zuxxi.com//sinema|geyiks

Pablo Honey

Misafirlik

Misafirliktesin, ev sıcak. Sen kazağını çıkarmak istiyosun tabi ama ya çıkarırken oluşacak görüntü? T-shirtümüzle birlikte kalkan kazak vücudumuzu meydana çıkarcak. Sonra herkes bakmaz mı? Ne sıkıntı ulan.

Sonu Gelmeyen Geyikler

Gözlük

Ortamdaki afacan kişi muhabbet tıkanınca ordaki gözlüklü kişilerden birinin gözlüğünü sormadan alır takar, kenardaki birine sırıtıp baktıktan sonra şu muhteşem cümleyi patlatıverir. - Oha sen kör müsün lan !

Sonu Gelmeyen Espriler

Di

- Abi çok güzel dimi ? - Di

Sonu Gelmeyen Espriler

Belediye

- Olm baksana bi. - Hadi lan sana belediye baksın.

Sonu Gelmeyen Espriler

Harcanıyosun

mesela bi arkadaş bilgisayarda olmadık bi iş çevirir, futbol oynarken çok manyak bi hareket yapar, gitar çalarken zor bi şarkıyı becerir; hemen biri atılır 'Abi sen burda harcanıyosun valla'

Sonu Gelmeyen Espriler

kağıt

babası borsa oynayanlar bilebilirler. - abi hangi kağıt iyi, ne alıyim? - tuvalet kağıdı abicim puhaahah! ya 40 50 yaşına gelmiş adamlarsınız, nedir yani?

Sonu Gelmeyen Espriler

kafiye hesabına

şöle sakına pencereden dışarı bakıpta kıçınızı sınıfa vemeyin. yoksa hıyarın teki gelip, - o duruşa bi vuruş kaç kuruş? diyebilir, gününüzü zehir edebilir.

Kısa Kısa

istiklal caddesinde yürürken bi dükkana girip çıktıktan sonra yürüdüğü istikameti şaşıran ve geldiği yöne doğru yürüyen bir tek benim galiba.

Hayat Ağacı

Ben çok küçüktüm, aklımda kalan şey; baştaki jenerik müziğinde sona gelindimi böle 3 tane ağaç çıkıyordu yan yana; Koyu yeşil, açık yeşil bide solgun yaprak kahverengisi. Babanneme sorcam.

Mahalle Maçı Adamları

Bazıları gider Sirkeci'den gerçek Nike ya da Adidas marka yabancı bir takımın formasına dünya para verirler. Sonra maçta giyerler, 15 dakka oynayıp çıkarırlar, maça çıplak devam ederler.

Cep Telefonları

Toplum içinde cep telefonuyla yılan oyunu oynayanları anlamaya çalıştım yıllardır.

Kül Tablası

Lüks otellerde, lobilerde filan kül tablası niyetine yüksek, üstü kum gibi bişeyle örtülmüş şeyler vardır üzerinde otelin damgası olan. Ve o damgayı bozmak çok zevkli!

Apartman

Apartmanın giriş katında duvarların birinde mutlaka üzerine apartmanla ilgili çeşitli ekonomik dökümanların bulunduğu bir pano vardır. Kapıcı aidatı, kömür parası, su parası gibi. En kötü duranlarda ödememiş olanlardır, onlar büyük harflerle lanse edilir, 13, 15, 16 numara ödesin gibilerinden.

Mahalle Maçları

kova kalecilerin kar eldiveniyle maça çıkanları vardır.

Anahtarlar

Okulda bazı kızlar vardır anahtarlık niyetine ellerinde 1 kilo ağırlığında bişeylerle gezerler. mickey mouse, duffy duck, tazmania canavarı gibi bisürü şey...

Doymayanlar

Bu tiplere en çok büfe, tostçu gibi yerlerde rastlanır. Büfeciye, patitizi bol koy, bol şeker dök, mayonezi fazla sık, turşu çok kes, rakıyı torpilli ver, pilavın tavuğu bol olsun sen anlarsın gibi dileklerde bulunurlar, doymazlar. Ayrıca McDonalds'ta "Bikaç tane daha ketçap verebilir misin?" diyenleri mevcut olduğu gibi, tostçuya "Aabi kaşarlıyı fazla bassana" diyenler de bu gruba dahil edilebilir. Bi arkadaşım "Aabi sosisleri uzun ver" diyene rastlamış, bilemiycem. Sonuçta zararsızdırlar ama toplumda düzeni bozarlar.

Yürüyen Merdiven

Merdivene bindiğin anda bir ayağınla diğeri ayrı ayrı basamaklarda olursa bikaç saniye sonra basamaklar arası yükseklik olur ve sen garip bi şekil alırsın.

