zuxxi.com//sinema|geyiks

dis_connect

  • 15 Dakika - 15 Minutes

    yaa gidin işte

    bi kerem filmin kendisi mi klişe yoksa klişelerimi eleştiriyor pek belli degil ama oyunculuklar cok iyi, konuda guzel..medya, şiddet, aksiyon, de niro bir araya gelince guzel bi film çıkmıs kesinlikle daha iyi olabiridi ama yinede izlediginize pişman olmazsınız.. ayrıca Burns baya iyi rol yapmış bence.. ayrıca bence film amerikların ne kadar zalak olduklarını ac,çık bir şekilde eleştiriyordu ben tyorumları okuyum filmden sogumuştum ondan bence kafanıza gore takılın burdakı uyuz geyikleride iplemeyin..
    Puan: 8
  • Çikolata - Chocolat

    uyuz oldum..

    yaa film guzel hostu.. insanı gulumsetmeyi becerebiliyordu ama benim uyuz oldugum yukarıdaki arkadas su ILGINC yorumu yapmasıydı
    Puan: 8
  • Evrim - Evolution

    yaz iskencesi...!!!

    ilk yaridaki bir kac guzel espiri disinda bi halt yok filmde, gereksiz tipler geziniyor ortalikta, basroldeki ablamiz salak rolunu iyi oynuyor..x filesda da oynayan amca ise galiba dogustan salak.. siddetle bu filmden uzak durmanizi reca ediyorum..paraniza yazik, yok illa gidicem diyorsaniz yaniniza walkman falan alin
    Puan: 2
  • Şrek - Shrek

    cocuklugumu yasayamadim ben!!!!

    utanarak girdigim sinema salonundan gulumseyerek ciktim.. turkce dublajli olanida bilgisayarda izledim oda guseldi, M Ali essegi guzel canlandirmis. Butun yaz boyunca vizyona giren en iyi filmlerden biri, kesinlikle gormelisiniz (bence) yazik olur yoksa, sevimli tatli, klise degil degil..
    Puan: 8
  • Billy Elliot - Billy Elliot

    guzel film..

    rollerini benimseyen oyuncular, dusundurucu senaryo..sonucta insana zevk veren br film. filmden ciktiktan sonra kac kisini hayatini boyle istedigi, iyi oldugu bir alana yonlenedirebilecegini dusundum... nede olsa biz turk milleti ya manken yada topcu olmak icin yaratilmisizdir..
    Puan: 8
  • Paramparça Aşklar Köpekler - Amores Perros

    sizi gidi enteller..

    filme ark zoruyla gittimmm... galiba hayatimda hic bir film bu kadar baymamisti.. ya biz entellektuel acidan bakamadik bu fime yada bu ucuz tarantino kopyasi film harbiden igrenc.. kafam karisti.. turk filmi gibi konusu vardi, iyiice karisik yapmaya calismislar. (belki oradan biraz puan alirdi ammaaa ). sonucta 80 lik bir nineye makyaj yapip manken diye yutturuyorlar bence..
    Puan: 1
  • Lara Croft - Tomb Raider - Lara Croft - Tomb Raider

    gozunu sevdiğimin indiana jones'u

    ya angelina gusel hatun ona bişi demiyorum ama filmin konusu insanı koltuklara civilemiyordu.. bi iki hoş sahne var o kadar gerisi hikaye.. beklentilerin altında kaldıpı icin extra puan kesiyorum 5 değil 4..
    Puan: 4
  • Şövalye - A Knight's Tale

    komedi olsun demiş yonetmen amca..

    İzlemeyen okumasin

    holivud'taki 'Ti' ye alma geyiğinin son ornegi gibi baslayan filme 'hayatınızı değiştirmek elinizde' ana fikri, bir kahramanlık hikayesi ve ask katılmış.. Sonuc mu? Bence kotu yapılmış bir kokteyl ortaya çıkmış. Uzerinde de ancak bu kadar yorum yapılır.. Ayrıca Turkce dublajda Eyyubiler Arap olarak yansıtılmış niye????
    Puan: 4
  • Requiem for a Dream - Requiem for a Dream

    abartmış yine katastrof..

    hmm guzel bir dibe cöküş hikayesi bilhassa anneye alkış.. Zenci elaman ise scary movie gibi filmlerden sonra böle bi filmde oynadı ya dumur oldum.. Filmin konusu klasik ama cekimler guzel. Kamera iyi kullanılmıs ayrıca konuya eklenen motifler oldukca etkili.. Zaten basit film olmadığı kesin. Dram severler kacırmasın.. Bence yedi bucuk ama oda yok
    Puan: 8
  • Maymunlar Cehennemi - Planet of the Apes

    ahh o eski gunler..

