zuxxi.com//sinema|geyiks

SuicidE

Telsiz

kibrit kutusu basbaya telli... ne telsizi...

Mahalle Maçı Adamları

Kendilerine ünlü futbolcu ismi takarlar. (Bizim zamanımızda herkes Maradona, Prekazi, Tanju olurdu; yaşlıyız biz.) Oynarken de bir spiker edasıyla "Maradona! Rakibinden sıyrıldı..." şeklinde maçı anlatırlar.

Asansör

Arkamdan gelen birini sezdiğim anda asansöre tek başıma binebilmek için hızlı davranırım. Hatta bazen apartmanın zemin kattaki kapısını, arkamdaki insanı farketmemiş gibi yapıp kapatırım arkamdan. O geç kalsın, arkadan "evladım bekle ben de geliyorum" diyemesin diye. Evet belki kötü bir insanım ama asansöre yalnız biniyorum.

Ninja Kaplumbağalar

4 tane 'bir sıvı sayesinde mutasyona ugrayıp insana benzemiş' kaplumbağa, bir tane fare sensei'leri, kötü adam Shredder ve iki tane embesil yardımcısının arasında geçerdi bölümler. Shredder dünyayı ele geçirmek için her seferinde süper planlar yapar, ama 4 tane ninja (hem de kaplumbağa cinsinden) her seferinde Shredder'ı durdururdu. Lazerlerden zıplayarak kaçarlardı. Işıktan daha hızlı kaplumbağalardı yani bunlar. Süper teknolojik silahlara karşı sopa, kılıç kullanırlardı. Pizza fırlatarak adam döverlerdi. Shredder çok kez kahramanlarımızı yakalamasına rağmen, hiç öldüremezdi, 2 saat nutuk çekerken (Sizi öldürücemmm ve dünya benim olacak!), Splinter gelip kurtarırdı tabi.

Ellerimizi Yıkayalım

Film degildi bu aslında, sadece ses vardı, ekran karanlıktı yani, ses effectlerinden anlıyorduk biz sifonu, koşmayı, ayrıca cinsiyetleri, ikisi de kız gibi gelmişti bana sesten, hatta içimden "ulan bir de kız olacak, tuvaletten çıkıp elini yıkamadan sandwiç yiyor pis." demiştim. O zaman öyle cinsiyetçiydim.

Bekleme Salonları

Bekleme salonlarında bir de oturmayı sevmeyen insanlar vardır. Devamlı yürürler veya duvara yaslanıp beklerler. Genelde girişimci bir kişilikleri vardir.

Video Çılgınlığı

Bu çılgınlığın başladığı ilk zamanlarda "abi alcaksın eve video'yu her gün bir kaset kiralayıp film izleyeceksin, öyle sinema parası falan bayilmayacaksın.. su kadar lira yol, su kadar lira bilet, bir de bir sey yiyip ictigini falan dusun, hem ne guzel evinde rahatsın yatıp izliyorsun" diyen ve bu çılgınlığı körükleyen insanlar türemiştir.

Havuz

Havuzlarda çokça yüzme öğretilmeye çalışılan ama sudan korkan 2-5 yaş arası çocuk çığlıkları, ve genelde çocuğu ikna etmeye çalışan anne veya babanın "bak bırak kendini su kaldıracak seni, bak pokemonlu kollukların da var hem" sesleri duyulur. Bazen ikna etme timine havuzun kenarında gölgede gazete okumaktan sıkılan sevecen yaşlı bir amcanın da katıldığı olur.

Sınıf

Sınıflarda genelde, - Ulan şu sene sonu bir gelsin çizicem fizikçinin arabasını, bütün kağıdı doldurdum 30 verdi, taktı bana hibino. - Ben de bedencinin camını kırcam bir gün eşofmanları unuttum diye 1 vermiş. türü şeyler söylenir ama genelde bu söylenenler gerçekleşmez. Sene sonuna kadar nefret azalır, zamanla sevgiye dönüşür, elleri falan öpülür son gün.

