Defter

  • defterlerimizin sağ taraftaki sayfasına yazı yazmak hep daha çok hoşumuza gider. çünkü orası defterimizin kalın tarafıdır ve yazılar daha güzel görünür, veya öyle düşünürüz. bi de ilk sayfa daima inci gibidir, sonradan gittikçe veresiye defterine döner.
    Gianluca
  • sağ tarafa yazma güzelliğini telli defterde her zaman yaşayabilirsiniz. ama onlara da iyi bakmak gerekiyo yoksa bi süre sonra sayfalar birer ikişer kopuyo. bi de koparması kolay diye kağıdı olmayanların ilk hedefi haline geliyosunuz. ona buna sayfa daatmaktan defter kuşa dönüyo.
    micro2002
  • yaa şimdi spiralliler çıktı aslında, tahta gibi ön-arka tarafları. iki taraf arasında fark azaldı ama hala sağ taraf daha temizmiş gibi gelir bize. sola yazarken bi önceki sağ tarafın izleri mizleri gözükür ya o yüzden yinede hala sevmeyiz sol tarafı sağ tarafa kıyasla.
    mmmm
  • Kalemi tutan elin devamındaki bilek sayfaları aşağıdan itelediği içün, sağ alt köşeler çekirdek külahı biçiminde kıvrılırlar.
    Tuna Fish
  • En önemli vazifesi minder görevi yapabilmesidir. Onu kıçınızın altına koyarak kaldırımlara oturursunuz. Ama yeteri kadar kalın değilse osurtur, dikkat edilmesi gerekir.
    ham hum şarolop
  • Eskiden (gerçi hala vardır kimilerinde) defterlerin sol tarafında boydan boya kırmızı bir çizgi olurdu. Bu çizgi "yazmaya burdan başlayacaksın, hepsi aynı hizada olacak" demek idi. Fakat mühim olan bu kırmızı çizgiye kadar olan boş bölümü süsleme sanatı idi. Birer satır boşluk bırakarak, her satıra üç dikey çizgi çizerdin. Sonra birinci çizgiyle, iki satır aşağıdaki ikinci çizgiyi, ikincisiyle üçüncüsünü bitleştirirdin. Nasıl olursa olur, o çizgiler kıvrılan boru tadında bir görünüm kazanırdı... Çok sevimsizdi ama.
    jixus
  • Eskiden şimdiki kadar çeşni çeşit yok idi. Herkeşin, üstünde "okul defteri", "lise defteri" ve/veyaahutta "hariita metod defteri" yazan defterleri war idi. Defterlerin arkasında bi de çarpım tablosu bulunur idi. Bunlar laacivert ya da kırmızı (yegaane!) kap kaıtlarıyla annelerimiz tarafından özenle kaplanır idi.
    cidomido
  • defteri ya da kaadı olmayana "orta" tabir edilen yerden iki yaprak -dört sayfa- vermek bişi değil de yırttığım yaprakların telin altında kalan kalıntıları beni hasta eder ve onları özenle temizler iyileşirim. yani ööle bişi yani...
    devoz
  • ulan şu spiralleri plastik olan defterleri yakasım geliyo çünkü çantadan aceleyle ve diğer defter ve kitapların arasından çekerken telleri falan takılıyo sağa sola önce teller sora da defterin kapağı gidiyo kel gibi oluyo be öyle.
    slimsha
  • ''Ortalı'' defter kullandığınız zaman bi sayfa versene diyenlere ''Üzgünüm ama ortasını geçmişim bak'' diye göstermek gibisi var mı be!
    bendemedim mi
  • defter sayfalarındaki çizgiler 2 renktedir. bi böle açık deniz mavisi gibi renk. bi de morla siyah arası salak bi renk vardı. içimi karartırdı.
    Body
  • Defterin sağ sayfasının üst sağ köşesine cin ali gibi adamlar filan çizerdik. İlk sayfada duruyo, ikinci sayfada adım atmaya başlıyo, sonraki sayfada ilk adımı atıyo vs... Arka arkaya 20-30 sayfaya bunlardan çizdikten sonra (çok zordu ama bu kadar çok adam çizmek) bu çizili kısımlardan tutup sayfaları tııııııırrrrttt diye bırakınca adam yürüyo gibi olurdu. Çizgi film yaptık diye sevinirdik.
    rea
  • Bazıları kıvrılmasın diye defterlerinin uçlarına ataç takarlardı.
    rea
  • Genelde ilkokul zamanında kullanılan özel defterler wardır..İnceleyelim: a)Kara(siyah) Defter : Aslında böyle bir defter olduğu ayrı bi araştırma konusu. bu "Kara Defter" terimi haylaz öörencinin gözünü korkutmak için kullanılırdı. Ama kimse bu defteri görmedi. "Ben Gördüm" diyenler aslında gördüklerinin hocanın evlilik cüzdanı olduğunu bilmemektedirler. b)Not Defteri : Bu defter hakkaten vardır. Genelde rengi açık mavidir. İçinde soldan sağa sırasıyla Öörencinin fotosu adı numarası 3 sözlü 3 yazılı notu bulunurdu.Her sayfada 3 öörenci olurdu.boyutları cep boyutundaydı.Bazı hocaların kara defter yerine bu defteri göstererek elemanı korkuttuğu güzide rivayetlerimiz arasındadır. bu defterin mülkiyeti devlete aittir,hocaya bi armağanıdır sadece. arka kapak içinde bu belirtilmiştir. c)Sınıf Defteri: Bu defter A3 boyutunda kalın ciltli ince bi defterdir..içinde sınıfın oturma planı,öörenci listesi, sınıf demirbaş listesi,o derste hangi hoca hangi konuyu işlemiş? gibi saçma sapan bilgiler yeralır..Hergün okul bittiğinde ilgili mdr. yrdmcısı tarafından onaylanır..Ama mdr yrdmcsı kesinlikle neyin altına imza attığını bilmes. bi keresinde boş bi derse Bunu okuyan eşşektir yazdık..herif altını imzalamış.. d)Bakkal Defteri: Bu defterin bakkallarla yakından uzaktan alakası yoktur. Hocaların bakkallara olan tiksinmelerinden dolayı yazısı çirkin,defteri düzensiz veya bakımsız olan öörencinin defterine taktığı isimdir bu. Bakkallar durumun farkındamıdır bilinmez..Tez konusu olma tüzüüne uygundur..Veresiye defteri olarak ta bilinir.. e)Ödev Defteri: Bunnar daa çok kız öörencilerin kullandıı bir defter türüdür..Erkeklerde ise ana kuzusu olanların bi kısmı kullanır bunu..boyutları max. küçük boy defter kadardır..ama genelde süslü püslü renkli sayfaları olan ve şekli kesinlikle kare veya dikdörtgen olmayan kokulu defterlerdir..düzenli olarak hocanın werildiği ödevler buraya kayıt olunur..üzerinde bilimum Walt Disney ve WB çizgi karakterleri bulunur.. f)Fiş Defteri : bu defter ilkokul 1. sınıfta kullanılır. Mülkiyeti öörenciye aittir. içine yazı yazılmaz. Hocanın verdiği okuma fişleri buraya yapıştırılır. ama sayfalar ince olduundan dolayı kullanılan uhu dier sayfalara da sızar ve bunnarı birbirine yapıştırır..Dolayısıyla defterin sayfa sayısı azalır ama sayfalar kalınlaşır. Bok gibi UHU kokar kafayı buldurur.. Bu kadardır..
    Body
  • harita metod defterlerine harita çizmişliğim vardır o kısmını anlıyorum ama metod nedir onu çözemedim.
    nosferatu