zuxxi.com//sinema|geyiks

WeaponX

Defter Tamamlamaca

Defter tamamlamanın yolu değiş tokuştan geçerdi. Az bulunan çıkartmalar hemen duyulur, mahallede piyasa dengeleri oluşurdu. Ufak yaşta neoklasik ekonominin uşağı olur arz-talep, kartel, enflasyon, pazar yaratma olgularına vakıf olurduk. Yuh be kardeşim yahu!

Çokonat

Çokonat reklamı vakitleri Deniz Otobüsü olgusuyla yeni tanışmıştık. Reklam, deniz otobüsünün ön güvertesinde çekilmişti. Senelerce Ülker'e küfrettim "Ben niye güverteye çıkamıyorum?" diye.

Şokella

He bir dakka! Şokella-Çubuk Kraker düetini nasıl unuturuz? Kantinden alınan şokella tüpünün içine sokup çıkarılan o güzelim çubuk kraker. Velhasıl tuz tanecikleri barındıran çubuk kraker ve şokellanın çikolatasal eğrileri garip bir yerde buluşur, bana tatlı&ekşi veya curry denen sosların keşfinin ilkokul yıllarıma daynadığını düşündürür.

O An Sevgili ile Birlikte Olmak İstememe

Hadi diyelim o an gittin sevgilinle olmaya. Seni gördüğü an buzdolabına döner, trip atar.

Samurayın İntikamı

Şimdi öncelikle amcanın adı Sikinoske idi. Bu konu çok mühimdir çünkü; ismi itibariyle gayet muzur şakalara maruz kalırdı kendisi. Velhasıl Sikinoske abi intikam aldığı adamı öldürmezden evvel değil, öldürdükten sonra bir adet gül bırakırdı olay mahalline, ki diğer intikam alınacaklar olayı duysun, tırssın. Gülün de bi olayı vardı intikam aldığı konuyla ilgili ama neydi yaw?

Laserion

Veledin birinde oyuncak boyutlarında bi robot vardı. N'oluyosa oluyo bu robot büyüyo, hakikat oluyordu. Nedense bu robota sadece bu velet hükmedebiliyordu. Problem şuydu ki, ayda yaşayan dünya kökenli halk dünyaya savaş açmıştı. Bunlar aslında dünyadan oraya şutlanan outsider'lar olarak kıl gidiyorlardı dünyaya. Ve zırt pırt öldürücü robotlar, intihar timleri falan yolluyorlardı. Sonradan öğrendik ki aslında ayda yaşayan bir ırk varmışmış falan felan. Sonra olaya Mars kolonisi de katılıyordu. Laserion bir Voltron taklitçisiydi. Kılıcı, altıpatları falan vardı.

İsraftan Kaçınalım

Programın sonunda, anahtara benzer bir logosu olan "Milli Prodüktivite Merkezi tarafından hazırlanmıştır." yazısı çıkardı.

Tutti Frutti

Halk arasında Tuti Çürütti, Tutti Yürütti falan gibi de anılır. Üff ne masumane eğlenceydi be. Yarışmacı geyik olsun diye malak soruları cevaplar, bilemiyince striptiz yapardı, puan toplardı. Asıl olayı ÇinÇin kızlardır, ülke puanı kızları hikayedir. Off bi şeftali vardır, hastasıyım onun Anjelik mi nedir adı. Suppe Supper Yurrup, Suppe Supper Yurrup, Suppe Supper Yurrup, ÇİNÇİN!

Çokomel

aynı şekil bi de orda burda kaldırımlara araba çıkmasın diye konmuş kubbemsi taşlar var. aha onnara "çokomel" denir.

Çokomel

Yıllar evvel yazlıkta bir akşam öğrendiğim şömine'de marshmellow olayının ne olduğunu anlamamıştım, sonradan öğrendim ki marsmellow denen olay aslında çokomelin iç kısmıymış.

