zuxxi.com//sinema|geyiks

qwer

  • Sevimli Haydut - Ordinary Decent Criminal

    Eh iste

    Filmin konusu guzel ama guzel islenememis.Oyuncular biraz daha iyi performans gosterseydi cok daha guzel olabilirdi.Kevin Spacey de American Beauty deki kadar guzel oynayamamis. Ek olarak.. Filmin sonundaki penis sahnesini goren kizlar heralde lezbien olmustur.
    Puan: 6
  • Görevimiz Tehlike II - Mission Impossible II

    Igrenc!

    Berbat bir film.Bi kez film sacmaliklarla basliyo. Ulan ey yuce Ethan Hunt, sende ne yuce bir guc varmis ki, o koca kayadan o hizla inerken parmaklarinin ucuyla tutunabiliyosun. Hem su maske cikartmalarda bilgisayar cok belli edilmis. Yani efektlerde boktan. Ayrica o kadar kavgaya Terminator olsa dayanmaz be.Film 20 dakka motosiklet uzerinde, 30 dakkada dovuserek gecti galiba. Bunlarin arasinada bir romantizm serpistirdikmi film yapariz diye dusunmusler heralde. Ayrica filmin muhtesem sonu( oteki 45326 filmin sonu gibi) Haaaant.Beni oldurmeliydin!!! Ulan bu kliseyi unuturlar sanmistim ama yanilmisim.. Ama filmin tek guzel seyi yeni muzigi olmus. İyi remix yapmislar. Heralde bunda da metallica farki var.
    Puan: 1
  • Vatansever - The Patriot

    Birinciyim iste kıskanın bakıyim!

    Film genel olarak guzel, hatta cok guzel. Braveheart'ı cok anımsatıyor. Yalnız Amerikan milliyetciliği fazla yapılmıs. Ama filmin isminden bunun cok gorulmemesi lazım. Mel Gibson her zamanki gibi cok müthiş.. Sırf onun icin kacırmayın derim..
    Puan: 9
  • Zindan ve Ejderha - Dungeons & Dragons

    Eh iste..

    Mageleri cok sebek gostermisler.Daha guclu ve karizma olabilirlerdi.Onun disinda gayet guzel bir filmdi.
    Puan: 7
  • Nisan Devrimi - Capitaes de Abril

    ...

    Olaylar Turkiye'dekilerine bayaa benziyo. İlgilenenler icin iyi gelebilir. Ama bence filmi biraz yapmacik olmus. Yapmacik bagirismalar cok agirlikta. Buda insanda hic cosku yaratmiyo. Ayriyetten filmin basindan itibaren karsimiza cikan genc kadinin oyunculuk yetenegi sifir. Onun her sahnesinde insanlarin kusasi gelmesi dogal. Ayrica o kizla sevgilisini tankta yakalayan subayin "Senin yaptigini burda herkes yapmak istiyo, ama birtek sen becerebildin demesi" igrenc bir espriydi. Ama filmin kahramani yuzbasi Maia'yi da gecmemek lazim. Filmde iyi bir karizma yapmis. Eeh oda ona kar kalsin artik. Avrupa sinemasindan hep iyi filmler cikar diye gitmistim ama bu film pek bekledigim gibi cikmadi. Cok kotu degil ama bir "Train de Vie" veya bir "La Vita é Bella" kadar degil.
    Puan: 5
  • 15 Dakika - 15 Minutes

    qwer

    Tam 7'lik film.
    Puan: 7
  • Meksikalı - The Mexican

    Agzina saglik Hakan...

