendini tekrarlamıyo. Yetenekli çocuk. Filmin müzikleri ve özellikle filmle uyumu çok başarılı; "dur, bu ortama gidicek harika bi şarkım var" havası çok güzel verilmiş. Sırf şarkıları görüntüleriyle birlikte dinlemek için vcdsi dvdsi alınır. Ben şimdilik soundtrackle yetiniyorum. Daha önceden almadığım tatları vermesi açısından da benim için önemli bi film. İyi bi film olmasından ziyade genel zevke hitap ediceini düşünmüştüm bu filmin, o yüzden "ay iğrenç, 0 olsa da onu versem" ler şaşırttı beni. Kayli minogun kısa ama fevkalade, muhteşem ve etkileyici performansına değinmeden bitirmiyim yazımı.
    Puan: 10
  • Şellale - Şellale

    E oldu mu şimdi?!

    Böyle bi filmin varlığından bile haberim yoktu ta ki capon "bööle bööle bi film var, gidek" diyene kadar. Gizemli görüntülerle, mistik bi havayla başladı film. Sonrası da fena gitmiyodu, gel gör ki küçük cemal (kemal miydi yoksa?) çıkıp aklı başında bi çocuğun veya yetişkinin etmiycei lafları edebiyat dersinde sınıfa 'okuma parçası' okur gibi saydırmasıyla film düştü. Aslında filmin genelinde oyunculuk çok zayıf geldi bana. Sanki hepsi ajanstan toplanmış gibi.'Dizi filmdeki figüran' performansı bile gösterenler vardı. Tabi hakkı yenmiycekler de var tabi; capon onlara değinmiş zati. Filmde hafif bi kandırma da var sanki. Hülya koçyiğit'in rolü afişin yarısını kaplamak için biraz ufaktı sanki. Bunun dışında karakterler iyi anlatılmış ama karakter tasviri öykünün önüne geçmiş biraz. Demokrat bilmemne parti iyi de konu ne? Onu anlat. Kısacası film beni sadece mizahi yönüyle tatmin edebildi. (onun da çoğu ali sürmelinin küfrettiği sahneler)
    Puan: 6
  • Amélie - Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

    Vallahi pozitif enerjiyle dolmadıysam şurdan şuraya gitmek nasip olmasın bana

    Seyrederken "hayat güzeldir" tatları aldığımı sandıydım, halbuki eve gidince bunun tamamen bi algı yanılsaması olduunu annadım. Güzel kızımız "zorluklara göğüs germekle kalmaz, onları pratik zekamla çözerim, bu arada tebessümüm yüzümden eksik olmaz" yerine daha çok "zorluklarla karşılaşmıyorum ama dünyayı daha güzel bi yer yapmak için onun bunun işine karışmaktan çekinmem" havalarında imiş, sonradan farkettim. Bu yönetmen amcanın başka filmini görmedim ama iyi adammış, neşeli adammış, değerini bilememişiz. Bu filmi izledikten sonra caponu "panoromik olmayan film izleme" korkusundan kurtarıp arşivindeki şarküteriyi izlemeye karar verdim. Kız cidden güzel, rolüne tam uygun bi tipi var, rolün altından da pek güzel kalkmış.Gel gör ki kuaförün hışmından kurtulamayarak filmin büyük kısmını kahküllerle (ya da alnı kapatan o şeylere ne deniyosa) geçirmiş. O yüzden 2. yarı daha bi güzel göründü bana. Daha bi toparlamıştı kendini. Çevirmen arkadaş filme kendini filme kaptırıp bazı yerleri seyircinin yorumuna bırakmış. Zaten orijinal ve türkçe adı karşılaştırılınca adamımızın tarzı anlaşılıyo. Sonuç olarak film bırakmaya çalıştığını düşündüğüm havayı bıraktı bende, her ne kadar 3 "kanki" ile bu havayı muhafaza etmek pek mümkün olmadıysa da... Ayrıca sanırım kimse değinmemiş çok da komik bi film. Bu arada davut güloğlunun nino rolündeki inanılmaz performansına değinmeden edemiycem.
    Puan: 9
  • Tabana Kuvvet - Rat Race

