zuxxi.com//sinema|geyiks

aquamarine

  • Er Ryan'ı Kurtarmak - Saving Private Ryan

    Başyapıt!!!

    Film gösterimden kalkalı çok oldu ama ben hala izliyorum ve bende ayrı bir yeri olduğundan yazmadan edemedim. İki kere sinemada ve defalarca da evde izledim hala bıkmadım. Bence vahşet sahneleri mide bulandırıcılıklarıyla savaşın korkunçluğunu ve tiksinçliğini çok güzel yansıtmış. Üstelik "bir hayatın değeri ne ile ölçülür?" sorusuna cevap aranan felsefi bir yönü de var. Filmdeki Amerikan milliyetçiliğini türündeki filmlere oranla oldukça ılımlı bulduğumu da eklemeliyim. Bir savaş filminde bu kadarı kabul edilebilir bence. Bir de "Pearl Harbor"u düşünün... Kolay 10 vermem...
    Puan: 10
  • Hayvan Çiftliği - Animal Farm

    kitabını okuyun...

    Filmi görmeden önce kitabını okuduğumdan her sahne acı verdi. Bence kitabı okuyun. Bu puanı da zaten alamazdı ya, senaryosu yüzünden veriyorum.
    Puan: 4
  • Beşinci Güç - The Fifth Element

    bir de sonu olmasa...

    Bu filmin son sahnesine yine o ucuz amerikan yapay duygusallıklarından birini yamamasalardı pekala daha iyi olabilirdi. İnsana Avrupa filmlerini özleten bir film olmuş.
    Puan: 6
  • Pearl Harbor - Pearl Harbor

    şövenizm

    Tipik Amerika propagandası yapan ve içeriği boş ama efekt yönünden zengin Amerikan filmi. İçerik ve efekt dengesini iyi kuran Amerikan filmleri de var ama bu kesinlikle o kategorinin yanından bile geçmiyor.
    Puan: 3