zuxxi.com//sinema|geyiks

tavırgül

  • Bridget Jones'un Günlüğü - Bridget Jones's Diary

    Yine de yeniden Mr. Darcy

    Kitabı okurken kendimden izler görüp Bridget'e gülmekten keyif almıştım. Filmde de pek bi güldüm, lakin sonrasında bana Bridget demeyin sakııın diye tavır aldım. Pek bi şapşal yapmışlar hatunu. Kitapta Hugh Grant'e laf atılıyor- evli barklı adam arabada fahişenin tekiyle yakalandı da nasıl yırttı ama diye. Teklif geldiğinde "ne diye rahatsız olayım şahsıma edilmiş bu sözlerden, aksine şeref duyarım efenim" deyip kabul etti herhalde. Pek bi uymuş rolüne. Bi de, Jane Austen'in Pride and Prejudice adlı kitabının modern versiyonu olduğu yorumları vardı kitap çıktığında. Bu kitabı genelde lise çağlarındaki gençkızlar okur. Ben şahsen o zamanlar Mr. Darcy'e aşıktım. Bi sürü kız arkadaşım da. Yıllar geçti aradan, işte yine karşımda Mr. Darcy. Gençkızların rüyasını süslediği gibi 30+ kadınların da hayali. İlgilenenlere: Kadın filmi demeyin, görüp öğrenin bu hatunlar 7'den 70'e ne istiyormuş diye.
    Puan: 7
  • Günahkar - Original Sin

    Gözlere şenlik

    İzlemeyen okumasin

    Abuk sabuk senaryo, sevda uğruna budala olmuş adam ve femme fatale hatun durumu, masalsı mutlu son.. Ama hiç sıkılmadan izledim valla. Banderas ve Jolie.. İkisi de pek bi özene bezene design edilmişler canım. Deyinmeden edemiciim, izlediğim en gerçekçi sevişme sahnesi. Hani film değil de, odalarına kamera konulmuş gibi. Ha bi de bir adet cümle vardı ki, tüm ucuzluğuna rağmen filmin, durup düşündürdü beni. Sevmek ona herşeyi vermek istemek, tutku ise ondan herşeyi almak istemek demektir. Yani ortada alışveriş olması için birinin sevgi, birinin de tutku mu hissetmesi gerek. Aksi durumlarda aklıma yorgan çekiştirmece ya da "önden buyrun" "yok yok istiram ederim siz lütfen" durumları geliyor da..
    Puan: 6
  • Altın Kap - The Golden Bowl

    Yaz köşesi, kış köşesi, ortada su şisesi

    Dikmişler Amerigo yu ortaya, hatunlar kapışıyor. Charlotte "Akdeniiz akşamlarıı bir başkaa oluyoor, hele biir de aylardaan Temmuz isee bambaşkaa" diye takıntı yapmış adamı hani o fii tarihindeki çılgın sıcak yaz akşamları yaşanmışlıkları üzerine, Maggie de "Karlar düşeer, düşer düşeer ağlarıım" diye soğuk kış akşamlarında adamın olduğunu varsaydığı sıcacık kollarına sığınma hayalleri peşinde.. Benim filmden anladığım "Hatun milleti yüksek bir hayalgücüne sahiptir".
    Puan: 5
  • Cahil Periler - Le Fate İgnoranti

    Yüzüyorum yüzüyorum dizboyu...

    Ferzan Bey evin tozunu kabaca süpürüp halının altına saklayanlardan mı acaba diye merak ettim filmden sonra. Bi sürü bi şeye dokunup da bu kadar mı yüzeysel bırakılır.. O kadar ki, ancak Emel Sayın'la, Mustafa Sandal arasında bir romans yaşansa bu derece sığ olur.
    Puan: 5