    Görmekte fayda yok

    Böyle filmler eskiden de çekilirdi; "yarışın, birbirinizin gözünü oyun" tarzı... Hatta birinde bört reynılds oynadıydı. Konu olarak bildik, garip kadrolu basit bi film. Kafa daatmak için birebir yani. Filmde 2 sahne vardı ki gülmekten kaskatı kesildim, sahne bitene kadar da rijitliğimi korudum. Yine de vizyondaki diğer filmleri görmediyseniz bununla vakit kaybetmeyin.
    Puan: 6
  • Komplo - The Score

    Başlık

    3 jenerasyonun 3 yetenekli oyuncusuyla daha iyi bi film çekilebilirmiş. Filmin temposu baycak derecede olmasa da çok ağır. Filmin konusunu gitmeden önce okumuştum onun da etkisi oldu; benim için pek heyecanlı bi seyir olmadı. De niro filmlerinde genelde konvansiyonel yöntemlere başvururdu, burdaki teçhizatı da güzel, olsun. Brando'nun hala yürüyebildiini görmek sevindirdi beni. Norton bey de güzel oynamış, klasik, güzel bi soygun filmi olmuş. Ama yine de beklediğimin altında.
    Puan: 7
  • Piyanist - La Pianiste

    Ben bayıldım

    İzlemeyen okumasin

    Sanırım bayıldım. Damaged arkadaşımın affına sığınarak dirty kadar uzun olmasa da ben de filmi seyrettiğim günü annatiim biraz: Sinemayla ilgilenen bi şahsiyet olmasına rağmen bugüne kadar biz zuxxiseverlerden yorumlarını esirgemiş bi arkadaşımı aradım, "sinema?" dedim."Film?" dedi, "bumerang" dedim."Hade len!" dedi, "piyanist" dedim."Olur" dedi, "18:00" dedim, "olur" dedi. Gitmeden önce defalarca uyarılmama rağmen malum jilet sahnesinde gözlerimi kocaman açıp perdeye baktım.(Hemen belirteyim parmağına iğne battığında olduğu yere yığılan bir gencin yazısıdır bu.)Sonrasında bi baktım teyze piano başındaki öğrenciyi "Şubert bööle mi çalınır lan düdük?!" gibi cümlelerle azarlıyo.(Altyazıyı okuycak durumda diildim, mevcut fransızcamla annadıım budur.)Ve yine bi baktım ki üşüyorum ve terlemişim. Evet, sanırım bayılmıştım. Kafamı sola çevirdim, pek sevdiim arkadaşımın durumu benimkinden farklı diil.Sonradan filmi görmüş arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunurken, bahsi geçen 1-2 sahneyi hatırlamadığımı da düşünüp o 60(yaklaşık) saniye boyunca alemlerden alemlere aktığıma karar verdim. Filmin geri kalanını yönetmenin (önceden herhangi bi filmini görmüşlüğüm yoktur) de istedii gibi gerilmiş vaziyette izledim. İçimden "cam kırıklarıyla neresini kesicek bu sefer, aha şimdi ısırcak herifi" dediim oldu. Filmden önce "Pizza Hut?" demiştim, "olur" demişti. Çıktıktan sonra "hala?" dedi, "tabi" dedim. Pizzamı yedim, kendime geldim. "Zuxxideki ilk 1'imi haketti, bravo doğrusu" dedim.(Kendime) Ama: Filmle yazım arasındaki 1 hafta boyunca düşündüm, taşındım, filmin, beğenen yorumseverzuxxiseverlerin belirttiği nedenlerden dolayı güzel (iyi) olduğunu, sadece tarzıma uygun olmayan bi sahnenin konsantrasyonumu ve fiziksel dengemi bozduğuna karar verdim.
    Puan: 8
  • Deli Yürek - Bumerang Cehennemi - Deli Yürek - Bumerang Cehennemi

    Rinna rinnaay rinna rinanaay...

