zuxxi.com//sinema|geyiks

DIOTELLEVI

  • Sensiz Olmaz - High Fidelity

    ...

    bir filmin illaki başarılı olması için çok farklı bir konuya sahip olması gerekmediğini bana hatırlatan bir filmdi.hayatta hepimizin(en azından benim)en az bir kez yaşadığı bunalımları oldukça doğal ve sade bir şekilde anlatan bir fimdi. kadroda john cusack ve de dükkandaki zıt kişilikli( pasif ve de saldırgan) çalışanları mükemmel seçimlerdi. müzikler ise eskilerden hoşlananlar için birebirdi.unutmadan filmin en iyi sahnesi(benim ve arkadaşlarımın atılma tehlikesi atlattığı) artiz herifin müzik dükkanına gelişi ve john cusack ın kurduğu fantezilerdi. yani bu kadar söze git be arkadaş
    Puan: 8
  • Büyük Lebowski - The Big Lebowski

    başarısızlık bir başarıdır

    ya kardeşim hayatımda başarısızlığı bu kadar iyi başaran bir insan görmedim. hayatta hepimiz başarılı olup para kazanmak için kıçımızı yırtıp duruyoruz. bu yaparken bir süre sonra başımızı kaşıyacak vaktimiz kalmıyor ve mutsuz tüketim insanlar güruhu haline dönüşüyoruz. bu film bu çıkmazı çok iyi anlatıyor. ahbap başarısız önemsiz bir adam ve bundan son derece mutlu. içinde bir boşluk hissdip mutsuz insanlara çıkış yolunu gösteren bir film DEMİYECEÐİM, ama çok eğlenceli bir film.
    Puan: 10
  • Dokuzuncu Kapı - The Ninth Gate

    film eleştirmeni kesilenlere...

    ya arkadaşlar madem bu kadar tiksinç buldunuz filmi ne diye gittiniz, filmin adından da afişinden de nasıl olduğu az çok anlaşılabiliyor. ayrıca film sizde derin etkiler yaratamamış olsada o kadar kötü bir film deildi. en azından sürekli üretilen basma kalıp hollywood filmlerinin konularından daha farklıydı. tamam belki filmden çıkınca hayatımı deiştirmrdi ama filmi izlerken sıkılma veya saate bakma gibi sorunlar yaşamadım.ilginç bir filmdi.son olarak joni diip in filmlerini beyenmeyip 1 veren arkadaşa sözüm var; madem hiç bi filminin işe yaramadığını düşünüyorsun, o zaman gidip kendi zamanını boşa harcayıp sonra da burada kin kusma... neyse film öyle aman aman diil ama iyi vakit geçirirsiniz.
    Puan: 7
  • Geyik Muhabbeti - Road Trip

    SAÐLAM GEYİK

    valla önce şunu söyliyeyim, niye bi hıyar filme gider (afişini görür, fragmanını görür felan...) ve ondan sonra kendi seçim hatasını filme yükler ve ona bok atar. kardeşim illa film çok orjinal olacak diye bi şey yok ki komik olması için. ayrıca film festivaline de gitmedik onu sanatsal olarak incelemiyoruz. eeee o zaman hıyarlık etmeyelim de eğlenelim. biz 5 arkadaş gittik iii de eğlendik.
    Puan: 8
  • Sırlar Oteli - The Million Dollar Hotel

    life is Perfect...gerisi hödö hödö.....

    ya kardeşim filme daha dün gittim, ve şimdi üşenmeden bütün eleştirileri okudum. ya illa eleştiriler iki uçta olmalı mı? ya da "entel" olup filmi beğenmeli mi , yoksa filmin azına sıçıp "entellere" laf mı sokmalı? yooo... ben arkadaşımla gittim ve de herifin bi azıma sıçmadığı kaldı, ama ben şahsen filmden çok etkilendim. diğerleri gibi yok kurguydu yok yönetmen adıydı bilmem ama film beni nedendir bilmem çok etkiledi.. aldı götürdü özellikle giriş cümlesi mükemmeldi: "Wow, after I jumped it occurred to me life is perfect, life is the best, full of magic, beauty, opportunity... and television... and surprises, lots of surprises, yeah. And then there's the best stuff of course, better than anything anyone ever made up, 'cause it's real." bi de sonunda ki sözler ve de otelin çekimi çok etkileyiciydi. ve benim anladığım bazen hayat dışarıdan çok eski değersiz ve de anlamsız gözükse de aslında çok değerlidir ve biz bunu ancak dışardan bakıp kaybedince anlarız... ne diim gidin ya da gitmeyin beni hiçte ilgilendirmiyo ama ...!
    Puan: 9
  • Şaşkın - Bedazzled

    %110 KOMİK ve %110 LİZ....

