zuxxi.com//sinema|geyiks

MariGoLd

  • Kumsal - The Beach

    ACABA VARMI ÖÖLE BİYER?!

    Walla ben filmi çok beendim efem.Hatta iki defa gittim o cenneti tekrar görmek için.Duyurulur,sanırım orası Ko phi phi diye bi ada.Herneyse,gidin derim,leo bu sefer iyi bişey yapmış!
    Puan: 10
  • Stigmata - Stigmata

    SüÜÜüÜüPeRrRrR!!!!!!!!

    Üstteki arkadaşında dediği gibi korku filmi değil fakat gerek çekimler olsun,gerek konusu olsun sıradışı bir film.Günümüzdeki gençlik filmlerine benzemiyor.('scream' gibi deil!!)Walla gidin derim.
    Puan: 9
  • Yeşil Yol - The Green Mile

    KaçarMı beAh!!!!

    Zencinin ağzından çıkan iirenç şeeler dışında dört dörtlük bir film diyebilirim.Gidiniz,gidiriniz.
    Puan: 10
  • Erkek Jigolo - Deuce Bigalow Male Gigolo

    ÖğÐğÐğÐğÐğHHhHhHhH!!!!

    Adından kaybedio zate,boşwerin arkedeşler yaa...Show girls daha iyiydi!
    Puan: 1
  • Çığlık 3 - Scream 3

    Chock korktumm ve çığlık attım efem:P

    Ya scream 2 de yeteri kadar abarttılar zate,merak ettim giidiim dedim keşke boys dont cry a gitseydim dedirtti film yani.Ama gülmek istiyosanız gidin walla,sinemada kahkahalar ve alkışlar eksik olmadı bugün.Ama yinede çok hoş sahneler var,o gaz olayı baya hoştu yada annem kılıklı yaratığın bıçağı polise atması fakat arka tarafını tutturması.Yok böyle bi olay ya.
    Puan: 4
  • Buradan Çok Uzakta - Anywhere But Here

    İçim bi hosh oldu walla:)

    Eğer bu aralar çevirilen gençlik korku(!) filmlerinden sıkılmışsanız benim yaptıım gibi gidiniz bu filme dostlar.Keşke benim annemde bööle olsa dedim içimden yaw,çok tatlı bişey.Klasik ama seyirlik.
    Puan: 10
  • Oyuncak Hikayesi 2 - Toy Story 2

    Ne günlere kaLdık:)

    Ya ben paso ah çekerek izledim filmi,benim hiç böyle güzel oyuncaklarım olmadıda.Ama çok eğlenceli bi film,toy story 1 ide izlemiştim, bence bu daha güsel.İçinizdeki çocuğu uyandıracağı kesindir zati efem,ya laf olsun diye gidin yada direk angelanın küllerine gidin,benden söölemesi.
    Puan: 6
  • Fasulye - Fasulye

    Nede olsa türk filmi

    Walla bu başlığa küfür mü edersinis bilemem ama yani fasulye işte.Ne biliim deişiklik olsun gidiim dedim eh işte diip çıktım.Komik falan işte,gülüon edion bazıları kusuo şu bu.Boş zamanınızı ii bişşilere harcayın
    Puan: 5
  • Erkekler Ağlamaz - Boys Don't Cry

    OHA LEM KARIYA BAK!!!!

    Sanırım bu kadında biras erkek eğilimi warmış zaten yane öyle gerçekçi oynamışki şaştım kaldım,hele banyodan sora erkek kılığına girmek için tam teşekküllü malzemelerine bayıldım. Gerçektenn ilginç bi film,görülmeye değer.
    Puan: 10
  • Kutsal Duman - Holy Smoke

    ŞIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!

    Şimdiye kadar izlediğim en etkileyici filmlerden birisiydi doğrusu fakat filmin üzerinde oturup kafa patlatmak gerekio,arkadaşlar yüzeysel baktığı için sevmemişler sanırım oysaki filmden öğrenilecek çok şey war.Kate winslet ı takdir ediorum,titanic den sora kendini kurtarmak için iyi bi adım atmış.Filmin tek şikayet edebileceğim yanı biraz gizemini kıaybetmiş olması ve konunun dağıtılması.Oh beah ne konuştum yaf.
    Puan: 5
  • Frekans - Frequency