    Bu sezon heyecanla beklediim 4 film vardı; A.I., mulan ruj, LOTR ve bu. Şimdiye kadar hiçbiri hayal kırıklığına uğratmadı beni. Fragmanından kötü bi film olcaanı sezmiştim, öyle de çıktı. Diziyi izlemem ama aklımda seyrettiğim bi sahnesi kalmış: Süper babadan [bir osman sınav(ste) dizisi] Alim diye bildiğimiz zibidi, yusufun sol omzuna arkadan bi bıçak sapladı. Yusuf, bıçağı kullanma tarzından tanıdı çocuğu, arkasını bile dönmeden "ne bok yemeye bıçakladın beni şimdi?" gibisinden bi laf edip yoluna devam etti. Deli yürek hakkında tek bildiim buydu, bu yüzden "acaba dizisi kadar güzel mi?" gibi bi beklentiyle gitmedim filme. Başlamadan önce atlas sineması yetkililerine burdan kucak dolusu sevgiler yolluyorum.5er dakkalık 2 periyot halinde nedeni bilinmeyen bi "düüt" sesi filmin içine etti. Yakınlarımda oturan ve filmi baştan sona ağlayarak izleyen teyzeyi de anmadan geçmiyim bari. Oktay Kaynarca'ya özel bi hayranlığım yok ama sempatik bulurum kendisini; doğu şivesi, belinde silah filan pek gitmemiş kendisine.Bunun farkında olacak ki filmin başlarında kendini yönetmene öldürtüp kurtulmuş. Bülent Kayabaş yine kendine hayran bıraktı, bravo. Kenan İmirzalıoğlu...bu adam best model seçildiğinde bi röportajda "oyunculuk yapacam daatıcam ortalığı" demişti, ben de okuduktan sonra kendisine "hade lan!" çekmiştim... Neyse... Bazı arkadaşlar "elin rambosu yapınca iyi, bizimki yapınca kötü, ne iş?" demişler, bu açıdan biraz miroğlu karakterini değerlendirmeye çalıştım filmi izlerken.Nedenini anlamadım ama ben bu adamda day harddaki burus vilis veya anforgivındaki kılint istvuud karizmasını bulamıyorum, tabi karizmatik bi karakter olarak bakmak gerekirse kendisine.Miroğlu hakkında bişi daha:Bu adam ne işyapar yahu?Filmden anladıım kadarıyla askerde komandoymuş, zor günler geçirmiş ama şimdi durumu düzeltmiş; altında kocaman araba, kolunda manita, belinde na bööle silah...Eee neci bu adam?Belinde silahla gezdiine göre macera adamı ama... Selçuk Yöntemi oldum olası sevmem yine sevmedim... Film Türkiye'nin bazı gerçeklerini anlatıyo ama nasıl?Böyle entrikalar, casuslar, politik çıkarlar anlatılacakken daha sağlam bi hikaye gerekmez miydi?Olayı "zırt" diye dakotalı deyvide bağlamak olur mu?Madem bu kadar derin meseleleri anlatıcaktın biraz aksiyon sahnelerinden kısıp bunları daha detaylı anlatabilirdin sayın osman sınav(ste). Genelde aksiyon filmlerinin mayası olan aşk ve mizah unsuru bu filmde es geçilmiş.Zaten aksiyon olarak bi özgünlüğü olmadığı için de bu öğelerin desteği olmadan film çok zayıf kalmış anlatımda.Çok ciddi olmaya çalışırken yer yer komik duruma bile düşmüş.(Örn:Şerefsiz albay Şeref) Sondaki bazuka sahnesi ve düğünden önce cemal'le yusuf'un sohbeti çok kötüydü, aklıma ilk gelenler bunlar ama yeterli bence.2 biraz az olcak ama iyidir, akılları başlarına gelsin, bi dahaki sefere daha iyisini yapsınlar.
    Puan: 2