zuxxi.com//sinema|geyiks

Bigman

  • Kaplan ve Ejderha - Wo hu zang long

    ....

    Yabancı film oscarında çok ciddi rakibi olmasada, sırf oscar aldığı için bu filme gittim. Uzakdogu filmi olması önyargısından kurtulamadan seyrettim ğlencelik bir filmdi. Öle çok abartı şeyler beklemeyin ama pişman olmayacağınızı düşünüyorum.
    Puan: 7
  • Trafik - Traffic

    Sanatsal Kaygılar

    Yönetmen en iyi yönetmen oscarını aldı ama filmde çok fazla sanatsal kaygıya düşmüş bence.. bu da konuya ve filme konsantre olmanızı zorlaştırıyor. fanatizm şeklinde seyredin demem ama "olm çok canım sıkılıyor. sinemaya gitsek" diyorsanız da gitmeyin. :o)
    Puan: 5
  • Amerikan Sapığı - American Psycho

    Hayal Kırıklığı

    Romanın orjinalini okudum ve okurken gerilmiştim ve çok hoşuma gitmişti ve bu gazla atladım gittim.. ama sansüründe etkisiyle kopmuş konu ve karekterlerle karşılaştım. bence film de olur kitap da olur diyorsanız kitabını alın daha çok zevk alırsınız.
    Puan: 4
  • Son 9½ Hafta - The First 9½ Weeks

    Ciddi uyari

    Ankaradan gece çıkılan yolculugun ardindan telefonla aranan arkadas ve ancak saat 13.00 de bulusabilecegimizi ogrenis. bu hayal kırıklığıyla bakırköyde öle ne yapsam ne yapsam diye dolaşırken Bakırköy Avşar sinemasının önünde "dur bakalım şu filme dalalım" diye düşündüm ve girdim.. 10 dakiak önce çıktım ve hemen sizi uyarmak istiyorum.. ne olursa olsun ama ne olursa olsun gitmeyin... ben ettim siz etmeyin.. arttı erkek okurlar için kız o kadar da güzel değil :o) puan vermek zorunda oldugum icin veriyorum...
    Puan: 1
  • Akıl Defteri - Memento

    Fazla Söze Gerek Yok...

    dedim ya.. fazla söze gerek yok.. 10 veriyorum. kendi kafamda oluşturduğum top25 film listemede sokuyorum bu filmi. Tavsiye ederim. 1. kezi, 2. kezi, 3. kezi, .... :))
    Puan: 10
  • Uykusuz - Non ho sonno

    :(

    Metrogoldenmayer aslanından hiç de aşağı kalmayan tanıdık ve bildik hikaye.. beğenmedim ne yapayım allah allah.. :(
    Puan: 3
  • Minik Kaçamaklar - Town & Country

    DANGER

    her kim ki bu filme gitmeye karar vere, tiz asagidaki sartlari kabul ede. Fatih Sultan Mehmet :)) 1- Verdigi paraya cok ama cok aciyacak... 2- Harcadigi zamana aciyacak... 3- Hollywooddan nefret edecek... 4- "lan bu kadrodan cikan film bu mu?" diyecek... 5- ezilip buzulecek.. 6- sucluluk duygusunu uzerinden atamayacak.. ben bunlari hissettim sizin farkli bir dusunceniz olacagini sanmiyorum.. gitmeyin.. gitmeyin gitmeyiiinn... alooo kime diyorum ben .. !!! hah tamam şöle.. gitmeyin :))
    Puan: 1
  • Hızlı ve Öfkeli - The Fast and the Furious

    hızlı yorum..

    Film ilk basladiginda o kadar yuksek bir motor ve egsoz sesi geldi ki.. "aha dedim ayvayı yedik.. filmden çıkınca tiiiii diye ötecek kulaklar ve kafamız şişecek" o takip sahnesi sonuçlanınca birden içerideki desibel makul seviyeye indi. böylece bende koltuğa ilk temasımı yapmak için kendimi bıraktım. Kendilerine göre bir hiyerarşi oluşturmuş, kızlarıda erkekleri kadar iyi araba kullanabilen ve teknolojinin bütün nimetlerinden çok geniş perspektifte ( NOS ve Notebook arası) yararlanan topluluk ve engellenemeyen hırsların gölgesinde geçen bu filme hız ve motor sesi tutkunlarının bayılacağı kesin... film boyunca eğlendim ve sinema çıkışında otoparkta gazla kalkan gençlere güldüm.. Ben küçükken açık hava sinemasında cüneyt arkın filmine giderdik ve film bitince kesin bir kaç kişi ayağa kalkıp alkışlardı.. onlara da gülerdim ne tesadüf :)) bu arada N.O.S:Nitrous Oxide Systems demektir. bilmeyenlere kısa açıklayıcı bir bilgi vereyim dedim.. motorun performansını artırmak için kullanılan bir tür yanıcı madde.. gidin gorun.. :))
    Puan: 6