zuxxi.com//sinema|geyiks

Senzafine

  • Zindan ve Ejderha - Dungeons & Dragons

    Bu daha ilk be beyler..!

    Walla ben filmi beyendim arkadaslar. Tamam saçmalıklar yok deil elbet ama hangi filde yok ki? Bence gayet seyri zevk veren bi filmdi, kuşkulu gittim, memnun kaldım. Hele hele o mage hatuna hasta bilem oldum... O neydi öle yaw?Herneyse bu daha bi baslangıç, bi ilk adım. Eminim arkası iyi gelir..!
    Puan: 6
  • El Dorado Yolu - The Road to El Dorado

    Bencede eğlenceliydi...

    Walla istemeye istemeye Türkçesine gittim,ama ilk yarı bayaa koptum... Dublaj baya iyiydi, orjinal tercihimdir ama... Fakat bişi vardiki bazı espiriler kesinlikle çocuklara göre değildi, gerçi benim gittiğim salon velet doluydu ama yinede ben filmden zevk aldım. Bence görün derim..!
    Puan: 7
  • Kırmızı Gezegen - Red Planet

    Fena diil...

    Walla bende daha iyi beklerdim ama izlenmiycek bi filmde deildi. Bence normalin biraz üstünde bi film. Bu filme giderken ne beklediğinizle ilgili sanırım. Çok bişi beklemeyenler tatmin olmuşlardır, diğerlerini ise bilemem..!
    Puan: 6
  • Dikey Limit - Vertical Limit

    Nasuh Mahruki gitsin bu filme nede olsa dağcı,anlar..!

    Bence film tam bir Amerikan işi, film başlıyor ve bitiyor arada ise size verdiği hiç bişi yok. Adı üstünde macera-aksiyon dorukta ama ne kadar mantıklı ne kadar mantıksız orası tartışılır... Gerçi ben sıfır mantık arayarak gittim çünkü aramak yanlış nede olsa olmayacağı yüzdesi daha fazla, ama yinede filmden çıkınca kusucak gibi olmadığım gibi bayılmadım da. Canı sıkılan herkes gitsin görsün, evde kalmaktan iyidir birkaç yerde sırıtıp, birkaç yerde oha saçmalık dersiniz biter gider işte... Bu arada bence bide filmin sonu biraz havada kalmış, oldukça basit geldi bana, giderseniz anlarsınız..!
    Puan: 6
  • Taxi 2 - Taxi 2

    Operasion PETRA..!

    Süper bir film,acaip eğlendim doğrusu... Bu arada yukarda 1 weren arkadaşıda kınıyorum gerçekten, sanırım filmi seyretmemiş... Bu film birlik asla deil. Birkaç abartı uçma sahnesinin dışında bence oldukça hoş bi filmdi. Bide Petra denilen o hatun nedir öle? Ben böle bi taşlık görmedim walla, afalladım resmen filmden sonra bi süre! O ne boydur, takladır, tekmedir, bacaktır biri açıklasın lütfen. Direk Offffff..! Ayrıca bi polis şefi bu kadar komik olmaz be kardeşim,o adama da dağıldım ben sürekli... Operasion NINJAAAA..!
    Puan: 9
  • Bizim Dansımız - Save the Last Dance

    Hoş...

    Bilemiyorum insanlar böle filmlere nasıl beklentiler içinde gidiyorlar ama kendi çapında tatmin edici hatta zevk alınacak bi film bence...Konu sıradan sayılabilir ama işlenişi güzel geldi bana,pektabi geçlik filmi olmasının verdiği ve geçler açısından daha anlaşılır olma özelliğini es geçmemek lazım bu noktada.Bence karakterler uyumlu ve yerine oturan seçimlerdi,pektabi yukarıdaki arkadaşımız gibi bazılarımızın tek baktığı güzel kızlar veya erkekler olursa böle şeylerinde pek önemi kalmıyor aslında.Hatta film bilindik bazı değerlere yaptığı sade anlatım bakımından ilginçde sayılabilir,her ne kadar bunlar artık herkezin bildiği gerçekler olsada...Mekanlar,insanlar,danslar ve figürler bakımından ilginç ve beklentileri karşılıyan bir film olduğuna inandığım Save The Last Dance bence oldukça izlenesi bir film...
    Puan: 8
  • Kapıdaki Düşman - Enemy at the Gates

    Ey gidi ikinci dünya savaşı...

