zuxxi.com//sinema|geyiks

rodya

Perihan Abla

perihan ablanın evinde yaşayan kız songül sanırım adı, şimdi 900lü hat reklamlarına çıkıyor, küçük surat ayrı perişanmış, dizi sadece esnafı oynayanlara yaradı anlayacağınız. ayrıca şarkıları feciydi katılıyorum. "şakir pirince gideeeerkenn, elindeki bullgurdaaan oooldu."

Komançero

80 sonrası türk filmlerinde feci giyimli dejenere kız ve erkeklerin, dönen ışıklı bir topa sahip salaş diskoda saçma sapan ettiği dansların fonunda hep bu müzik vardır.

Self Control

klibinde self kontrolünü kaybeden iğrenç saçlı güzel bacaklı hatunlar vardı, seyrettirirdi kendini.

Unchain My Heart

unchain my heart'dan sonrasını kimse bilmez, çünkü hiç bir türkün ingilizcesi olayın devamına yetmezdi. boğazını yırtarak taklit yapan çocuklarsa şarkıyı buraya kadar söyleyebilir veya yerim seni hart hart falan diye devam ederlerdi. keşke vakti zamanında şarkı anlaşılsaydı da melahatlerle falan muhatap olmasaydık di mi.

Sulu Geymmaç

miyagi'nin danyelsan'a gösterdiği öğretiler halt etmiş, bize elimizi titretmemeyi ve dengeyi öğreten sulu geymmaçtır.

Bir Küçücük Aslancık Varmış

ben aç kapıyı bezirganbaşı'nda ağlardım. garip bir kuşağız galiba, bu nasıl çocuklukmuş, böyle nesil olmaz olsun.

Beyaz Gölge

bu dizinin yayınlanış tarihi ibrahim kutluay, ufuk sarıca kuşağının çocukluğuna tekamül eder ki bu da dizinin türk basketbolunun gelişimine katkısının kanıtıdır. hatta 2 sene önce galibiyetlerle dolu bir haftadan sonra milliyetin manşeti aynen şöyleydi: "beyaz gölge kuşağı"

Piyango

yok ama piyangonun olayı oydu; bizzat şahsa haber veriyordu, gastelerde falan teşhir yoktu ve maksimum gizliydi. bi piyangocu bi de vergi memuru gezerlerdi. bi türlü aradıkları adamı bulamazlar, barmene falan sorduklarında vergi memuru olan kartını bırakırdı. eleman da vergiciler geldi diye tırsar, kaçmaya devam ederdi. başka da bi konusu yoktu zaten, parayı alan nasıl sevinir şimdi diye salak salak seyrederdik,salakmışız hakkaten.

İsim Şehir

neoplan... milliyetin hayvan ansiklopedisinde keşfedince feci sevinmiştim. şarlayana direk o sayfayı gösteriyordum, tabi deplasmandaysam alamıyordum 100'ü o ayrı.

Pantolonunu Sevdim

abimizin adı gökhan tepeydi. geçenlerde bi haberini okudum işadamı olmuş millete kaset yapıyomuş. aç değilmiş yani içiniz rahat olsun. asıl bir ara da tüzmen diye bi adam vardı ya ben onu merak ederim.

Origami

valla bi sürü ayrıntı anlatırdım ama topunu cem yılmaz tüketti, bize de kaderimize küsmek kaldı.

Varsayalım İsmail

tembelliğin felsefesini bize sevdiren ferhan abidir

Tavşan Samuray

tavşanımız gururluydu, görevini başaramayınca harakiri yapardı, küçük dimaklarımızı hüzünden hüzüne sürüklerdi, çünkü bizim yüzümüzden öldürmüştü kendini.

Lemmings

lemmingler dünyanın en gerizekalı yaratıklarıydı ve sadece söyleneni yaparlardı, leminglerden birini uçurumun başına geçirip dur işareti vermezsen bunlar pıtır pıtır aşağı düşerdi, amaç, leminglerin %80'ini selametle finişe ulaştırmaktı. sen farklı bir yerdeki leminglerle uğraşırken, uzaktan pıt, pıt sesini duyduğun an telaşla başına, daha doğrusu leminglerin başına gelen felaketi anlar, hemen oraya bir durdurucu koyardın, arada bu kadar da salaklık olmaz ki kardeşim diye söylenirdin.
  • Dikey Limit - Vertical Limit

    giden kendi kaşınır

    dağa çıkmaya çalışan bir grup insanın başına gelebilecek ve gelemeyecek ne kadar şey varsa elemanların başına geliyo aralarında gusülsüz biri vardı ama bulamadık sırf ben değil bütün sinema artık filmin sonlarına doğru pofflayıp saçmalıklara kahkaha atıyordu tek kelimeyle facia ulan birinizin de ayağı kaymasın elli senelik dağcısınız yuh be
    Puan: 1
  • Akıl Defteri - Memento

    kompleksölçer

    söylenecekleri söylemiş arkadaşlar, bu filme zuxxi sayesinde gittim, benim de ortalamada payım olsun, benim sayemde de bir kişi gitse kardır diye bu yazıyı yazdım. bu arada film arkadaşlarınızın kompleksini ölçme şansı veriyor size."her şeyiyle anladın mı?" sihirli soru. evet cevabından sonra da sinemafanatik desteğiyle onu soru bombardımanına tutma ve aslında filmin yüzde 60'ını anladığını ona kanıtlama hakkınız her zaman mevcut. zuxxim benim sinema dostum... ağlayacağım şimdi.
    Puan: 9
  • Cahil Periler - Le Fate İgnoranti

    yapma be koray

    İzlemeyen okumasin

    doğalı oynamaya çalışan çok oyuncu gördük bu güne kadar ama massimonun ev tayfası ve filmin güzel hatun kişisi kadar abartısız, rahat ve doğru oyunculuğa çok nadir rast geldik. müzikler güzel, ferzanın görüntüler şahane, bu herif kesin ipne artık 3. filminde belli oldu falan diye keyifle seyrederken bir anda görüntüye kargo koray girdi. tabii oyuncu olmadığından o kadar kasıldı ki bizi de gülme tuttu. başka filmde olsa fazla batmazdı belki ama burada feci yapıştırma kaldı. kaza sahnesi en az meet joe black kadar kötüydü (internette dolaşan da onun görüntüleriydi). hikaye gayet iyi ve şaşırtıcıydı. tek sorunu filmden sonra size içten bir şekilde selam veren erkeklere bir süre şüpheyle bakmanız. kesin gidin, akıl defterinden sonra bu senenin en kaliteli filmi.
    Puan: 8
  • Amélie - Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

    hastalıklı güzel insanların filmi

    hasta ruhlu eğlence sahibi insanların buluştuğu bu sitenin simge filmlerinden olmalı amelie. kahkaha atacak yer bulmaya çalışan bir kaç dallama yüzünden suratınızdaki mutluluk gülümsemesi yer yer azalsa da, allahın fransasında sizin gibi hasta insanların hasta bakış açılarının olduğunu bilmek sizi rahatlatmıyor değil. çok güzel bir hikaye, masalsı bir doku (ne laf bee) ve müzikleri... çok güzeldi. yanınızdaki insan da güzel bir kişilikse artık değmeyin keyfinize... caponsevere katılıyorum sakın geyik erkek arkadaşlarınızla gitmeyin heder olur gül gibi film. bu arada capon çok komik bi herif ya
    Puan: 9