zuxxi.com//sinema|geyiks

jupiterianvibe

Belediye Otobüsleri

bi yere gitçeksindir, bi iş için ama sana ters bi yerdir. oraya daha önce bi yada iki kere gitmişsindir ve tam olarak bilemezsin. gidersin otobüs durağına, başlarsın beklemeye otobüsü. gelir bi tane, "budur heralde" diyip binersin, artissin ya, sormazsın kimseye de. neyse başlarsın gitmeye en başta işler iyi gider, az biraz hatırladığın yollardan geçmesi sana "dooru otobüse binmişim, ulan ne hafızam var bea, bi kere gördüm mü hiç unutmuyom" tribi yaşatır ama biraz ilerde abuk bi yere sapar otobüs, sen hafif tırsarsın, yine de "du biraz daha bekliyim, güzergah değişmiştir belki" dersin. ama yok işte otobüs sapmıyo senin istediğin yollara, ilerleyen her dakika terler şakaklarından aşağıya artan bi debi ile akmaya başlar, dayanamaz sorarsın: - Abi bu otobüs ombudsmançeşmeden geçiyo, di mi? - Yok bu geçmez,'e binecektin onun için. - Abi yaktın beni. Şimdi bilet parasına mı yan, çevredeki kızlara "a salak yannış otobüse binmiş, bi de artis artis kasılıyodu, hıh" demesine mi yan sen seç. oysa ilk binerken sorsan dişin mi kırılır?

05 Kalemler

Ulan sınıfta herkes paso birbirinden 0.5 uç ister, şimdi çıkarıp birine versen fişlenecen, herkes öğrenecek sende bi kutu güzel, pahalı, 2B tombow uç olduğunu, abanacak sonra "ver, ver" diye, yalan söylemek de olmaz. En iyisi 0.7 kalem kullanmak ki hem pek bi kimsede olmuyo hem de yalan atmak zorunda kalmıyon "yok abi uç, bi tane var, takılı" diye. Ama dezavantajı da şudur ki eğer bigün dalgınlığına gelir de ucun biterse, işte o zaman tutarsın, kimsede yok tabi 0.7 naapacan, bağır şimdi "fazla kalemi olan var mıı??"

Bekleme Salonları

ama o dergiler, "ohaa, ulan o olayın üstünden iki sene mi geçmiş?" tarzı ufak nostaljiler yaşatır bize.

Final Fight

bu oyunda öldün müydü seni bi sandalyeye bağlanmış üzerinede bi dinamit buketi (bulamadım diyecek başka bişii) yerleştirilmiş şekilde gösterirlerdi. senin eleman dinamitin yanan fitilini üflemeye çalışırdı, bu sırada da oyun senin yeni bi jeton atmanı beklerdi 10 saniye boyunca, atmazsan adamının siyah beyaz görüntüsüyle biterdi oyun, ama atarsan aynı yerden devam ederdin. ulan o adam orda bağlıyken jetonu atınca kötü elemanlar niye serbest bırakıyodu bizi anlamıyom, yakalamışın işte, dinamiti de bağlamışın, ne takıyon jeton meton? uçursana adamı!

Minimekanik

bunnarın askeri takımları vardı, takımı alınca kutudan bi tane de top çıkardı, içine mermi koyar kıçındaki yaylı çubuğu çekerdik, bırakınca çubuu atardı mermiyi, bu mekaniklerin saçları kafaları falan çıkabiliyodu zorlayınca, savaşta parçalanmış adam tadı yakalardık oyunda böylelikle.

Adım Almaca

bunun hoplamalı zıplamalı versiyonlarıda vardı, 2 kişi karşılıklı zıplaya zıplaya birbirine yaklaşır, soora gerekli yakınlığa erişildiğini düşünen taraflardan biri gerilir gerilir hoooaaaaa diye uçarak diğerinin ayaklarının üstüne inmeye çalışırdı. bu gerilip koşma sırasında, olm yakına geldin zıpladın, saymam olmaz gibi tartışmalar çıkardı. futbol maçı öncesi adam almak için yapılıyorsa (genellikle en iyi 2 oyuncu kapışır ya bu adam almalarda) karşı tarafın ayaklarına sağlam inilerek sakatlama yöntemiyle maçta karşı tarafın önemli bi silahı bertaraf edilebilirdi böylelikle.

