zuxxi.com//sinema|geyiks

bacteria

  • Dikey Limit - Vertical Limit

    kotu degil

    tipik yorum : bir grup dagcinin tabiata karsi verdikleri amansiz bir hayat mucadelesi carpici bir sekilde isleniyor filmde. sahsi yorum : oturdum filmi izlemeye koyuldum ve ne yalan soliim cok bisi beklemiodum iyikide beklememisim. filmin ana fikri ise muhtesem : -dagciysan hep sakar ve salaksin ille bisileri yapmayi unutuyosun ya da birileri ole olsun istemio canta falan dusuruon oraya buraya -dagciysan ve hata yaparsan sana bisi olmazsa baskasi hayatiyla senin yaptigin hatayi aninda oduo -dagciysan colde kutup ayisi ile sansiz iliski yasayan deve kadar bahtsizsin ve tuttugun guvendigin hersey elinde kalio. Zaten filmi cok cekici bulmadigim icin daha ilk yarida butun popcorn bitmisti.
    Puan: 6
  • Pokemon 2: En Güçlü O - Pokemon - The Movie 2000

    bogk

    ne denebilirki , kucuk kardesinizi bile goturmeyin cok gerekli degil. dungeons ve dragons kadar kotu hatta daha daha kotu cok kotu, pokemon 2 en itindirik o ...
    Puan: 2
  • İçimdeki Çocuk - The Kid

    Siradan

    Filmin basindan sonuna kadar tam bir siradanlik soz konusu ve bence filmin sonu tam bir rezalet sadece ve sadece mutlu son olsun diye cok kasmislar son olmus evet mutluda olmus ama bence bok olmus. Insanin kendi ic cekismelerini yansitan cok daha guzel filmler var emin olun , ben dinazor dan sonra Disney den daha guzel bir film beklerdim.
    Puan: 4
  • Yaşam Kanıtı - Proof of Life

    cok kotu diil

    aslinda filmin hakkaten bi atraksyonu yok ancak russell kardesin ingiliz disiplinine hayran kaldim denilebilir. Eger zamaniniz varsa gidin yoksa bosverin gitmeyin
    Puan: 5
  • Kadınlar Ne İster? - What Women Want

    Fena degil

    Filmin ilk yarisi garipti ve gulmekten oldum film boyunca ( Mel gibi bir adam kulotlu corap icinde :)))) ) ancak filmin sonu cok salakca bitti orasini begenmedim. Eger caniniz slklliyorsa ve kiz arkadasinizda bi yerlere gidelim diye dirdir modundaysa gorun bi filmi en azindan kiz arkadasiniz kesin susar :).
    Puan: 7
  • Yeni Hayat - Cast Away

    guzel

    film hostu ama konu beklemeyin filmde , konu cok basit : issiz biradaya dusseniz yaniniza alacaginiz uc sey ne oldurdu tadinda hafiften yani kesinlikle doyurucu bi olai yok. Ayrica Tom Hanx kurtarmis filmi yani onun yerine tutupda filmde baska biri oynasaydi belki bu kadar basarili olamazdi ayrica filmin butcesini merak ettim cunku en ufak bi numara yok filmde para harcatacak. Helen hunt tan artik kusasim geldi. Bide Tom amcanin filmin basinda gobegi oldugunu fakat filmin sonunda korkuluk kadar zayif oldugunu gorunce dumurumu saklayamadim ve agzimdan bir oha kacti helal olsun herife. Duygusalsaniz gidin ama ben bu filmde sadece Tom Hanks in oyunculugunu izledim baskada bi bok yoktu.
    Puan: 6
  • Dr. T ve Kadınları - Dr. T and the Women

    igrencti

    kotuydu, bunu hatirlamak istemedigim bir ani olarak maziye kaldiriyorum , jinekoloji ile ugrasmak isteyen 18-20 yasindaki genc erkekler icin kacirilmaz bir firsat belki filmin en azindan bes dakkasi isinize yarayabilir.
    Puan: 1
  • Gladyatör - Gladiator

    Verdigim paranin her kurusuna degdi.

