zuxxi.com//sinema|geyiks

CannyBoy

Çeşitli Ayrıntılar

Unutmuşum

Almayı veya yapmayı unuttuğumuz bişeyi almak veya yapmak üzere üfleye püfleye geri döndüğümüz mekanda nedense bi hesap verme gereksinimi duyarız; "Ehehi telefonu bırakmışım ya iyi mi!" Yeter çıksak gitsek daha fazla rezil olmasak, diye düşünürüz oradan son defa ayrılırkene.

Sigara İçme

Asırlardır sigara içen tecrübeli profesyonel amcalarımız ve dedelerimiz, bir kaç fırt çektikten sonra iyice uzayan ve artık yerinde duramayacak gibi gözüken külü niye ısrarla silkmezler? O kül o kadar hareket etmelerine rağmen niye düşmez? Bende niye hemen düşer? Neyse ki sigarayı bırakmışım öf.

Mahalle Maçı Adamları

Penaltı olur. Penaltıyı yiyecek olan takımın babası, saf kaleciye "Sen çık, ben geçecem." komutunu verir, binbir hırsla kaledeki yerini alır. Bir kere olsun kurtaramamıştır, kurtaramaz ve kurtaramayacaktır.

Güvenmeyen Adamlar

Yukarı çıkıcaz ya, "yukarı" düğmesine basıp asansörü beklemeye başlarız. Güvenmeyen vatandaş gelir ve o da yukarı çıkacak olsa gerek, basılmış düğmenin üzerine bir kere de o basmayı ihmal etmez. Hatta ve hatta tek bir düğmeyi basılmış görmekten tatmin olmamış olsa gerek, lüzumsuz bi davranışta bulunarak "aşağı" düğmesine de basmasa olmaz bu adam (veya kadın). Ben de onu şöyle bi süzer, böyle de bi kıllanırım...

İnternet Sarkaçları

Bu garibanlar en geç 3. cümlede "asl?" diye sormayı ihmal etmezler. Karşıdan gelen cevap 19/f/ist falansa gözler faltaşı gibi açılır ve yalakalıklara başlanır. Eğer cevap 21/m/ist vs. ise buna ya cevap verilmez, ya şöyle helalinden bir "bye" çekilir, ya da bol şans dilenir -ki bu en iğrencidir.

Cep Telefonları

Ekran dalgalanırken aynı zamanda şu sesi de duyarız: Dıkgıdık dıkgıdık dıkgıdık dıııııııııııııııııııııı... (Telefon çalmaya burda başlar.)

Apartman

Üst katlarda oturuyosanız eve girmeden önce merdiven aralığından aşağı bodrum katına şöyle bi bakarsınız. Hedef belirlenmiştir. Konsantre olunur, tükürük ağızda biriktirilir, ve fazla sarsmadan, yumuşakca ağızdan salınır. Merdiven tutunma demirlerine değdirmeden bodruma kadar düşmesi ümit edilir. Bana büyük zevk ve rahatlık verir o bodrumda noktalanan "şıp" sesi! Hadi size bol şanslar...

Yürüyen Merdiven

Merdiven yukarı çıkarken, çıkış hızıyla aynı orantıda aşağı doğru yürüyüp olduğu yerde moonwalk yaptığını zannederek sırıtanlara yan gözle bi iki saniye bakar, sonra kafamı çevirir yoluma devam ederim.

05 Kalemler

Aslında ucundaki metal parçası yamuldumu onu direk kökünden kırıp atarak kalemi tekrar kullanılır hale getirebilmek mümkün arkadaşım.

Evimiz Hollywood'da

Bahsettiğin rakam 90210 idi.

Ben Sizin Babanızım

Şarkıcı Barbaros Hayrettin lakaplı ilginç bi abimizdi. O zaman kendisini babamız olarak benimsettirmişti. Şimdi görsem tanımam.

Berber

Berberde 3-4 eleman çalışır fakat bizler aralarından bir tanesini keşfetmişizdir ve en iyi traşın ona ait olduğunu düşünerekten hep ona kestiririz. Bir gün de ona kestirmek üzere berbere gireriz ki, şu sinir bozucu tabloyla karşılaşabiliriz; Bizim eleman dolu, diğerleri ise boş gözümüz içine aval aval bakıp; "buyur abi şöyle alalım" diyolar. Bu durumda hemen benim adama çaktırmadan bi göz işareti yaparım. Mevzuyu anlayıp "bitsin hemen seni alcam" dediği zaman çok rahatlamışımdır ben, çok. Öbür adamların yüzüne bakamaz olurum bekleyip gazete okurkene.