Ders Dinleme

ders blok olur bazen 1.5 saat kesintisiz işkence yani, böyle zamanlarda arkadaşlara "hüşş bilader, daha 80 dakka var, 60 dakka var, 45 dakka var" diye seslenir yüzlerindeki umutsuzluğu ve yıkılışı görüp eğlenerek derse kendim için bi renk katarım.
  • Dünya Yetmez - The World Is Not Enough

    Sophie diyom başkada bişii demiyom

    filmin başındaki bot sahnesi harbi iidi bu arada film başlamadan önce omega saat reklamı var orada havaya giriyorsunuz. Action iyiydi sonnarda denizaltı bayaa heyecan yapıyo. BMW Z-8 de iyi araba. Bi bond filminden beklediğiniz herşey var, gidin, görün, eğlenin.
    Puan: 7
  • Matrix - The Matrix

    bu ne abi yaa?

    Filmin konusu ayrı bi kopuk, müzikler ayrı bi kopuk, efektler ayrı bi kopuk. Neo'yla ajanın dövüş sahneleri acaip gaz "fur Neo abi fur" die sinemadakilere çata çuta girmemek için kendimi zor tuttum. O alev ve kurşun efektlerinde kendimden geçtim daha ne diyim. Filme gitmeyen Neo'nun içine cart diye girip zort diye patlattığı ajan gibi olsun.
    Puan: 10
  • Şeytanın Günü - End of Days

    iyi film iyi

    Bu filmi izlerken Half-Life'ın On A Rail bölümünü, Blood 2'nin karanlık ve kasvetli tünelleri ve metro levellerini, Requiemde şeytana karşı savaşmanın verdiği zevki hatırlayacaksınız. Oyunların fanatikleri için (benim gibi) ve ii bir aksiyon filmi izlemek isteyenler için birebir. Bu arada şeytanın gelininin biraz daha güzel olmasını beklerdim. Ne o öyle kıçı büyük kendi bacak kadar! Bi de 1999'un 999'unu ters çevirip 666 die kasçaklarına filmi 1998'de geçirselermiş daha iyi oşurmuş die düşünmedim değil.(1998=666*3)
    Puan: 8
  • Kahpe Bizans - Kahpe Bizans

    İyi olmamış

    Filme medya gazıyla gösterime girdiği gün gittik. Kimya Lab finalinden çıkmıştık ve bok gibi geçmişti, biraz gülelim dedik. Girdik sinemaya oh oh son zamanlarda geldiğim en kalabalık film. İyi dedim sinemanın keyfi kalşabalıkken çıkar. Bok gibi bi yere oturup filmi seyretmeye başladık. İlk başlardaki espriler iyi gibiydi gülümsüyorduk ve buda bize ileride kopacakmışız gibi bir his veriyordu. Ama ne yazıkki hiçde öyle olmadı. Film ilerledikçe sıkıldık, gülemediğimiz için sinirlendik, filmi bu kadar gazlayan medyaya küfür ettik. Gani Müjde'nin % sene çalışıpta ortaya çıkardığı bu olmamalıydı. Fi,lmde tek güldüğümüz yer beklemediğimiz bir anda gelen küfür oldu, tek ilgiizi çekense Demet Şener'in göğüsleri. Bu arada göğüsler o kadar güzel değilmiş, Ayşegül Aldinç'te selülit başlamış.
    Puan: 3
  • Altıncı His - The Sixth Sense

    İdare eder

    Özellikle ilk yarı beni acaip baydı, neredeyse yarıda bırakıp gidecektim ama sonu içinde söylenebilecek bişey yok, iyi yapmışlar, iyi ki çıkmamışım.
    Puan: 7
  • Manolya - Magnolia

    Oldukça iyi

    Aksiyon veya komedinin dışında biraz bunalımlı, biraz romantik, çok az da komik (respect to cock!) bi film, 3 saat boyunca iyi vakit geçirdim. Giderseniz iyi olur. O kurbağa olayının 1800'lerin sonunda ingilterede mi ne harbiden olduğunu okumuştum bi yerde ama ne kadar doğru bilemem. Eğer boş 3 saatiniz varsa kaçırmayın, nüziklerde harikaydı, soundtracki çıkarsa alacam.
    Puan: 9
  • Stigmata - Stigmata

    beklediğiniz gibi deil

    filmin ilk yarısı beni acaip baydı. 2. yarıda da pek bi olay yok ama en azından sıkmıyor, korku olarak sadece zırt pırt çıkan ani ses patlamaları dışında bişii yok, ama gidilesi görülesi bir film.
    Puan: 6
  • Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike - Star Wars Episode I - The Phantom Menace

    fanlara

    filmde sadece diğer filmleri ezbere bilenlerin anlayabileceği, insanı kendinden geçiren ufak ayrıntılar vardı. ben çok zevk aldım, başka bir fanla gitimiştim, muhabbetle beraber çok zevkli saatlerdi. ama ilk filmlerin tadı da yoktu.
    Puan: 9
  • Tatlı Bela - Erin Brockovich