    Arkadaslarimin yukarida yaptigi kotu yorumlarda bazi eksiklikler var mesela zirh felam goz boyama denmis bence hicde degil cunku zirhlari ( ozellikle son sahnede imparatorun giydigi beyaz zirhi ) parlatmaya felam zamanlari olmamis :) kotu gorunuyordu epey. Ayrica kurt olaina kesinlikle katiliorum ilk basta filmde bi tarkan tadi aliosun :) yarildim gulmekten millet tip tip bana bakti sinemada :) . Ancak savas sahnelerine laf soleyen arkadaslara bir cift sozum var filmdeki savas sahneleri hakikaten o zamana gore guzeldi ve braveheart la karsilastirmayin zira ikisi arasinda tarihsel olarak epey bi zaman farki var ayrica film savas filmi olmamasina ragmen ilk savas sahnelerine bu kadar ozen gosterilmeside oldukca hos. Ha bide imparator gladyatorle neden dovustu sorusuna mantikli dusunurseniz cevabinizi bulursunuz. Adam bi dev yaratti istemeden ve kendisini ancak o devi kendi sartlari altinda yendigi zaman tanri olarak ilan edebilirdi o yuzden COmmodus ole bi gerzeklik yapti. Bana kalsa direk aslanlara atardim :). Zaten herif gerekli hainligi yapti :) adam saglam ciksaydi bence sondaki kapisma o kadar uzun bile surmeyebilirdi :). Yanniz adamin kendinden gecme sahnelerinde kusasim geldi herif taslarin uzerinde hareket ediyor ve en sonda oldukten sonra Collesium da gullerin ustunde hareket ediyor ya orasi berbat. Neyse overall bence cok guzel bir filmdi 10 haketmez ama bence asagidaki kadar eder :
    Puan: 8
  • Çikolata - Chocolat

    Rom Chocolate turevi bisi

    Arkadaslar film ilk basta oyle hos baslioki ne desem bos ayni romlu sicak cukulata gibi yanniz sonuna dogru ole bi bayiyo ki ( ayni romlu sicak cukulata gibi ) artik sinemada tavanlari izlemekten biktim desem yerinde olur.Ikinci yarinin son on dakikasi seyredilirdi ( bardagin bitmesine yakin nedense dibinin tadi bi baska olur ) ki filmin son 30 dakikasinda olacak olaylari teker teker tahmin etmedim desem yalan olur.Yaw insanin hayatini kakao nun diger insanlara faydalarini anlatan hissettiren mesih tadinda yasamasi ne kadar akil karidir o apayri bi olay. Insanlar arasi iliskiler ise sicak ama bi nokta bana cok kopuk geldi . Trinity ablam ile filmin bas kahramani hatun bacim arasinda birbirlerine bagirmaktan cagirmaktan ve hirlasmaktan baska bir olay olmamasina ragmen filmin sonunda Trinity nin mutfakta diger koy ahalisi ve ihtiyar heyeti ile takilmasi bi ilgincti ki bence cok kopuktu. Neyse lay lay lom bi film mutlu sonla bitio konu cok tipik her turk filmindeki ufak yer psikolojisi ve ufuk darligi konu edilmis ancak isleme metodlari hakkaten hos olmus birisi bana rosto uzerinde sicak cukulatayi sos olarak bi insanin yedigini gordum dese inanasim gelmezdi artik inaniom :).Ancak nedense filmden sonra ben cukulata krizine giremedim sanirim bende bi sorun var canim nedense tuzlu ayran istedi ( satanist ;) ).BEnce bu film anca :
    Puan: 6
  • Trafik - Traffic

