zuxxi.com//sinema|geyiks

badem

  • Belalı Aşk - Mickey Blue Eyes

    adam iyi film kötü

    işte dedim....Hugn Grant olmasa, öyle hoş gülmese hiç sevemezdim. Üstelik kızın babası tiplemeye uymamış...yani son dönemlerde beyrettiğim filmlerin ardından tatsız geldi.Sorry!
    Puan: 5
  • Generalin Kızı - The General's Daughter

    pek beğendim.

    John travolta iyi, kadın mükemmel güzel, çekim, senaryo iyi...Aslında 10 verirdim ama katil çok fos çıktı. Yani uşak çıksa aynı derece inandırıcı olurdu diyorum.Bir de kadınız ya, kadınca seyrettik, feminist duygularımız kabardı...
    Puan: 9
  • Şeytanın Günü - End of Days

    beklemiyordum ama beğendim!

    Arnold filmlerini pek sevmem ama evde elektrik kesiliyor diye gittim. Karanlıkta oturacağıma diye...Ama bir kere pek çok salak gerilim filminden daha başarılı çıktı.Ben action beklerken gerilim-action(bazen korku) buldum iyi de oldu hani! Film sonunda süpriz var-gidecekler için yazmıyorum-Arnold İlk kez bir filminde...Sustum tamam!Bence gidin, sıkılmazsınız!
    Puan: 8
  • Altıncı His - The Sixth Sense

    herkes finale takmış

    Yani olay Midas'ın kulaklarına döndü.Bazı arkadaşlar güya süprizi söylemiyooo !! Bi de o kadar çok final final dedik ki, görmeyenler sadece finali bekleyecek neredeyse. Oysa film de hoş yani! Ama beni korkutmadı söyliiim, gece de mışıl mışıl uyudum. Yine de çok değişik ve çok güzel.Bi de merak ettim, çocuk nasıl yetişecek hepsinin taleplerine? Sırf o kız için bile saatlerce yol gitti, ömrünü onları rahatlatmak için mi adayacak! Yandı yani!Hergün birini gördüğnü düşünürsek...
    Puan: 9
  • Amerikan Güzeli - American Beauty

    kompleksler konuşmuş!

    Bazı arkadaşlar yine komplekslerini konuşturmuş. Yok Amerikan aileleri yok bilmem ne. Kardeşim şu at gözlüğünüzü çıkaramıyor musunuz.Herşeye bu kadar sığ bakmak zorunda mısınız yaaa. Filmin son cümlesi "bir gün anlayacaksınız" diyor. Ama bu arkadaşlar bir gün onu bile anlayamayacak, çünkü gözlerinin önünden film şeridi gibi geçen hayatları çöl gibi kurak olacak. "Amerikan ailesi" değil, "insanı" konu alan bu filmi siz mutlaka görün. Bence anlayana çok ders var, anlamayana hoşaf ne yarar!!!
    Puan: 8
  • Yeşil Yol - The Green Mile

    hala aklımda

    Ben filme Cmt. akşamı gittim, bugün Pzt. hala filmi düşünüyorum.Çarpıcı!Bu arada filme saat 22 de girdik, çıktığımızda saat 01.30 du. İnanamadık, bi daha saati kontrol ettik.Zaman o kadar habersiz geçmiş yani.Her bir karakter, bir film gücünde!
    Puan: 8
  • Tatlı Bela - Erin Brockovich

    ooooooooffffffffffff

    Wallaha çok sıkıcı. Hatta sonlara doğru çıkayım mı acaba dedim.. Sırf bacak, meme -hatun sahiden taş gibi- seyretmek istiyorsanız gidin. Cumartesi gecemin içine ettiği için gözümü kırpmadan harcıyorum bu filmi...IIyyyy
    Puan: 3
  • Kazanma Hırsı - Any Given Sunday

    Yani...

    Filmin çekimleri süper. Oliver Stone döktürmüş de döktürmüş. Muhteşem sahneler, muhteşem bir müzik. Diyecek hiç bir şey yok. 10 üstünden 10. Oyuncular da mükemmel. AMA...Bir kere ilk 20 dakika neredeyse hep Amerikan futbolu ile geçiyor. Sıkıyor . Zaten eleştirmenlerin filme en büyük eleştirisi de bu sahnelerin fazla uzaması oldu. Çekimlerin ve müziğin çarpıcılığı bile tempoyu artırmaya yetmiyor. Ama pes etmeyin, ikinci yarıyı daha çok seveceksiniz, filme daha çok kaptıracaksınız.
    Puan: 7
  • Güneşe Yolculuk - Güneşe Yolculuk

    Aman ne kalite!

