zuxxi.com//sinema|geyiks

V i p e R

A Takımı

Aaaa olur mu? Sadece kızları götürmezdi ki Face. İşin olduğu yerde kalacak yeri bulmak, yiyecek & içecek problemlerini çözmek, sonradan devrilecek olan eski model arabaları bulmak da Face'in göreviydi! Hannibal "şu lazım Face" dedimiydi, ikiletmeden hemen bulurdu! Yani demek istediğim şu ki; bölümdeki kızları götürcem diye asli görevlerini aksattığını görmedim hiç! Bu yönünü çok takdir ederdim!

Görevimiz Tehlike

Görev bittikten sonra grubun elemanları sağdan soldan bi yerlerden gelip bi nevi voltron oluşturma edasıyla ortada buluşurlar ve görevi yüzlerinin akıyla bitirmenin verdiği sonsuz karizmayla arabaya, helikoptere veya artık her ne haltsa işte araçları, ona binip giderlerdi ...

Tsubasa

Her Japon çizgi filminde olduğu gibi bu çizgi filmde de gözler dana gözü gibiydi. Kafalarının yarısı gözden oluşurdu bu karakterlerin. Kanımca, o yüzden hiçbir şey kaçmazdı gözlerinden. Neyse, kaliteli futbol oynarlardı netekim! Ve de çok atletiktiler. Havada karada her türlü hareketi yaparlardı valla. Çok Türk genci sakatlanmıştır mahallemizde yok akila yapcam, süper magnum vurcam diye!

Apartman

otomatik hadi tamam da (yani kulağa modern geliyo en azından), bizim oralarda otomat derler! ne kadar kaba.. otomat diyince, sensin otomat diyesi geliyo insanın!

Evimiz Hollywood'da

Dizide herkes birbirini kesip dururdu. Sürekli bir rotasyon mevcuttu! Birisiyle birlikteyken bile gözü hala başkasındaydı insanların! Ama çok da kasmazlardı, dizinin gidişatını kapmış olacaklar ki, "Nasıl olsa bi bölüm gelir onla da mercimeği fırına süreriz" diye düşünürlerdi! Misal, Kelly.. Brandon'la çıkarken bile arada Dilan'a göz atmayı ihmal etmezdi! Dilan zaten Kelly diye yanıp tutuşurdu ama karizmadan ödün vermemek için başka başka kızlarla (bizim tanımadığımız, hani şu tek bölümlük kızlardan) yatıp-kalkardı! Neyse, orası bizi ilgilendirmez tabi.. Bi de Andrea mıydı neydi, ööle bi salak hatun vardı! Dizideki tek çürük domates buydu! Hepsi seçmeydi, bu dangalak araya nerden karıştı diye düşünür dururdum! Hatta bi ara Brendon'la çıkmıştı da "ohaaaa yani,yuff" demiştim senariste "yaktı gül gibi çocuğu" diye. Ama tüy dikmedi en azından amcam ki kısa sürdü beraberlikleri! Sonradan kara bi herifle evlendi, çocuğu felan oldu, daha az görünmeye başladı! O dönem çok zevkliydi dizi.. Hem kızların, hem de erkeklerin göz zevkine hitap eden bi diziydi... (Andrea hariç tabi)

Banka

ben hep o filmlerde gördüğümüz hani soygun olunca basılan düğmenin yerini merak ederim! sıra bana gelince şöööle bi eğilip ekrana bakıyomuş izlenimi vererek düğmeyi görmeye çalışır, "ulen ayağının altında bi yerdedir muhakkak" diye geçiririm içimden! merak işte..

Organizasyon Adamları

aaa bak bunların bi de fotoğraf çeken versiyonları vardır: - nihat olm sen sema teyzenin yanına geç - hasan sen de gel şöyle öne doğru - gülten hala sen de bizim hanımın yanında dursan - çocuklar siz önde durun sizin boyunuz kısa - hah bi dakka - ya veli, sen de nurten teyzenin yanına geçsen almıyo böyle makine - gülsün herkes, gülün bakiiim - hah tamam, bozmayın sakın, çekiyoruuuuuum..çeeeeeek tim!