    hmmm

    Konu cok siradan ancak islenisi tek kelime ile dumur edici. Ayni anda birbirinden bagimsizmis gibi 6 tane olay baslio ve filmin ilk 10 dakkasi izleyici resmen zeka testine tabi tutuluo. Bi bi tanesi ardindan digeri sonra otekisi derken durmadan bu 6 olay arasinda donuldugu icin hafizanizin cok iyi olmasi gerek cunku birinde ne oldugunu hatirlamaniz ve digerinde biseyler olurken tekrar donulecegi icin aklinizda tutmaniz gerekiyor. 20 dakka sonra olay sayisi 5 e iniyor ve daha sonra tum olaylar birbirleriyle iliskilendiriliyor ve hepsinin bir parcasi oldugu buyuk bir portre ortaya cikiyor ama sendede beyin su kaynatmis oluyor ambale olmus oluosun cikinca etrafa bos bos bakiosun felam. Ayrica yonetmen kamera acilarini mukemmel yakalamis hic inen bir helikopteri ters izlememistim hakikaten takdir ettim adami. Michael Douglas ile karisindan cok bisi beklemeyin zira tum film Benicio Del Toro nun etrafinda donuyor denebilir Catherine ise filmin ikinci yarisinda kopuyor bence. Bu arada meksikada bi sahne gececegi zaman background dogrudan sari oluyor ve direk ic bayiyor boylece olaylari igrencligi pekismis oluyor bu da hakkaten leziz olmus. Bence bu film konu olarak bes para etmez ancak islenis ve yonetim acisindan hakikaten cok guzel. Oscar alip almadigini bilemicem ya da hangi dalda aldigini ama en iyi yonetmen vermedilerse akademi salak kardesim. Bence konu ve Catherine Zeta Jones icin degil islenis icin gidin ( hem zeka testinide sinema bileti parasina cikarmis olursunuz cunku bence resmen ole hele ilk 10 dakika ) . Not : Inanmiyorum Catherine ne olmus sana ole kac kilo almissin sen ?
    Puan: 8
  • Hannibal - Hannibal

    aciktim :)

    Arkadaslar bu film hakkinda soylenebilecek tek sey eger kan gormek midenizi kaldiriosa kesinlikle afisinin yakinindan bile gecmeyin hele hele insan organlarina karsi dogal bir ilginiz yoksa bu film kesinlikle size gore degil :) ancak su bir gercek Anthony Hopkins bir ustad ve filmde tum karizmasini ve kabiliyetini tekrar konusturmus. Jenerigi ( baslarken her filmde standart oyuncularin isimleri gecer ya orasi ) tam bir igrenclik abidesi olmasina ragmen ( floransanin muhtesem atmosferi bile kurtaramamis ) filmin kendisi bir harika. Ilkini aratmiyor bence ve kesinlikle karsilastirmamak lazim cunku digeri 10 sene once cevrilmisti ve birden fazla ulkede degil sadece tek bir ulkede cekilmisti film. Bu sefer italyanlarda isin icine girmis hos olmus canim sarap cekti zaten o sahneleri izleyince :). Neyse gidin gorun kesinlikle. Anthony amcamin " seni degil ama karini yemek benim icin cok hos olacak " dedigi zaman asla gozlerimin onunden gitmicek :). NE duruosunuz hala ? hadi kosun yer kapin , gitmiyen sey olsun sey umm ne olsun ? :) .
    Puan: 10
  • Kutsanmış Çocuk - Bless the Child

    Kotu bir filmdi

    İzlemeyen okumasin

    Acikcasi Kim bassinger i begenen begenio begenmeyen nefret edio bence Kim bassinger cok da fena diildi bu filmde yani en azindan digerlerinden daha iyiydi ( filmde cok okuz tip vardi ) diyebilirim. Ancak su bir gercek o kadar standart bir filmki bu anlatamam size baslangici bile igrenc , hani diablo oynayanlar bilir onun fontlari bi ilginctir filminde jenerik fontlari dogrudan diablo fontlari olarak baslayinca kahretsin dio insan. Film ilerledikce ise bir sonra olacak seyleri oldukca rahat tahmin edebiliosun ve garip bir olay olarak satanist tarikat nedense tum sehirlere dagilmak amerikanin heryerinde cocuk aramak yerine sadece bir sehirde ariyor ve hemencecik buluyor, bide sunu anlamamisimdir hep neden ustun insanlar hep amerika kitasina duserler ? :) . Belki zuxxi bu yorumu siler sonunu anlatiyor diye ama sunu soylemeden gecemicem her filmde en sonunda bi yerde iyi gucler ve kotu gucler kapisirya ve hep iyiler kazanir o turden bir film bu ve hatta daha once seyrettigim bir iki filmle dogrudan ayni ( kilise olai ). Zaten filmden sonra hristiyan olup meryem anaya dua edesim geldi :) o kadar cok propaganda yaptilar ki. Isin ilginc kismi seytani cok hafife aldilar, yani cok basit yaklastilar olaya ayrica filmde bulunan seytan iblis melek gibi ruhani montajlar bence guzel olmamis ama farelerden olusan bi seytan olai vardi o cok guzeldi hakketen begendim oraya dikkat edin animasyonu yapan kasmis biraz. Ha bide solemeden gecemicem rahibelerin arkadaslar bisi yapamioz bari onlar icin dua edelim tadindaki muhabbetine ise baya bi ogurdum cok kotuydu. Film sadece bir kare icin izlenir bence , Kim bassinger in gunes gozluklu hali icin, bence kadin hala mukemmel hala cok guzel ve hala tas ayrica genelde mankenler aptal olurya bence Kim in aksani cok guzel ve oldukca guzel konusuyor taptim hatuna ne diim olgunken baska bi guzel.( umarim kiz arkadasim okumaz :) )
    Puan: 3
  • Mumya Geri Dönüyor - The Mummy Returns

