zuxxi.com//sinema|geyiks

-s"z-<

Hikaye Bunlar

Tayland'lı Türkçesi

tayland bankokta alman bi arkadaşla kahvaltı ediyoruz. garson gelip nereli olduumuzu soruyor. arkadaş almanım diyince tepki yok. türk olduğumu söyleyip portakal suyumdan yudumlanırken adam, "ananı şikiym, amcık, siktirgit" diye saydırmaya başlıyor, portakal suları burun yoluyla heba oluyor. ülkesindeki yabancı turistlere küfür öğreten yurdum insanının olayı genişletip dış mihraklara türkçe küfür öğretimine geçmiş olmasına mı yanayım, garsonun ağzını burnunu mu kırayım!

Vikingler

ne iyi çocuk şu viki. bi yol buldu mu babasını da rencide etmeden, fikir sanki babasınınmış gibi söyler. darısı başımıza.

Yavrunuzun Sayfası

amcamın karısının babası fırtları ilk sayıdan itibaren biriktirmiş. her gittiimde okurdum. çok sevdiğimi anlayıp hepsini hediye etmişti bana. sonra yavrunuzun sayfalarıyla değişik kulvarlarda takılmaya başladığımda biraz utanç duymuşumdur. favori ciltlerim vardır; 7 ile 14 süperdir.

Ferrari ve Rayban İkilisi

aynalı gözlükler vardı kocaman. şerifler takardı. küçücük kafama taktımmı boy aynası gibi olurdum.

Arkadaşa Rastlama

el sıkışırsın da yanak deydircezmi deydirmiycezmi ikilemi, kısa sürer, yolda karşıdan gelenle sağ sol kapışması gibi olur, biri hamle yapar, öbürü yapmaz ama anlamıştır hemen o da harekete geçer, ama öbürü geri çekilmiştir, eah diyip yanak yanağa vermeyle son bulur, bazen de bulmaz.

Sokağa İşeme

balkondan işerken çişin biter, takımı toplarsın ama ses gelmeye devam eder... güzeldir, zamanın önüne geçmek gibi.

Video Çılgınlığı

izledikten sonra arkadaşına verirsin. aman izle hemen getir de ceza ödemiyelim. nerdeee. bi hafta geç verir. gecikti zaten'lerle bi ayı bulur geri vermek. uyanık vidyocumuz da izle getir modeli çıkarmıştı. daha ucuza alıp izliyodun, gidip bitane daha alıyodun taa ki bi arkadaşın filmi istiyene kadar.

Aha Aha Aha ... Da Da Da

Ich liebe dich du liebes me nicht. Aha.

Uyku

uyanınca çarşafı dağılmamış olanları kıskanıyom, gıpta ediyom.

Pamuk İpliği

daha sonraları hep merak etmişimdir ha koptu kopacak bir telin gerginliğinde bir dizi ne kadar sürebilir ki? düşmeleri bile iki bölüm sürmelidir nerden baksan. evli çiftlerin kavgaları gibi geyikler dönerdi arada. sevgiyi stres ortamında test etmeli babında.
  • Kaplan ve Ejderha - Wo hu zang long

    sincap uçuşu

    uçma kısmını kabul edip konuydan değil de görüntüden oluşmuş bir film olduğunu kabul edince mükemmel bir film. yanlız çol ortamı "parfüm" deki kuyuda geçen yedi yıla benzemiş, orası baydı.
    Puan: 9
  • Son 9½ Hafta - The First 9½ Weeks

    bir sorum var

    izlemedim ama orjinal adı "the first 9buçuk (bulamadım o tuşu) weeks" olan bir film "son 9buçuk" hafta olarak nasıl çevrilir. hangi zihniyet. daha mı iyi biliyo çevirmenler; boşver ilki abi son olsun bunun adı daha etkili olur, 'bidaha çevrilmeyecekmiş kaçırmayalım' derler, mi demişler. nedir nasıl . KİM ÇEVİRİYOR ŞU FİLM İSİMLERİNİ ALlahım. tamam ,geçti, yatışım. puanım izlemeden:
    Puan: 1