Taş Devri

Benim hiç unutmadığım bi bölümü vardı. Fred yap-boz yarışmasının sunucusuydu. Yarışmacılar salak salak tahminlerde bulunuyolardı. Yok efendim neymiş, Dustin HoufmanTAŞ, Robert De NiroTAŞ diye. Sonra bilemeyenin kafasına fil düşüyodu felan. Süre dolmuştu, kimse bilememişti. Ve sonunda Fred kim olduğunu açıkladı! "Bu hepimizin de yakından tanıdığı, iyilik timsali insan, zenginlerde ağlar dizisinden EROL TAŞ" demişti. Bizim dublajcıların espri anlayışına hayran kalmıştım.

Capri Sun

Bi içecek reklamıydı! Çok salak bi reklamdı! Dandik bi müziği vardı ama dilimize pelesenk etmeyi başarmıştı! Hep beraber söölerdik! - kaaaapri kapri saaaaan - kapri kapri kapri saan

Sivrisinek

o eşşek kadar olanlarına anofel deniyo .. etliye sütlüye karışmıyo demişsin ama bi sokarsa sıtma yapar bu meretlerin o cinsi! o nedenle görüldüğü yerde katli vaciptir.

Elektrik Kesintisi

elindeki çakmağı yakıp söndürmek suretiyle yolunu bulmak da insanoğlunun elektrik kesintisine karşı geliştirdiği vazgeçilmez tekniklerden biridir..

Yeşil Dev

Bizimki yeşil deve dönüşünce onu tanıyanlar yanına yaklaşıp "bak sana zarar vermiycez, beni hatırlamadın mı? ben Ketrin" gibisinden cümleler sarfederlerdi! Be öküz, madem zarar vercek konumda olan sensin, yaklaşırken götün niye üçbuçuk atıyo o zaman ??? Hem nerden hatırlasın herif seni, DNA'sı değişmiş adamın.. iki dakka yalnız bırak, siniri geçince normale dönüyo zaten.. sonra de ne diyceksen

Uzaktan Kumanda

Pilini değiştirdikten sonra da çalışmadımıydı, yüksekçe bi yerden rastgele yere bırakılır! Hani bu yere düştükten sonra böööle olduydu belki düzelir diye! Elektronikten anlamayan çaresiz insan portresi..

Su, Soğuk Su

Garanti Bankası'nın reklamıydı.. su satarak kısa zamanda köşeyi dönen bi çocuğun hikayesini anlatıyodu.. yemiyo içmiyo biriktiriyo, şemsiye, tabure felan alıyodu! hatta reklamın sonlarına doğru suyun yanında limonata bile satmaya başlamıştı.. bebe resmen izmir'in göbeğinde küçük çaplı bi işletme kurmuştu ama ne zabıtadan ne de çevre esnafından herhangi biri "napıyon lan sen burda" diyip iki tane çakmamıştı ağzının ortasına..

Kapı Zili

çocukken zile basıp kaçma hikayelerinden tutun da gece siz uyurken zil çaldığı zaman "hayırdır inşallah bu saatte kim ola ki" diye söylene söylene kapı açma geyiklerine kadar uzanııııp gider kapı zili muhabbetleri.. en moderninden en ilkeline, kuş sesli olanınd.... (zırrrrrrrr) - ben bakıyoruuuuuuuuum!

Ödev

ödevi televizyon karşısında yapıyosan ebeveynler "oğlum, git odanda yap hadi ödevini" derlerdi. bu şekilde mavi ayı, kara şimşeği ve daha sevdiğim bi çok diziyi kaçırdığımı bilirim! üstelik, bi de televizyonun sesi odaya gelirdi! işkence gibi bişi.