Yürüyen Merdiven

Akmerkez'deki merdivenlerin üstünde aynalar var di mi? Ordan kendinize mutlaka bakıyosunuz di mi? Çok garip bi açı, hiçbiyerde yakalayamazsın, tepeden gözüküyo insan.

05 Kalemler

Son jenerasyonun elinden düşürmediği bir icat. Okullarda genelde hacı diye tabir edilen bir nevi çalma yöntemi ile elde edilir. Rotring ve Tombow başımızın tacı iki markadır. Ah bi de uçları tepesi yerine ucundan sokarız üşenip.

Hotel California

Eagles adlı grup söylerdi. Nakarattan bahsediyim: Velkam to ti hotel keliforni Saç a lavli pıleys... Saç a lavli feys...

Çorap

Yeni bir çorap aldığınızda ve onu ilk giydiğinizde dize kadar çekermisiniz mutlulukla?

Çorap

eğer birileriyle buluşmak için sokağa çıkacaksam çorap çekmecesi açarken içimi bi korku kaplar, ya tüm siyah çoraplarım kirlideyse annem yıkamamışsa ve sadece beyaz çorap varsa.

Ülker

Önce güneş, hava su Sonra bol gıda gelir Akşama babacığım Unutma Ülker getir !

Bekleme Salonları

hastane, büro gibi yerlerin bekleme salonlarında, sehpada mutlaka bir hatta iki yılı bile geçen eski dergilere rastlarız. kardeşim ya atın şu dergileri ya da yenisini alın hasta ettiniz adamı.

Havuz

Havuzun içinde temiz su vermek için kullanılan, tazyikle su fışkırtan şeyler varya, ufak delik şeklinde, duvara yapışık. Süperdir. Heryerine masaj yapabilirsin.

Plaj

güneşin altında uyuştuktan sonra büfeye gitmeye üşenip yollıycak birini beklemek yada aç aç oturup sinir olmak.

Plaj

denizden çıkarken son dakikaya kadar yüzme modunda kalıp, kaplumbağa edasıyla sudan kuma çıkanlara ben pek bişey diyemiyorum.

Banyo

banyonun perdelerini içeri çekmeyi unutursak sular yerlere akar tabi.

Banyo

küvette işemek gibisi az vardır. hiç bir yön iplemeden önemsizce halletmek.

Sıcağı Sıcağına

türk TV tarihine bence damgasını vurdu yiğidim. çok değişik bi formatı vardı saat 9'a çeyrek kala çarşamba akşamları başlardı. sarışın bıyıklı bi adam dehşet bi biçimde 1 saat boyunca ülkemizin çeşitli yerlerinde insanların annelerini kardeşlerini arkadaşlarını kuzuların sessiziliği'ne taş çıkartacak şekilde öldürüp doğrayıp yediğini anlatırdı. vaay be şimdi bile tiksinsim.

İngilizce Konuşma

topluca oturuluyor; kumandayı tutan zap yaparken yabancı kanalların birinde durduğu anda kahkahayı patlatmak; ben anlıyorum hesabına.

Zuxxi'ye Yazı Yazma

çok geyik yapılan bir başlığın yaratıcısı olmak apayrı bir fenomen.
  • Dövüş Kulübü - Fight Club

    hayatın anlamından bir kesit

    bence bu film hayatın anlamından bir kesit, senaryo çok iyi, oyunculuk fena değil.ama filmin en etkileyici kısmı hayata ve insanın kendi kişiliğine dair vermiş olduğu mesajlar...Herkesin görmesi gereken bir film, özellikle kendi ile barışık olmayan insanların.
    Puan: 10
  • Görevimiz Tehlike II - Mission Impossible II

    çok kötü

    bence çok kötü gitmeyin niye diycekseniz olay adamın dağdan atlaması değil, bu zaten bir aksiyn filmi, kötü olamsının nedeni aksiyon azlığı ve senaryo kötülüğü, kurgu kötülğü ve oyuncluk kötülüğü.bide eleştiroyorsunuz dağlarla mağlarla olmazki
    Puan: 3
  • Yedi - Se7en

    DAVID FINCHER

    film tam bir başyapıt.david fincher gerçekten bir deha ona sevgilerimi ve saygılarımı sunarım
    Puan: 10
  • Hayat Güzeldir - La Vita è bella

    biraz öğrenin

    evet, çok şey anlatıyor mutlaka görün.filmde herşey var insan, aşk, sevgi, umutsuszluk ve hayata dair dersler
    Puan: 10
  • Titanic - Titanic

