zuxxi.com//sinema|geyiks

sui generis

Cikletler

Bi de Çikita vardı. Muz aromalıydı. İçinden artiz resimleri çıkardı ama Bülent Ersoy falan çıkınca acaip hüsrana uğrardım. O zamanki favorilerimiz Madonna ve George Michael idi.
  • Zor Tercih - The End of the Affair

    :-(

    bilmiyorum,ben mi sinemadan anlamıyorum ama "the end of an affair"(bu arada dahiyane buluşlarından dolayı filme türkçe isim verenleri kutluyorum!)bana son derece durağan ve mantıksız geldi.ralph fiennes ve julianne moore'un hakkını yememek lazım ama senaryo berbattı.mantıksız bulmamamın nedeni de şu:bence hangi kültürde yetişmiş olursa olsun,bir erkek karısının sevgilisine "tasarruf etmiş oluruz,gel sen de bizle otur" demez. sevgi olmasa bile(ki filmdeki koca karısına aşık diildi ama bayaa seviyordu)gurur denen bişey var.1944 İngilteresi'nde bu tarz bişey yaşanabileceğine inanmak zor.bombanın patladığı sahne çok ii çekilmişti ama gladyatör yerine bu filme gittiğime çoooookkkk pişmanım
    Puan: 3
  • Vatansever - The Patriot

    Mel başka bi film çevirsin artık!!!

    Koyu bi MEL GIBSON hayranıyım ama yeter artık!sürekli olarak aynı filmi izliyormuşum gibi bi hisse kapılmaya başladım.PATRIOT'a gitmeden önce insanlara kızıyordum,BRAVEHEART ile kıyaslıyorlar diye.ama maalesef her iki filmde de aynı klişeler mevcut ( daha önceki savaşlarda acımasızca davranan adamın savaştan kaçınması ancak yakınlarının öldürülmesi üzerine lider olması, İngilizlerin adiliği,vb. ). artık mel gibson'dan farklı bişeyler bekliyorum.mesela payback gibi ama daha başarılı bi film ya da bi komedi. kısacası:SIKILDIM ARTIK!!!
    Puan: 5
  • Cahil Periler - Le Fate İgnoranti

    başlık bulmaktan nefret ediyorummm!

    kaza sahnesinin yapaylığı dışında gerçekten çok hoş bir film olduğunu düşünüyorum.(filme birlikte gittiğimiz erkek arkadaşlarım da beğendiklerine göre "kadınca bir düşünce" diil bu:)karakterler son derece renkliydi, özellikle serra yılmaz la gurur duydum. gerçekten verdiğim paraya değdi, ayrıca filmdeki gayler de gözümüzü şenlendirdiler, o ne yakışıklılık!:)
    Puan: 8
  • Bridget Jones'un Günlüğü - Bridget Jones's Diary

    özgüven tazeleyici renee abla!!!

    öncelikle yaklaşık 3-4 yıl önce jerry maguire'daki bi sevişme sahnesinde selülitlerini görüp "oh" çektiğim sayın zellweger'e bu filmde de aldığı kilolardan dolayı teşekkürü bir borç bilirim. geyiği kesip film eleştirisine dönersek... bu kitabın iki cildini de okumuştum ve fazla bir beklentim olmadığı için bayaa eğlenmiştim. filmde de aynı şey oldu. ancak kitaptan çok farklı olduğunu da eklemeliyim. bazı diyaloglar kelimesi kelimesine aynı fakat olayların gelişimi kitaptakinden farklıydı. yine de kitaptan bağımsız olarak düşünüp gayet iyi vakit geçirdim.
    Puan: 7