    Başarılı bişiy

    Uzun süredir sinemaya gidememenin kırgınlığıyla gittim bu filme,7.2 lik ortalamasıyla en uygunuydu çünkü. Neyse, film günümüzün monoton hikayelerinden ayrılıyor; bence bu yüzden bile izlemeye değer bir film. Film hakkında eleştirdiğim iki şey var ki biri daha kanıtlanmamış bir teorinin üzerine kurulmuş olması, ikincisi böyle bir olayı gündelik ve sıradan olarak yansıtmış olmaları. Yine de kaçırmayın, aynen gidin.(Buarada filme girmeden önce bikaç kazma vardı etrafta,'ayyyy frekansın adında bile hayır yok hadi scary movie ye girelim diyolardı, burdan onlara dil çıkarıyorum:P)
    Puan: 8
  • Sırlar Oteli - The Million Dollar Hotel

    Ben Özgürüm(hadi be)

    Ya bu filme girmeden önce moronun biri bi omuz attı ve ne çarpıosun len dediğimde 'ben özgürüm,alala' dedi yaaaaaaa,bu moralle filme girince haliyle ilk 10 dk sına kendimi veremedim. Olay şu ki Bono senaryoyu tekrar elden geçirseyde daha iyi olucaktı bence. Filmin sürekli aynı kalıp içinde dönmesi filmi yer yer sıkıcı yaptı açıkçası. Eloise karakterini de açıklığa kavuşturamamış. Ama gidip görülebilecek bir film, sırf tom tom için bile gidilir yani.
    Puan: 7
  • Geyik Muhabbeti - Road Trip

    Sıradan

    Filmi ilk yorumlayan kişi olarak duyduğum hazzı ve onuru ifade etmeme gerek var mı bilemiyorum:)Bu filme gitmek benim yaptığım en büyük yanlışlardan biriydi ve kendimi asla affetmicemmmmm!!!Tam geyik, ilk defa güzel çevirmişler doğrusu.Senaryosu kendi etrafında 360 derece dönerek size sıkıcı saatler geçiren türden,eğlenceli bir film aslında, arkadaşlarla gidilebilir fakat sinemaya ciddi yaklaşanlardan ve hafife almayanlardansanız sırlar oteli ne yada frekans a felan gidin ya ne biliim.
    Puan: 5
  • Gizli Gerçek - What Lies Beneath

    İşin içinde ne iş var?

    Ben bu filmi bikaç ay önce vcd den izlemiştim, bi arkadaşın tavsiyesiyle. Filmi baya geç bi saatte izledim ve tek başıma izledim, haliyle, açıkçası baya bi korktum, filmin sonunu zor getirdim diyebilirim. Fakat filmin konusundan ya da gelişen olaylardan değilde; damardan vuran müzik ve sahneler korkuttu beni daha çok. Bence zaten konu çok dağılmış, olaylar birbiri ardına sıralanmasada hafif karışmış yani. Yinede gidilip görülebilecek fakat yalnız başına izlenilmemesi gereken bir film. Sinemada bile çok korkunç olucağına eminim, çünkü bir kalabalığın içinde olsanız bile, ordada aslında yalnızsınız, iyisimi yanınıza sarılabileceğiniz birilerini alın siz.
    Puan: 8
  • Çıtır Kızlar - Coyote Ugly

    Adamı komplekse sokuolar yaa

    Kararımı werdim,bundan soora bööle bol kızlı filmlere gitmicem, yani illa güzel kızlar oynatçaklar, konuyu pas geçiçekler, izleyicinin halini düşünmicekler ve para derdine düşücekler. Amerikan tarzına ... yaaa yok bööle bi olay. Hadi charlie'nin melekleri bi yere kadar, biraz eskilere dayanıo en azından tabanı, merak edion noolcak die. Bence kızlar bu filmin çekimi için üstüne para felan wermişlerdir. Meşhur olcaklar ya.
    Puan: 1
  • Hücre - The Cell

    Eksik ama görsellikten kurtarıyor

    İnsan bilinçaltını güzel yansıtan bir film denilebilir fakat bilinçaltını gerçekdışı yansıtmaları filmi eksiltmiş. Çekimler doyurucu, oyuncular böyle zor bir filmin üstesinden gelebildikleri için bile takdir edilmeye değer. Vincent D'onofrio'nun bence en iyi oyunculuk çıkardığı film bu. Filmin eleştiriye en açık yönü bence şizofreni hastalığındaki katatoni ve semptomları barındırmaması, ayrıca bir şizofrenin gözüyle filme bakılırsa, şiddete haksız yere fazla değinmişler, şizofrenlerin sadece %2 si şiddete başvurur. Whalen bozukluğunda bu oran biraz artıyor, bence filmde şizofreni hastalığının kullanılmasındaki ana neden toplumun en az haberdar olduğu hastalık olmasından kaynaklanıyor, haberdar olanların ise eleştrisine neden oluyor ama onlardan pek yok sanırım. Ki bu işin teorik yönü, izlediğimiz her film mükemmel olacak diye bir şart yok ama bu film olabilirdi, yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmiş. Kaçırmayın.
    Puan: 10
  • Dikey Limit - Vertical Limit