    Daş gibin

    film sıradan bir hayatı sıfırlanmış bir kişinin gaza gelip, milleti da gaza getirip, sevgilerini kazanıp başarılı olmasını anlatıyor. Filmin tek güzrlliği ise Julia Roberts trtabii ki. Yalnız ilk yarının ortalarında su işleri idaresindeki sahnede görüntüye mikrofon giriyo, kimse yazmamış. [gözünüzü Roberts'tan alamamış ve olayın farkına varmamışsınız galiba arkadaşlar :=) ]
    Puan: 7
  • Kazanma Hırsı - Any Given Sunday

    gaz olm gaz

    Filmin çekimleri mükemmel sanki sahada sen de varmışsın gibi geliyor, Al Pacino'nun oyandığı, Oliver Stone'nun yönettiği bi filmin kötü olması beklenemez zaten. Ayrıca Cameron Diaz'ın oynadığı her film de müthiş bir zevkle izlendiği kannatindeyim. Yani kesin gidin ve 2.5 saatin sonunda "ulan bi 2.5 saat daha olsaydı da seyredeydim." dierek çıkın filmden.
    Puan: 9
  • Görevimiz Tehlike II - Mission Impossible II

    ruh yok ruh

    film çok güzel çekilmiş, sahneler abargan ama ruh yok işte. tom cruise'da karizmatik olcam derken komik olmuş ama yine de aksiyon severler için farz
    Puan: 6
  • Vatansever - The Patriot

    eğlenceli

    mel baba oldukça iyi bi film yapmış, insani içine çeken ve nefes aldırmadan izleten bi film. karakterler falan iyi işlenmiş, kötü ingiliz subayına gerçekten feci kıl oldum. ama bazı yerlerde abartıydı, kilisedeki kızın gazı gibi, olmamış filme yakışmamış, bi de tabi amerikan özgürlük savaşı olduu için yaşasın amerika türünde bi film ama gidin görün, şu sıralar görülecek başka bi film yok zati, bi de kilisede gaz veren kız çok güzelmiş, oha oldum
    Puan: 9
  • 60 Saniye - Gone in Sixty Seconds

    dudak

    ulan o dudaklardan bi öpücük alabilmek için her türlü rezilliğe katlanırım, bu filme de sırf onun için katlandım, nicholas cage'i de oyuncu olarak severim ama filmi idare ederin üstüne çıkaramamış, filmdeki tek güzel seste mustangin rolantideyken çıkardığı
    Puan: 7
  • Görünmeyen Tehlike - Hollow Man

    ölmeyen tehlike

    adam yanıyo yetmiyo bi de üstüne çarpılıyo hala geziyo, öbürleride -40 derecede kalıyolar bişey olmuyo, hatta kadın -40 derecede metalleri falan tutuyo, ulan elin yapışır kalır oraya be. filmde biraz gore olmalıydı bi de, o bi ara brifing verirlerkenki gösterdikleri videoda yannış geri gelmiş bi maymun gösteriyolar ya, öyle işte. bazı sahnlere mikrofon giriyo falan ama, sadece Elisabeth Shue'nun inanılmaz güzelliği için görebilirsiniz, filmden ööle çok bişey beklemeyin.
    Puan: 5
  • Kusursuz Fırtına - The Perfect Storm

    billy reis

    filmin ilk yarısı oldukça sıkıcı ama 2. yarı çabuk geçiyo, tabi fırtına 2. yarıda koptuğu için. adamlar kaptanın ingilizcedeki argosunu reis diye çevirmişler altyazılarda karadenizli kaptanlar gibi olmuş, komik. bi de Robin Hood'un güzel Marrianne'ı bu filmde çok çirkindi, şaşırdım, üzüldüm. efektler harika. son zamanlarda "ulaa ne biçim filmdi beaa" dedirtecek bi film de göremiyoruz, nedir bu kıtlık yav?
    Puan: 7
  • Abuzer Kadayıf - Abuzer Kadayıf

    gerçekler

    hergün televizyoda izlediğimiz rezillikleri biraz da komedi katarak anlatan filme, son zamanlarda Türkiye'de nelerin pirim yaptığını görmek için gidebilirsiniz. Metin Akpınar müthiş oyunculuğunun yanısıra mükemmel sesinide bizlerden saklamamış. Ama film genel olarak biraz sıkıcı bence, olayların kurgusu, anlatımı falan kısa zamanda çok şey anlatmaya çalıştığı için biraz yüzeysel kalmış. Şebnem Özinal'ın hiç bir rolü olmamasına karşın sırf açtığı için afişte adının daha büyük roller üstlenen oyunculardan önce ve büyük yazılması filmin bir diğer hatası bence. bu kadar polemikten sonra (ibrahim tatlıses) gitmemek olmaz zaten, neymiş ulan diye görmek açısından yani
    Puan: 6
  • Dokuzuncu Kapı - The Ninth Gate