Telefon

Tam biriyle konuşurken falan hat kesilir. Biri "dur belki beni arıyordu" diye bekliyorsa kesin karşıdaki de aynı şekilde beklemektedir. Eğer biri hemen tekrar arasa diğerini, mutlaka diğeri de onu arıyordur. 10 dk sonra olay birinin dayanamayıp aramasıyla sonlanırken, arayanın ilk sorusu "neden hemen aramadın?" veya beyanatı "hemen aradım meşguldü" olur.

Cartel

"Karteeeel, bir numara en büyük..." diye başlamışlardı. Alamancı ezilmiş 2. kuşağın sesiydiler. Aralarına bi Kübalı bi de Alaman almışlardı. Da Crime Posse, Erci-E, Karakan başbaşa geçinir giderlerdi. Kenan Erçetingöz bir programını onlara ayırmış, mazlum medyatör bir anda Kartelci olmuştu. Onlarla 1 gün gezmiş tozmuş gansta takılmıştı kılkuyruk efendi.

Hadi Yine İyisin

O klibin yönetmeni Barış Manço'ydu. Hatta Tayfun'un içinde oturduğu Mustang de onundur.

Bonanza

"dındırı dındırı dındırı dınnn dınnnn! dındırı dındırı dındırı dınnn dınnnn!" dıgıdık, dıgıdık cenerikte koşardı kartraytlar. çizgiromanı çıkmıştı.

Panda

Algida yokken Panda vardı. Mentollüsü favorimdi. Reklamı süperdi: Hem küçüklere, hem büyüklere PANDA! Çilekli, muzlu, bana da bana da. PANDA! Evde, kırda, plajda, sağlıklı ambalajda. Panda, panda, panda, haydi sen de ye durma!

Gırgır

Politik eleştiriyi bize öğreten dergidir. Belden aşağı esprilere az yer verir, karikatür çizilir konuşma balonu doldurulup laf ebeliği yapılmazdı.

Şok

Anna Nicole Smith yılda bir kez hayrına edirne genelevinde çalışıyor diye haber yapmışlardı. Edirne valisi basın duyursu yayınlamıştı "bahsi geçen bayanla ilgili araştırmamız sonucu böle bi olay yoktur" diye. Of sazan of. Peki ya camel sigara kutuları içindeki yaldızlı kağıdın 1 tonundan 1 kilo gümüş çıkıyor haberi. Valla tüm tiryaki arkadaşlarım yemişti.
  • Romeo Ölmeli - Romeo Must Die

    Opua Dubua!

    Jet Li kardeşi Lethal Weapon 3'le gördük beendik. Amca iyi depişiyor. Eh bende 5 yaşında başlasam Kung Fu'ya 16 yaşında Wu Shu master'ı olsam, ben de uçarım. Etkiyelici bir filmdi. Çıkışta bir kısım gaz seyirci eve uçan tekmeyle gitmeyi denedi. Yalnız biraz malak durumlar vardı özellikle araba sahnelerinde. Otomatik fites AMG E36 da olsa bi arab gazlamak için sol ayak freni niye yaparsın? Montaj odasında ıska olmuş galiba. Velhasıl Kai denen zat da baya gazdı be! Yeşilçam işte bu yüzden batıyor, yeni bir Cüneyt Dargın'a ihtiyaç var acilen.
    Puan: 8
  • Dünyadan Sonra - Titan A.E.

    Hadi canım

    Ya ne zaman şu çocuk-çizgifilm bağlantısı aşılacak. Konu bazında bakarsan özellikle anime'ler kıytırık Holywwood yapımlarını sallar atar. Titan da gayet güzeldi. konuşturmayın beni!
    Puan: 10
  • Gece Rüzgarı - La Donna Lupo

    Off Offf

    Animalizm ve erotizm. off be eridim hehe
    Puan: 10
  • Cesur Yürek - Braveheart

    Böööğğğk

    Gladiator'ün yanında halt yemiş.
    Puan: 1
  • Görev Mars - Mission to Mars

    Oh sir can youuuu seeeee!!!!!!!!!!!!

