zuxxi.com//sinema|geyiks

scene_m

Susam Sokağı

Sonra bir de Kurabiye Canavarını seslendirenin lise sondaki ingilizce hocamızın kocası olduğunu öğrendikten sonra adam her gün okula karısını almaya geldiğinde ona kurabiye yeme sesini yaptırmamız var. Adamcağız da bıkmadan usanmadan her gün yapardı bizim için. Peki aynı adamın Kara Şimşek'te Maykıl'ı seslendirdiğini biliyormuydunuz???

Erkeğe Bakabilme

Bir keresinde lisede derste hoca bir çocuğu hiç beklemediği bir anda tahtaya kaldırmıştı da sınıftaki tüm kızların gözü nasıl faltaşı kadar açılmıştı çocuun önündeki kabarıklıktan dolayı hala dün gibi hatırlarım. Kimbilir neler düşünüyodu.

Ayağını Elini Oraya Buraya Çarpma

Bu konuda bir şeyler söylemeye en çok benim hakkım var. Çünkü kollarım bacaklarım hep mordur benim. Bunlar yüzünden insanların gözünde oluşturduğum imaj ya baba dayağı yiyen ezik kız, ya da önceki geceyi sevgilisinin şehvetli kollarında geçiren wamp kadın oldu, bense hep onları, bu morlukların benim sersemliğimden kaynaklandığına inandıramamanın üzüntüsünü yaşadım.
  • Arizona Rüyası - Arizona Dream

    biraz geç oluyo ama...

    gençlik dönemime imza atan bu filme geç de olsa bişiler yazmak istedim. ya hani hiç uyanmak istemediğiniz rüyalar gibi..
    Puan: 10
  • Paramparça Aşklar Köpekler - Amores Perros

    sezarın hakkı sezara

    İlk kez film festivalinde daha sonra 2.kez beyoğlu sinemasında görgüğüm bu filmin şu an Beyoğlu Perada gösterildiğini görünce içim cız etti, bir kez daha izleyesim geldi. Beğenmeyenlere lafım yok ama oyuncularıyla, senaryosuyla, görüntüleriyle, müziğiyle, şaheserdi!
    Puan: 10
  • Kızarmış Yeşil Domatesler - Fried Green Tomatoes

    nostaljik olmuş

    Bayaa küçükken izlemiştim trt1 de saat 21:00 de hiç unutmam, zırlamamdan duygusal bir yapım olduğunu hatırlarım. Eski bir film ama ne varsa eskilerde var desem pek de yanlış bir şey söylemiş olmam.
    Puan: 8
  • Büyük Adam Küçük Aşk - Büyük Adam Küçük Aşk

    karşıyım! bu anlayışa karşıyım!

    Abi nerde ırkçılık bu filmde! Nasıl bir toplum olduk ki paranoyalarımızdan Türk sineması'nın güzel örneklerinden biri olarak gösterilmeye değer bu başarılı yapıma bok atmadan duramıyoruz. Yani millet öyle paranoya sarmış ki filmin özünden uzaklaşmış Hıncal ULUÇ gibi ne olduğu belli adamlardan etkilenip aptal aptal yorumlara kalkışmış. İzleme o zaman kardeşim böyle filmleri ilk önce git beynini geliştir!
    Puan: 10
  • Bridget Jones'un Günlüğü - Bridget Jones's Diary