    iyi

    occult konularla ilgilenenler filmi beğeneceklerdir
    Puan: 7
  • Ben, Kendim ve Sevgilim - Me, Myself & Irene

    anasına soktuğumun filmi

    Filmin esprilerini tamamı başlık ayarındaydı yani kaba, cinselliğe dayanan ve hatta zaman zaman iğrençliğe varan ayarda. Bunu kaldıramayacak olanlar uzak dursun, ama ben oldukça güldüm. Bu ara bitiş jeneriğinde Anna Kournikova da vardı, sahnesi çıkarılmış oyunculardan biri olarak, herhalde Renée'nin güzelliğini gölgelemesin demişler.
    Puan: 8
  • X-Men - X-Men

    full karizma

    elemanlar iyiydi, tabi çizgi filmindeki kadar olmasa da. kurbağa darth maulmuş, filmden soora öğrendim, star warstaki deli rolünden sonra bu kadar ufak bi rolde oynaması garip geldi biraz bana. film nefes alınmadan izleniyor, oldukça gaz veriyor, çıkışta trip yaşatıyor.
    Puan: 9
  • Charlie'nin Melekleri - Charlie's Angels

    klip gibin

    filmde arkada müzik hiç kesilmiyo, çata çuta dövüş sahneleri de tam klip yada reklamvari bişey izliyomuşunuz havası veriyo. Filme 2, Cameron Diaz'a 10, Drew Barrymore'a 8, Lucy Liu'ya 5, James Belushi'ye 7, Sam Rockwell'e 9, topla hepsini, böl altıya.
    Puan: 7
  • Dikey Limit - Vertical Limit

    çok bayıyo be!

    filmin başları falan iyi de, sonlara doğru feci bayıyo, aynı şeyler tekrar tekrar.
    Puan: 5
  • Yeni Hayat - Cast Away

    çok sıkıcı

    tom hanks'in forrest gump, saving private ryan gibi şaheserlerden sonra böyle klişe konulu bi filmde oynaması bir hata bence. "mesajınız var" bile daha iyiydi yaw, en azından sıkılmadan izleniyodu. bu arada açılmayan paket olayına ben şöyle bir anlam verdim kendimce: adam o paketi geri götürecem (kahraman fedex) diye kendi kendini gaza getirdi ve adada hayatta kalmak için kendine bir sebep oldu. bu ara kamyonetin arkasındaki fedex'in işareti değil, kadının bi çiziktirmesiydi sanırım.
    Puan: 4
  • Taxi 2 - Taxi 2

    kısa

    hem de çok kısa, vrooomm diye başlıyo doyamadan bitiyo
    Puan: 8
  • Bir Avuç Dolar - Per un pugno di dollari

    mükemmel

    sphagetti westernlerin en baba üçlemesinin biri bu film, daha ne diyim?
    Puan: 10
  • Lara Croft - Tomb Raider - Lara Croft - Tomb Raider

    ne bekliyodunuz ki?

    film herhangi bi aksiyon severi yeterince tatmin eder bence, filmde işte ööle labada lubada çatışmalar, artizlikler falan var, benim hoşuma gitti, zaten bi jolie faktörü var ki o olmasa herhalde gitmezdim ben bu filme.
    Puan: 7
  • Maymunlar Cehennemi - Planet of the Apes

    bu adam bu işi beceremiyo

    bu tim burton denen adam filmlerin içine etmek için çok mu uğraşıyo acaba? batman'e de zıçmıştı bu herif. bi de film niye türkçe dublajlı yav, çizgi film mi lan bu? yavaş yavaş bunu oturtup dublajsız filmleri ortadan kaldırma gibi bi planı olabilir mi ki birilerinin?
    Puan: 3
  • Üçüncü Boyutta Buluşma - 3D Mania Encounter in the Thrid Dimension

    çocuk filmi tadında

    3d ulan işte konu neyin yok, böyle lunaparklardaki rollercoasterlara bindirilmiş geziyoz çoğunlukla, ama hakkaten şaşırıyo insan kafaya göze bişeyler çarpçakmış gibi oluyo, ehue ehue diye gülünüyo, sona doğru insanın kafası ağrıyo, hafif mide bulantısı yapıyo, bi de o kadar para veriyon kısa sürüyo.
    Puan: 6
  • Akıl Defteri - Memento

    harika

    mükemmel, son zamanlarda izlediğim en iyi film, neyseki ara sıra böyle güzel filmler izleyebiliyoruz, içimdeki sinema sevgisini körüklüyo.
    Puan: 10