zuxxi.com//sinema|geyiks

Ebabil

  • Dikey Limit - Vertical Limit

    Adamlar yapmış valla

    Her ne kadar "Dağcı " filmindeki sahneleri anımsatsa da filmin genelinde oldukça gerçekçi ve bir o kadar da heyecanladırıcı sahneler var. Film kamera hareketleri ve teknik açıdan oldukça tatminkar. Her ne kadar sıradan bir senaryosu olsa da filmin geneline hakim olan heyecan ve görsellik filmi gerçekten seyre değer bir hale getirmiş. Benden tavsiye ; bu sezon seyredilebilecek en iyi action-macera!!!
    Puan: 8
  • Komser Şekspir - Komser Şekspir

    Oldukça Başarılı Bir Çalışma

    Her ne kadar "Bay E" gibi gereksiz bir film yaptığı zaman Sinan Çetin'nin sinemacılığı hakkında pek olumlu düşüncelerim olmasa da bu filmi seyrettikten sonra görüşlerim değişime uğramış bulunuyor. Öncelikle film oldukça hoş bir senaryoya sahip. Genelde medyatik isimlerle çekilmiş çoğu türk filmi pek başarılı olmadı, hemşo mesala. Ancak bu filmde ilk kez medyatik isimlerin bu kadar başarılı bir oyunculuk sergilediğini görüyoruz. Bir de Sinan Çetin'in kendine has tekniği işin içine girince film seyir açısından gerçekten çok başarılı olmuş. Komedi ve dram oldukça iyi kullanılmış. Ben tavsiye ediyorum , gerisi size kalmış...
    Puan: 8
  • Yeni Hayat - Cast Away

    Oyunculuk dedikleri bu olsa gerek

    Tek kelimeyle muhteşem. Philidelpiha ile başlayan, Forest Gump ile zirveye çıkan, Apollo 13 ve Er Ryan'ı Kurtarmak ile iyice pekişen olağanüstü bir oyunculuk yeteneğinin gözler önüne serilişini bu filmde Tom Hanks ile tekrar yaşıyoruz.. Konu çok ilginç olmsada, eksiksiz senaryo ve usta yönetmenin Tom Hanks ile bir arada olması filmi gerçekten kaçırılmaması gereken bir film haline getiriyor. Muhteşem görüntüler ve güzel müzik yoluyla da film oldukça iyi birleştirilmiş. İnsan psikolojisi filmde gerçekten çok iyi işlenmiş. Fazla lafa gerek yok !!! Gidin ve mutlaka izleyin!!! Not: Bir arkadaşım filmin kahramanının uçak kazasından kurtulmasını biraz mantıksız buldu. Ama zaten bir mucizeyi anlatan böyle bir filmde kazadan kurtulmaya mantıklı bir sebep aramamak daha akıllıca olur! Çünkü filmdeki türden bir kazadan kurtulmak sadece mucize ile açıklanabilir..
    Puan: 10
  • Kaplan ve Ejderha - Wo hu zang long

    Adamlar niye uçuyodu; onu anlıyamadım

    İlginç bir film olduğunu kabul etmek lazım. Özellikle görsellik açısından olduka başarılı.( görüntü yönetmenini kutlamak lazım.) Ama bir sorun var: Filmde Matrix'le gündeme gelen görsel efekt teknolojisi bol miktarda kullanılmış; ama Matrix'deki inandırıcılık ve hızlı görüntüleme tekniklerinden eser yok. Film boyunca uçan adamları seyretmek pek çok zaman gülümsemenize neden olabilir. Ancak dövüş sahnelerindeki kareografi ve teknik gerçekten çok iyi. Doğu felsefesini yasıtan bir film için çok başarılı müzikler kullanılmış. Genel olarak görsellik açısından başarılı olan film; ağaçlar üzerindei dövüş sahnesi ile bu başarıyı kanıtlıyor. Ancak efektlerin biraz daha gerçekçi olması filmi çok daha ciddi bir yapım haline getirebilirdi. Sonuç olarak izlenebilir ama fazla bir şeyler beklemeyin.
    Puan: 6
  • Ölümsüz - Unbreakable

    Eeee sonra...

    Film bittiği zaman "eeee yaa sonra" oluyosunuz. senaryo ilginç ama işlenmesinde çok önemli sorunlar var. Film boyunca kasvetli ve olağandışı bir ortam hissi uyandırılmaya çalışılmış; ancak bu durum film boyunca sıkılmaya neden oluyor. 6. His'teki başarıyı bekliyorsanız, bu beklenti namına hiç bir şey bulamayacaksınız.
    Puan: 5