zuxxi.com//sinema|geyiks

mecuk

Hikaye Bunlar

Onun da Hakkı Tabii

Devlet tiyatrosundan bi arkadaş, bi oyun için mi ne artık, Akçaabat'a gitmiş. Ekip olarak şehir merkezine gelmişler. Kafalarını kaldırınca koca bir bez afiş görmüşler. Şöyle yazıyo: Ben de sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim. AKÇAABAT BELEDİYE BAŞKANI.

Çeşitli Ayrıntılar

Küfür

Memleketim kadar küfür literatürü geniş bir ülke daha olduğunu zannetmem. Misal Amerikalılara üzülürüm. "Fuck"tan başka bişeycikleri yoktur anasını satıyım. Halbuki bizde öyle mi ya. Bizdeki geniiş literatür tamamen Türk halkının ne kadar yaratıcı olduğunun bir göstergesidir. Küfür bizim canımız, kanımız herşeyimizdir. Kendimizi ifade biçimimizdir. Deşarj şeklimizdir. Sinirlenince küfrederiz, durduk yere ederiz, espri olsun diye ederiz, sevgimizi belli etmek için ederiz, üzülünce ederiz, komik bi durum karşısında ederiz. Bunların farkını ise sadece ses tonumuzla belirleyebiliriz. Anamıza edilen bir küfür için adam öldürmekten çekinmeyiz. Kaldı ki beline dokunulunca "ananı s..yim" diyen tik sahipleri, her cümlesinin sonuna ".mına koyim" ekleyenler sadece bizim topraklarımızda görülebilecek ve Tiplemeler kısmına eklenebilecek karakterlerdir. Ne mutlu bize .mına koyim.

Kalemtraş Makinaları

Bizim ilkokul örtmenimiz de masasına koymuştu bi tane bundan. "Sıpaları"nın kalem açma bahanesiyle zırt pırt çöp kutusu önünde izdiham yaratmasını engellemek için "ben açcam bundan sonra kalemlerinizi" dediydi. Biz de kalem kırılsın da örtmenin masasında açtırma şerefine nail olalım diye bastıra bastıra kalemleri kırar, masa önünde kuyruk oluştururduk. Baktı öyle de olmadı, vazgeçti. Eski usule döndük.

Çorap

Kirlenmiş, kokuşmuş çorap havadar bi köşeye atılır. Bir kaç gün sonra bakılır ki hiç temiz çorap kalmamıştır. Köşeye atılmış çoraba göz takılır, alınır, koklanır. Hayret! Kokudan eser yoktur. Demek ki sizi o gün, belki de bir-iki gün daha idare edebilecektir. Ona minnettarızdır.
  • Kadın Kokusu - Scent of a Woman

    off ya..

    Heyecanlandım şimdi tekrar izliycem diye. Çok başarılı. Pacino amca zaten döktürmüş yine. Chris kardeşin daha yeni yetme zamanları, ama o da hiç fena değil. İzlemek kesinlikle kazançtır.
    Puan: 10
  • İlk Aşk İlk Dans - Dirty Dancing

    kötüüüüü!!

    Ne salakmışız çocukkene tüm çocuklar gibi.. O zamanlar o yaşlarda gayet romantik ve iyi bi film gibi geldiydi. Şimdi düşünüyom da Yaşar Alptekin'li ve Yasemin Evcim'li türk-işi Lambada filminden hiçbi farkı yokmuş. Olsun, nankörlük etmeyelim yine de.. Kanımızı kaynattı mı o zamanlar, kaynattı.. Eee?
    Puan: 3