    Aman ne kalite, ne düzey...Alkış ...alkış...Bu sayfa diğer sayfalar arasında 10 puanla birinci. Zarif yorum yapanların pipilerine kırmızı kurdele! Türkiye sizinle gurur duyuyor!
    Puan: 5
  • Gladyatör - Gladiator

    güsel...

    Ben ki tarih filmlerini sevmem, bu filmi çok beğendim. Yani iki gün geçti hala etkisindeyim. Zaten ortalık dandik film kaynıyor, tereddüt etmeden bunu seçin derim.
    Puan: 8
  • Annem Hakkındaki Her Şey - Todo sobre mi madre

    güzel ama...

    Kötü değil kesinlikle ama 9-10 da verilmez. Sıcak, insani bir film AMA herşey birarada olunca senaryo Türk filmlerini aratmamış.Türk filmlerine gülüyoruz amma abartmışlar diye, bu filmde de yok yok! Mutfakta bulunan bütün baharatlar yemeğin içine atılınca, tadı biraz bozulmuş.Ama yenir.
    Puan: 8
  • Görevimiz Tehlike II - Mission Impossible II

    salakça

    Hiç zevk almadım.Haketmediği halde 10 verenlerin puanını düşürmek için sıffırrrrrrrrrrrr!A yokmuş, bir veriim o zaman....
    Puan: 1
  • Abuzer Kadayıf - Abuzer Kadayıf

    Biz televoleciler!

    Aptal aptal filmlere gidip gidip milletin cebini dolduruyoruz . Olayın özeti buuuu. Filmin arasına Şebnem ve Özlem hanımefendilerinin(!) porno parçaları atılmış, iki de türkü, alın size film (durun biraz götümle güleyim) Eeee, hepimiz koşa koşa gittiğimize ve pek beğendiğimize göre biz zaten güya(!) eleştirdiğimiz kültürün parçasıyız. Biz televole seyredenleriz, biz Reha Muhtara da bayılırız! Biz hep atıp tutarız ama ekrana yapışık yaşarız. Biz neyiz biiz, biz küçük televoleleriz!
    Puan: 1
  • Frekans - Frequency

    Bir çeşit alacakaranlık kuşağı!

    Yaaa ne bileyim, ben o kadar beğenmedim. Hele filmin sonunda baba saçlar kar gibi çıkıp gelince çüüşşş dedim. Yani yakaladıkları konunun etinden, sütünden, yününden yararlanmışlar (ay ne orjinal fikir, dur biraz daha kullanayım hesabı) Son sahneler gereksizdi. Alacakaranlık kuşağı filmleri vardı, onların havasında ama onlar tadında biterdi! Bir de adamları amma kötü yaşlandırmışlar(Bizim amatör tiyatrodakiler gibi) Makyöz yüzünden de notu kırıyorum. Haa bu arada sinemada "cell" diye gelecek bir filmin tanımını gördüm, çok hoş çekimler vardı, bekliyoruz heyecanla!
    Puan: 6
  • X-Men - X-Men

    sevmedim, sevemedim

    Buradaki yorumları okuyup dolduruşa geldim ve filme gittim,çünkü çoğunuz 10-9 vermişsiniz! Ama film , benim gibi çizgi film kahramanlarını bilmeyenlere çok bir şey ifade etmiyor söyliyeyim! İlk sahnesi hoşuma gitti, sonrası çocuk filmi gibiydi, pardon! Matrix'i aşağılayan arkadaş, koyu bir X-Men hayranı olabilirsin ama iki filmi bir tutma lütfen! X-Men'leri bilmeyen bu filmde sıkılır, oflar, puflar, Matrix de böyle bir ayrım yoktu, fark burada.
    Puan: 4
  • Kapışma - Snatch

    Bu ne yaa?