    Vahşi doğa olayı

    Zuxxi sana katılıyorum kesinlikle, öykü genelde aynı dağcıyla. Ama çekimler heyecan verici, en azından manzaraları güzel yakalamaları bile takdir edilmeli. Sevdim, gidin derim.
    Puan: 8
  • Titanic - Titanic

    ay allamm

    Ya amerikalı bi kadın filmi 102 defa izlemiş ve 600 dolar bayılmış, guinness rekorlar kitabına girmiş ve üstüne bi de ödül wermişler. Bende ödülü duyunca atladım, hedefim 110 idi ama maalesef sadece 18 kereye dayanabildim. Filmdeki tüm replikleri ezberledim ve tüm sahneleri de ezbere biliyorum fakat hala ne zaman izlesem çişim gelio. Beni sürekli tuvalete gönderdiği için -2 puan kesiyorum, rekoru kıramadığım için sevgili Türkiye Cumhuriyeti ve halkından özür dilerim.
    Puan: 8
  • Vizontele - Vizontele

    yeter ya

    Bu tartışmalar ne zaman bitçek merak ediyorum. Ya söz özgürlüğü die bi olay war dimi? Yani buraya düşüncelerimizi yazmaya geliyoruz, başkalarının düşüncelerini eleştirmeye değil. Türk filmini beğenmeyene amerikan film delisi deriz, türk filmini beğenene kro deriz. Ne biliim harbiden ironik bi ülke burası ya. Film, BENCE, başarılıydı, türk sineması gerçekten yavaş yavaş fakat büyük adımlarla gelişiyor. İki,üç seneye kadar sene başına 3 4 film düşerken, şimdi bu sayı arttı. Her ne kadar oyunculuk adına kısır bir döneme girmiş olsakta bence bu böyle. En azından oyuncu sıfatını kullanabileceğimiz şahsiyetlerin bu filmde bulunması bile bu filmi görmek için yeter BENCE. Hem öykü biraz tanıdık birazsa değişik işlendiği için ilginç geliyor. Lütfen tarafsız olalım, şu at gözlüklerinden takmayalım, objektif bakılıcak konulardan birisi sinemadır ve burdaki herkes sinemayı seven, izleyen ve anlayabilen insanlar. Birbirimizi daha kolay anlayabiliriz bu yüzden ..
    Puan: 7
  • Dracula 2000 - Dracula 2000

    By night,vampires rise from loamy graves in search of human prey...

    Şu vampirlere hep ilgi duymuşumdur, bi arkadaşımın vampir olduğuna inanmasından dolayıdır heralde. Bunu göz önünde bulundurursak filme koştuğum söylenebilir fakat gün boyunca çok cıvık ve abuk bi ruh hali içinde bocalama yollarına düştüğüm için,s inema'da ''böyle filmde gülünür mü yaaa, çık çık çık, yazık insanlığa, filmle alay ediolar bide'' diye felsefe yapanları takmadan bol bol güldüm açıkçası. Yani aslında konuyu çok iyi bağlamışlar objektif olmak gerekirse; john Carpenter's vampire'dan sonra izlediğim en iyi efsanevi Dracula öykülerinden birisi.. fakat film biraz çelişkili, sorulan bazı soruları bilerek mi cevapsız bıraktılar anlamadım. Yine de vampirlerin asırlardan beri süren sembolizmine dayanan 'yakışıklı kan emici' de diyebileceğimiz standarta sadık kalıp, böyle cillop bi çocuğu dracula ettikleri için takdir ediyorum milenyumun matrix özentisi yönetmenlerini. Wes Craven hatrına ve arkadaşım hatrına filmi yağlıyim bari..(Bu filmden alınan ders; asla karanlıkta yalnız başına dolaşma, asla tabutların içini kurcalama, yanında mutlaka bi kazık bulundur)
    Puan: 7
  • Romeo + Juliet - Romeo + Juliet

