zuxxi.com//sinema|geyiks

bost

Zenginler de Ağlar

Luiz Alberto'nun Elvis gibi favorileri vardı. Yıllar sonra bile okulda saçı çok uzayanlara "Ne lan bu halin, Luiz Alberto gibi olmuşsun" diye kızılırdı.

Cinayet Dosyası

Bence kadın seri katildi ama suçu onun bunun üstüne atmakta öyle başarılıydı ki bir türlü yakalanamıyordu.

Ali ile Kütburun

Tomtini, kaplumbağa vosvostu, Kütburun mersedes 190'dı. Ali, Can'dan daha zengindi yani. Acaba TRT kasıtlımı yapmıştı bu değişikliği? Malum o sıralar çağ atlıyoduk!

Monopoly

Ne hırs yapılır o oyunda; sevgililer küser, dostlar düşman olur. Bi de zengin oldum hissine öyle bi kapılırsın ki kazanırken, duruşun bakışın değişir.

Çarpan Kadınlar

Aynı kadınlar yağmurlu havalarda daha da tehlikelidirler. Şemsiyeleriyle adamın kafasını, gözünü oyarlar.

Süpermarket

Expres kasadan yararlancam beş parçayı geçmesin diye kasarsın, sırada da sayıp durursun elindekileri beş tane mi diye...

Yıldızlara Ulaşmak

Eduardo Kapatillo 1.50 ya vardı ya yoktu ama Türk kızlarının kalbini kazanmıştı. Biz erkekler toplu halde nefret ettik heriften.

Televizyon Açılış Müziği

Hafta içi 18:55'te, haftasonu 10:00'da kavuşurduk o güzel melodiye.

Değerli

Yaşlı teyzenin motoru vardı. Sürat delisiydi.

İcraatın İçinden

Bir de saati belirsizdi. Yaşasın güzel film var, diye oturursun, o da ne; şişman bıyıklı bi adam çıkmış "Böyle böyle yaptık, yok efendim şöyle yaptık" diyor susmak bilmiyor. Beklersin bitince filmi verirler diye ama yurttan sesler korosuyla başbaşa kalırsın ağlamaklı.

Aslan Adam Vincent

Vincent uzun mesafe yolculuklarında metronun tepesine tutunup giderdi.

Daktari

Bu ailenin babası veterinerdi, o hayvanlar da bu yüzden onlarlaydı. Daktari, bulundukları yerin dilinde doktor demekti.
  • Varoluş - eXistenZ

    Gurbagaynan Şaka Olmaz

    Filmin özeti; KURBAÐA.......(?)
    Puan: 1
  • Kahpe Bizans - Kahpe Bizans

    CIK CIK CIK

    Evde arkadaşlarınızla Malkoçoğlu filmleri konulu geyik yaparak daha çok gülersiniz hem beleş hem rahat. Tabi zamanında bu konuların geyiğini yapmadıysanız belki size birşey ifade edebilir. Bir de geyikçi olmayan adamın burada işi ne...
    Puan: 1
  • Matrix - The Matrix

    Hayallerinizi yıkmak istemiyorum ama....

    Gerçekten muhteşemdi ancak Dark City'nin yakaladığı noktayı daha popüler bir anlatımla yeniden ele almaktan başka bir iş yapılmamış. Bu filmi beğenenlere Dark City'i de izlemelerini ve bu "gerçeklik bir nedir" teranesinin yeni olmadığını zamanında adam olup doğru dürüst filmlere gitselerdi Matrix'in çok da sıradışı bir film olmadığını göreceklerini söylemek istiyorum. Her ne kadar andonlar da "vay be nasıl da atlıyür zıplıyür" deyip 10 puanı yapıştırmış da olsalar filmin hakkı gerçekten de 10.
    Puan: 10
  • 13. Savaşçı - The 13th Warrior

    Buster

    Güzel actiondı. İnsanın böle gaza gelip yanda oturanın kafasını uçurası geliyor hani dedirtecek vahşilikte sahneler vardı tabi koparmadık adamın kafasını memleketin polisi var candarması var hem adam vardı bi doksan en az. Banderas'a gıcığımdır aslında ama filmde fazla ön plana çıkmıyor kahramanlık öğesi vikinglerde ve banderasın atında yoğunlaşmıştı. Ömer şerifte vardı ama niye vardı iki dakka göründü gitti anlamadım.
    Puan: 10
  • Şeytanın Günü - End of Days

    arnoldın olayı bu

    arnold her zaman arnold iyi mi kötü mü bilmem ama seviyom herifin filmlerini taa terminatörden beri
    Puan: 10
  • Büyük Lebowski - The Big Lebowski

    Büyük olmak için ille de bina patlatmak gerekmez..