    %110 KOMİK ve %110 LİZ... ya artık her filmi alakasız olsa bile matrikle kıyaslamayı bırakmak gerektiği gibi her filmi de sanatsal ve de yüzyılın filmi beklentisi ile izlemeyi bırakmalıyız. 1)bi kere şeytan her zaman görüntüsü ile korkunç olmak zorunda deildir, ve etkileyici olacaksa bu film için liz hurleyden daha iyisi bulunamazdı.Ya resmen kadının fiziği ve kontrol altına alan aksanının hala etkisindeyim. 2)artık herşeyi bi şeyle kıyaslamaktan ve kıyaslayanlara inat yermekten vazgeçelim.neymiş brendın jim carrey kadar iyiymiş.bunu yazmadan da komik olduğunu söyleyebiliriz. ya filmde asansörden çıktığında uzun aletini düzeltmesi ve ispanyolca bilmediğini ispanyolca anlatması beni resmen kırdı. bu adamın parlak bi komedi istikbali var.bi de jim carrey lie kıyaslayan arkadaşa inat brendın ı kötüleyen arkadaşı kınıyorum. 3)film cidden illaki bizim hayata bakış açımızı deiştirmek zorunda deildir ama sinemada oturduğumuz 2 saat boyunca bizi sıkmadı ise başarılıdır. sonunda vermeye çalıştığı mesaj biraz yapay olsa isede film genelde ciddi bi olayı komedi gibi anlatmak kadar ciddi bi işi becermiş. 4) son olarak ya neydi o LİZ HURLEY bundan sonra şeytan denince aklıma korkunç deil bilardo masası(gitmeyenlere bok etmiim gidenler anlar!) gelecek...yani bu kadın için tatanist bilem olunur!
    Puan: 9
  • Unutulmaz Titanlar - Remember the Titans

    TITANLAR...EVRENI YÖNETİRLERDİ

    valla hakkaten beklediğimden iyi çıktı film acaip gazdı müzikler iyi seçilmiş 70 lerin gitarların hakim olduğu gaz parçalar seçilmişti. bi ara hakkaten ulan şu takımda ben de oynasam oldu hani yani!! neyse hayatımıza yada dünya görüşümüze bi şey etkilemeyen ama istendiğinde nası bi şeyler yapılcağını gösteren bi filmdi. gidin görün çocuklarım..
    Puan: 9
  • Taxi 2 - Taxi 2

    hey hey TAXI butun işlerim gitti aksi?????

    ya film güzeldi de nedense ilk filmin tadını alamadım... ama araba kovalamaca sahneleri ve petralı sahneler güzeldi . yannız ilk filmde danielin kız arkadaşı da boy gösteriyodu bu filmde kızcağız sakin sakin oturmuş... neyse abartı uçak araba karışımı sahneler dışında film iyiydi baya da gülüyodu insan gidin görün çocuklarım...
    Puan: 9
  • Hayvan Çiftliği - Animal Farm

    FİLMİN SONU KİTAPLA AYNI DEİL

    film fena deildi ama filmi çeken amca kitabın sonuna bi beş dakka daha eklemiş, bu olmamış.ne biliyim daha mı ilginç olacağını düşünmüş ama hata etmiş. bi de napoleon kimi canlandırıyordu eğer george orwell baba düşündüğüm kişiyi simgelemiş ise biraz öfke ile hareket etmiş galiba.aman ne biliyim gidin seyir edin.
    Puan: 7
  • 15 Dakika - 15 Minutes

    KAHROLSUN AMERİKAN BAYRAKLI BODY'LER

    İzlemeyen okumasin

    1)kötü adamlar her zaman rusya veye daha genel olmak gerekirse asya dan çıkar. 2)kahraman anlaşılacağı gibi amerikalı olur. bunlar klişe idi. ama itiraf etmeliyim ki film de çok şaşırdığım hatta heyecenlandığım sahneler oldu.(genellikle gıcık bi karakter olduğum için yönetmenin benim heycanlanmamı beklediği sahneler de heyecanlanmamaya çalışırım!?) mesela robet baba nın ölümü sahnesi kalp ritmimi 140 lara çıkardı. bi de şahit kız vardı ya hah Daphne o da beni bayaa heyecanlandırdı!ehe film eğlenceli ve de medya ile gerçek medyayı açığa çıkaran bi filmdi. o reha muhtar kılıklı herif'in gazetecilikle alakası yoktu soysuzun teki idi. neyse bi arkadaşın da dediği gibi bu aralar her bi tişört neyin de gördüğünüz amerikan bayraana kıl oluyosanız gidin be bu filme iiieeeh hadi benden bu kadar...
    Puan: 8