zuxxi.com//sinema|geyiks

Slim_007

İngilizce Konuşma

Bir türkle türkün ingilizce konuşması kadar anlamsız bir durum yoktur. Bu duruma genelde ingiliz eğitim sistemini pençesine almış türkçesi de olmayan "work in pairs" çalışmalarında düşülür. Çiftlerde çalışma. Ne demekse ? Bize hemen seksüel bi çağrışım yapan bu tür sorular nedense bütün ingilizce kitaplarında bolca bulunur. İnsanı sıra arkadaşıyla ingilizce konuşmaya iterler. Sıra arkadaşım ingiliz olsa bir yararını göreceğim bu mantık 2 türk arasında işlememekte öğrenciyi boşuna sıkıntıya sokmaktadır. What did u do this weekend Onur ? Fuck u Fikri. Sizin evde kaldım ya salak.
  • Amélie - Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

    fransızlardan bu kadar da beklemezdim

    Hayata dair enfes bir komedi.. Nino, M. Dufayel, Lucien, Joseph, Georgette de Amelie gibi küçük insanlar. Hepsinin kendine özgü hikayesi Jean-Pierre Jaunet’nin filminde ustalıkla perdeye aktarılmış. Oyunculuğa gelince o da enfes. Çifte değirmen kafedekilerin sürtüşmeleri ve ilişkileri insanı kahkaya boğarken M. Dufayel’in yalnızlığı ve takıntıları yüzünden hayattan zevk alamayan, sonunda eve kapanan Raphael Poulin’in (Amelie’nin babası) acısı insanı derinden etkiliyor. Herkese ve özellikle “dipteyim, sondayım, depresyondayım”cı gereksizlere bir hayat dersi...
    Puan: 10
  • Bitirim İkili 2 - Rush Hour 2

    kafanı boşalt, gül, sinemada yavşa çıkışta sırıt

    rahatlamaca, jackie babaya hayran olmaca ve yavşak chris'e kopmaca. işte size "snatch" tarzı bi tanıtım. Kafa dağıtmak ve eğlenmek için ideal. 2 kere gittim biri kızla. Kızla gitmeyin espriler kaçıo.
    Puan: 8
  • Bu Nasıl Sarışın? - Legally Blonde

    Witherspoon hayranları ve boş vakitleri bol olanlar

    beklentilerinizi düşük tutun ki filmden zevk alın. (Çok taş ve sosyete kızlar var bu arada filmde o açıdan malzeme bol) zuxxi nin resim olarak seçtiği surat ifadesi filmin yarısını oluşturuyor onun için siteye girerek zaten yarısını izlemiş oldunuz. Gerisine para vermem diyenler kendileri bilirler
    Puan: 6
  • Deli Yürek - Bumerang Cehennemi - Deli Yürek - Bumerang Cehennemi

    Filmin ismine ustanın falan kesiklere takılmayın beni dinleyin...

    Şimdi bu filmde oturup da "aha danyal yönetmen napmış bak, ulan miroğlunun tribe bak yerim seni " falan die geyik çevirmek yersiz. Aç abicim herhangibir kanalı Showtv mi istersin KanalD mi star mı Atv mi ? Buyur otur izle geç dalganı paran cebinde kalsın buraya da hıyar gibi yorum yazma parmaklar tahriş olmasın. Cesurca gözler önüne serilmiş gerçekler var burda. Deliyürekin kesiklerine değil Bozo'nun laflarına bakacaksın bi kere. Almanları çağırmışlar düzgün 3-5 tane patlama sahnesi gördük türk sinemasında ennayetinde. Hele ilk harita üzerinde geçen jenerikle karışık kısım çok klas. Miroğlunun sevglisinin zırıltısı filmin tadını kaçırıyor tabii bariz bi şekilde. Bir de bazı sahneler çokdestansı palavralara sürüklenmiş. Bu gibi hatalardan ayıklansa film çok başarılı olabilir. Önemli olan önyargıyla yaklaşmamak.
    Puan: 8
  • Panama Terzisi - The Tailor of Panama

    popomla güldüm yakında digiturke gelir

    Yani John le carre artık kitap yaza yaza kafası dürülmüş, ilham perisi gitmiş, fikri bitmiş, nolmuşsa olmuş tükenmiş. Ne mantıksızlık, tutarsız lık ve denyoluktur bu! Senaryo bu kadar saçma olunca oyuncu, yönetmen napsın? Oynamayın birader bööle filmlerde. Yönetme abicim sen de ! Koy tavrın yani. John le Carre'yse Allah deil ya bu herif. Mantıksızlık kadar bi filmde insanı rahatsız eden bişey yok.
    Puan: 2
  • İlk Gün - Training Day

    Eve mi yoksa hapse mi adamım !

    Abicim Denzıl Vaşingtın abim bi kere çok iyi oynamış rolünün hakkını vermiş. Adam çizgiyi aşan polis olmuş çıkmış. Helal olsun. Ortamlar çekimler falan da çok şık. Adam esrarı çektikten sonraki görüntüler, zenci mahalleleri sokakların pisliği ortam da çok iyi aktarılmış. Senaryo desen bi komplo, kara para, kirli polis falan hepsi bi arada. Ancek biraz bizim kültürümüze ters düştüğü kanısındayım. Amerika'da çok ses getirmesi doğal geldi bana. Bizde o kadar etki yaratmaması normal ama vizyondaki filmler arasında yüzüklerin efendisinden sonra ilk tercih olmalı bence. Klişe iyi polis kötü polis önyergısına kapılmamalı denenmeli.
    Puan: 8
  • Bir Dev Adam - O

    helal sana şekspir aga

    yani bu filme neden bu kadar düşiük puanlar verilmiş anlamadım. İnsanı sarsan, derinden etkileyen bir yapıt. Genç oyuncuların performansları mükemmel. Kıskançlık üzerine akıl dolu bir hikaye söz konusu babalar. Cruel Intantions die bir film vardı onu beğenenler mesela bunu kesinlikle kaçırmamalı. Hiçbir gerilim amacı taşımadan insanı geren bir hikaye. Sonunda insan sarsılarak çıkıyor filmden. Mutlaka gidilmeli diyor herkese tavsiye ediyorum. Özellikle O'nun balkonda diğer ikisini(kim olduklarını izlemeyenler rencide olmasın die söylemiyorum) konuşmasını dinlediği sahne hoşuma gitti. Kaçırılmaması gerek.
    Puan: 9