zuxxi.com//sinema|geyiks

warex

Sonu Gelmeyen Geyikler

Şu Turistler Bizden Daha İyi Biliyo...

Eminönü'nden tramvaya binenler bilir. Oralarda gezilecek tarihi yerleri gezmeyen insanlar ne zaman bi turist görseler, "Şu turistler bizden daha iyi biliyo valla İstanbul'u, tarihimizi." lafını söylerler. Bu insanlara genelde tramvaylarda raslanır.

Kuruyemiş Yeme

Leblebi yiyenler, leblebiyi bir eliyle havaya atıp boşta kalan ağzı ile havadaki leblebiyi yakalamaya çalışırlar. Sonuç: Bu şekilde leblebi yiyenler ya leblebiyi boğazına kaçırıp boğulma tehlikesi atlatır, ya da havadaki leblebiye bakarken etraftan geçen insanların üstüne çıkarlar.

Macuncu

Eskiden macuncu amcalar vardı. Bunlar önlerinde yuvarlak bi tepsi ile durur, içerisinde çeşit çeşit (naneli, vişneli.. vs.) tatlarda macun denen şekerler satarlardı. Tahta bir sopanın üzerine sarılan bu macun ağzımızın içinde erir, dişlerimiz öncelikli olarak heryerimize yapışırdı. Bunu bize satan sapıq amca da raconu bildiği için ısırmadan, emmeden yiyin, yalayın filan derdi. Bayanların kullandığı ağdaya oldukça benzerdi, hatta ağda bu diyenler de vardı. Bütün söylentilere rağmen ben özellikle nanelisini çok sever ve yerdim. Yıllardır o amcalardan birini aradık durduk ve sonunda bu ay istanbul bağdat caddesinde dolanırken arkadaşlarla bi macuncu gördük bi baktık macun satıyo. Delirdik, eski anılarımız gözümüzün önüne geldi, saldırdık macunlara yapış yapış olduk yine.

Mazda 323 Hatchback

Daha sonraları "amele porşu" adı ile anılmaya başladı. Klasik kırmızı rengi ve yalama edecekmişcesine farını bi açıp bi kapayan sahipleri aklımda kalanlardır o zamanlardan.
  • Oyun - The Game

    Saglam film seyretmeyenler kaçırmasın

    filmdeki olay mükemmel fakat 1 kere sonunu gordukten sonra ilk izledigin zamanki heyecanı kacıyo ama yine izlerim. Daha önceden izlememiş olanlar kaçırmasın.
    Puan: 9