zuxxi.com//sinema|geyiks

Hırpani

  • Düşlerin Efendisi - Quills

    Çok çok güzel,harika ama on kadar değil

    Cinsellik ve edebiyatı aynı potada bu kadar güzel eriten filmi çok az gördüm.Yıllarımı sinema uğruna harcadım,hırpaladım kendimi ama böylesine rastlamadım.'Sade' öyle bi işliyorki cinselliği kendini dev bi vajinanın içinde zannediyorsun.pes doğrusu gerçekten izlenilesi!
    Puan: 9
  • Gizli Gerçek - What Lies Beneath

    Dırannnn!

    Kahramananımız arkasını döner ve dırannn!aniden karşısına onu dehşete düşürecek korkunçlukta, ürkünçlükte, iğrençlikte birşey çıkar, birisini görür,birşeye basar vb.işte bu filmde böyle sahneler bolca var.Filmin gerilim hadisesi tamamen bunlar üzerine kurulmuş ama filmin hakkını yememek lazım.Vasatın bir hayli üstünde kaliteli bir yapım.
    Puan: 7
  • Hannibal - Hannibal

    Tür diye birşey yok!

    Ben de çoğunluğun görüşüne katılıyorum ve diyorum ki filmi götüren ana unsur anthony hopkins abimizdir.O ne müthiş bir oyunculuktur öyle. Diyecegim şu bazıları bu filmin türü ne diye sormuşlar.ben onlara şu cevabı veriyorum aslında tür diye birşey yok,misal bu edebiyat içinde geçerli.Adam birşeyler hissediyor ve yazıya döküyor bunun türü deneme olur şiir olur bilemem ama şurası kesin adam deneme yazayım diye oturmuyor kağıdın başına.Yani filmi izlersin film sana ne düşündürdüyse ne tattırdıysa(gerilmek,sevinmek,üzülmek)buna göre filmin türü ortaya çıkar...
    Puan: 6
  • Komser Şekspir - Komser Şekspir

    Tek Kelimeyle OKAN BAYÜLGEN

    Film bazı yerlerde öyle can alıcı noktalara parmak basıyor ki ohh eline sağlık sinan dedirtiyor ama bazı yerlerinde öyle absürtlükler oldu ki yuh dedik.Ne çok abartılıp 10 verilmeyi hak ediyor ne de afedersiniz eşşegin k..ına sokulmayı.Vasatın üstüne çıkan son dönem türk sinemasının en iyi örneklerinden biri. BU FİLMDE 10'U hakeden birisi varsa o da hiç şüphesiz 'okan bayülgen' her geçen gün daha muhteşem oluyor. saygıyla selamlıyorum. OkanBAYÜLGEN:10 KadirİNANIR:6 ÖzkanUÐUR:8 SelahattinDUMAN:9 MüjdeAR:4(son senelerde niye hep malum rolde bulunuyor anlamıyorum halbuki eskiden müthiş bir oyuncuydu) GazanferÖZCAN:8
    Puan: 7
  • Kapıdaki Düşman - Enemy at the Gates

    Bir kere yetmez...

    Savaş karşıtı olsanız bile insanın kanını donduran,içini kanatan,ürperten bir savaşın bu kadar güzel destanlaştırılması karşısında tepkisiz kalamayacaksınız.Mükemmel bir savaş filmi. Savaşı içinizde hissedin, oyunculuklara saygı duyun,aşkı görün, korkunuzu yenin, en önemlisi de bu filmi bir kere izlemekle yetinmeyin. Kesinlikle.
    Puan: 9
  • Cesur Yürek - Braveheart

    Anlatacak özüm yok...

    Hayatım da izlediğim en güzel filmdi gerçekten.Her izleyişimde tekrar tekrar ağlarım var mı lan böyle bir destan.Yazacak özüm yok bu film için inan olsun tek kelimeyle muhteşem.O mel gibson denilen adamı bi bulsam önünde yerlere kadan eğilecem.Wallaha.
    Puan: 10
  • Esaretin Bedeli - The Shawshank Redemption

    Bir numara.

    Braveheart'dan sonra izlediğim en güzel film. Yok yaa!Hatta braveheart'dan daha güzel. Anlatılamayacak derecede mükemmel bir film. Anlatamıyorum yaaa!10 değil 20 değil 100 bee kardeşim.Yok ki üstüne film.
    Puan: 10
  • Terminator 2 - Terminator 2 Judgment Day

    No comment

    Bu film üstüne söylenecek söz yok azizim...
    Puan: 10
  • Kayıp Ruhlar - Lost Souls

    Winonanın hatrına

    Sırf winonanın hatrına gittim bu filme ama gerçektan basit filmdi ama gene de winonanın bu kötü filmde bile yapabileceğinin en iyisini yaptığına inanıyorum.onun hatırına 5 veriyorum.
    Puan: 5
  • 15 Dakika - 15 Minutes

    Sosyal hiciv

    Genel itibariyle yönetmen aksiyon ve gerilim filmlerinin bilindik,ucuz klişelrini kullanmış filan derken De Niro abimizin filmi birhayli erken terketmesi gerçekten başlı başına klişe devrimiydi.Çünkü birçokları bu filme De Niro'nun hatrına gitti.De Niro'nun erken vedasına rağmen film temposundan hiçbir şey kaybetmedi ve her ne kadar sonu klasikleşmiş biçimde bitmiş olsa da iyi etkiler bıraktı. Tabi ki en önemli nokta filmin medyaya göndermiş olduğu müthiş eleştirilerdi.Film baştan aşağı mesaj doluydu. De Niro'nun medyayı tutmamasına rağmen gündemde kalmak için sürekli medyanın yanında yer alması,haberci lavuğun sürekli devam eden politik kıvırmaları ve habercilik namına yaptığını söylediği ikiyüzlülükleri,Emil'in tüm bir amerika kültürüne ve amerikan yasalarına dair söylediği can alıcı laflar kısaca filmin birçok bölümünde yapılan göndermeler ibret verici.Amerikan rüyasının ne boyutlara geldiğini ve çöktüğünü gösteriyor.Emil SLOVAK'ı oym-nayan Karel RODEN'e de hayran kaldım. Filmin zirvesi ise oleg'in kendi ölümünü bile yönetmen tutkusuyla kameraya almasıydı:Arkadan silüeti görülen özgürlük heykeli ve amerika rüyasının sonu...
    Puan: 8
  • Oyun - The Game

    Dehşet

    İzlediğim sayılı filmlerden. Gerçekten sürükleyici bir senaryo ve nefes kesen bir atmosfer.
    Puan: 9