Cüzdan

Cüzdanların içi zamanla girişte yırtılmış maç bileti, mc donald's fişi, yolda yürürken elinize tutuşturulmuş flyer gibi bilimum gereksiz kağıt parçasıyla dolar, ve 6 ay ile 1 yil arasinda bir gün içi açılıp bahar temizliği yapılır. Hatta temizlik sırasında "vay be bu maça da gitmştik geçen sene... dün gibi hala" şeklinde nostaljiler de yaşanır.

Hayri Hiçler ve Bülent Karpat

Ayrica Hayri Hiçler sürekli cine5'e laf atardı "maçları sine sine (cine5'e kastediyor) değil sindire sindire şifresiz izlersiniz star'da". O günlerde iğrenmiştim kelime oyunlarından.

Kosla

Benim bildiğim çamaşır makinesi bozulur, servisi arayıp çağırırsın bir usta adam gelir bir müddet "saçlarını niye uzatıyosun koçum?" gibi muhabbetlerine maruz kaldıktan sonra işini halleder gider. şu kadar yıldır çamaşır makineli evde yaşarım, daha hiç bir zaman makineyi söküp servise götürmedim.

Bir Kelime Bir İşlem

İşin kötü yanı bir tarafta insanlar çarkıfelek, turnike gibi programlardan bir telefon edip yalvararak ev alırken, burda adamlar kasıp süper şeyler bulup, yukarıda bahsedilen acaip işlemleri yaptıktan sonra "evet sayın öztürk, bu haftanın galibi sizsiniz topladığınız 63 puan karşılığı 55 milyon TL para ödülüne hak kazandınız" repliğini duyarlardı.

Ders Dinleme

Sınıfta ders devam ediyordur, siz ise dalmış gitmişsinizdir hayallere... İşte o sırada birden sınıf kopar, herkes kahkahalara boğulur, siz ise ne olduğunun farkında değilsinizdir, yani espiriyi kaçırmışsınızdır ve o merakla "ne dedi?" gibi sorular sorarsınız çevrenizdeki arkadaşlarınıza, ama nedense o anda hiç kimse cevap vermez ve gülmesine devam eder. Siz de hafiften bir gülümsersiniz anlamış gibi sanki.

Kız Olsa İdi Verenler

Bu cümlenin sık kullanılmasının bir nedeni de "bakın kızlar biz olsak vercez herkese" mesajı verip kızları cesaretlendirmek, özgür ruhlu kızlar türetmektir.

Zuxxi'ye Yazı Yazma

zuxxi.com'da yaptığınız bir saptamayı sokakta arkadaşınıza yaptığınızda "hadi lan, zuxxi'den okumuşsun burda bize satıyorsun" demesi ne üzücü. "onu da ben yazmıştım zaten" derseniz gülüyor karşı taraf.
  • Trainspotting - Trainspotting

    Basyapit

    Genelde insanlar tarafindan uyu$turucu propagandasi yaptigi gerekcesiyle di$lanan, harika film. Aslinda tam tersi bir propaganda var. (Tuvalet sahnesinde o bataga saplanmakla, kanalizsayonda yuzmenin ayni $ey oldugu gondermesi var) Orjinal turkce VCD'si bile sansurlu olan bir filmi sansursuz yayinladigi icin Kanal E'yi kutlarim. 10 kere izlenicek bir film, ba$yapit, ayni adli romandan uyarlanmi$. Soundtrack'i de cok guzel.
    Puan: 9
  • Görevimiz Tehlike II - Mission Impossible II

    Soundtrack Harika

    Filme fransiz sanat $aheseri beklentisiyle gidenlerin, "öyk igrenc, adam nasil zipliyo ki oyle?" demelerini normal kar$iliyorum, eglenceli bir 2 saat gecirmek icin guzel bir film. SoundTrack ise ayrica cok kaliteli..
    Puan: 7
  • Oyun - The Game

    Guzel Film

    Tam sIkILmaya basladigi anda tekrar baslayan heyecani, izleyiciyi son saniyeye kadar celiskide birakmasi ile guzel film. Yalniz filmin sonunu soyliyecek sakaci arkadaslarinizin olmamasi lazim. Tek izleyislik bu yuzden, Sixth Sense gibi yani...
    Puan: 7