zuxxi.com//sinema|geyiks

teaspoon

Hikaye Bunlar

Ethem Dede

Anlı şanlı cami ve türbeler şehri Bursa'da halk için çok önem arz eden bir türbe gördüm; Göbek Atan Ethem Dede. Zamanında kadınlar Ethem Dede'ye dilek diliyormuş ve şööle diyomuş: "Ethem Dede Ethem Dede, gömleği keten dede, şu dileğim olursa, sana 100 göbek atam dede... Ne diyim başka?

Hikaye Bunlar

yüreğim yanıyor

abimler sinemaya gitmişler, önlerinde bir ufak çocuk annesiyle oturuyor ve bağırıyor: anneeeeee... yüreğim yanıyoooooo... anneeeeee... yüreğim yanıyyoooooo... nooluuurrrrr annneeee gazzzoooozzzz... çok yanııyyooooooo...

Cikletler

CİCOZ iki top, bi saydam ambalaj. 10 tl. ama bakkal amca onu boler 5 tl.'ye tekini verirdi. geçen gün o çikleti gördüm hala var valla. ama bakkal eski bakkal diil. cicoz eski cicoz diil. marketçi çikleti tek satmıyo, zaten fiyatı da 10 tl. diil.

Uzun Çoraplı Kız

ben o kızı severdim dalga geçilmesine içerledim yani.

Uykudan Önce

yastık ısınır kafanın altında ters yüz yaparsın ohh buz gibi yastık

Leblebi Tozu

leblebi tozunu doldurursun ağzına, cin cin bakarsın en yakın kurbana, veee "YUSUF" diye bağırırsın. komik olur deneyin.

Otomatik Kalem Kutuları

bu kalem kutularının yanılmıyorsam cetvel konulan yerin kapağına silgi koyardım, düğmeye basınca mancınık görevi görürdü.

Çim Adam

saçımı ne zaman kısa kestirsem annem çim adam diye dalga geçer benle. alınsam mı yoksa şirin olmuşum diye sevinsem mi şaşarım.

Yarım Aşk Kolyesi

bir ara aşkını kanıtlamak için madalyon vari yuvarlak bir kolyeyi ikiye kırar yarısını sevdiceğe verirdi insanlar. sokakta yarım kolyeli tipleri görünce aha bunun sevgilisi var derdik. gastelerde promosyon olarak verdi bu kırılabilir aşk kanıtlayıcı madalyonlardan.

Bakkal

tenekede satılan bisküviler etiydi. ülker gibi sermayeler daha saf piyasamıza girmemiş, gurbetçi yardımını keşfetmemişlerdi. yarım ekmek arası kavurma, sucuk, salam , kaşar.... bakkalda çırak olarak çalışmış ilk esnaf tecrübemi orada edinmiştim. şimdi bile tek hayalim ileride ticaret hayatından elimi eteğimi çekince bir bakkal dükkanı açmaktır diyebilirim.
  • Abuzer Kadayıf - Abuzer Kadayıf

    abuş

    abuzer efendi filmi basit bi senaryo üzerine kurulmuş yüzeysel bir film. anlatılmak istenen gerçekten harika ama anlatım kötü. göremeyenlere Türkiyenin gerçeklerini kör gözün parmağına misali sokuşturuyor. allahtan şebnem özinal soyunuyoda renkleniyor film laf aramızda hastasıyımda
    Puan: 5
  • Kızlar ve Erkekler - Boys and Girls

    gızlar ve herüfler

    valla ne diyim şiriiiinnnn.... tiskoda dans olayına sefkilimle evde girdik çok güldük çooookk.. çok şirin bi film sıradanlıkta bazen güzel olabilir
    Puan: 7
  • Çıtır Kızlar - Coyote Ugly

    amanın

    ya ben bu hatunlara hasta oldum yaaa şimdi ne olacak benim halim ah aman ahhhh
    Puan: 1
  • Zor Baba - Meet the Parents

    gitmeyin

    film kötü ama oyncuların performansı kurtarıyo derler ya aha ben ona inanmam arkadaş film bal gibide kötü kötüüüüüüü
    Puan: 4
  • Sarhoş Atlar Zamanı - Zamani barayé masti asbha

    iyi film

    yorumlayanların kürt filmi çeçen hırvat filmi gibi ayrım yapmaları garip geliyor bana sonuçta bir sanat eseri ve çok güzel bir sanat eseri izlemeye değer (bu arada benim bir şikayetim var sinemalardaki seans saatleriyle gazeteler,zuxxi ve bilimum haber alabileceğimiz yerlerdeki saatler tutmuyor nedir bu yaa?)
    Puan: 10
  • Paramparça Aşklar Köpekler - Amores Perros

    köpek aşkı

    filmin isminin anlamı köpek aşkı, kötüye doğru giden parçalanan ilişkiler için kullanılan ispanyolca bir deyimmiş.(bende bir ispanyolun yalancısıyım). filme gelince kesinlikle bu senenin en kaliteli filmi. ne zamandır sinemaya gitmiyordum abuk subuk filmler var diye ve gittim ve mutluyum... çok iyi çekilmiş muazzam bir senaryo. herkes seyretmeli anlasada anlamasada.
    Puan: 10
  • Cahil Periler - Le Fate İgnoranti

    mustafa sandal vs meg ryan

    amma benziyolardı ya... film gerçekten çok hoş. sade ve ilgi çekici.. her filmde daha da başarılı memleketimin gay sevdiricisi... onlar bu dünyanın inkar edilemez gerçeee :))
    Puan: 8
  • Amélie - Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

    süper film

    gerçekten çok güzel bir film
    Puan: 10
  • Ejderin Öpücüğü - Kiss of the Dragon

    hip-hop mc jet li

    babacım bu cet li var ya hip-hop eşliğinde adam dövüyo, bayılıyorum. gerçekten süper gaz veriyor adama. ne bekleyipte karate filmine gidilir anlamıyorum. fosmuşta vasatmışta... gittiğin film efsane dövüş ustası pariste... dövcekte uçcakta allah allah
    Puan: 7