TV'de Maç Seyretme

Fanatiğiz. Ligdeki ezeli rakibimizin sıradan bi lig maçını onun rakibini desteklemek üzere seyrederiz. Ezeli rakibimiz galip gelir, kıl oluruz. Tepki şudur yenilen anadolu takımına: "Ulan eşşouleşşekler bize karşı oynarlar, kıçlarını yırtarlar". Halbuki genelde öyle deildir, gelirler onları biz de yeneriz ve bu olay unutulur gider...

Sınıf

"Çıkışa gel" vakası da sınıflarda sık sık meydana gelen bişeydir. Kavga edecek olan kişiler için okul çıkışını beklemek büyük bir stres, diğer öğrenciler için tanık olacakları potansiyel kavga büyük heyecan vesilesidir. Her ne kadar bu böyle olsa da genelde çıkışta saçma bi kaos yaşanır ve kavga mavga olmaz. Olay, kendisinden kavga beklenen kişinin parmağını havaya kaldırıp ileri geri sallayarak ("olum sen bittin" cinsinden) ortadan kaybolmasıyla son bulur.

Pipi

Çoluk çocuğunkine "bamya" diyen yavşak abiler mevcuttur.

Kız Olsa İdi Verenler

Okulda piç bi çocuk bütün kızları götürürken, bu herife uyuz olan bi erkek grubu mutlaka vardır. Ama bu gruptan birisi kıskançlığını gizleyip, aksine "abi herife helal olsun işi biliyo bi de tip de var kız olsam ben de veririm" diyip dürüst ve olgun çocuk ayaklarına yatar. Ama o da bi kedidir, ulaşamamıştır ciğere. Ne desin...
  • Çorap Söküğü - The White River Kid

    Bişeyler oluyo ama...

    Abi olaylar öyle bi gelişiyo ki, çok hızlı oluyo be abi, takip etmekte güçlük çekiyoruz, onu bırak insan takip etmek uğruna kendini kasıyo, beyni zonkluyo, gürültüden başağrısı çekiyo, sonra sinemadan çıkıp dürüm yiyo, kafasını toparlıyo, rahatlıyo, kola içiyo vs...
    Puan: 2
  • Abuzer Kadayıf - Abuzer Kadayıf

    Yeterss...

    Bıktım artık mesaj veren dar bütçeli aksiyonsuz Türk filmlerinden, yani fena diil ama tipik. İbrahim tatlıses tabiki bir pislik, şu an Gümüşhanede bir kebapçıda tabakları çanakları yıkıyor da olabilirdi ama bal diil mi işte... Neyse bu tip herifler sağlıklı şekilde fazla yaşayamazlar, küçük ibo da bi poh olamaz silinir gider.. muchos gracias..
    Puan: 4
  • Kahpe Bizans - Kahpe Bizans

    Dünyanın en berbat filmi

    Kepazelik diyarında sefillerle geçen bu 0 numaralı zavallı film, eğer Dünyanın En Berbat Filmleri Oscar Ödülleri töreni olsaydı 1 numarayı haddinden fazlasıyla layık görülürdü ki, bu ödül töreninde bu rezilliği zevkle seyretmek için en ön koltuktaki yerime saatler öncesinden kurulurdum diyor ve cümlemi daha fazla yorulmadan ve bunun üstünde daha fazla durmadan bitiriyorum.
    Puan: 1
  • Ben, Kendim ve Sevgilim - Me, Myself & Irene

    tusss, sussss!

    Tuss: "Aşırı, süslü, değişik yorumlar yapmalıyım. Tek bir kelimem bile normal bir insanın kullanamayacağı türden olmalı" düşüncesiyle yola çıkarak baya bi kendini kasmışsın ama bence son zamanlarda gördüğüm en eğlenceli ve komik filmlerden biriydi o yüzden sana "bırak bu kasıntılığı, hayatın tadına bak" derim sana ama fazla mı geç kalmışsın acaba öyle mi geldi bana...
    Puan: 10
  • Geyik Muhabbeti - Road Trip

    Çok iidi bee....