    Zamansız aşklar ve aşıklar

    İnsanın tüm hislerini, o bastırılmış nefret duygusundan tut, derinlerde biryerlerde korunmak için kendisini mezara sokmuş tatlı ve sıcak duyguları uyandırabilen bir uyarlama. Radiohead'in 'talk show host' ve 'exit music'i dahil 1.soundtrack albümü, en az film kadar güzel; özenle seçilmiş ve tam yerine oturmuş bir sürü parça.. Ben her ağlamak istediğimde bu filmi izliyorum. Kaç kere oldu hatırlamıyorum ama.. .sık sık ağlamayı istediğimi söyleyebilirim.
    Puan: 10
  • İçimdeki Çocuk - The Kid

    Yaratıcı

    Bu aralar fantastik filmler baya revaçta doğrusu. Favori listemde Frekans'tan sonra geliyo bu film, ilk sırada da altıncı his var tabii. Willis'i şahsen; böyle ağırbaşlı filmlere daha çok yakıştırıyorum. Film pek de sürükleyici olmasa da her karesinde merak uyandıran cinsten, sürekli fikrinizi deiştirmek durumunda kalıyosunuz. Çocuk aşırı tatlı ve bence kabiliyetli bir şey, willis i sevmeseniz bile o tombiş yanaklı şekerpareyi görün derim :)
    Puan: 6
  • John Malkovich Olmak - Being John Malkovich

    saplantılı fakat fevkalade

    Öncelikle Ölümsüzü izledikten sonra sinema zevkimden şüphe etmeye başladığımı belirtmek isterim, fakat bu filmden sonra fikrimi değiştirdim ve sadece ölümsüzün yapımında bulunan şahısları suçlamakla yetinmedim birde kendimi being john malkovich i izleme fırsatını en sonunda bulduğum için günün mükemmeli ilan ettim :) Tabii super egom o kadar gelişmedi henüz,ya herneyse filme döniim. Değişik bir tat isteyenler bu filmde soluklansın, harbiden akıllıca (hernekadar biraz abartmış olsalarda) ve izlenmesi çok ama çok keyifli bir film, enterasanlık işin içine girince merak uyandırmaması elde değil. Şahsen ben film bittikten sonra hala perdeye bakıyodum acaba başka bi süpriz olcakmı die. İzleyin.
    Puan: 9
  • İyilik Bul, İyilik Yap - Pay It Forward

    çok yaratıcı

    Bir ortaokul öğrencisinin filme kattığı duyarlılık gerçekten tartışılmaz. Klasik amerikan tarzı anadolu çocuğu tiplemesine sahip olan Kevin Spacey ise mükemmel bir oyunculuk çıkarmış, Helen Hunt bu sene baya bi atağa geçmiş durumda fakat what women want dan sonra gerçekten çok iyi performans göstermiş bu filmde, takdir ediyorum kendisini. O küçüğün adını hala ezberleyemedim, jo lu bişiler, işte herneyse, o çocuğa bayılıyorum ya böyle bir gerçekçilik olamaz! Film yaratıcı bir fikrin üstünde yoğunlaşmış ve insan ''keşke bizde böyle bişiy yapsaydık'' diğer. Ama denemeye bile korkuyoruz işte. Kaçırmayın.
    Puan: 7
  • Ölümsüz - Unbreakable

    saçma

    Fantastik bir filmden daha fazlasını beklemeklemi hata yaptım yoksa Bruce ve Samuel e güvenmeklemi emin değilim. Fakat izlemesseniz pek birşey kaçırmayacağınıza yemin edebilirim, en azından benim gibi daha dolu ve sıkmayan filmler tercihinizse. Çok stresli bir günümde ancak buna yetişebildim ve ayrıca bir arkadaşımda tavsiyede bulunmuştu bunu izlemem için fakat stresim ikiye katlandı çünkü benzin parası+bilet parası+sıkıntıdan yediğim 3 milka çıtır gofret ve sıcak kakao parasıyla birlikte içinde bulunduğum stres üzerine içtiğim 6 bira parasıyla birlikte resmen battım. Filmi başka bir filmle (6.his gibi) karşılaştırmak hata olur fakat kendi etrafında bir değerlendirme yaparsam eğer, oyunculuğun güzel fakat senaryonun fazlasıyla yetersiz olduğunu söylemek durumunda kalırım.
    Puan: 1
  • Yeni Hayat - Cast Away

    Acaba Tom Hanks hangi rejimle bu kadar zayıfladı?

