zuxxi.com//sinema|geyiks

gülbeşeker

  • Komplo - The Score

    Sayenizde beğendim...

    Sitede yorumları okuyunca filmi beğenmeyeceğimi düşünerek üç iyi oyuncunun hatırına filme gittim. Bence filmin yegane kusuru temposunun başlarda çok yavaş olmasıydı. Sonlara doğru çok heyacanlıydı, tempoda iyiydi ve nedense Nick ya da Briandan biri ölecek diye tedirgin bir şekilde filmi izledim.Bence son yarım saati çok iyiydi. Filmin karanlık görüntüler eşliğinde az ama öz repliklerle olağan bir şekilde ilerlemesi benim hoşuma gitti.Haddime düşmez ama Marlon Brando ve Angela Basset'ın oyunculuklarından rahatsız oldum. Angela sürekli birazdan sevişecekmiş gibi konuşuyordu.Marlon ise benim ahım gitti vahım kaldı ama adım hala iş yapar şeklinde bir oyunculuk sergiliyordu, biraz daha sert olabilirdi. Edward ise rol için biçilmiş kaftandı.Nick bir Robert De Niro klasiğiydi. Yani mükemmel değil ama seyretmesi hoş bir film. Ayrıca neymiş büyük sözü dinliyceksiiiin!
    Puan: 7
  • Şellale - Şellale

    Ne Desem Yalan Olur!

    Beğendim desem olmaz, beğenmedim desem olmaz. Vallah benim haddimi aşıyor bu film, en iyisi hiçbir yorumda bulunmamak. Yalnız birşey beni rahatsız etti. Bu filmi eleştiren (daha doğrusu yerlere göklere soğdıramayan) ünlü eleştirmenlerimiz yazılarında yönetmenini anlatıp onu göklere çıkaracaklarına filmi anlatıp az buçuk bizi aydınlatsalar daha iyi olmaz mı?(soru işareti mi!)Verdiğim puan 5 gözüksede aslında bir puanım yok.
    Puan: 5
  • Panama Terzisi - The Tailor of Panama

    Olmuş mu!

    İzlemeyen okumasin

    Filmin espri anlayışını beğendim; herkesin sessiz muhalefete verilecek paradan kendine pay çıkarması, yalanı(masalı) görmezlikten gelişleri, amerikan bayrağındaki yıldızların eksik kalması gibi. Filmde en hoşuma giden; Harry ile Benny amcası arasındaki diyaloglar (çok sevimliydi yaaa). Ayrıca sessiz muhalefetin tüm elemanları çok sevimliydi ve de iyiydi. Panama da sokaklarıyla, kadınlarıyla, renkli geceleriyle etkileyiciydi. Bunlara rağmen filmi genel olarak beğenmedim. Pierce Brosnan'a (ki kendisini severim)hiç yakışmış mı Bruce Willes misali serserilik. Tamam çapkın anladık, kadınları etkilemeye çalışıyor ama herkese sulanması filme ne katmış acep(birde iğrendirmiş üstüne üstlük). Uzun bir süre adam amacına ulaşmak için serseri gibi davranıp ona buna sulanıyor, yani rol içinde rol yapıyor diye düşündüm. Maalesef adam bir türlü karakterine inandıramadı beni. Tamam Andy ile Francesca'nın dans ettiği, paralelinde de seviştiklerini gösteren sahnelere bişey demiyelim ama o Pierce abimin havanda taş döver gibi tak tuk sesler çıkararak (ağzından değil) seviştiği sahneleri de neydi öyle... Yine de benim ak dediğime kara diyen çıkabileceği için gidin ve yorumu kendiniz yapın derim.
    Puan: 3
  • Haydut - Bandits

    Klişe ama zevkliiii

    Karakterlerin hepsi başlı başına bir filmdi. Joe karakteri her ne kadar Bruce Willis oynamış olsada bence filmdeki en yavan karakterdi.Bob Thornton ise harikaydı, rol çalmak ne demek bıraksalar adam tek başına filmi götürürdü. Banka kamerasından gösterilen sahneler,Darren adındaki televizyoncuyla yapılan röportaj filme ayrı bir hava katmış. İzlenmesi zevkli bir film kabul ediyorum ayrıca güzel anektodlar var bunu da kabul ediyorum ama yinede yapılan hiç birşey filmi klişe olmaktan kurtaramamış.
    Puan: 6