zuxxi.com//sinema|geyiks

keyser_soze

Belediye Otobüsleri

o demiri eğer biraz önce başka biri tutmuşsa, tuttuğu yer sıcak olur, elimizi biraz aşağı ya da yukarı kaydırırız.

Çeşitli Ayrıntılar

scent of a woman

Yanınızdan parfüm sürmüş güzel bi hatun geçince ekstra bir nefes almaz mısınız benim gibi?

Kısa Kısa

buzdolabında sonu gelmiş 2 ya da 2.5 litrelik kolanın o asiti kaçmış son yudumlarını kafaya dikmekten eşşekçe bi zevk alırım

Kısa Kısa

döner ekmek felan yerken sonuna geldiimde önce ekmeğin köşesini yiyip sonra kalan etli kısmı yerim ağzımda et tadı kalsın diye. bazıları da o köşeyi hiç yemez bırakır, o da bi çözüm tabi.

Dokuz Aylık

yukarda belirtilen sapkın esprilerle ilgili olaraktan kürtaj diye bi olay da vardır bu oyunda. yani dokuz sayıyı yiyen kişi ideal bir basketbol sahasında yarı sahaya tekabül eden mesafeden tek bir atış dener, basket olursa kürtaj olur. çok yaratıcıyız çook...

Ben Sizin Babanızım

o şarkının klibinin bi yerinde barbaros hayrettin yere düşüyodu (senaryo gereği) sonra elini uzatıyodu ordaki pala bıyıklı bi amcama, adam da görmüyodu bunu (senaryo gereği değil) bir iki saniye havada kalıyodu bunun eli. klip her çıktığında orayı bekler, gelince de sessizce gevrerdim.

TV'de Maç Seyretme

maçlar cine5'te yayınlanırken maçların ilk 5 dakikası şifresiz verilirdi, ola ki bu 5 dakikada bir takım gol attığında ve bunu canlı canlı seyrettiğimde sevinir, cine5'e kazık attığım hissine kapılır, içimden "iyi oldu hibinolara siz misiniz maçları şifreli veren" derdim.

Çilli Bom Bom Bom

ayrıca bu şarkı aykut-hakan-ayşe adlı grup tarafından yeni nesil gençlere sevdirilmiştir. klibinde de birçok futbolcu yer alır; misal eczacı bir boliç, polis olarak şifo mehmet ve tıfıl bir sergen. klibin sonunda da aykut'la hakan birbirini yerken moşe kapar ayşe'yi. bir de gruptaki ayşe ayrılınca yeni bir ayşe geldi yerine, nasıl buldular onu, 'şarkıcı bir ayşe aranıyor' diye ilan mı verdiler acaba hep merak ederim.

Dr Renaud Paris

kozmetik alanına bu havalı isimli marka girmişti türkiye'de. reklamlarında ise ebru şallı, kaya çilingiroğlu gibi değerli şahıslar gayet samimi bir ortam içerisinde dr renaud paris demeye çalışırlardı. ama ingilizce okur gibi değil, fransızcamı mazur görün "Doktöogğ Ðöno Pagği" şeklinde telaffuz edilen bu ürün fazla tutuldu mu bilmiyorum kozmetikle pek işim olmadığı için ama reklama çıkan ünlüler arasında en kötü ebru şallı söylerdi. direk doktör derdi oha yani.

Elektrik Kesintisi

her taraf karanlık olduğu halde başka bi odaya gidince unutursun basarsın ampülün düğmesine.

Murat Murathanoğlu ve İsmet Badem

Murat Murathanoğlu'nun aksan manyaktı, bi maçta Rüçhan Tamsöz adlı oyuncuyu öyle bir söylüyoduki maç bitene kadar "Hangisi Richard Thompson ya?" diye yabancı bi oyuncu aramıştım sahada.
  • Olağan Şüpheliler - The Usual Suspects

    GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ FİLM

    Olağan Şüpheliler söz konusu olduğunda insanlar ikiye ayrılır derler: Bu filmi izlemiş olanlar ve izleyecek olanlar. Kusursuz bir senaryo, mükemmel oyunculuk, filmin kalitesini perçinleyen bir kurgu artı müzik. Bir filmden daha başka ne beklenir? Her bir oyuncu rolüne mükemmel oturmuş, kurgu baş döndürücü, final zaten tüm zamanların en iyisi ve film onlarca kez izlense de tadına doyulmuyor. Ama şöyle bir sorununuz da var: Bu filmi bir kez izledikten sonra bundan sonra izleyeceğiniz filmlerden artık o kadar keyif alamayabilirsiniz(o kadar da olsun). Ayrıca Kevin Spacey'nin bu filmle en iyi yardımcı oyuncu oscarı alması çok saçma, o yardımcıysa başrolde kim vardı acaba? Son olarak da internette filmle ilgili tartışma sayfalarına bir göz atsanız iyi olur özellikle www.imdb.com'a bakın.
    Puan: 10
  • Ucuz Roman - Pulp Fiction

    NASI 1 VERİYOSUNUZ YAV?