    Bu serinin ilk filmiyle kıyaslanmayacak kadar kotuydu. Ozellikle mark wahlberg midir nedir nasıl almıs bu rolu ya, herif batırmıs. Tim Burton bi iyi film yapiyo bi kotu, demek ki bundan sonraki iyi olcak, ama ben daha manyak efektler ve goruntuler bekliyordum.. Sadece maymunlarin nasil yurudugunu ogreterek olmuyor bu is.. Vaktiniz varsa gidilecek yoksa fazla onemsemeye gerek yok.. Bu arada bence Estella Warren harbiden Taş..
    Puan: 5
  • Kurtların Kardeşliği - Le Pacte des Loups

    ısırdım mı koparırım

    Film basladıktan sonra hayalet suvariyi izliyormus gibi oldum bir an, bir çok benzerlik vardı. Zaten film genelde bir fransız yapımı degil tam tersine hollywood filmi gibi geliyor. Ozellikle goruntulerde renklerin super ayarlanması, kızılderilin filme kattığı aksiyon ve gizem, senaryonun akıcılığı filmin olumlu yanları. Maymunlar cehenneminden sonra baya iyi geldi.. Filmin eksikleri felan olabilir ama iyi bir film oldugu gercek en azında hic bir turk filminde olmayan saglam bir goruntu yonetmeni var..
    Puan: 8
  • Baba - The Godfather

    bazi seyleri sozlerle anlatamazsiniz...

    papa,papa,papa...
    Puan: 10
  • Büyük Hesaplaşma - Heat

    tam bir klasik..

    Filmin oyuncu kadrosunu gorupte soyle derinden bir "ohaaa" cekmemek elde mi?.. 3 saat boyunca hic bunalmadan hatta icine duserek izlenirken, bilhassa banka soygunundan sonra kendini o caddede hissedersin yaa... iste orada zaten bir hollywood kurali yikilmisit.. robert, al, val, jon, tom, micheal gozlerinizden operim..(natalie'nin dudaklarindan..)
    Puan: 10
  • Komplo - The Score

    offffffff off

    İzlemeyen okumasin

    Diyelim ki hirsizlikla ilgili film yapacaksiniz, filmin basarli olmasi icin icine bes alti kasik heyecan katmaz misiniz?.. Ben olsam katarim. Score' un en buyuk eksikligide bence burada.. Agir agir giden tempo nadiren artiyor, biz de belgesel izliyor gibi oluyoruz.. De Niro'ya yuklenen karizma ve bilgelige lafimiz yok ama filmden ciktiktan sonra sanki gazi kacmis kola icmis gibi oluyor insan. Boyle baba gibi oyunculari topla sonra ortaya cerezlik film ciksin.. ayip yani.. Ayrica film boyunca caylagimizin devamli "daha olmadi mi, su anda neredesin" tarzinda sabirsiz oldugunu belli eden replikleride beni uyuz etti.. Anladik kardesim herifin gozu kara sonunda basina bisi gelecek, ama bizim gozumuze olayi sokmanin anlami ne??..
    Puan: 6
  • Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği - The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring

    "10: Müthiş, harikulade, muazzam, feciii."

    yorumlari okurken "dostoyevski" gibi nickli sahislarin gereksiz yere sacma sapan yorumlarla ortaligi karistirdiklarini gormek igrenc. Ya hadi burada filmleri tartisiyorduk, yorum yapiyorduk ama aramiza edebiyat "kurtlari" nasil girdi ya? Zeki oldugunu iddia eden biri nasil okumadigi kitabi nasil yorumlar anlamiyorum...Uc ciltlik bir eseri okumadan cozdugunu iddia eden varsa ciksin anlatsin bizde ogrenelim... !baytar'inda belirttigi gibi sadece bir filme yorum yapan birisini ciddiye almak gereksiz ama genelde yorumlarda kitabi okumadan filmi izleyip onyargiyla tolkien'i ve fantastik edebiyattan zevk alanlari elestirenler once konu hakkinda yeterli bilgi sahibi olsunlar bence.. ornegin bazi "supheci" arkadaslar filmin neden dag basinda bittigini sorgulamislar ve bunu ikinci filme izleyici cekmek icin yapilan bir trick oldugunu iddia etmisler, bu da filmi anlamada ne kadar onyargisiz olduklarini gosteriyor..!!!! Filmin zayif noktasi; kitabi okuyanlari tatmin etmesinin zor olmasi ve okumayanlara da (kitabin detayli bir eser olmasindan dolayi) tam olarak ulasamamasi, yani iki arada bir derede kalma tehlikesi var. Fakat sinema zevki olan birisinin rahatlikla filmi izlerken cabuk gecilen ayrintilarin cogunu kapabilecegine eminim. Zaten eserden bihaberdar bircok kisinin ikinci filmden once kitabi okumaya niyetlenmesi bunu kanitlar..IMBD'nin siralamasindaki degisiklik bazi arkadaslari rahatsiz etmis ama bence tepeden biraz zor iner kendilerini alistirmaya baslasinlar... Asla yonetmenini veya oyunculari elestirmeye yada filmin bir basyapit, sinema tarihinin en iyi filmi oldugu gibi bir iddiaya kalkismak gibi niyetim yok.. Ama LOTR un diger filmlerden ayiran bir farki varki, dunya tarihinin encok okunan, bir akim yaratmayi basaran kitabi olmasi... bence bundan dolayi defalarca izlenebilinir..
    Puan: 10