zuxxi.com//sinema|geyiks

gimilmarduk

Yurdum İnsanı'cılar

Yok yok şekil şemal vermenin manası yok çünkü oldukça yaygınlaştı bu laf. Hatta bu sitenin sakinleri arasında da yaygın olduunu düşünüyorum ama kullanıldıı kesim itibariyle fazlaca iğrençleşmeden aızları terkettiği kanısındayım. Ee bi lafın piyasa olmaya başlaması beraberinde genellikle yapmacıklık hissini getiriyo, bu da kullanıldıı bünyeyi rahatsız ediyo tabi. ("Bünye" ikinci örneğimiz olsun.) Yine de kabul etmek lazım ki ilk halleri yaratıcılık ve zeka kokan bu tip tabirleri başında saygıyla karşılamıştık.
  • Trainspotting - Trainspotting

    e güzel

    Bazı filmler, kitaplar vardır hisettirir bi şeyler. Bu film aldı götürdü, çok şey hissettirdi, seyrettiğim en farklı filmdi. Herşeye rağmen kendine özgü görüntü özellikleri, filmin anlatımı, oyunculuk, bütünlük içindeydi, güzeldi, saygıya değerdi. Eminim seyredenlerin çoğunun aklı karışmış, hayata bakış açıları hafiften sarsılmıştır. Demek böyle de film oluyomuş vay be demiştim aazım açık seyretmiştim soora bi daa seyrettim yine aazım açıktı. Kanal E ye sevgiler filmi bize ulaştırmış oldu. Daha önce izlememiştim hatta varlığından haberdar bile diildim. Belki de o yüzden bu kadar etkileyici bi film.
    Puan: 10
  • Ucuz Roman - Pulp Fiction

    tarantino

    yönetmenimizin belli bi tarzı var. Bence mükemmel. Tekrar seyredilesi filmlerden. 10 u gerçekten hakeden bi kaç filmden biri. Tarantino nun dier filmleri için de reklam kaynağı. Diğer filmler de seyredebildiğim kadarıyla mükemmeldi. Yönetmen mükemmel, oyunculuk mükemmel, anlatım zaten..., müzikler mükemmel. Otur bi daa bi daa seyret içinde fırtınalar kopsun, sanat gör ;yani yorum yapılası bi film deil bence fazlaca. Tabi usta eleştirmenler yapsın, detayına insinler, o ayrı.
    Puan: 10
  • Rezervuar Köpekleri - Reservoir Dogs

    heyecanlı

    tarantino, heyecan, özgünlük, oyunculuk hepsi çok iyi. saygılar...
    Puan: 9
  • Cesur Yürek - Braveheart

    etkilenio insan

    valla şindi; seyredenin kah tüyleri diken diken olyo ,kah boğazı düümlenio ,ayrıca da -bu türe göre ilgiç bi durum- akıllara kazınıyo -silinmemecesine-, rüyaya giriyo. Kalite var ,görüntü var, oyunculuk var. Mel Gibson a da teşekkür etmek ve saygı duymak gerekli...
    Puan: 10
  • Matrix - The Matrix

    yedi

    sanki böyle herşey mükemmel olcakmış, ortaya harika bi film çıkçakmış, ama piyasa göz önünde bulundurularak film vasatlaşmış gibi geldi bana. Konu aslında oldukça piyasa -abartılmamalıydı- hatta nerdeyse düşünce akımlarının yarısı bu temele dayalı, yine de bu konuya eğilinmesi ve başka tatlar eklenmesi hoş, etkileyici olmuş. Ama piyasa kaygıları her yönüyle filmin tamamında hissedilir derecede. Herşeye raamen adamlar o kadar para ve emek harcamışlar sinemada seyredilmeli.
    Puan: 7
  • Altıncı His - The Sixth Sense

    yedi

    filmin en güzel yanı korkunun yani çocuğun hissettiği korkunun seyirciye hissettirilebilmesi. sürpriz son da etkileyici unsur olmuş tabi. Bruce willis beklenilebileceği gibi ii oynamış. görüntü iyi. duygusallık oturtulmuş. senaryonun geneli o kadar ii diil. tekdüzelik var. fazlaca irdelemek bana düşmez gayet güzel bi film
    Puan: 7
  • Köstebek - The Insider

