zuxxi.com//sinema|geyiks

guitarman

Hikaye Bunlar

Külotunu Atıyım mı?

Apartmanların ortasında bi çardak vardı, arkadaşlarla sabahlıyoduk. Gecenin bi yarısı aramızdan bi arkadaşın annesi 3.kat balkonundan "Emreee üşüyo musun yavrum, külotunu atıyım mı?" dedi. Bizim Emre de seke seke koşup balkonun altına gitti. Biz girdiimiz şokla uğraşırken annesi bi mont attı aşşaya. Meğer pilot(mont)'unu atıyım mı demiş.

Otoyol Kamyonet

otoyol kamyonet reklamı vardı. bizler o zaman küçücüktük ama ona rağmen bi kamyona neden "otoyol" ismi veririler diye de düşünürdük. sabahtan akşama kadar "yükle yükle yükle yükle daha yükle, otoyola daha daha daha yükle, al virajııı, çık yokuşuuu, gir sokağaaa, otoyol 35NC kamyonetle..." derdim. arkadaşlarda kafama vururdu. sanırım ondan böyle oldum.

Tanita Tikaram

Soyadı güzelim türkçemizde çok sakat anlamlara gelirdi. Hala da geliyo olabilir tabii...
  • Gece Bekçisi - Nightwatch

    ortam filmi

    şimdiye kadar tv de izlediğim hiçbi filmde böyle gerilmedimdi.. ama ışıkları kapatıcaksınız..
    Puan: 10
  • Ateşli Kızlar - Clueless

    kodumunun alisya siliversıtoonu

    bu ne güzel bi kız ki, bu gece tv de sonsuzluk ve bir gün varkene alisya yüzünden günün filmi bu oluyo..
    Puan: 4
  • İyi Geceler Öpücüğü - The Long Kiss Goodnight

    sıkıcı fil bu ya

    eğer bu filmi seyrederseniz hemen ardından kanal e de APOCALYPSE NOW var.. asıl günün filmini orda görün sonrada abinize teşekkür edin =:p
    Puan: 5
  • Kapıdaki Düşman - Enemy at the Gates

    guzel ama temposu düsük

    gercek bi hikayeden alınmış olması ve adı geçen kahramanların hepsinin yaşamış insanlar olması filmi çekici kılıyor.. ama konunun,', bi sniper'ın yaşamından kesitler uzerinde kurulu olması,', macera,', hareket ve bisürü adam vurma sahnesi beklentisi olan arkadaşları hayal kırıklığına uğratabilir.. birde tüfeğiyle 400 kişiyi vurmuş bi insanın,', psikoljik yapısını biraz irdelesymiş tadından yenmezmiş..
    Puan: 8
  • Paramparça Aşklar Köpekler - Amores Perros

    izleyin, mahrum kalmayın

    bu sene festivalde izlediğim en iyi filmdi. birbiriyle bağlantılı oldugu sezilen ancak bağlantının nerelerde olduğu pek çıkartılamayan, 3 hikayeyi anlatıyor.. eminim 2. ve 3. izleyişlerde göze takılacak daha pekçok ayrıntı farkedilecektir.. modern sinemanın arşive katılacak nadir örneklerinden olduğunu düşünüyorum.. vcd'si olsada alsak..bu filmi beğenmeyen köfte olsun..
    Puan: 9
  • Büyük Lebowski - The Big Lebowski

    seyret serinle

    izledikten sonra hayata bakış açısını ufakta olsa değiştirebilen nadir filmlerden.. bu arada film boyunca durmadan tüketilen white russian kokteyli iki olcek kahlua, iki olcek vodka, iki yada uc olcek sut ve bol buzla yapılır..
    Puan: 8
  • Delik - The Hole

    diken diken tüyler

    film boyunca zaten hep diken üstündesiniz.. çıkıncada şöyle yarım saat bir saat içinizdeki ürperti geçmiyo bir türlü.. Thora Birch'in ve Daniel Brocklebank'in oyunculuklarını, yaşlarının oldukça ilerisinde güzel buldum..senaryo oldukça guzel,', ve filmin sonu,', alışıldık filmlerden çok daha farklı.. bu fimi izleyelim, izlemeyenlere izlettirelim. izleyipte sevmeyen olursada kafasına daş düşsün..
    Puan: 9
  • Amélie - Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

    fotograf

    yönetmen insana yaşama sevinci veren fotograflar çekip ardarda koymuş.. her karesi özenli.. izledikten sonra hayata ve kadınlara bakış açısı biraz değişebilir..
    Puan: 9