    Bu ne iş Mitra, anlamadım ? Kamu yararı mı? "Ben çok iyi İngilizce bilirim, yabancı eleştirmenlerin yorumlarını bulur, size de aktarırım" havası mı? Burası filmi seyredenlerin-sokaktaki adamın- Türkçe yorum sayfası... Ben de gideyim o zaman 40 sayfa sinema eleştirisini küüüt küüüt buraya aktarayım. Oldu mu ya? Olmadı.
    Puan: 5
  • Hücre - The Cell

    Beğendim ama ölüp bitmedim.!

    Korkmadım, dehşet içinde de kalmadım: daha korkunç filmler görmüştüm. Hatta bu senaryoyla çok çok daha korkutucu, bizi yerimizde yay gibi geren bir film yapılabilirdi. Bazen gerçekten iğrendim ama "seven" gibi çok daha iğrenç filmler görmüştüm. Ama filmi, her biri fotoğraf karesi olabilecek çekimleri beğendim. Ya "Sonu pat diye bitti" diyenlere ne demeli, daha nasıl bitsin anlamadım. Herşey ortada değil miydi?Ben yine de kapışmayı tavsiye ederim.
    Puan: 8
  • Gizli Gerçek - What Lies Beneath

    kah güldük, kah gerildik

    Gerilimi yüksek bir film, ama salon sık sık kahkahalarla çınladı. Ölü evine benzer bir durum vardı yani, millet çok gergin olduğu için en ufak komiklikte kah kah kih kih... Ben beğendim , gece de sevgilim benimleydi onun için uyku durumum bozulmadı. Ama ruhani durumların etkisinden uzun süre çıkamıyabilirsiniz, çok tırsaksanız gitmeyin, yoksa mutlaka gidiiin.
    Puan: 9
  • 6. Gün - The 6th Day

    siz kimi klonlamak isterdiniz?

    Yani bu filmi basit Arnold filmi gibi görenlere ne diyeyim, ortada "klonlama" üzerine güncel bir film var. Kopya koyun Dolly kanlı canlı yaşıyor hatta yavrusu bile oldu!!! Dolly'nin peşi sıra kopyalanan hayvanların sayısını bile unuttum... Bence düşündüren, dünyaya farklı bir gözle bakmamızı sağlayan bir film... Çekimler de güzel, gidin gidin...
    Puan: 9
  • New York'ta Bir Sonbahar - Autumn in New York

    vassaaaat

    sabun köpüğü...
    Puan: 5
  • John Malkovich Olmak - Being John Malkovich

    iyi

    Cameron Diaz sadece sarı saçtan mı ibaretmiş yaw? Amma tipsizleşmiş, 10 dakika geçti zor tanıdım. Diaz şoku bir yana farklı bir film izlemenin keyfini sürdüm. Ama filmin sonu fazla klasikti. Yani filme yakışan bir final olmadı, klasik bir numara yapmışlar.
    Puan: 8
  • Hemşo - Hemşo

    ne bekliyonuuuz?

    Bilet almasalar ben gitmeyecektim ama almışlar... Seyrederken sıkıntıdan bayılmadım ama çook eğlenmedim. Orta şeker işte. Bu arada Özlem de amma yüzsüzmüş. İnsan demez mi, ben alt tarafı iki dakika görünüyorum, diğer oyunculara ayıp olur, afişte o kadar büyük durmayayım. Bu kadar mı reklama meraklısınız be kardeşim?
    Puan: 5
  • Vizontele - Vizontele

    bayılttınız!

    Filmi beğenen-beğenmeyen herkesten genel RİCAM: 1)Lütfen her yemeğe maydanoz olarak Matrix'i katmayın. Ne alaka durumları oluyor. 2)Türk filmini eleştiren herkese " Amerikan özentisi zaten, Türk filmi düşmanı " etiketi yapıştırmayın. Türk filmi beğenmeme hakkımız da var.3-) Bir de ağzıyla kuş tutsa hiç bir Türk filmi beğenmeyen arkadaşlar var. Onlar en iyisi gidip sinirlerini baştan bozmasın . Ohh be rahatladım. Film ise orta şekerdi.
    Puan: 5
  • Dr. T ve Kadınları - Dr. T and the Women

    fena bi şiii

    ilk yarı sıtıntıdan öldürdü, ikinci nispeten... Tek çarpıcı yanı filmin sonundaki 3 dakikalık bölüm- bazılarına ağır gelebilir ayrı- Ama ben de gitmeyin derim. Gitmeyin, Richard bile kurtaramazsizi. 10 verenlere de "nassı yani" diye soruyorum.
    Puan: 3
  • Komser Şekspir - Komser Şekspir

    afferim size!