    Kesinlikle; filme 1 veren, filmi iğrenç bulan ve mide fesatı geçiren arkadaşların görüşlerine saygım var ama bu filmi beğenmeyen kişi 1. filmi anlamamıştır ki o kişi filmi en az bir defa daha izlesin 2. sinemadan anlamıyodur ki o kişi gitsin van damme ya da arnold filmleri veya scary movie tipi filmler izlesin Tarantino falan izlemesin bi daha. Ben şahsen filmi 24 saat içinde 3 kere izleyip sahneleri kronolojik sıraya dizmiş biriyim ve filmdeki, Tarantino'nun özel olarak bizlere sunduğu oyunlar, bulmacalar, trikler; başka filmlere göndermeler; filmdeki oyuncuların eski rollerine göndermeler; kusursuz Tarantino diyalogları ve mizahı, ayrıca ilk kez kullanılan bir kurgu ile filmin bir başyapıt olduğunu düşünüyorum. Bence Tarantino'nun filmlerini taze taze izlememiz, onun gelişimini canlı canlı takip etmemiz ve yeni filmlerini beklememiz büyük bir şans. Değerini bilelim... öyle 1 falan verip iğrenç, nesini seviyosunuz bunun felan demeyelim hatta "sadece bi takım enteller kırık yılın başı bi amerikan filmi beğendi diye tüm halkın en sevdiği film oluveren saçma bi film" (kestim yapıştırdım) hiç demeyelim, aklımızı başımıza devşirelim.
    Puan: 10
  • İçgüdü - Instinct

    ÇOK İYİ ÇOK

    filme sırf anthony hopkins için gittim ama genel olarak bütün oyunculuğu beğendim cuba da çok iyi oynamış donald amcam da hatta goriller bile süper oynamış şaka yapmıyorum hele bi tane gorilin anthony hopkins'i kurtarmak için canından olduğu sahne var goril yerde ölürken öyle bi bakıyo ki şaştım kaldım. bi de film pek dikkat çekmedi, eleştirmenler falan pek beğenmedi, mesajları çok basit bulundu herhalde bilmiyorum, ama gene de insan kendini, medeniyeti ve hayatı sorgulama imkanı buluyo. unutmayın hiçbir şey medeniyet kadar yıkıcı olamaz, bi de şu "takers" olayı çok iyiydi...
    Puan: 7
  • Kayıp Otoban - Lost Highway

    Zor bir film

    Herşeyden önce ben bu filmi altyazısız orijinal diliyle izlediğim için birçok şeyi kaçırmış olabilirim ama film; atmosferi, karakterleri ve acayip bir zaman olgusuyla farklı tatlar veriyor. hele filmin başıyla sonu arasındaki ilişki zaman ötesi(?). bu gece filmi bi izleyelim de trt'de, bişeyler daha anlarsak yazarız. bu arada porno film sahnelerinde Marilyn Manson'ın oynadığını belirtmekte yarar var gerçi filmin dörtte birini falan kesmesi lazım trt'nin bu yüzden bayaa kısalacaktır süresi ama kaçırmayın derim
    Puan: 8
  • Büyük Hesaplaşma - Heat

    Buram buram kalite

    baba resmen filmden kalite akıyor ya. hastasıyım. hele de niro'yla pacino'nun cafe'deki konuşmaları: De Niro:I do what I do best, I take scores. You do what you do best, try to stop guys like me . . . Maybe we should both be doing something else pal. Pacino:I don't know how to do anything else. De Niro:Neither do I. Pacino:I don't much want to either. De Niro:Neither do I.
    Puan: 9
  • Amélie - Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

    Mükemmel

    Zaten Jean-Pierre Jeunet'nin hastasıydım Şarküteri ve Kayıp Çocuklar Şehri'nden dolayı bu filmi de görünce artık adamın hiçbir filmini kaçırmam. O kadar hayat dolu o kadar sevimli bir film ki yani anlatılmaz yaşanır, gidin görün. Bakmayın siz o beğenmeyenlerin yorumlarına, onlar ya aptal ya hayattan tat almayı bilmiyorlar ya da ikisi birden. Sezonun en iyisi bence, kaçırmamak lazım, ilerde çocuklarınıza ben bu filmi zamanında sinemada izlemiştim dersiniz.
    Puan: 9