    Falan feşman. Kurtarma görevine bak, adam sen kalk Mars'a inince ilk iş ABD bayrağını dalgalandır. Lan senin oraya gitme amacın ne dübürük. Maksat hayat kurtarmak mı şovenizm mi? Yok efenim %20 oksijen seviyesinde herif hala konuşabilir, sesi değişmez, ölmez. Lahavlevela. Neyse biz de abartıyoruz biraz. Pop-corn filmi işte neyi tartışıyoruz ki. Ha bi de zaman meselesi var. Film başlıyor adam garip bir arabayla geliyor falan, 15 dakka sonra "Dünya, Yıl 2020" yazıyor. Haseki! unuttuk hemen yazalım hesabı. Yani bu kadar özensiz iş yapılabilir. Yani Zuxxi gibi bir sitede özen gösteren bir ortam olduğuna göre eleştirelim kardeşim. Dangıl Hollywood filmlerine bir ek daha Bırayın de Palma'dan.
    Puan: 1
  • Kaplan Tigger - The Tigger Movie

    Habalö Hüp Aleyhup Hödö Hödö zıplaması

    Winnie the Pooh'un hastasıyım. Tigger'la ben de zıplamak istiyorum. Yalnız bu dallama Warren Christopher niye hep olayın son anında gelir. Pushed Warren hep problemlerden kaçıyor ha!
    Puan: 10
  • X-Men - X-Men

    Wolverine=WeaponX

    Tabiki 10 ama hakkaten Blade'den sonra en iyi çizgiroman adaptasyonu diyebilirim. Hem beni oynayan Hugh kardeşim yakışmış. Saçlar biraz kısa kalmış ama.
    Puan: 10
  • Geyik Muhabbeti - Road Trip

    Geyikmiş hakikaten

    Prostat zorlamalı attırma diye bi olay hakkaten var mı acaba diye kesin bir sazan amerikalı genç çıkar dötünü deler. american pie'ı seyredip bi hıyar hakkaten sıcak taze apple pie içine sokmuştu malafatı. 3. derece yanık nihohayt
    Puan: 3
  • Hücre - The Cell

    Ulan ne anlar amerikalı kitsch'den

    ya bırakın kardeşim, rezalet bir film. Millet dio ne kadar iğrenç ne kadar absürd. Tabi Holywood filmi seyreden adam tabi bunları orijinal bulur. Git kardeşim anime seyret neblim, Wicked City, Urotsukidoji falan. Rezalet oyunculuk falan, dangalak dangalak surat ifadeleri...
    Puan: 3
  • Gençlik Ateşi - Bring It On

    Oscar'lık

    Charlie's Angels'a verilmemiş tüm oskarları bu filme verdim gitti. Ammmaaaaaannn, hatunlar falan moralim yerine geldi. Amigoluk müessesesi Türkiye'ye lazım abi. Nasıldı "Sihirli Parmaklar!" Hehehe. Wala Missy ablaya bittim abi. Kahretsin 7-8 yaş genç olaydım keşki, AFS ile direk Amerikaya exchange student yapardım. Ya hakkaten ESPN2'de böle bi yarışma ne duydum ne gördüm biri bizi fena yiyo galba. Gelin görün ki puan açısından pop-corn filmi, neşelendirir diye bişi olmadığına göre....
    Puan: 3
  • Çıtır Kızlar - Coyote Ugly

    Birinç, Birinç

    Uff oskarların hepsini Charlie' ninkilere verdim. Eh buna da Caesar'ları veriim bari. Testesteron sinemasına güzel bir örnek. Lan böle bir klüp aççam wala. Psychadelic Trance, Goa, Progressive falan çalcak barmaidler show yapçak, hem bölece go-go dancer hikâyesi ucuza geliyo. Ehhehe, efaristopoli.
    Puan: 5
  • Saklı Seçilmişler - The Skulls