    Ustteki Hakan arkadasimin sozlerine aynen katiliyorum. Yalniz ben filme girmeden once Brad Pitt'e +4, Julia Roberts'a da -17 gozuyle girmistim. Cunku bu iki kisiden 1.si Seven, Fight Club, 12 Monkeys gibi filmlerde oynamis. 2. sinin oynadigi ise Erin Brockovic, Tatli Bela, Pretty Woman, Nothing Hill gibi igrenc filmler.. Neyse bu filmde ikiside cok kotu oynuyor. Hele filmin en basindaki su balkon kavgasi (ustte birisi cok sevmis, repliklerini bile ezberlemis ????) igrenc otesi biseydi.. Wallahi dayanamayip cikacaktim. Ama verdigim o guzel iki tane gicir gicir banknot aklima geldiginde vazgectim.(Filmden ciktigimda kesinlikle hata yaptigimi biliyordum). Yahu kadin (Julia) en ufak rolu bile beceremiyo yaa.. Her sahnede kadinin bir igrenc yerini daha kesfettim. Helede agladigi zaman yemin ederim bakamiyordum bile. Zaten kurbaga agizli, 25 santim agzi var, bide aglayinca o kadar buyuyoki ben bile girerim heralde.. Simdi filme donelim. filme 2 puan verecem. Simdi diyeceksinizki "Yapma baba +1 puani nerden aliyoki?" Hakkini yemeyelim senaryosu biraz iyi. Demek J.H. Wyman iyi calismis. Sonuc olarak Brad Pitt bu filmde karizmasindan odun verdi (+3 oldu).. Julia Roberts ise igrencliginden bir gram bile odun vermedi (-18 ulasti, yuru be Julia..)
    Puan: 2
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    Dunyanin gelecegi.....

    Film bence guzel. Fakat filme girmeden once filmin arkasinda Stanley Kubrick ve Steven Spilberg gibi iki dev ismin oldugunu ogrenmek, beklentileri arttiriyordu. Bu yuzden herkes filmi basyapit niteliginde dusunuyordu. Fakat oyle olmadi. Joel Osment ve Jude Law in performanslari filmin durgunlugunu yenemedi. Fakat herkes 100 yil veya 2000 yil sonraki dunya gorunumlerinden etkilenmisti. Bu sahnelerdeki kullanilan gorsel efektler gayet hos olmustu. Filmin sonundaki, yani 2000 yil sonrasindaki varliklarin uzayli mi yoksa robotmu oldugu anlasilamadi ve filmi seyreden her cocuk Teddy gibi bir ayisinin olmasini hayal etti..
    Puan: 7
  • Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği - The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring

    Biraz farklida olsa Yüzük Kardesligi...

    Hayatimda okudugum tek kitabin filmini yaklasik bir bucuk yildir bekliyordum. Film basladiginda kalbim kut kut atiyordu. Film basladiginda ilk goruntuler harikaydi. Eski savas bayaa iyi olmustu. Bu aksiyon goruntulerinden sonra shire bolumune girildi. Buraları pek begenmedim. Zaten kitabi okudugumda da buralar cok sıkıcı gelmisti. Neyse ondan sonra yolculuk basladi. Aragon, Gandalf, kara suvariler falan filan... Bi kere sunu soylemeliyim film kitaptan baya farkli olmus. Mesela, Glorfindelin olmayisi, yolculugun baslangici tamamen farkli seyler. Ve kitaptan cok kısılmıs yani cok bolum atlanmis. Bunu anlamak mumkun cunku eger hepsi yapilsaydi film heralde 8-9 saat surerdi. Filmde oyunculuk adina pek bisey bulunmayabilir fakat bence bu filmde bu o kadar onemli degil. Bu filmde onemli olan kitaptaki mistik havanin verilebilmesiydi. Bu da iyi verilmis. Loth Lorien veya Moria mukemmeldi. Insan o goruntuleri gorunce "Oha acaba ne kadar para harcanmis" diye dusunuyodu. Bence kitabi okumuyan birisi bu filmden bisey bulamayabilir. Cunku filmden cikan ve "Cok sacma seyler" diyenlerle karsilastim. Birde film bittikten sonra "Eee nooldu simdi?" diyenlerle. Filmin efektlerine gelince bence su ana kadar gorduklerimin en iyisi. Hobbitlerin boyu, eski savaş, Saruman Gandalf kapismasi cok guzel yapilmis. Ve Arwen... Zaten hastasi oldugum Liv Tyler filmde bir baska guzel.. Aragorn karizmatik ve Gandalf babacan bir tavir ciziyor. Neyse film bitti saat 1.00. Gelde simdi Batikent'e git. Metro yok otobus yok. Minibus var mi yok mu bilmiyom. Taksiciyle pazarliga tutustuk 5 arkadas 12 milyon taksiciye odedik. Ve film biraz bize fazla maloldu. Degdimi degmedimi konusuna gelince su taksi olayi olmasa degecekti bence...
    Puan: 9