    Hakket donmus

    Filme eski misirin gizemini cozmek ya da piramitlerin nasil yapildigini kesfetmek icin gidiyorsaniz kesinlikle ve kesinlikle yanlis filme gitmek uzeresiniz. Isin ilginci o kadar kullanilabilecek ekzantrik konu varkene amcamlar iki satir efekt katip temposu hic dusmeyen bir filmin icine bazilari nispeten komik bazilari ise gayet normal ( ki espri diyesim yok ama ) espriler karistirarak hasilat takilalim demisler. Olaylar o kadar havada kalmis ki ancak cok hizli bir tempoyla bunlari ortebilmisler. Ancak su bir gercek allaina kadar aksyon var filmde tempo asla dusmuyor o yuzden eger aksyon filmlerini seviyorsaniz gidin ama cok bisi beklemeyin cunku aksyon bile olsa olaylar lay lay lom bi guzergahta kahramanlarimizin lehine isliyor. Not 1: Bu kadar guzel bir hatun curumus bir mumya ile nasil opusur igrench otesi. Not 2: Cocuk kahramanimizin butun tapinagi yikmasindan sonra anne ve babasina " I can explain everything" demesine millet gulmedi ama ben kirildim :).
    Puan: 6
  • Pearl Harbor - Pearl Harbor

    igrenc

    sadece ve sadece igrenc.tipik turk filmi konusu ve tadinda bir film.aynen kartal tibet ve turkan sultanin basrollerini paylastigi saheserler gibi bisi.Evy filmin her yerinde onune gelene veriyor kankada indiriyor acimadan tipik bir amerikan serefsizligi. Hele hele mcarthur un flying fortress muhabbeti cok kotuydu ve tipik amerikan abartisi ve kendini ovme guvenme kendini tanri hissetme olai.Tum filme sadece japon amiralin tek bir cumlesi icin gitmis oldugumu ogrendim."akilli olan savasmama yolunu bulabilendir". baska da bi boka yaramadi.Paraniza degmez.
    Puan: 1
  • Şrek - Shrek

    mukemmel

    cocuk olmamama ragmen cok guldum cunku cocuklara yonelik diildi, kiz arkadasimla gittim yarildim gulmekten hele matrix sahnesi cok eglenceliydi :).siddetle tavsiye olunur.
    Puan: 9
  • Ölümcül Bedel - Valentine

    Igrenc

    Arkadaslar siz ne dersiniz bilmem ama cok cok cok tipik bir urperti filmine benzeyen bu yapit gereksiz anlamsizliklarla dolu ve denise icin bile gidilmez emin olun.her korku filmindeki dus sahnesi, evin icinde biri var tadi, kapali yerde durmadan yanip sonen ve garip sesler cikaran florasan igrencligi birebir olarak sergilenmis ve kesinlikle bir sonraki hareketi tahmin etmekte zerre kadar zorlanmiyorsunuz. Ben urpermedim bile. Arkadaslar bana neredeyse tekme atacaklardi cikista, verdigim parayada yazik oldu bence.
    Puan: 3
  • Final Fantasy - Final Fantasy - The Spirits Within