    Niye bu kadar negatif bu millet ya ne güzel filmdi pek de eğlendiriciydi...
    Puan: 10
  • Charlie'nin Melekleri - Charlie's Angels

    E bu da güzel ama ya!

    Bu aralar vizyonlardaki filmler gerçekten hoşuma gidiyo, bu da eğlendirenler arasındaydı. Drew ve Cameronun yanısıra o Çinli karı da iyimiş ya! Bu arada bu tür yabancı eğlenceli filmlere 1 verip garip yorumlarda bulunan arkadaşlar, bunları olumsuz yönde eleştirme hakkını kendinizde nasıl buluyosunuz, onu anlamıyorum... sizin yönetmenliğni yaptığınız yüksek bütçeli süper aksiyon filmi ne zaman vizyona giriyodu söyleyin kaçırmiyim, nolur!
    Puan: 10
  • Çıtır Kızlar - Coyote Ugly

    Tipik amerikan filminin allaa..

    Evet öyle ama anasını satiim yine de güzel ya yani nolcanı tahmin ediyosun ama film boyunca her bi poha sırıttık güldük eğlendik. Bu arada filme sırf Tyra Banks uğruna gitmeye meilli olanlar hayal kırıklığına uğrayacaktır karı çok az çıkıyo.
    Puan: 8
  • Korkusuz - Shaft

    yeah nigga!

    Sokak çetesi, ghetto ve bimbir türlü kovalamaca manyakları için manyak ideal ve süper bi film. Bence tabi, başkaları aynı fikiri paylaşmayabilir. Irkçı katil adam kıl mıl ama o da rolünün hakkını fazlasıyla vermiş...
    Puan: 10
  • Zor Baba - Meet the Parents

    Sahte Jinx'ler sizii!...

    Nesini beğenmediniz? Sıradan filmmiş, daha ne istiyosun arkadaşımmm? Biz çok eğlendik valla salon da boştu...
    Puan: 9
  • Hemşo - Hemşo

    dayanamadım

    Tahmin ettiğim gibi çıktı, bu arada "ucuzcu" değil doğru terim "girerci"dir... iyi günler.
    Puan: 1
  • Vizontele - Vizontele

    Sonu var ya mesela...

    Filmin sonundaki acıklılık derecesi şey filmininkiyle aynı.. ney filmiydi... hani yaşlılar falan vardı. Ha evet; "güle güle" idi.. Onda da içimden gülmüştüm, bunda da.... ..güldüm
    Puan: 2
  • Trafik - Traffic

    çok uzun çok güzel

    uyuşturucu kullanımındaki ve kaçakçılığındaki tüm gerçekleri ve en önemlisi bunun engellenemeyeceğini gözler önüne seren çok güzel bir filmdir bu iyiki gittim...
    Puan: 9
  • Bir Şans Daha - Bounce

    baya bi sıktı

    ya kafam allak bullak oldu, ufak çocuklar çok yapmacıktı (bu ayrıntıya kimse deyinmemiş), affleck fena diildi, aslında paltrow da ii oynadı ama filmde iş yoktu...
    Puan: 3
  • Çılgınlar ve Sevgililer - Dude, Where's My Car

    hakkaten ne bekliyodunuz

    ya bu zbyuceis'i tebrik etmek lazım en güzel en doğru yorumu o yapmış buraya bazı aptallara ders olsun, bu arada o abaza diyen kişi yanılmıyosam bi kız, ne kadar abaza oldugunu filme sean william scott için gitmiş oldugundan anlıyoruz.
    Puan: 10
  • Dansöz - Dansöz

    ishal gibi...

    "0" nerde? savaş ay kim?
    Puan: 1
  • Kurşun - Exit Wounds

    D-M-X

    If it ain`t ruff it ain`t me if it ain`t ruff it ain`t D, M to tha X Most ya`ll niggaz is straight sex! Muazzam bir yapit!
    Puan: 10
  • Lara Croft - Tomb Raider - Lara Croft - Tomb Raider

    ya ne denir ki

    çok kötü bi film gereksiz olanaksız şeyler üzerine kafa yormaya gerek yok diye ben de sadece perdeye bakdım tek hatırladığım çaat çoort daang buum küüüt cinngg blorff püciaaaa üçgen al ver şlang vur bit üff... anlamam böle filmlerden bilader..
    Puan: 1