zuxxi.com//sinema|geyiks

melancholyman

Sigara İçme

Bilardo oynuyorsun. Yan masadaki hoş hatun direk dikkatini çeker. Karizmayı tamamlamak için bi sigara yakarsın. Ama o da yetmez, şimdi yapılması gereken o sigara ağızdayken atış yapmaktır. Alırsın pozisyonunu tam vurucakken aha duman gözüne kaçar, ıstakayı da çıtlatıp beyazı deliğe sokarsın. İşte sigaranın zararları. Ne karizma kalır ne bişi. Öde hesabı çık ondan soora.

Kuku Vurmaca

duruma göre kızın verebileceği 3 tepki vardır: 1. para zıplamayıp sadece salak bi ses çıkarırsa kız dönüp bişey anlamadan suratınıza salak salak bakar. 2. para amacına ulaşıp, vurup, tekrar yere düşerse, dönüp "aptal, manyak..." gibi kelimeleri sırayla söyler. 3. parayı attığınızda geri düşmezse müdür yardımcısına şikayet eder ki bu en kötüsüdür.

Pazar

bazı pazarcılar tezgaha öylesine atarlar elma domates gibi yuvarlak sebze meyveleri. ama bazıları onları nasıl da bir mimar edasıyla piramit gibi dizerler tezgahlarına.

Anahtarlar

Tam o anahtarı deliğe sokarken acayip çişin gelir. Kapıyı açıp ayakkabıları bile çıkarmadan tuvalete koşarsın. Bu nedendir hala anlamış değilim.

Nikah Masası

Garibin biriysem sevemezmiyim Aşkla karın doymaz diyen benmiyim Şimdi çok zenginsin ben aynı garip Sana bir buket gül veremezmiyim

Telefon

Yemekte balık falan gibi elle yenilen bişey varken telefon çalar. Ahizeyi kirletmemek için iki parmakla tutulup omuz ve kulak arasına sıkıştırılır. Bu sırada annenin oolum düşürceksin sonra ararsın feryatları duyulabilir.

Vapur

karaköyden binersin vapura hava tam kararırken. standart arka tarafta ööle izlersin manzarayı. haydarpaşaya yaklaşırken yanaşacağı için motorları kapatır kaptan. o nasıl bir güzelliktir, boğaza karşı sanki yelkenliyle gidiyormuş gibi hissedersin bi anda, bi sigara yakarsın, ulan bi de bira olsa...

Vapur

dışarda otururken yanındaki amca simit atmaya başlar martılara. önce 1-2 martı vardır sonra çoğalır martı sayısı. bununla beraber simit atanların sayısı da. bi anda hiç tanımadığın adamlarla muhabbete başlarsın. - bak bak nası tuttu havada - ehue heralde abi martının olayı budur... bu tanımadıkların da baya bıyıklı falan amcalardır. yani sokakta görsen hiç alakan olmıycak tiplerdir. ama orda lunaparktaki çocuklar gibi eğlenilir, sonra simitler biter, bi sigara yakılır.

Berber

kesmeyi, yıkamayı, kurutmayı bitirmiştir. saça jöleyi sürer, arkaya doğru elleriyle bi şekil verir. fakat son hareketi daha yapmamıştır. önden bi tutam saçı 3 parmağıyla tutup şööle bi öne alıp bırakır bikaç kere hızlıca. işte o son hareket öldürür beni.

Berber

saçları yıkarken aynı zamanda yüzünü de yıkar. kendimi bi garip hissederim. adamın biri yüzümü okşuyor ne biçim bi duygudur o ya.

Resim Dersleri

patates baskı, ip baskı gibi antik kuntik şeyler vardı. hala düşünürüm ve de anlamam niye patatesi ikiye bölüp orasını burasını oyup sonra boyıyıp kağıda bastırırdık. ip baskı diğer herşeye göre kolaydı. ipi suluboyaya bandırıp katladığımız kağıdın arasından hızlıca çekerdik. genelde çıkan şekiller güzel de olurdu.

