zuxxi.com//sinema|geyiks

unicorn

Ferrari ve Rayban İkilisi

Bu ray-ban gözlüklerle beraber bele cep telefonu kılıfına benzer gözlük kılıfı takma modası da başlamıştı. İki büklüm yürüyen saçları geriye taralı gençler güneşe çıkıp da çıt çıtlı kılıflarına el attıkları andan itibaren dikleşirler ve gözlüğün camından çıkartmadıkları ray-ban çıkartmasını gösterircesine burunlarını havaya kaldırırlardı. Herkes kendisininkinin orjinal olduğunu iddia ederdi.

Hatıra Defterleri

Birinci sayfa genelde en iyi arkadaşa ayrılırdı. Bu da bazılarında hayal kırıklığı yaratırdı. Ama daha önce hiçbir şey yazılmamış hatıra defterine yazmak kadar zor birşey de yoktu. Bazen izin verilmese de diğerlerinin ne yazdığına bakıp fikir edinmek iyi oluyordu.

Cikletler

Bir cikletin içinden çıkan resimli kağıtları ıslatıp kol üstünde 5 dakika bastırarak bekletince dövme gibi resmin izi çıkardı. Hangi cikletti hatırlamıyorum ama elime geçen her cikletin içinden çıkan resimleri ıslatıp ıslatıp yapıştırırdım. Bazıları durmaz, kayar, bazıları belirli belirsiz renkler bırakırdı kolumda.

Joystick (Coistik)

Yok abi sen triği bulamamışsın. Atletizm oyunlarda en hızlı sağa sola sallayan değil, başta yavaşça ritmik sallayan sona doğru hızlandıranlar kazanırdı hep.
  • İçgüdü - Instinct

    ben sevmedim

    Güzel bir felsefe ile yola çıkıp bu kadar ucuz bir film yapılır. Keşke konu heba edilmeseydi. Neyseki Hair bu felsefeyi zamanında çok güzel vermişti.
    Puan: 4
  • Avanak Ajan - Austin Powers, The Spy Who Shagged Me

    Çok neşeli bir film

    Ben bu filmi geçen yaz İngiltere'de izlemiştim. Birinci bölümünü pek beğenmediğim için gitmeyi düşünmüyordum ama film İngiltere'de neredeyse moda oldu. Tüm arkadaşların 3-5 kere gittiler ve filmde geçen laflarla konuşmaya başladılar. Bu kültürün(!) gerisinde kalmamak için ben de görmek istedim filmi. Beklediğim gibi absürd esprilerle dolu katıksız bir komediydi. Eğer komedi dalında puan verilecekse ben 10 puan veririm. Çünkü sizi güldüren ve rahatlatan hafif bir film. Misyonunu tam olarak yerine getiriyor.
    Puan: 10
  • Dünya Yetmez - The World Is Not Enough

    BERBAT!!!

    Gördüğüm en kötü James Bond filmlerinden. Film montajhatalarıyla dolu, akıcılık yok, bir çok ülkede çekilmesine rağmen ülkelerin egzotik görüntülerinden eser yok. Bence hiç gezmelerine gerek yoktu, sadece bina ve arazi gösteriyorlar. Kızlar güzel olduğu için insan sonuna kadar dayanıyor, yoksa çok bayık bir film.
    Puan: 4
  • Şampiyonların Kahvaltısı - Breakfast of Champions

    keşke burayı okuyup filme gitmeseydim

    evet maalesef filme gittim. yazarın kitaplarının hastası bri arkadaşın ısrarıyla hem de. o da iğrendi ben de. çok başarısız bir film. filmin özensizliği her halinden belli oluyor. bir ara tepeden mikrofon bile sarkıyor. belki deneme amaçlı olarak sinema okullarında bir şeylere örnek teşkil edebilir ama canınızı sıkmak istmiyorsanız bu filme gitmeyin derim.
    Puan: 1
  • Manolya - Magnolia