    oyunculuk

    ben filmden önce russel crowe u tanımıyodum bile -tabi o zamanlar gladyatör filan yok piyasada- konuyla da o kadar alakalı olmadığımdan sordum bir bilene kimdir bu muhteşem oyunculuğun sahibi diye... al pacino zaten klasiğini gerçekleştirmiş... film piyasa olma kaygılarından uzak. adam gibi bi film işte.
    Puan: 6
  • Gladyatör - Gladiator

    müzik

    russel crowe, the insider, aktör müzik
    Puan: 6
  • Sevginin Gücü - Léon

    bi tane yaa

    Luc Besson dan başlayıp emeği geçen herkese teşekkür ediyorum gerçekten harika bi eser.
    Puan: 10
  • Bulutların Ötesinde - A Walk in the Clouds

    ...

    ne güzel bi yorum ortamı olmuş yaa ohh abartı yok birbirinden etkilenme yok... film hoştu, seyredilirdi, üzüm ezme sahnesi hoştu, seyrine doyum olmadı.
    Puan: 6
  • Çılgın Romantik - True Romance

    az var...

    az var böyle filmlerden .kıymet vermek, saygı göstermek lazım. Hitabettiği kitle kalabalık diildi heralde. Christian slater başta olmak üzere oyunculuk çok ii. filmi seyretmeye başladıktan sora sonuna kadar sarıyo , etkilio insanın ruhunu. akıllarda kalası , tekrar seyredilesi bir eser. Bi de eğer bilmioduysanız filmden önce ula ula bu oğlan brad pitt e ne kadar da benzio dersiniz ve farkedersinizki sefil rolün tekinde yer almış abimiz ve filmin doluluuna doluluk eklemiş. tekrar saygılar, emeği geçenlere teşekkürler.
    Puan: 9
  • Stigmata - Stigmata

    hiç komik diil

    aslında komikti işte bu hiç komik diil. Film kötü yapılmış açıkçası biraz itina ile konu üzerine çok daha etkileyici bir eser yapılabilirdi. Beklediğimi bulamadım.
    Puan: 5
  • Şampiyonların Kahvaltısı - Breakfast of Champions

    zordu zor

    film anlatımındaki duraanlık ve daha ötesinde... ne anlatılıo ki yaa nası ki yaa... bazı sahneler vardı bi tek bi de bruce willis yine de oynamış bi şeyler derim. bi de o yazar.
    Puan: 4
  • Tibet'te Yedi Yıl - Seven Years in Tibet

    ama ama...

    bu film bi şeyler hakederdi niye buralar bööle bomboş. gayet etkileyici, kaliteli bi yapıttı.oyunculuk ta çok iiydi. brad pittin bi kazaa vardı hoşuma gitmişti. bi ara rahipler sırf ii niyet ifadesi olarak çinli subayları karşılamak için günlerce uuraşıp pirinçten mi ne yere mozaik gibi bişey yapıolardı soora çinli subaylar geldiğinde onu daatıyolardı işte orda dellenmiştim. nası olsa meydan bana kalmış bişey daa annatıım: bizim bi arkadaş bu film için 'seven years in the bed' demişti. neyse herkese saygılar film için emeği geçenlere de teşekkürler.
    Puan: 8
  • Babaların Savaşı - A Bronx Tale

    ne guzel film iste

    filmi surekli 3. kisiden dinlemek sanki kotuymus gibi duruyo ama yok oyle diil filmin havasi oyle gerektiriyo galba diye dusunmeden de edemiyo gibi insan. oyunculuklarda ben kusur goremedim. super oyuncularimiz iyi bi yonetim ve teknik kadroylan birlikte cok guzel bir anlatimda rol almis olmuslar. (brreahh) bazi sahneler ne de etkileyiciydi oyle (aklima bara serserilerin gelip dayak yemeleri, kahramanimizin arkadaslarinin kundaklamaya gidip kundaklanmalari geldi ilk etapta. siz de dusunun o sahnelerde filmin anlatimi muzigi havasi filan deisiodu yahu. cok yakismislar filme.)ne guzel film iste uzun zamandir da orda burda gosterilio niye birileri cikipta biseyler yazmamis bu vakte kadar anlamadim. ben bi kere kucukken izlemistim etkilenmistim, simdi bi de buyukken seyredip daha deisik boyuttan deerlendirip etkilendim. burayi da bos gorunce ayip olmus diye dusunmeden edemedim.
    Puan: 8
  • Vücut Dili - In & Out

    bak yaa...