    Bu film fight clubın panzehiri. Adam yapacağı devrimi kendi içinde yapmış. Sistemi çökertmek için bina patlatmamış ama sistemi kendi açısından tamamen yoketmeyi başarmış. Dibe vurmakmış peh.. Önemsiz ol ve bunu kabullen, bir şeyler olmaya çabalama, başarısızlığın tadını çıkart işte o zaman sistemi yenersin.
    Puan: 10
  • Kurtuluş Günü - Independence Day

    özen film bir nedir

    yaw film kötü mötü ama esas konu özen film'in jeneriğine malzeme olması... Gmi geliyo böyle sonra altı açılıyo bomba yerine özen film ta taaa diye yazı fırlıyo. olm bunu yapan reklam şirketi para da kazanmıştır bu işten. Hayret ettim bu işe...
    Puan: 3
  • Rezervuar Köpekleri - Reservoir Dogs

    Bel Hizzasından Ateş Etmek

    Arkasında devlet desteği olmayan bir suç örgütü kurma hayalimi pekiştirmiş güzel ve güzel olduğu kadar da pedogojik değeri olan bir filmdir kendisi. Gerçi bir başarı öyküsü değil ama yine de soygun işine girmeyi düşünen arkadaşların izleyip dersler çıkarması gereken güzel bir yapım. Özellikle de profesyonelliğin hiç bir zaman ödün verilmemesi gereken bir prensip olduğu mesajını vermesini çok faydalı buldum. Tarantino'ya teşekkür ediyorum.
    Puan: 10
  • Sekizinci Gün - Le Huitième jour

    dokundu...

    Ben sevdim. Hüzünlü bir film ama komediye yaklaştığı anlar da var. Georges'in hayal gördüğü sahneler çok eğlenceliydi; özellikle de moğol atlılar müthişti. Öyle dümdüz ağlatmak için yapılmış film değil.(ağlatıyo ama..)
    Puan: 9
  • Vatansever - The Patriot

    Brave heart'a mı geldik?

    Rolland Emmerich'ciğim, aziz kardeşim konuyu çok dallandırıp budaklandırmışsın yazık değil mi prodüktörüne. Adam sana o paraları tarihi savaş filmi çek diye vermiş sen yapmışsın aile savaş filmi. Yok efendim küçük kız konuşamıyormuş da konuşunca ne demiş, yok oğlu aşık olmuş da mürekkep yemiş, bacanağı da ızgara yapmışlar. Sonuçta da ortaya "karımı çocuklarımı öldürdünüz dağılın üleeen." veya "bu oğlum için, bu gelinim için bu bacanağım için son ikisi de öylesine" lezzetinde bir film çıkmış. Film hakkında söylenebilecek en olumlu nokta ise baldız baldan tatlıdır temasının çok iyi işlenmiş olmasıdır. Bakalım Mel Gibson şimdi hangi milleti kurtaracak?
    Puan: 7
  • Kaplan Tigger - The Tigger Movie

    winnie en iyi dostum

    çok seviyorum yaw. yaşımdan başımdan utanmadan gittim. çocukları almasınlar yalnız sinemaya çok gürültü yapıyolar.
    Puan: 10
  • Cesur Yürek - Braveheart

    ardaaaa ve tiocan'a en içten duygularımla kafa atıyorum...

    Kamera arkasıyla ilgili bir ayrıntı çok ilginçti. O devasa savaş sahnelerinde bilgisayar efekti minimum düzeyde kullanıldığından çok sayıda yaralanma olmuş hatta bir seferinde çekime ara verilmesine rağmen tarafları ayıramadıklarından polis savaşa müdahale etmiş.İnsanın figüran olası geliyor...
    Puan: 10
  • Trainspotting - Trainspotting

    ...

    adamlar aşmış canım bazı şeyleri peh peh peh
    Puan: 10