    Harika bir film

    Oyle bir film ki, sinema ustune biraz egitimi olan, kamera acilari, kurgu vb. sinema sanatina deger veren, ozgun senaryo arayisi icinde olan gitsin. Ozellikle polisle kizin ilk karsilasmalarindaki kareye bakin. Oyle bir acidan oyle bir aydinlatmayla cekilmis ki, yonetmen polisin otoritesinde ezilen kizi cok iyi vermis. Hareketli kameralar da yerinde kullanilmis. KAfaniz biraz karisiksa(!), bosuna gitmeyin verilenleri algilamayabilirsiniz. Ama azicik egitiminiz varsa, kacirmayin ve lezzetli bir film nasil olur gorun.
    Puan: 10
  • Annem Hakkındaki Her Şey - Todo sobre mi madre

    Özgün bir senaryo

    Filmin konusu ve çekimler alışılmışın biraz dışında. İspanyol beğenilerini çok yansıtıyor. Ancak şahsen ilgi çeksin diye kullanılan motifler bana biraz battı. Özellikle mekanlar yanıltıcıydı. Ben pekbeğenmedim ama görüyorumki benimle birlikte giden arkadaşlarımın hepsi beğenmiş. Demekki genele hitap eden bir film. Ama eğer sırf satsın diye modern cinsel yaşantılar ve ilgi çekici motiflerle bezenen kitapları okumak size itici geliyorsa, bu film de gelecektir. Yok eğer klasik hikayelerden sıkıldım, daha güncel sosyal ilişkileri işledikleri bir film görmek istiyorum derseniz, tam size göre. Filmdeki senaryo kopukluklarını ve çekimlerdeki geçiştirmeleri boşverin. Biraz aceleye gelmiş ve düşük bütçeyle çekilmiş gibi duruyor. Bir sürü ödül almış. Bence Avrupa'da film kıtlığı olduğundan almıştır. Sinemaya getirdiğini söyleyebileceğim yeni hiçbir şey yok.
    Puan: 5
  • Hücre - The Cell

    Herkese göre değil

    Çok aşırı sahneler var. İlk yarıda dönüp insanların yüzüne baktım. Özellikle genç kızların kaşları çatıktı. Bazı sahneler çok etkileyiciydi ama bir insanın bunları hayal edip, bütçe ayırıp, birilerini oynatıp filan film yapmış olmasına inanamıyorum. Sinemacılıkta sınırları çok zorlamaya başladılar. Umarım gençlerin gelişimini olumsuz etkilemez. Çünkü biliyorumki 16 yaşından küçükleri sokmasalar bile bir yerlerden VCD'sini bulup izleyecekler. Kısaca, özellikle hassas yapıdaki arkadaşlara tavsiye etmem ama sırf bu yüzden de insanların ilgisini çekecek bir film.
    Puan: 8
  • Paramparça Aşklar Köpekler - Amores Perros

    manolya'yi andiriyor

    manolya'yi sevenler varsa, buna da gitsin. ozgun bir uclu senaryoya sahip. hepsi birbirinden hos. snatch tarzi cekimler var. montajlar ise pulp fiction'i cagristiriyor. yalniz biraz sokak siddeti icerdigini ve hayvanseverlerin hic hosnut olmayacagi sahnelerin bulundugunu da ekleyeyim
    Puan: 9
  • Cube - Cube

    Ben begendim

    İzlemeyen okumasin

    20 gunde cevrilmis bir filmden fazla birsey beklemiyordum ve filmin bircok yerinde mantiksizliklar rahatsiz etti. Ozellikle kopruyu kuran kubun son surat ciktigi onca yolu polis nasil katetti anlamadim. Tuzaklarin icinden gecmis gibi bir hava vardi ama surenin yetecegini sanmiyorum. Sonra matematikle ilgili elestirilere katiliyorum. Bunlari hesaplamak icin ne dahi ne de yetenekli (gifted) olmak lazim. Butun bunlara ragmen, baslikta da belirttigim gibi ben filmi begendim. Keske daha iyi bir butceyle ve daha titizlikle islenseydi.
    Puan: 8