    yine bombosh kalmish buralar. ne guzel bi filmdir halbuki bu.
    Puan: 8
  • Panama Terzisi - The Tailor of Panama

    7 vermeyi en bashindan kafama koydum

    burdaki arkadaslarin yorumlari da fikrimi deistiremez hayir hayir... aa ne acaip film dedim seyrederken. aaa film olsun diye senaryonun ve sahnelerin ustune ustune oolece gidilmish (bunlara mudahil; panamanin, terziliin, 007ciliin, icgudulerin(in), ailenin, savashin, diplomasinin... de ustune gidilmish) diye dushundum. ustume iilik saalik diye de dushundum. yonetmen hakkinda bilgim yok, brosnani sevmem, o salonun ortalarinda bosh yer var diye girdim filme. ama, bu filmi ilk sahnesinden itibaren, ykrda az cok anlatmaya calishtiim depdeishik hislerle seyrettim. film bitince yanimdaki iki adam film hakkinda abuk sabuk konushunca kafa atasim geldi onlara. buraya gelip bu yorumlari da okuycaami biliyodum zaten, o yuzden hazirlikli idim. neyse, yani bu derece filmle manevi bi bag olushtu aramda. sanki kimse filmi anlamiycak ta film yonetmen tarafindan tamamen ben seyrediyim diye yapilmish gibi geldi. boyle hisseden arkadashlar olmadi mi yahu. shoyleki: "4. boyut bi film abi cok etkilendim." yorum sayfalarini da kishiselliimle doldurdum. ama paylashmam lazimdi. alla alla, neyse...
    Puan: 7
  • Şellale - Şellale

    nasi hayalkirikligi, nasi yaaaa

    filmde shey guzeldi, aa nasi diyceemi bilemiyorum, malzemeler ama ufak tefek olanlari. kasabin satiri masati bicaa, berberin minik dolabi usturasi, ceshitli yerlerdeki tabureler, halilar, deishik sahnelerde yemek yenirken kullanilan malzemiyat, kiyafetler, radyolar... heralde bu zengin oyuncu kadrosuna cok cok cok para verilmish noolursa olsun oynayin kuzu kuzu denilmish. rollere, konuya filan sakin karishmayin denilmish. ve boylece yonetmenimiz veya sorumlular (yonetmen de oyuncularin durumunda kalmish olabilir) bu eserlerini kimsenin mudahalesi olmadan raat raat cekmish. neyse bunu da gec. reklamlarindan shuyunda buyundan zaten belliydi filmin piyasa olsun diye yapilmish olduu. insan para verince bi shey gormek istio yaa. (bu son "yaa" cok ciddi ve icten bi yaa.) iyi olabilir kotu olabilir bi konu gormek istio, veya sanata dair bi sheyler diyim, bu oyuncularin performansini gormek istio. daha ne diyim...2 veriyim. NOT: heralde ali surmeliye daha az para vermishler o da bunu oorenip gercekten oyunculuk yapmish, sorumlular da bi shey diyememish. keshke butun bu deerli oyuncularimiz boyle asi tavirlar sergileyebilip oynasalarmish. bari oyunculuk kurtarilmish olurdu. o zaman belki 3 veya 4 verirdim. NOT': bayan kocyigit e yaziklar olsun diycem ama yashim gereei demiyim de icimden aslinda oyle geldiini belirtiim.
    Puan: 2
  • Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği - The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring

    unutulmayacak bi deneyim oldu benim icin.

    dusunsenize: "sauron aragorn gandalf saruman isildur arwen galadriel elrond bilbo frodo samwise legolas boromir gollum gimli meriadoc pippin orklar hobbitler elfler balroglar troller moria shire mordor hobbitkoy isengard bree ayrikvadi..." filmini gorduk bunnarin yaa...inceden yorumlamayip, yapip edenlere saygi duycam ben. gayette olmus. bu da daha baska bi sanat ve kultur yansimasi olmus kitabin. bu kadar youn hislerle dolu olduumu tolkien in dunyasina filmi izlerken anladim. aaliycak gibi oldum devamli tuylerim diken diken, sirtim devamli irkilik ve serin, nefesim boazimda bekliyo vaziyette izledim. ahhhhhh ahhhhhhh
    Puan: 10