    Yemeden içmeden filmin sonunu söyleyen egoist arkadaşlara teşekkürler!Mükemmelsiniz vallaha!
    Puan: 7
  • Çikolata - Chocolat

    şunu yedim, bunu içtim

    demiş herkes. Filmi değil de milletin kaç gofret yiyip, kaç tane sıcak çikolata içtiklerini okuduk. "Yediğin içtiğin senin olsun, sen gördüklerini anlat" diye boşuna dememiş atalarımız!
    Puan: 5
  • Trafik - Traffic

    oturmaktan popom ağrıdı

    ama filmi çok beğendim. İnce ince işlenmiş, zeki bir film. Uyuşturucu gerçeği bu kadar mı net anlatılır? Oyuncular iyi, çekimler ilginç... İlk on dakika dikkatle izleyin , kim kimdir aklınıza not alın, sonra keyfini çıkarın!
    Puan: 9
  • Hannibal - Hannibal

    Áok da germedi yani!

    G¸zel ama koltuğa yapışıp gerim gerim gerilmeyi beklemeyin. Ben bir ara başımı erkek arkadaşımın omuzuna koyma mooduna bile girdim (sankim Áikolata filmini seyrediyor gibi!) Sondaki o beyin yeme sahnesi midenizi kaldırabilir. Ama kuzuların sessizliğindeki gerilim bunda yok. Antony amca mı? O doğuştan Hannibal!
    Puan: 8
  • Dansöz - Dansöz

    offfffffffff offfffffff

    Puan: 1
  • Kaplan ve Ejderha - Wo hu zang long

    begenmedim

    Milleti sürükleyerek sinemaya götüren ben, filmi begenmeyen de ben. Sıkıldım iste, havada ucmaları bile ise yaramadı! Komik bile geldi.Sorry!
    Puan: 5
  • Cahil Periler - Le Fate İgnoranti

    Şöyle böyle...

    Massimo'nun sevgilisi eşscinsel, bana Mustafa Sandalı hatırlattı!
    Puan: 5
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    sakiz gibi uzatmasaydı..

    İzlemeyen okumasin

    - Son yarim saat coook sıkıldım. Çocuk binadan aşağı sulara atladiginda bitmeliydi. Spielberg imzalı Türk filmine dönüştü.... Sevgi, gözyaşı yüklemesi! - Son yarim saatten öncesini çok beğendim ama. Gidin , sonlara doğru cikin. Aldığınız keyif kaçmasın! - Newyork'u sel almis ama ikiz kuleler dimdik ayakta. Hayat filmlerden daha acimasiz oluyor bazen! 2000 yıl sonrasini görmek kismet olmadi ....
    Puan: 7
  • Kurtların Kardeşliği - Le Pacte des Loups

    amma harcamışsınız filmi!

    Tamam uzun filmdi, tempo bazen gereksiz yere düşüyordu, tamam çeviri berbattı ama görüntüler ÇOK GÜZELDİ... Biz filme giden beş kişi memnun ayrıldık. Benim notumu beş ile çarpın yani...!
    Puan: 8
  • Bridget Jones'un Günlüğü - Bridget Jones's Diary

    kitabını sevmistim, film baydı.

    üstelik erkek arkadaşımı zorla götürmüştüm. Of ve puf çekti... bence de vasattı.
    Puan: 5
  • Amélie - Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

    Güzel...

    Sıkıntılı bir günümde, havam dağılsın diye gittim. 19.30 seansı tek gelmiş bir sürü insanla doluydu zati. Onları bilemem ama ben çok keyiflendim. oooh iyi ki gelmişim dedim. O ne gözlemcilik, o ne detaylar. Eline sağlık usta!
    Puan: 9
  • Komplo - The Score

    sıkılmadım ama

    ayılıp bayılmadım da! Sankim iyi film mi var ortalıkta? (Amelia iyi, o ayrııı) Oyuncular iyi, senaryo eh işte. Ama gidin yani...
    Puan: 6