    Puan: 7
  • 60 Saniye - Gone in Sixty Seconds

    Yani işte

    fena değil 60 saniyeyle alakası yok ama Nicolas aabi için 6 verdim
    Puan: 6
  • Altıncı His - The Sixth Sense

    sikerim ulan böyle filmi rezalet

    yani sezonda heralde MI 2 dan sonraki en kötü film çizgifilm tercih ederim... Hatta Pokemonu tercih ederim. Çok sıkıcı, filmde hiçbir çekicilik yok. (Arada filmin sonunu yazan şeylere burdan selam yolluyorum)
    Puan: 1
  • Abuzer Kadayıf - Abuzer Kadayıf

    berbat

    berbat
    Puan: 2
  • Kapışma - Snatch

    Güzel Bir Aksiyon Filmi

    Evet, güzel bir askisyon filmi olmuş. Aksiyonda anladığınız şey MI2 ise hemen bu yazıyı atla bence. Guy Ritchienin izlediğim ilk filmi zaten yeni bir yönetmenmiş. Filmi güzel bulmamım bir diğer nedeni ise aşırı sanatsal kaygılar içerip batırmamış olması. Oyuncular bana hakkını vermiş gibi geldi ama tam emin değilim. Kemara çekimleri ise perfect denilerbilir. Sonuçta gidiniz.
    Puan: 7
  • New York'ta Bir Sonbahar - Autumn in New York

    GİTMEYİN DİYORUM !!!

    Lütfen gitmeyin çok kötü ağlamak istedim. Gitme arkadas gitme yaaa
    Puan: 1
  • Her Şey Çok Güzel Olacak - Her Şey Çok Güzel Olacak

    Leziz

    Harika bi öykü.
    Puan: 8
  • Grinç - How the Grinch Stole Christmas

    Komik olmuş

    Bayaa komik bi film. Ama Jim Carreyin oyunun çok beğendim iyi yapmış bide köstüm makyaj ve dekor baya iyi espiriler biraz salak ama olsun.
    Puan: 6
  • Dikey Limit - Vertical Limit

    GİDİN MUTLAKA

    bizim gruptan herkes çok beğendi. hem konu kötü ama ölüm sahneleri iyi oturtulmuş saçma olan bitek sarışın kızın çığ olduktan sonra yamaçta hayatta kalması. çok ii bi aksiyon yani derim gidiniz kaçırmayınız. MI2 daki gibi dallamalıklar yok.
    Puan: 5
  • Oyun - The Game

    evet

    bende çok izledim takıldım kaldım anasını satıyim.herif ispanyada uyanıyor ya o nasıl? Sinemada kaçıranlar seğretsin mutlak.
    Puan: 8
  • Vizontele - Vizontele

    Yılmaz Erdoğana tebrikler

    film komik olsun diye yapılmamış o gözle bakmayın ki daha çok zevk alın izlerken. bence filmdeki tek eksik Yılmaz Erdoğanın tiyatro yazığı için kafasından geçenleri sinema ekranına istediği kalitede yansıtamamış olması. 2.5 milyon dolar paranın neye yatırlığını bende anlayamadım yani bide günlüğü 10 milyar olan Flyig-Cami 1 gün kiralımşlarda paso kullanalım mı demişler. Ya sonuçta şaheser değil fekat çok güzel film.
    Puan: 7
  • Komser Şekspir - Komser Şekspir

    Matrix

    Sinemada kimsenin Okan Bayülgenin ' MATRİKSİNİZ ULAN HEPİNİZ ' espirisne gülmemesinin iki nedeni var. Birinisici türkiyede yaşayan insanların çoğu salak, Matrixten anladıkları tek şey güneş gözlüğü. Diğer sebepse herkes o espriyi ya TV de yada fragmanlarda gordu.
    Puan: 5
  • Casablanca - Casablanca

    kim

    klasik filmler çok sıkıcı
    Puan: 5
  • Temel İçgüdü - Basic Instinct

    stone

    stone tabide michael abiyi de tebrik etmek lazım.acaip vuruyo gelene geçene.
    Puan: 7
  • Hannibal - Hannibal

    anthony hopkins olayı bitirmiş

    anthony hopkins olayı bitirmiş.bu kadar
    Puan: 8
  • Mezarını Derin Kaz - Shallow Grave

    süper bişey

    acaip bi film çok az para ile çekilmiş sanırım ama harika yani insan bir an bile sıkılmıyor...(son sahnede kağıtların üzerinde ne yazıyor bilen varsa yazsın)
    Puan: 8
  • Kuşlar - The Birds

    sonunda ne oluyor

    güzel belkide sonundan ne oluyor yani. kuşlar neden saldıryor ? kafesteki kuş için mi ?
    Puan: 6
  • Trainspotting - Trainspotting

    ATTENTION PLEASE

    Dünyada bu filmi anlayan insanların olması çok ama çok güzel... HEY SALAKLAR BENDE SEÇEMEMEYİ SEÇİYORUM, DUYUYORMUSUNUZ ? HAHAHHAHA
    Puan: 10