    Tek kelimeyle fevkalade. Tom Hanks öyle başarılı filmlerde parlıyorki, ona hayran kalmamak mümkün değil. Saving Private Ryan ve The Green Mile'dan sonra ona hayranlığıma yepyeni bir sebep bulmanın mutluluğu ve saadeti içerisindeyim. Kesinlikle filmden sonra kendinizi çok iyi hissediceksiniz çünkü tek başına bir adada herşeyi kendi yaratan, çabalayan, didinen ve pes etmeyen bir adamın macerası öyle güzel bir anlatımla sunulmuşki.. Hernekadar Robinson Crusoe fikrinden yola çıkılmış olsada, filmin vermek istediği mesajlar bence en iyi böyle ifade edilebilirdi. Merak ettiğim Tom Hanks nasıl böyle kilo verdi acaba, kaç haftadır rejimdeyim ancak 6 kilo verebildim:((Herneyse işte, kaçırmayın derim. Sahip olduklarımızın değerini bize hatırlatan bir film.
    Puan: 10
  • Aile Babası - The Family Man

    Ne büyük bir hayal kırıklığı

    Gerçekten verdiğimiz kararlarla neler kaybettiğimizi yahut kaçırdığımızı bilseydik hayatlarımız sanırım tam bir düşkırıklığı olurdu (tabii ki iyi bir şey kaçırdıysak). İşte tamamen bunun üzerine yoğunlaşmış, hafif espriktüel bir hava içerisinde pek de sıkılmadan seyirlenebilecek bir film. Nicolas Cage'in oyunculuğunu biraz soğuk buluyorum ama çocuklar çok şekerdi. Vakit kaybı değil, fakat bundan önce izlenmesi gereken daha iyi filmler var.
    Puan: 6
  • Hannibal - Hannibal

    Mükemmeli aramıyorum ama o mikrofon neydi yaaa!!!

    Genelde bir kitaptan esinlenen filmleri pek başarılı bulmamışımdır fakat bu film ikinci bölüm niteliğinde olduğu için insanda hemen bir sempati uyandırıyor, ve haklı bir sempati bu. Anthony Hopkins ve Julianne Moore'un performansları takdire değer. Ama söylemeden geçemeyeceğim, kusursuz olan film yoktur elbette ama böyle bir filmde yapılabilecek olan o büyük fiyaskolara yer verilmemesine rağmen, bir kaç sahnede o tepeden gözüken mikrofonu nasıl atlamışlar ona şaşırdım. Hücre'deki bağırsaklı bölümden iğrenenler varsa, bunda daha beteri var. Hazırlıklı olsunlar. Mutlaka görülmesi gereken fakat gününüze ağır bir baskı yükleyen bir film.
    Puan: 9
  • Trafik - Traffic

    Hiç sıkılmadımmmm

    Açıkçası filmin uzun olduğunu saatime bakınca farkettim, filmin her saniyesi bana büyük bir haz verdi doğrusu. Ne offladım ne de puff ladım aksine büyük bir merak ve hayranlıkla izledim filmi. Babam hep gerçek bir filmde olması gerekenlerden biri de izleyiciye değişik kültürler ve değişik yerler tanıtmasıdır der; Bu konuda onunla hemfikirim ve bu film onun bir örneği oldu sanırım, çünkü aynı konuyu çok farklı ortamlarda, farklı dillerde ve farklı bakış açılarıyla dile getiren ve vermek istediği mesajı doğrudan ve ''damardan'' izleyiciye iletebilen fevkalade bir film. Uyuşturucu sorununu tatmış insanların ibretle izleyeceğine inandığım bir film ve bende öyle izledim. Bana bir ders oldu, umarım bu boka bulaşanlarıda biraz olsun korkutmuştur film. Buarada farklı hikayeler anlatmasına rağmen filmin iyi kotarılmış ve bağlantıların pat diye oturmuş olduğunu söylemek isterim, takip edilmesi zordu elbette fakat mesela filmin son sahnesinde ışıklandırılmış bir parkta, gece beyzbol oynayan çocukların gösterilmesi bu bağlantılardan biriydi ve komik gelecektir ama gözlerim sulandı!! Sıkılgan biriyseniz Romantik komedileri fln tercih edin ama sanatsal açıdan(özellikle çekim kalitesiyle) kesinlikle izlenmeli Bence.
    Puan: 10