    Bok etmisler

    1- Konu hakikaten cok kotuydu ve oldukca tutarsizdi ve sonu bok gibiydi zira alakasiz bir sekilde bitti ve sirf mutlu son olsun diye film kendisi ile celisti. Isin kotusu oldukca mutsuz bir son oldu. 2-Bu phantom denen meretler hem ruhani olupda hemde insan bedeni icinde nasi kanli canli buyuyup gelisiyorlar anlamis diilim sen duvarin icinden gec ama normal kursunla oldurul ilginc derecede salakca. 3-Neden bas kahraman olan aki nin yuz mimiklerini bu kadar kotu yapmislar anlamis diilim. Hatun kosuyor camur icinde pislik icinde olan yerlerde surtuyor gunesin altinda hoplayip zipliyor yere dusuyor ama yuzu her zaman makyajli ve pudrali gibi zerre kadar degisiklik yok ve insan derisi izlenimini nedense becerememisler aki de , yuzbasida bunu cok iyi yapmislar sakallar derinin yanigi ter yuz hatlari mukemmel oturmus.Hele prof amcamda bir sakal olaina girmisler sadece susabiliyorsun baskaca da bisi demek mumkun diil dumur oldum herifler her sakal tanesi icin teker teker ugrasmislar.Aki nin saclarina hasta oldum zaten toz toprak icinde bile hep termemiz ve parlak ahenkle dans ediyor ;). Bu filmin ederi 4 daha fazla diil. Bana grafikten anlamiyorsun demeyin millet daha sokakta celik comak oynarken ben amiga da imagine ilen kure vb bilimum obje render ediyordum.
    Puan: 4
  • Üçüncü Göz - The Gift

    guzel

    kurgu felam hos olmus oyunculuklarda kesinlikle iyi ozellikle psikopat kardese hasta oldum. insani hakikaten germeyi beceriyor atmosferine kapilirsan. bence gidin gorun ben begendim,
    Puan: 7
  • Kediler ve Köpekler - Cats & Dogs

    Ilginc

    Kiz arkadasimla gittim dun aksam ne soliim hayal kirikligina ugradim film cok kisa abicim yaa. Bi de filmin ortasina dalan disi kopegin fonksyonalitesini anlayabilmis diilim hala ne ise yaradi bu hatun simdi ? Kalan kismi icin yorum yapmaya gerek yok bazi yerlerde oha cus diyesi geliyor insanin ve istemeden agzindan cikiveriyor :) sinemanin orta yerinde. Seyirlik bir film. Eglenceli. Tam cocuklara ve cocuksu yanini deepfreeze de muhafaza etmis benim gibi buyuklere gore ;).
    Puan: 8
  • Örümceğin Maskesi - Along Came a Spider

    Guzel bir film

    Filmin ilk yarisi cok kisa dedik cikinca baktikki 45 dakka olmus bir solukta gecmis ikinci yari ise yine bi o kadar surukleyici idi. Ayrica Morgan amcayi severim ben hatunda cillop olunca muthis keyif aldim. Bence seyretmelisiniz guzel bir film.
    Puan: 8
  • Beyaz Şeytan - Blow

    Guzeldi

    Anladigim kadariyla arkadaslar Penelope nin kalcalarindan gozlerini alamamislar filmi o yuzden kacirmislar. Kurgu acisindan elestirilebilir ( bazi yerleri gereksiz uzatmislar ) ama islenis acisindan hakikaten guzeldi beni ciktiktan sonra hakikaten dusundurdu ve son sahnede hakikaten uzuldum ( ki bu tur seyleri hic mi hic sallamam ) en vurucu noktasi ise babasi ile yasadiklarinin birebir basina gelmesi oldu. Bu arada izleyecek arkadaslara onerim filmin sonunda bence bir surpriz var yazilar baslayinca hemen kacmayin arkasindan ekrana kocaman bir sey geliyor bu bile beni etkiledi cunku amcamin gozlerinde oyle bir bakis vardi ki anlatamam bence hala kizinin gelecegi umidini tasiyordu ve olecegi dakikaya kadar da tasiyacak. Son zamanlarda izledigim guzel filmlerden biriydi. Elin oglu yapmis bence.
    Puan: 8
  • Lara Croft - Tomb Raider - Lara Croft - Tomb Raider

