zuxxi.com//sinema|geyiks

serkanti

  • Dövüş Kulübü - Fight Club

    Bocekler...

    Bu filmi anlamayanlari anlamiyorum ben asil, merak ediyorum bir insanin bilgisayari acip buraya sifre girip metin yazacak kadar beyni varsa bu filmden biseyler anlayacak kapasitesi olmasi lazim, o kadar zor degil hanimlar beyler saksiyi biraz kullanin lutfen. Matrix iyi bir filmdi ama kimse bilmezki bu film bir japon manga filmi olan Gost in the Shell isimli filmin kopyasidir. Dvd sini alip seyredin. Sonuc olarak bu film hicbir filme benzemiyor.. Yepyeni bir tarzi ve felsefesi var. Bu filmi kotuleyen arkadaslar filmi yuceltip kendini kucultuyorlar farkindalarmi bilmiyorum. ! de verse 10 da verse yazan arkadaslar sonucta etkilenmisti oturup elestirme tenezzulunu gostermisler, bunuda bir dusunun.
    Puan: 10
  • Jeanne D'Arc - The Messenger - The Story of Joan of Arc

    Bence iyiydi

    Milla'nin cocuksu bakislari ve cigliklari beni hasta etti. Onun icin gidin sadece.
    Puan: 8
  • Amerikan Güzeli - American Beauty

    Ne istiyorsunuz...

    Arkadaslar bu film cok iyi, bazi arkadaslar ayip falan bulmus, filmdeki bazi sahneler kadar komiksiniz diyorum size. O sahneler sen orda kic, bas falan goresin diye degil adamin psikolojisini anlayasin diye yapilmis. Evet abartilmis cunku bazi beyinsizlerinde kafasina sokmak icin abartilmis. Kevin Spacey Olagan Suphelilerdede mukemmeldi buradada mukemmel, bazi roller icin baskasini dusunebilirsiniz ama bu adam bu isi asmis, baskasini dusunmek imkansiz. Genc oyuncularda mukemmeldi. Tek tek her karakter harikaydi hepsini tek tek kutlarim. Yasamin renklerinden sonra seyrettigim bu dalda en iyi filmdi. Bence arkadaslar artik matrix i ve fight club i heryere karistirmayin. Onlar layik oldugu yerlerde gonullerde bence. Son olarak iki tavsiyem var. 1. Bir filme 13 yasindaki cocugu goturmek icin once film hakkinda arastirma yapin. Aileden kasti ne arkadaslarin bilmiyorum ama ben sevgilimle gittim. Oda bende cok begendik ve kimsedende utanmadik. Gerikafaliligi birakin.
    Puan: 10
  • Manolya - Magnolia

    sinema sal

    Gorde oyle konusalim...
    Puan: 10
  • Vegas'ta Korku ve Nefret - Fear and Loathing in Las Vegas

    Cekmeyen anlamaz

    Kamera, kurgu, oyunculuk, konu hepside cok guzeldi. Sinema dediginiz olay efektli macera filmi degildir veya bir ask filmi. Sinema HAYAL dir. Bir adam hayallerini ancak bu kadar guzel anlatabilirdi. Anlatmis. Helal olsun babalar size iyi film yapmissiniz. 1 verenler sinema kelimesini agzina bile almasin. Terry Gilliam i cok iyi bir yonetmen, buraya ozelliklerini yazmakla bitmeyecek kadar iyi bir yonetmenin boyle bir yapitini oyle herkes elestiremez cunku onun seviyesine cikamaz.
    Puan: 10
  • Zor Tercih - The End of the Affair

    Julianne Moore

    Bu kadini severdim ama Manolya'da taptim. Bence muthis guzel ve bir okadarda basarili bir oyuncu. Kadinda kusursuz bir marizma var. Ben onu seyretmeye gittim filme. Basyapit falan degildi ama gidilebilir hos ve zeki bir film.
    Puan: 8
  • Kapışma - Snatch

    Cok iyi

    Filmdeki ilginc detaylar beni bayagi kopardi. Cingenelerin her alisveriste bir kopek verisi mesela. Bilmem dikkat ettinizmi? Kursun dis Tony bir defasinda 8 kursun yemis ve olmemis ama Avi'nin tek kunsunuyla oluyor. Filmde kopek var ama birde gizli bir kedi var degilmi:)
    Puan: 10
  • Duvar - Duvar

    elimde olsa puan bile vermezdim

    Hapisanelerimizde durum sson derece guzel oncelikle. Terorist yuvasi olmus herbiri. Ne ararsan var cep telefonu, silah.. Nedir bu mahkum savunuculugu ya bu memlekette.. Adamlar suclu kardesim SUCLU
    Puan: 1
  • Vizontele - Vizontele

    Film gibi film olmamis...