    özellikle erkek kısmısına tavsiye, görsünler nedir bu kız kısmısı

    Açıkçası benim hiç niyetim yoktu, ablayla eğleniriz belki diye gittik, gördük. Ne yalan söyliyim bayaa da eğlendik hani. Mutlaka kendinden bişeyler buluyosun filmde, bu yüzden de kadınları hala tam olarak tanımayı başaramamış erkek nesline bu yolda küçük bi adım atabilmeleri için tavsiye, izleyin! Ama hepsi bu..
    Puan: 6
  • Aşk Zamanı - Hua Yang Nian Hua

    uzun uzun annatçak vaktim yok ama eklemeden geçemicem

    Şimdi haksızlık etmemek lazım demek istedim ben bazı yorumları okuyunca. Gerçekten filmde izlediğimiz aşk öyle çoğunlukla Amerikan filmlerinde rastlanan yapış yapış bir aşk değil. Zaten öpüşme zikişme seyretme niyetiyle giden adamın filmden bi halt anlamaması ve de zevk almaması doğal. Çok inceden ve inanılmaz estetik biçimde verilmiş bir erotizm var filmde, ama esas olarak film bir zerafet timsali. Muhteşem müzikle yoğun olarak verilmiş bir hüznü hissediyorsun bi defa filmin her karesinde. Ayrıca evlilik kavramı üzerinde de düşünmeden edemiyor insan. Lafın kısası: MUTLAKA İZLEYİİİN!
    Puan: 9
  • Amélie - Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

    güneş gibi olduk

    Karamsar yönetmenin mutlu filmi. Çok farklı bir tarz denenmiş, başarılı da olunmuş. Oyuncular hepsinden beklemediğim halde oldukça başarılı, ayrıca görüntü yönetmeninin başarısını da es geçmemek gerek, renk seçimleri çok doğruydu, film bir renk cümbüşü, ben beyaz perdenin böyle tual gibi kullanılmasını sevenlerdenim. Yalnız altyazılar biraz sorunlu, insan filmi izlerken istiyor ki çok iyi Fransızca biliyor olsun.
    Puan: 9
  • Paris’te Son Tango - Ultimo tango a Parigi

    yorum:

    Bu kadar eski filme yorum yapılmaz mı: bence yapılır. Bertolucci hayranı bir insan olarak bu kral yönetmenin bu eseri diğer eserlerinden çok bağımsız bir yerde, gerçi hemen hemen tüm filmleri farklı tellerden çalıyor ama bu en farklı ve belki de en güzel telden çalıyor. Yine sevgili yönetmenin dediği gibi: bu erotik bir film değil. Hatta benim yorumumu dikkate alırsanız izlediğim en güzel aşk filmi. Tabiri caiz ise "tutku"nun filmi. Ben izlemeye gittiğimde 2 tane teyze de gelmişti, 70 yaşlarında, 5. kez izlemeye, way be dedim. Yani diyeceğim şudur ki: etkiledi beni. İzlemediyseniz bir yerlerden edinin izleyin. Ayrı bir önemi daha var benim için ama bundan size ne dimi?
    Puan: 10
  • Sekizinci Gün - Le Huitième jour

    işte bu!

    kaç zamandır düşünüyorum bu filmin adını hatırlayamadım, zuxxi saolsun! Güzellikten öte bu filmi izleyince insan bir titreyip kendine geliyor, farklı bakmasını öğrenmiyor mu? yalnız bana olduğunu sanmıyorum.
    Puan: 10
  • Piyanist - La Pianiste

    damaged-scene_m yorumu devam eder:

    bir tavsiye daha, filme sakın kalabalık seanslarda gitmeyin, mümkünse sabah falan gidin, haftaiçi gidin, biz cumartesi akşamı saat 19:00da Beyoğlu Sinemasında izleyerek hayatımızın hatasını yaptık, ama ben filmin gerginliğiyle bi kaç kişiye girişmek istiyorum derseniz buyrun gidin!
    Puan: 8
  • Olağan Şüpheliler - The Usual Suspects

    vay beeee

    ben çok geç izledim ama tüyleri diken diken edici etkileyici dahice bir senaryo! kevin spacey'nin muhteşem oyunculuğu (adam boşuna kapmadı oscarı), izlemeyen varsa benim gibi geç de olsa izlesin, niye daha önce izlemedim ben bu filmi diye dövünmesin! yine izlicem, hep izlicem!
    Puan: 10