    Walla araştırıyorum, okuyorum, izliyorum, merak ediyorum ve herşeyden öte ferkediyorum ki ne karizma ve ne inanılmaz olayların geçtiği bir savaşmış ikinci dünya savaşı diye. Savaş taraftarı bir insan asla olmadım ama ikinci dünya savaşı her yönüyle beni çekmiştir. Yaşananlar, taktik-teknik olaylar, stratejiler ve katılan develetler bence bu savaşı çokta farklı kılmış. Hele bir Almanya ki o Almanya gerçekten akıllara durgunluk verecek bir güç ve yükselişin, sonrada benzer bi çoküşün mimarı olmuş. Her ne kadar Almanlar kaybetmeyi haketmemiş bile olsalar şans onları yarı yolda bırakmış (Araştıranlar bilir) Enemy at the gates bu hikayelerden, gerçeklerden biri. Film inanılmaz bir atmosferde başlıyor, giriş ve olayların gelişmeleri oldukça güzel ve aktarımı seyirciyi etkiliycek türde. Gel gelelim bence sonu o şekil değil. Zaten film başladığı gibi bitse inanılmaz olurdu.(Bu arada söylemeden geçemiycam Sniper olayı dünyanın en hasta olayı) Sniper sahnelerine gelince, güzel bir duello olmuş. Gelişim ve aktarım bakımından daha geliştirilemezdi heralde çünkü öleside sıkardı artık. Oyuncular yrine oturmuştu bence. Bizim şaşkın Rus, karizma doruğunda bir Alman sniper, ihtiraslarına her alanda yenik düşen bi gazeteci ve tüm diyer yan karakterler... Benim genelde tek sinir olduğum şey bütün filmlerde Alman karşıtı tarafların gözünden hikayelerin anlatılması, oysa Alman cephesindede olaylar oldukça ilginçtir belkide daha fazla. (Alman sempatizanı asla deilim ama Ruslara kıl olurum, kaldıkı bu savaşta Almanları teknoloji ve taktik açısından herkez takdir etmiştir sanırım, etmeyen biraz tarih okusun.)Bu filmi hiçbir filmle kıyaslamıyorum çünkü kendi halinde bir film olmuş ve görüntü, ses, kurgu, kostüm bakımından da bence oldukça başarılı bir savaş filmi ortaya çıkmış. Hatta benzerlerini çevirmeye başlamışlardır bile şimdiden... Ben derim gidilsin görülsün çünkü her saniyesi inanılmaz bir savaşa dair yapılmış güzel bir anlatım.
    Puan: 8
  • Herkes Onu İster - Get Over It

    Aman diyelim aman olsun...

    Filmi ben pek beyenmedim doğrusu,bu belkide benle ilgiliydi ama yinede oldukça sıradan hatta vasattı bence.Film o kadar boşki eleştiricek bi tane güzel sayılıcak hatun var o da bilindik okulun en güzel kızı rolünde,her filmde olduğu gibi tükürdüğünü yalıyo.Bi "Save The Last Dance"e bakıyorum bide buna, kıyaslıyorum bu dibi vuruyo... İlgi çekici, farklı denicek bir tek bişi yoktu yaw, oyunculukta yerlerde sürünüyo, nasıl gençlik filmi bu anlamadım. Zaman problemi olmayanlar isterlerse gitsin ama vizyonda çok daha iyi filmler var bence.İllaki gençlik filmi olsun diyosanızda Save The Last Dance tavsiye olunur,bu deil..!
    Puan: 3
  • Mumya Geri Dönüyor - The Mummy Returns

    Güzel...