    kotu otesi

    Hayatimda izledigim en kotu filmlerden biri. Lara Croft denilen hatunun en ufak erotik noktasini gorememek gibi bir hayal kirikligina ugradim yani insan gobek kivrimlarini gosterir sadece saclar ense ve omuzlar . Arti konu o kadar igrenc ki belli bir sure sonra cekilmez hale geliyor. Kadin ise inek-insan karisimi bisi olmus o kadar silikondan sonra dudaklar ve gogusler kesinlikle asiri abarti. Ben hayatta o kadini opmezdim o dudaklari gordukten sonra, iyhhhh. Arti beklerdim ki hakket action olsun, action bile bu kadar kotu uydurulmaz. Solicek lafim yok. Gitmeyin bence. Gereksiz. Oyunla alakasi bile yok. Arti kadinin mimikleri kesinlikle ve kesinlikle durumlarla uyusmuo yani kalkip hatun guluomu agliomu uzgunmu sevinmis mi belli diil.
    Puan: 2
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    dusundugunuz gibi diil

    filmde kesinlikle fiction , science beklemeyin alakasi var ama yok. Filmin basindan beri sonuna kadar insani degerler sorgulaniyor. O kadar guzel sorgulaniyor ki bi ara kendimi tutamayip hatuna oros..uuuuuuuuu diye bagiracaktim. Cocuk mukemmel oynamis sahane otesi. Butun ayrintilar ince dusunulmus. Spielberg ustad oldugunu bir kere daha gostermis. Bu arada TEddy denilen oyuncaga bayildimmmm walla ciktiginda direk alicam cok cok cok guzel bisi yaa :) hele bir nokta var anneeeeee diye kosturmasi aciip sevdim o olai :). Gitmezseniz kayip olur ben bidaa gidicem.
    Puan: 10
  • Kırmızı Değirmen - Moulin Rouge!

    Aman dikkat beklediginiz gibi cikmayabilir !

    arkadaslar : 1- bu bir film diil, bir muzikal ! muzikal sevmiosaniz bu film size acayip derecede ic bayici gelecektir ozellikle ilk bolumde duk denilen essoglusunu ikna etmeye calisirken bir dans olayina girdiler kusacaktim ! 2- nicole kidman i ciplak gormek isteyenler bu filme gitmesin bir kere bile ciplak goremiyorsunuz maalesef. 3- filmde bilindik parcalar arasindaki gecisler kesinlikle irite edici diil ama ustune soz oturtmayi bence becerememisler. 4- butun hatunlar nicole haric kesinlikle cirkin sanirim ozellikle yapmislar. 5- hikaye kesinlikle cok bilindik ve beklendik bir son. filmin bitiminde eee bitti mi tamam o zaman gidelim hade oldum. 6- yinede degisik bir tad. ozellikle arjantinli amcanin oradaki bi fahise ile yaptigi olay roxanne olai yani bence cok hostu. ben derimki bu film anca :
    Puan: 4
  • Hızlı ve Öfkeli - The Fast and the Furious

    guzeldi

    lezizdi, hiz mukemmel araclar ilginc bolesini gormemistim ama herhalde o tupler bizim kullandigimiz mutfak tuplerinden degildir :) neyse action seviyesi abarti bi film hicde afisinde goruldugu gibi degil gitmenizi tavsiye ederim bir erkek olarak. Ayrica filmden konu beklemeyin olesine seyredin daha zevkli oluyor,
    Puan: 8
  • Komplo - The Score

    Gereksiz

    ilk yarida bayiliosun sonra ikinci yarida bi geriliosun bi geriliosun ama sonucta robert de niro karizmasina yakismayacak basitlikte bir film, oyuncular kurtarmis ama o kadar. bazi yerlerde sacmalamislar. neyse televizyona dusmesini bekleyin para vermeyin.
    Puan: 4
  • Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği - The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring

    muthis

    arkadaslar film tamamen frp ve gunumuz dunyasindan cok farkli bir dunyada cok farkli topluluklar diyarinda geciyor. Irklar gibi kavramlar var. O yuzden bu tur filmleri sevmiosaniz 3 saat size iskence gibi gelecektir. Eger seviosaniz ve hala bu yaziyi okuyorsaniz zaman kaybediyorsunuz demektir gece 12 seansina gittim 3 te ciktim 6 da otobuse atlayip sehirlerarasi yolculuga ciktim uyumadim ama kesinlikle degdi.
    Puan: 9