Telefon Fihristi

  • Umumiyetle bi işe yaramazlar. Tam lazım olduğu zaman kalem yoktur. Kalem varsa bile orda bulunan bir kağıt, gazte parçası daha çok rağbet görür “sonra temize geçerim” diye. Ama eringenlik damarlara işlemiş olacak ki o kağıdı rehberin içine atmakla yetiniriz. Yine de kullanılabilir bi aletmiş demek ki. Bunlar tuvalet fırçaları gibi hiçbir zaman yenisi alınmayan aletlerden olduğu için her ismin altında 12 tane numara birikir (emin olun fırçada bu durum daha vahimdir). Öncekilere çizik atılmadığından “hangisi bunun yeni numarasıydı yaa” diye tek tek denersiniz. Açıklamalı notlardır beni mest eden. Öyle ya 2 senede bir arıyon nerden hatırlayacan kimin kim olduğunu. Hem rehberler ailenin tüm bireylerine açıktır. Onlar da faydalansa fena mı olur? Tabii aşağıdaki örnekte not A’ya değil D’ye (bakınız ‘Dayımın gızı’ kısmı) yazıldığı için diğer aile bireyleri bu imkandan faydalanamaz, ama yazan bunu bilmez. O iyiniyetlidir. Dayımın (arifin) gızı Ayşe- telefonu bağlanacak (kocasının adı hikmet abi) evsahibi rukiye teyze 2636464 kardeşi kör cemil 4456445 (en küçüğü cemil ortanca ali büyüğünün adı rıza) karşı komşusu arife hanım 2645564 zeliha hanım 6. numaradaki açık bayan 2635541 eniştesi avukat hulusi’nin dayresi 2545425 cebi4 hanım burdan arama çok yazar. benim şükrü.
    K-Mitra
  • yeni fihristi aldığımızda bari bu temiz anlaşılır olsun diye temize geçmeye başlarız. önce özenle yazarız, isimlerin karşısına notlar hepsi düzenli bir şekilde alt alta yazılır. ama bi süre sonra düzen bozulur herşey karmakarışık olmaya başlar. sonuç, yeni bir bakkal defteri.
    SuperSalataAdam
  • Bazılarında x ve w harfleri de yer alıyo, bu harflerin sayfalarına genelde telefonla konuşurken güzel bir kaç karalama yapabilirsiniz.
    mc_baris
  • Misafirlikte, telefon rehberine bakarım çaktırmadan "bakalım benim adımı kaçıncı sıraya yazmışlar" diye, ona göre not veririm evsahibine.
    K-Mitra
  • a) Temize geçerken genellikle kurşun kalem kullanılır. Numarada bir değişiklik olursa, siler yenisini yazarım diye düşünürsünüz. Yenisi yazılmışı da iğrenç durur. Hiç değişmediği için silinmeyen; aile büyükleri tarafından okunurken üzerinden parmakla takip edildiği için de birbirine karışan ve yok olup giden numaraların da bulunması ömür törpüsüdür. b) Temize geçerken özene bözene yazarsın sıkılmadan. Valideyi de tembihlersin evdekiler kafasına göre yazmasın, not alsın ben temizlerim diye. Ama nerde, baban almıştır eline tükenmezi koca koca harflerle yazmıştır bir numara defterin orta yerine. Oldu mu şimdi, güzel durdu mu?
    kook
  • Diyelimki Raziye hanımın numarasını arıyoruz. Bakarız R'de yok. Dur soyadına bakalım deriz, açarız "Cavcavkaya"nın C'sini yok orda da yok. Ama mutlak olması lazım. Fenasi'ye bakarız, belki kocasını yazmışızdır. I-ıh. Kim temize geçti bu numaraları? Evin kızı. E o zaman Erol'a bakacaz haliyle (evin oğlu). Kim kimi ilgilendiriyosa paradoksu bu.
    yoknickmick
  • Telefon numaralarını düzgün bir şekilde yazarken il kodlarını aynı hizaya getirip bir de parantez içine alırım. Onlar il kodlarıdır çünkü.
    beauty