    Güzel sayılır ama mükemmel deil işte.Bazı şeyler adamı deli ediyo remen.Bi kere ben o sarışın veledi döverim,film boyunce boyundan büyük saçmalıklar yapıp bütün keyfimi kaçırdı gerizekalının evladı.Karakterlerinde hap son anda kutulmaları artık oldukçe bayatladı diyebilirim.Bi insanın hayatı bu kadar sınırda olurmu yaw?Ama yiğidi öldür hakkını ver,efektler oldukça süper ve savaş sahneleri de bi o kadar etkileyici.Yukarda bahsettiğim velet dışında karakterler,uyumları ve performanslarıda oldukça izlenesi,hepsi tam oturmuş.Görmek lazımdır böle şeyleri...
    Puan: 7
  • Pearl Harbor - Pearl Harbor

    İnci Limanı...

    Harbiden inci gibi duruyomuş gemiler bi zamanlar o limanda ama ne alakası var adıyla,saçmaladım,herneyse.Bence film iyi bir film,neden diye soracaklara ise cevabım şu ben filmden çıkınca gidip olayın aslını araştırdım.Bulduklarım birebir tutmuyodu gerçi ama genel olarak tema,işleniş,ve olayların gelişimi gerçeğe yakın aktarılmış.(Bu arada sadece savaş sahnelerinden bahsediyorum tabi,aşk-meşk palavra tabi,Amerikan saçması...)Sanırım filmin bence en öne çıkan tarafıda buydu,savaş sahneleri.Aslında oraya üç saat için deil,topu topu yarım saatlik bir olay izlemeye gidiyosunuz ama o yarın saatte bekleneni vermiş bence ki ben eve gidince bu olayı araştırma ihtiyacı hissttim.Yani film bişiler veriyo demekki.Bu noktada ne filmi göklere çıkartmak nede yerin dibine sokmak doğru olur. Filmde yok yok...Aklınıza gelebilecek insanı etkilemesi beklenen her öğe kullanılmış;ama doğru,ama yanlış...Ama gerçekçi,ama palavra...Sanırım bunlarında birilerine hitap edeceğini düşünmüş filmi yapan coniler,eminim bundan etkilene de vardır elbet.Görsellik ama yeterli ve tatmin edici savaş ise etkiliyici ve farklı bir tarzla anlatılmış ki bu büyük bir atı sayılır film için.Bunun dışında filme bir Amerikan havasını hakim olması ve Amerikalıların her davada olduğu gibi kendilerini haklı gösterme çabalarıda göze çarpan bir diğer unsur.Kimilerine bu abartılıda gelebilir çünkü adamlar ''Zavallı Amerikalılar..''dememiz için kasmamışta deil hani...Bir de Japonlara sormak lazım derim ben bunu.Savaş Amerikalıların gözünden anlatıldığı için Japonlara fazla sahne verilmemiş ve çoğu yerde kısa kısa olsun diye konulmuş sahnelerle yetinmeleri beklenmiş.En azından gösterinler doğru ki bir Amerikan filmi için bu bile fazla. Bana göre filmin en göze batan yani Amerikalıların çoğu zaman kendilerine yönelttikleri o eleştirel taırdan bu filmde pekte çok olmayışı çünkü bu baskını karabasana çeviren Japonlar deil aslında Amerikalıların ta kendisidir.(Araştıranlar bilir diyip geçiyorum,anlamsız uzatmaya ve tarih dersine gerek yok)Bütün bunlar çerçevesinde diyebilirimki bu filmi görmekte fayda var.En azından belki aklınızda bikaç soru işareti birakabilirki bu bile bişidir.Bu arada söylemeden geçemiycam Kate ablam tatlı...O oğlanlarsa palavra:P...Gidin görün kendi kararınızı kendiniz verin,hayranlıkla araştırdığım ikinci dünya savaşına dair herşey bence güzel ve izlenesidir-öğrenesidir.Ne kadarını filmden alacağınız size kalmış...
    Puan: 7
  • U-571 - U-571

    U-571...

