zuxxi.com//sinema|geyiks

vlademır

  • Hayvan Çiftliği - Animal Farm

    kotu bı fılm

    reel sosyalızme elstırı getırme ıddıasında olan bu fılmde kısmen de olsa dogruluk payı olan yerler var.fakat fılmın genelıne baktıgımızda malesef zorlama bır elestiri.fılmın son sahnesındekı,kopegın yenı amerıkalı sahıplerını selamlaması ıse ezılen sınıfların amerıkan emperyalızmını selamlamasını sımgelıyorsa-ki sımgelıyor- film gercekten ıcler acısı.
    Puan: 3
  • 15 Dakika - 15 Minutes

    guzel bır fılm

    senelerdır bıze sankı cennetten bır koseymıs gıbı yutturulmaya calısılan amerıka bırlesık devletlerının medyasıyla polısıyle ve uyusmus tepkısız halkıyla nasıl bır ulke oldugunu gormemıze yardımcı olan bu fılm kanımca dort dortluk.
    Puan: 9
  • Kapıdaki Düşman - Enemy at the Gates

    baslıksız

    fılmı cok begendım.yalnız gozlerden kacan bır nokta var sanırım.bızım toplum olarak cokca yaptıgımız gıbı savaslara sadece bır tek kahraman bıcmekteyız.nasıl kı kurtulus savasını sadece mustafa kemal kazandı gıbı senelerdır gostermeye calısıyorsak bu fılm de oyle bır hava yaratmıskı sankı vassılı nın alman nısancıyı oldurmesıyle SSCB savası kazandı. savasları bıreyler degıl halk kazanır.. son olarak ta bazı arkadaslar komunızmınde fasızmınde halı meydanda vs demısler. bırıncısı dunyada sımdıye kadar hıcbır komunıst ulke olmadı. nasıl olsun kı komunızmde devlet yoktur. SSCB de uygulanansa sosyalızmdır. eger bu arkadaslar SSCB kendı askerını vuracak kadar canı vs dıorlarsa-kı dıorlar- otursunlar gecmıs savasları savas psıkılojısını okusunlar soora konussunlar.(ed harrıs cok basarılıydı bu arada)
    Puan: 5