    1. Adindanda anlasilacagi gibi televizyonun bir anadolu koyundeki yasam uzerindeki etkilerini gormeyi beklerken, sadece televizyonun calismasini bekledim film boyunca. 2. Televizyonun etkilerini sadece belediye baskaninin konusmasindan anliyoruz biraz... Kursuden konusmalarla olayi aciklamak sinemada yapilmasi gereken en son seydir. 3. Gazete iki gun sonra geldigi icin olaylardan gec haberdar oluyorduk artik aninda haberimiz olacak deniyor.. YALAN. Bu acigi radyo son derece guzel kapatir. Radyo birtek yilmaz erdoganin sarkilarini calarken ise yariyor filmde ama radyodan haber alinirdi o zamanlar. 4. Kibris cikarmasini televizyon olmasa aninda ogrenemeyeceklerdi sanki, yine ayni konu radyo var kardesim elinizin altinda. 5. Demet akbag ve bircok oyuncu tiyatro kokenli oldugu icin film degilde tiyatro izliyor gibi hissettim kendimi. Gozu yasli anne rolunu hic becerememis cunku daha gozunden yas bile gelemiyor. 6. Filmde sinema tu kaka olarak gosteriliyor film boyunca.. en azindan bir yerde olsun sinemanin nasil bisey oldugu televizyonla olan farklari aciklanabilirdi (belediye baskani kursuden aciklaarak degil tabi)
    Puan: 6
  • Trafik - Traffic

    Ex-SeaL 'in hayati

    Olum ex sen 24 yildir bir ot olarak yasamis olabilirsin. Ama dostum sana bi tavsiye (yani sirf buraya yazi yazacak beynin oldugu icin) hayatinin bundan sonrasini ot olarak gecirme. Film muhtesemdi aldigi oscarlarida fazlasiyla hakketti.
    Puan: 10
  • Kaplan ve Ejderha - Wo hu zang long

    Ang Lee

    Usta yonetmen yine guzel bir is yapmis. Gerci yaptigi en iyi film degil belki ama yinede cok cok iyi bir film. Matrix veya gorevimiz tehlike 2 gibi filmlerde dovus sahneleri izleyiciyi eglendirmek icindir. Bu film ise kesinlikle bir dovus filmi degil, olan sahneler ise dovusu degil, bir ruh, bir siir sanki. Dostluk, guven, ihanet uzerine nefis bir film.
    Puan: 9
  • Hannibal - Hannibal

    Benim gorebildigim film hatalari

    İzlemeyen okumasin

    Filmin hatalarini yazmadan once grek oyunculuk gerekse yonetim acisindan cok guzel bir film... 1- Dedektif rinaldo pazzi neden mason verger'in adamlarina bu adami alip goturun buralardan dedikten sonra ve ustune ustluk dr lecter'in yerinide gosterdikten sonra bile kutuphaneye girdi. Kaldiki oradada o kadar olecegine dair mesaj almasina ragmen hala orayi terketmedi. Para hirsi insani bu kadar aptallastirirmi?:) Kaldi ki koskoca bir polis mufettisiysen adami gidip tutuklarsin. Bu durumda kelepceli bir elden parmak izini almak cok zor olmasa gerek ve isin bitincede yetkililere teslim edersin adami. 2- Mason Verger FBI in ust duzey adamlarini bile satin alabilecek bir guce sahipken, neden iki acemi katilmi ciftcimi oldugu belli olmayan adamla hayatinin en onemli isini halletmeye calisti? 3- Mason Verger adamini Lecter'i evine getirmesi icin ararken neden bir telefon kulubesinden aradiki? Adamin cep telefonu var. Dinlenmesinden korkuyorsa ev telefonunun dinlenmesinden korksun! 4- Clarice'in nolursa olsun isine son derece bagli kadin imaji, Dr. Lecter'i alisveris merkezindende ararken Lecter'a (o ki FBI'in aranan ilk on listesindeki korkunc bir katil) Mason Verger'in onu oldurmeye calistigini soylemesiyle bir anda silindi. Profesyonel bir FBI ajani bir katile adres gostermez sanirim. 5- Clarice yataktan kalkip pencereden bakinca tekneyi gorunce anladi sanirim kimin evinde oldugunu. Peki ama o tekneyi nerden biliyordu? Daha once gelmis Paul'un evine herhalde. 6- Paul'un evinde: Clarice yataktan kalkip telefonun yanina gidince neden silah yerine kelepceleri almis yanina? Hem o guzel elbisenin neresine sakladi kelepceleri. 7- Clarice, Lecter'a kelepceyi takarken bir tek kelepce sesi duyduk ama kelepce ikisininde kollarindaydi. Bu nasil oldu. 8- Lecter, Clarice in saclarini dolaba sikistirip kilidide kirmisti. Saclarini nasil hemen kurtardida kayigin yanina geldi. Tabi bu arada Lecter'in pesinden gitmek yerine kelepceyi cikarmak icin ugrasmis
    Puan: 8
  • Mumya Geri Dönüyor - The Mummy Returns

    Indiana Jones Havasinda

    Indiana Jones izlerken aldiginiz keyfi Mummy serisindende alabilirsiniz. Ikincisi ilkine gore daha fazla efektli ve daha fazla esprili. Ama bu fazla olsun kaygisi biraz abartilmis. Gereksiz bazi espri ve efektler insani SIKIYOR. Kahramanlarimizin evlenmis olmasi cok hosuma gitti. Bu tur filmlerde genelde sevgililer degisir durur. Guzel film herseye ragmen kacmaz. Iyi bir ses duzeni olan sinemaya gidin.
    Puan: 9