    Yav şu Almanlar neler yapmış neler. Gelde sen şimdi şu ikinci dünya savaşını şakşaklama... Kardeşim ben bu savaşı her karesine hayranım. Fİlmin konusu bu yüzden ilginç geldi bana gel gelelim Amerikalılar çekmesin artık şu filmleri. Harbiden şu kahraman Amerikalılar muhabbetleri sıktı beni. Adamlar hala millete yutturuyo olayı. Ayrıca sen o denizaltıyı ver Almanlara bek nasıl kullanıyolar onu, bizim beyinsiz Amerikalılar onu bile beceremiyo walla. Yİnede film çok hoşuma gitti. Çünkü filmde bence tek izlenesi nokta( ki film bunu iyi vermişti bence) o zamanlar denizlerde savaşın nasıl olduğu... Adamlar o stratejiyi, o şansı, o psikolojiyi iyi vermiş bence. Kör kör atış yapan bir denizaltıda olmak o kadar iç açıcı olmasa gerek. Ama ben bi noktaya takıldım, o Alman Destroyer'i o denizaltıyı indirirdi kerdeşim. Hiçbir savaş gemisi suyun üstünde malak gibi giden bi deniz altıyı ıskalamaz... Yinede film bana istediklerimi yeterince verdi. İzlemek lazım böle şeyleri...
    Puan: 7
  • Final Fantasy - Final Fantasy - The Spirits Within

    Güzelliğin adı Aki olmuş da haberimiz yok...

    Aman diyelim aman olsun arkadaşlar,bu artık kusursuzluğa giden yolda gelebilinecek en son noktanın biraz gerisi... Teknolojide olay kopmuş walla, biraz daha kastılarmı gerçek olcak derim ben. İnanılmaz bir film ve inanılmaz efektler, giden kafayı yer diyorum.Siz yukarda 1 weren arkadaslara bakmayın lütfen onlar filmi izlememiş heralde. Bir insan bu filme nasıl olurda 1 werir yaw!"Yuh" derler, "Çüş" derler adama..! Ben resmen transta çıktım filmden çünkü böle bişi olamaz. Daha iyisi yok diycem ama daha iyisi var hatta yapıcaklar çok yakında. Bunu yapan daha iyisinide yapar kardeşim... Artık o zaman herşey biticek heralde diyorum başka bişi demiyorum ben... Herkez gitsin, görsün, şaşırsın, yamulsun, ağzı bir karış izlesin gelsin... Estetiğin ve zerafetin adı artık Aki olmuş... "bide unutmadan Dr.Sid gerçek ötesiydi hatta en iyi onu yapmışlar bunuda es geçmemek lazım ama olsun,hatunlar her zaman ağır basar...:)"
    Puan: 10
  • Jurassic Park III - Jurassic Park III

    Harbi gereksiz...

    İlkinin tadından çok uzak, bikaç gorüntü ve biriki dinazor sahnesi dışında(ki onlarda öle aman tanrım değil)ölesine bir film. Parası ve zamanı olan gider, yoksa kesinlikle görülmesi gereken bir film değil açıkcası bence...
    Puan: 5
  • Kod Adı Kılıçbalığı - Swordfish

    Eh...

    Saçma sapan aksiyon hastalarına veya bilgisayar kurtlarına birşey diyemicam ama bence bu filme gerek yok! Bikaç güzel insan, bol bol aksiyon isteyen gitsin ama bunlar yüzeysel ve tatmin etmeyici filmler bence. Özetle, gerek yok..!
    Puan: 4
  • Beyaz Şeytan - Blow

    Blow...

