zuxxi.com//sinema|geyiks

zozombo

Belediye Otobüsleri

Otobüslerde bu cep telefonu kapatma dalgası çıktığından beri sorumlu vatandaş oldu herkes. Birinin telefonu çalınca herkes birden ona bakar "Yuh öküz kapatmamış" filan diye o da telaşla "Abi ben seni ararım" filan diyip kapatır. Bi cık-cık-cık sesi yükselir vatandaştan. Bi tane dallama ordan ögrenemedik medeniyeti filan der. Bi tanesi bu yurtdışında olsa acaip cezası varmış der. Gıcık olurum ben, size ne lan demek isterim, diyemem.

Sonu Gelmeyen Espriler

neşeyle kayanın

İşte iğrenç bi tane daha: Lüzumsuz bi arkadaş gelir ve "sana neşeyle kayanın selamı var!", ve höykürerek güler.

Mahalle Maçları

Bi de kaleci oyuncu diye bişey vardır. Kaleye geçen kişi gelen bi topu tuttuktan sonra gaza gelir. Topu önüne atarak koşmaya başlar ve heyecanla "Kaleci-oyuncuyum, kaleci-oyuncuyuuum" diye bağırır. Kaleci-oyuncu diye tabir edilen bu kişinin oyun içinde hiç bi ekstra hakkı ya da özelliği yoktur. Sadece takımının boş kaleye gol yemesini sağlar. Diğer elemanlar ona "sıçacam olum, kalende dursana" diye bozuk atarlar. Bu biraz uslu uslu kalesinde durur. Fakat güzel bi kurtarışından sonra yine gaza gelir ve aynı olaylar tekrarlanır.

Tarih Affetmez

Ayrıca bu filmde şöyle bişey de vardı: Profesör yanında toplanan gazetecilere Hitit kralının ismini söyler: Şubbililimyumaş. Bi gazeteci de kameraya bakıp şöyle der: Ben bunu yazmasına yazdım ama gazetede nasıl dizerler bilemem!

Berber

Bi de masaj olayı çıktı başımıza son zamanlarda. Kesim işlemi bittikten sonra bi anda titreşimli makineyi enseme dayar ve masaja başlar. Ben bu arada gerek yoktu filan derim ama titremekten sesim çıkmaz. Sesimi duyunca da berber : niye abi? der ben de utanırım zahmet olmasın filan derim o da ne zahmeti abi der. Her berbere gidişte bu prosedür tekrarlanır

Gülşen Abi

selim naşiti de unutmayalım. rahmetli cimriyi çok başarılı oynuyodu.
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    Gayet iyi

    İzlemeyen okumasin

    Bence gayet iyiydi. Biraz Kubrick (fazla diil), çokça Spielberg. Teknoloji muhteşem, dialoglar bazen gereksiz uzun. Bi de denizin altında Mavi Peri heykelini bulunca bitseydi de zuzaylılı son 15 dakka olmasaydı daha iyiydi bence. Yine kesin seyredilsin diyorum
    Puan: 8
  • Lara Croft - Tomb Raider - Lara Croft - Tomb Raider

    eh işte

    İzlemeyen okumasin

    fena diildi. oyunu oynamayanlar kesinlikle sevmez bence ama. oyundaki bazı hareketleri anjelikanın yapması (çantaya bulduğu şeyi koyması, sudan çıkışı, vs.) güzel olmuş. Anjelika'nın dudaklarına gidilir sadece bence.
    Puan: 7
  • Kurtların Kardeşliği - Le Pacte des Loups

    bu ne?

    ilk yarısı görüntü yönetmeni sayesinde, biraz çekilirdi ama ikinci yarı tam baydı. 18. yüzyıl fransası mı, tatemi ringi mi anlamadım herkes kendo ustası. slow motion güzel ama bayıyo. herşey slow motion. film normalde yarım saat aslında ama 2.5 saat sürüyo slow motion yüzünden. bi de fransızcadan süper çeviriler var mesela : - Bu mülk nedir? - orası bir mülk ya da : - hadi sessiz sinema oynayalım bence film komiklik olsun diye çekilmiş.
    Puan: 3