    Soyadlar

    McNamara soyadı herhalde US Politics bilen arkadaşlara bişiler ifade edecektir. Bkz. Kennedy dönemi.
    Puan: 8
  • İzleyici - The Watcher

    Klişe

    Bu filmin birebir benzeri Cine5te gösterildiydi. Olay Boston'da geçer. Eski IRAcı geç ABDye gelip polis olmuştur, patlayıcı uzmanıdır. Davaya ihanet etti diye bunun peşinden gelir eski hocası falan filan. Arkadaşım bana orijinal film katili önceden gösterdi hatta katil başrolde falan diye... Peh "deja vu"
    Puan: 5
  • El Dorado Yolu - The Road to El Dorado

    Kom si kom sa

    eh işte, animasyon güzel tabi ama konu zayıf kalmış. Pocahontas gibi tarih biraz sapmış yahu.
    Puan: 5
  • Kadın Kokusu - Scent of a Woman

    Kadın Kukusu

    şaka bir yana bir şaheser bu film. Hele "Por una Cabeza" çalarkenki tango sahnesi... Ha bi de Ferrari olayı var, kör adam co-pilot eşliğinde Manhattan'da gazlıyor, of ya... Son sahneler, okuldaki Dis(iplin) k(urulu)o vakası, bizim genç kurulun önünde. kör amca da onu savunuyo, güzeldi
    Puan: 10
  • Taxi 2 - Taxi 2

    Nincaaaaaaaaaaaa

    Kopardın beni gene Danyel-san. Hakikaten bir araba hastası için ideal film bu. Ama Evo6ya yazık oldu ühü. Acım sonsuz. Oyunculuk şahaneydi 406 gayet rolüne hakimdi. Yalnız Evo6ların performansını beğenmedim. 3000 V6 bir 406 nasıl oluyor da 4*4 280 BHP bir Evo6yı sallıyor atıyor anlamıyorum. Du bakim benim 406yı bi deniim Maslak yolunda nolcak. Maçka'daki gri Evo6yı kafalasam. He-he Gone in 60 Seceonds berbattı hiç zevk vermedi. Benim dışımda kimse fransızca bilmiyordu ama dublaja ne gerek vardı. Motor sesi evrensel bir dil. Petra tapıyorum sana!
    Puan: 10
  • Güzel Dedektif - Miss Congeniality

    Böğk

    Bu kızın kalitesi niye gittikçe dip çekiyor. TLye mi bağlamış kaliteyi nedir allah allah? Hakkaten türk filmi olmuş kardeşim.
    Puan: 2
  • Kurtuluş Günü - Independence Day

    Mac Laptop

    Uzaylı yenme planı: uzay gemisni uçur ana gemiye sok. farketmesinler. Mac OS platformlu bir bilgisayarı elin uzaylısının bilgisayar sistemine uydur. ondan sonra hıyar gibi el salla yerini belli et. dön geri heyyo heyyo! Dünyayı Kurtaran Adam en azından naif bir filmdi. bundan daha iyidir.
    Puan: 3
  • Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği - The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring

    orcinal

    İzlemeyen okumasin

    orcinal sesiyle seyretmek daa iyi bu biiir. kiyaptan arta kalır yanı yok denebilir bu ikiiii. çok uzun be bu üüüç. filmin sonunda "hay ebenin, devam et ulan hikayeyi bitir" diye kudurdum bu dööört. cep sineması gibi bir yerde seyretmeyin, hatta mümkünse emek sineması veya süreyya sineması gibi tavanları süslü enteresan atmosferli bir sinemada seyredin havaya girin bu beeeeş.
    Puan: 10
  • Pi - Pi

    22/7

    Wala daha bugün seyredebildim ama beklediğime değdi bence. Aslında film biraz enteresandı. Biraz da islami geyiklere kaysaydı keşkül. Malum islamda da insan vücudu ve doğada nesnelere verilen sayılarla ilgili şeyler vae
    Puan: 8