    İnanılmaz bir film bence, direk gidilesi görülesi bir yapıt. Bana filme gitmeden önce iyi demişlerdi de ben bu kadarını beklemiyodum açıkçası. Son zamanlarda görülmeye deyecek ender filmlerden biri belkide Blow. Helal olsun yapmışlar, oynamışlar çokta güzel olmuş walla. Filmden çıkarılacak bikaç şey warsa bunlar: 1)Kadınlara güven olmaz!(Hatta filmde abartı, annesi bilem arkadan vuran cinsten) 2)Bir insanın hayatında şans bu kadar önemli bir etken olabilirmi? Hakkaten ama bir insan bu kadar şanssız olmaz yazık adama. Bütün bunlar bir kenara tekrar filme gelmek gerekirse, beklenenin üstünde sürükleyici, duygusal, hatta bariz hüzünlü ve etkileyici bir film bence.(Depp'te çok ayrı bi keyif, lezzet walla) Herkeze tavsiye olunur hatta bir ikinci, belki üçüncü kez bile izlemek abartı kaçmaz diyorum...
    Puan: 9
  • Şövalye - A Knight's Tale

    Çok söze gerek yok...

    Aman diyelim, aman olsun. Gerek yok..!
    Puan: 4
  • Kontrol Dışı - AntiTrust

    Saçma sapan...

    Hiiiç,hiç gerek yok..!
    Puan: 3
  • Üçüncü Göz - The Gift

    Yeterince tatmin edici...

    Walla ben filmin başındaki müzikleri ve mekanları çok beyendim. Yeterince karamsar atmosfer sağlamış bence. Oyuncu performans ve seçimlerinide beyendim ben. Gayet başarılı bir filmdi diyebilirim kısacası. Ben keyif aldım, gidin derim...
    Puan: 6
  • Senden Nefret Etmemin On Sebebi - 10 Things I Hate About You

    Başarılı 10 sebep...

    Kafa yormadan, rahat, güle eğlene, güzel müzikler dinleye dinleye, şen şakrak, kıpır kıpır bir geçlik filmi. Daha ne olsun zaten bu filmden dünyanın anlamıda çıkmazdı zaten ama yinede bence oldukça başarılı. Oyuncular sıcak, senaryo hoş ve gerçeki, karakterler etkileyici ve film gençlerle ilgili hoş bir dil kullanan bir yapım olmuş. Tebrik ederim, izleyin arkadaşlar...
    Puan: 8
  • Matrix - The Matrix

    Birçok alanda bir ilk...

    Uzun cümleler kurup saçmalamaya, filmi anlatmaya gerek yok. Tek kelimeyle, kaliteli...
    Puan: 9
  • Aile Babası - The Family Man

    Bana da böyle bir aile babası olmak nasip olur umarım...

    Kendimi bağzı yönlerden boşlukta hissettiğim bir dönemde izledim bu filmi ve hernedense bu film beni çok etkiledi. Kimbilir belki bu benle ilgiliydi ama yinede bence çok başarılı hatta inanılmaz diyebileceğim bir film "Family Man". Çoğu zaman hayatta bizim için en iyiyi düşünüp onun için savaş veriyoruz, ama acaba kaçımız bu iyiye ulaşabiliyor veya uğrunda savaştığı şeyler onun için gerçekten en iyi oluyor. Aslında bunun tamamen bizimle, kendimizle ilgili olduğunu açıkça ortaya koyan bir film bu. Herşey bir yana, yaşadığımız hayatı güzelleştiren unsurların aslında neler olduğunu, maddiyat-paradan ziyade yakınımızdaki insanların hayatı yaşanılır kıldığını da vurgulayan bir film. Family Man'i çok hayranlıkla seyrettim, ordaki karakterleride ve ne yalan söyliyim birçok sahnede derin derin iç çektim. Oyuncular bence inanılmaz uyumluydu. Özellikle Cage-Leoni çiftinin karakterlerinin inanılmaz olduğunu ve onlarında rollerine tam oturduklarını rahatça söyleyebilirim. Eğer hayatta, filmdeki gibi bir karım olabilirse ne mutlu bana. Herşeye sahip olmak güzel ama böyle bir eşe sahip olmak daha da güzel...
    Puan: 10
  • Kurtların Kardeşliği - Le Pacte des Loups

    Güzel olmuş olmasına da...