Resim Dersleri

o resim çantalarının üstü de boş kalmazdı. çantanın üstünü minibüsün arka tarafına benzetirdik. değişik stickerlar, kendinden yapışan harflerle yazılan isimler. sonunda renkli garip bi hal alırdı çanta.

Çocuk Parkları

eşşek kadar adam olduktan sonra çocuk parkına gitme saatleri de değişir. gecenin bi yarısı alkollü bi halde yürürken çocuk parkı görüp gelin lan hobarey hobarey bağırışları arasında kaydıraktan kayarsın, deliler gibi sallanırsın, çocukluk gelir aklına. sonra miden bulanır yeter bu kadar diyip bırakırsın arkanda salıncakları.

Elektrik Kesintisi

pil denen şeyin ne kadar harika bi icat olduğunu hatırlarsın. açarsın walkmanini, bi de sigara yakarsın mumla.

Uzaktan Kumanda

televizyon izlerken mutfağa bişey almaya gidersin. geldiğinde kumandayı aramaya başlarsın. nerdedir o kumanda? evet evet bildiniz gerçekten de mutfak masasının üstündedir.

Murat Murathanoğlu ve İsmet Badem

yine ikisinin sunduğu bi maçta oyuncu potanın altından artislik bi hareketle topu alırken: ismet badem: Ve Pete adeta bir burgulu kazma gibi döndü ve basketi buldu. kısa bi sessizlik... murat: puahahh yaw ismet abi nerden buluyosun böyle lafları ya.

Zuxxi'ye Yazı Yazma

yayınlayalım mı bölümünde yeni gelen yazılara oy verirken kendimi çok önemli bişey yapıyormuş gibi hissederim. sanki ne dersem o olacak sitenin kralı benim gibi.

Gırgır

başlığın sol tarafında kafaya girmiş mengene gibi bişey, gır gır gır diye de ses efekti vardı...

Çay İçme

misafirlikte eğer daha fazla çay içmiyceksen çay kaşığını bardağın üstüne yere paralel koyarsın, böylece evsahibi daha fazla ısrar etmez çay iç diye...
  • Vay Anam Vay - Big Momma's House

    Sırf beleş diye gittik işte.....

    Valla biz fazla dayanamadık filmin yarısında çıktık.Standart amerikan komedisi işte.Bizim Şabaniye'ye daha fazla güldüğümü de söylemek isterim ayrıca.Bi de kimse baarıp çaarmadı.Biz de baaramadık sap gibi kalmamak için.İşte öyle...
    Puan: 4
  • Yasak Aşk - Feeling Minnesota

    yalanır

    cameron abla var işte daha ne istiyorsunuz?
    Puan: 8
  • Pokemon İlk Film - Pokémon the First Movie - Mewtwo Strikes Back

    Nesini izlersiniz bunun anlamamam ki

    Geçen gün zorla vcd de izledim bi kısmını da gerçekten çok kötü yapmış amcalar. Zaten uyuz olurum japon çizgi filmlerine. Bilen bilir Pokimam'ı izleyin çok daha güzel walla.
    Puan: 1
  • Kadınlar Ne İster? - What Women Want

    helen huntsız film istiyom

    ya amcadaki o karizma, o model olsun zaten yapçaanı yaparsın. ne beyin okuması ne bilmemnesi. ayrıca daha fazla gülerim diye gitmiştim ama pek de bi numara yoktu. ağda sahnesinde salonda sadece kızların gülmesi hoştu... son diiceğim değmez...
    Puan: 4
  • Kuşlar - The Birds

    niye saldırdılar ki...

    belki kaçırdığım bir ayrıntı vardır diye tekrar izledim bu gece.ama yine bişey bulamadım kuşların niye saldırdığına dair.heralde muhabbet kuşlarının parmağı var bu işte...
    Puan: 8