Sadettin Teksoy

en çok aklımda kalan "sadettin teksoy kutupta" bölümüydü.. "evet sevgili izleyiciler, şimdi bakalım kutupta namaz oluyor muymuş olmuyor muymuş" diyip tekbir alıp namaza durmuştu.. ne diyim üşütük müşütüktü ama sevimli adamdı! hele hele programın sonunda parmağını tehdit unsuru olarak kullanaraktan "beeeen saaadettin teksoooooy" yapardı ki evlere şenlik ...

Varyemez Amca

çizgi film başlarken varyamezin afacan yeğenlerinin popolarını sallamalarını çok severdim ben

Transformers

dönüşen robottu bunlar .. iyi olanlar ve kötü olanlar olmak üzere iki tür vardı .. iyi olanlar arabaya, kötü olanlarsa uçağa felan dönüşüyolardı .. bu çizgi film de voltran ve diğerlerinde olduğu gibi biz çocuklar tarafından hayata geçirilmiş bi çizgi filmdi! optimus prime vardı, iyi robotların lideri .. voltranda siyah aslan olmaya kasanlar bunda da illa optimus prime olmak isterlerdi ... iyiyle kötünün savaştığı ve her zaman olduğu gibi hep iyilerin kazandığı ama kötülerin de yenilen pehlivan güreşe doymaz mantığıyla hareket edip asla vazgeçmediği, hepimizi ekran başına bağlayan güzel bi çizgi filmdi .. hey gidi ..
  • Kod Adı Kılıçbalığı - Swordfish

    zevkler ve renkler tartışılmaz...

    yorumların büyük bölümünü okudum ve bu kanıya vardım.. zevkler ve renkler tartışılmaz! kimisi 1 vermiş kimisi 9! filme gelince, hakkaten abartmışlar! yani ben de bilgisayar programcısıyım ama o ne lan öööle! adam sanki pentagon'a diil de hotmail'e giriyo(yani orası sık sık hack ediliyo diye örnek olarak orayı veriyorum) öööle 128 bitlik encrypted password'ü çözmek ayıptır söölemesi döt ister! tamam anafikir güzel tabi! imkansız diye bişey yoktur! lakiiiiiin, hacker'lık olayını abartmanın dışında action olayı felan gayet iyiydi! e hatuna zaten diiicek lafım yok... 6 puan verdim gitti...
    Puan: 6
  • Evrim - Evolution

    Lağman olayı

    Film fena diildi! Hani çok kötü diil ama çok da iyi diil diye salak bi yorum vardır ya! İşte bu film için bu yorum yapılır walla hocam! Hem de cuk oturur! Ayrıca filmden dönünce odadaki arkadaşım lağmanın ne demek olduğunu sormuştu! Biz de anlatmak yerine elbette gülmeyi tercih etmiştik :) 5 puan iyidir ...
    Puan: 5
  • Meksikalı - The Mexican

    eh

    Yani eh işte.. Fena diildi! Televizyonda izleyin para vermeyin derim! Yani illa ki sinemada izlenmesi gereken filmlerden diil kesinlikle! Hele hele kötü bi sinemada izlerseniz "eywah"! Ama yanınızda kızarkadaşınız felan varsa idare ediyo tabi :) Puan olarak da 4 veriyim de yorumuma uysun bari :)
    Puan: 4
  • Amerikan Pastası 2 - American Pie 2

    Gidin

    Millet! Kesin gidin derim ben! Gülmekten karnıma ağrılar girdi walla :))) Lakiiin!!! Eğer arkadaşlarınızla gidecekseniz çok dikkatli olun derim! Espriler çok güsel ama (ilkini izleyenler bilir) hat safhada bel altı !!! Benden 9 puan çalışır bu film için :)
    Puan: 9
  • Gözde Çift - America's Sweethearts

    gidin, görün

    film güzeldi bence! belli bi yerden sonra filmin sonunu tahmin etmeme rağmen (herkes etmiştir elbette) sıkılmadım! bence bu bi film için önemli bi özellik! izlettirdi yani kendini! şu julia roberts gibi bi kız bulsam ... platonik işte yaw .. ooooooof offf :) julia'ya 10 filme 8 puan ;-)) Not : puan olayını abarttığımın farkındayım ;-)
    Puan: 8