    Güzel olmuş, kaliteli olmuş, çekimler harika hatta bir Fransız filminden beklemmiycek kadar başarılı, hatta ve hatta oyuncularda karizma, güzel, mekanlar hoş, birde üstüne üstlük film Fransızca... Bütün bunları duyunca insan "Ohaaa, Supeeer..!" oluyo, gel gelelim altyası okumak sıkıcı, kaldıkı yazanlar palavra geldi bana çünkü benim gittiğimde adam 5 dakka konuşuyo altta bi satır laf yazıyo falan yani sallamasyon... Baştan aman tanrım nereye geldim ben inanılmaz başladı film diyo olabilirsiniz ama bence film başlıyo, bizim karizma iki karakter atın üzerinde yağmurlu bir havada geliyolar, adamım Mark Dacascos atından inip 5-6 kişiyi bi güzel pataklıyoki bu sahnede çekim ve kareografi inanılmaz, sonrasında da film orda bitiyo. Geri kalan 130 dakka gereksiz ve sıradan. Hatta kimilerine göre sıkıcı bile gelebelir. Yinede zamanınız bolsa gidin...
    Puan: 6
  • Maymunlar Cehennemi - Planet of the Apes

    İlk defa izledim, belki ondandır beyendim...

    Ben bu filme eski maymunlar cehennemi serilerinden bi haberdar gittim. Belkide ondandır ki beyendim herkezin aksine. Ne filmin konusu nede eskisi hakkında fikrim yoktu ama karakterleri ve mekanları, makyazları sevdim. Gözüme en önemli çarpan maymunların çok çeşitli oluşu ve hareketlerini neredeyse kusursuzluğuydu. Adamlar bunlara kasmış heraldeki oynayan maymunmu adammı anlamak zor. Bunlardan öte filmin felsefesini incelemek de ilginç olabilir çünkü sanıldığının aksine oldukça derin geldi bana. Filmdeki tek faal nokta bence filmin son 5 dakkası. O son 5 dakkayı çekmeselermiş daha iyi olurmuş sanırım çünkü o noktada enteresan değil gereksiz ve komik kaçmış o son... Yinede ben 5 dakkayı görmezden gelerek filmin başarılı olduğunu tekrar vurguluyorum...
    Puan: 7
  • Hızlı ve Öfkeli - The Fast and the Furious

    Sonunda başarılı bir aksiyon...

    Eh işte sonunda adam gibi bi aksiyon filmi izledim şöööle bol hızlı, heyecanlı, öööle aman aman klasik biside deildi, tam istediğim gibi. Benki araba olaylarına o kadar takılmam, inanın baştan çıktım walla. Sinemadan çıkınca herşey bi yawaş, durağan geldi. Sanki hiç gidemiyomuşum gibi, epey bi süre gaza basasım geldı arandım durdum ama nerde tabi... Vin Diesel i severim zaten bide geriside hoş oldumu keyifli omuş işte, izleyin rahatlayın, ne kadar heyecansız ve yawaş yaşıyoz görün...
    Puan: 7
  • Kırmızı Değirmen - Moulin Rouge!

    Umm...

    Göremekte fayda war. Bazı şeyler olmuş, bazıları ise olmamış bence ama herkezin gidip kendi kararını kendısı vermesi en doğrusu bence...
    Puan: 5
  • Amerikan Pastası 2 - American Pie 2

    Güzel...

    Aman aman dağılmadım ama yinede güzel işte. En azından eğlenceli bikaç saat geçiyo. Helede o Stifler'ı gördükten sonra. Kuşkusuz ençok ona dağıldım...
    Puan: 6