zuxxi.com//sinema|geyiks

barisburgy

  • Hemşo - Hemşo

    daha iyisini çekebilirim diyen çeksin valla

    Şimdi olayı psikopata bağlayıp da maaşın büyük kısmını sinemaya yatıran birisi olarak sebepleriyle neden 6 verdiğimi anlatayım. Filmin içinde harbi kıyak espriler vardı. Kanlı gömlekten "top mintanı!! yapılıp daha ileride görülen olay (daha seyretmeyenler için yazmıyorum), kan almaya gidip de verme durumunda kalmak, özellikle filmin sonunda torbadan çıkan şey?? 2 eder. Canavar gibi Sümer Tilmaç ve Yılmaz Köksal var. Gerçi biraz zayıf kalmışlar kendi oyun güçlerine göre ama olsun 1 puan da oradan. Mehmet Ali Erbil bence kendini filme vermemiş ve makyajı berbat. Kendinden çok sürmelerine güldüm. Demet Şener'i de güzel hatun olsun diye koymuşlar işte. Gidip de Müjde Ar oynayacak değil ya bu rolü. Özlem Yıldız'a yazık olmuş bütün film boyunca 1 dakika o kısmı da kerhen oynamış kızcağız. Okan Bayülgen'e ise diyecek birşeyim yok. Bana göre Ağır Roman faciasından sonra epey geliştirdi kendini. 3 puan da O'na. Kamera açısı, görüntü, ıvır zıvırdan anlamadığım için sadece belli şeylere puan verdim. Ama anlamadığım şu aralar komedi diye gittiğim Türk filmleri hep acıklı bitiyor. Bakalım Komser Şekspir'i bekleyeceğim. Umudum var o filmden. Kadro süper en azından.
    Puan: 6
  • Grinç - How the Grinch Stole Christmas

    Man on the Moon

    Ben filme kaza sonucu gittim. Aslına bakacak olursak tipik çocuk filmi. Ama makyajlar ve efektler harbiden iyiydi. Fazla espri de yoktu. Mask'te ki gibi Jım Carrey'inin bir dans sahnesi vardı ki orada koptum ama. Yalnız bu Grınch karakteri epey Mask'e benziyordu. Bu arada Liar Liar ya da Dumb and Dumber gibi bir film gelmeyecek diyen arkadaş sen herhalde Man on the Moon'u görmedin geçen sene. Bence ikisine de tur bindirirdi. CD'sini bulabilirseniz mutlaka alın
    Puan: 6
  • Aramızdaki Sarışın - Keeping the Faith

    iyiydi

    Epeydir bu kadar iyi bir filme gitmedim. Komikti, romantikti, hele barmen dehşetti :)) Ama neden hep asıl iyi adamlar kızı kaybeder hiç anlamam
    Puan: 9
  • Komser Şekspir - Komser Şekspir

    10+1

    Diyorum ki diyecek hiçbirşey bulamıyorum. Bir film bu kadar mı güzel olabilir? En son Dar Alanda Kısa Paslaşmalar'da hoş bir iş çıkmıştı. Bu O'nu da aşmış. Vizontele'ye şöyle muazzam böyle muazzam diyenler (3 kere izledim sinemada Vizontele'yi O da iyi) buna ne diyecekler acaba. Bu filmin de promosyonu Vizontele gibi yapılsaydı Vizontele'ye tur üstüne tur bindirirdi. Filmin ilk yarısı gülmekten ağladım, ikinci yarısı üzüntüden. Hakikaten çok iyi iş çıkartılmış. Verdiğim para son kuruşuna kadar helal olsun.
    Puan: 10
  • Taxi 2 - Taxi 2

    NİNJAAAAAA :))

    Güzeldi valla yapanın eline sağlık. Ama Petra daha güzeldi. Emilien'in yerinde olmak için neler vermezdik değil mi? :)) Gidin, görün, eğlenin...
    Puan: 8
  • Ölümsüz - Unbreakable

    yaramaz

    Valla sonu hariç fazla numarası yok. Merak edenler gitsin yine de. 6. His buna tur üstüne tur bindirirdi
    Puan: 4
  • Trafik - Traffic

    Javier Rodriguez Rodriguez

    Filmde bir görüntü yönetmenliği Oscarlık o kadar. Başrol erkek oyuncusu kim belli değil. İsmi yüzünden Michael Douglas'a verilirse yazık. Del Toro ile Cheadle harbi iyi. Hele filmin sonunda ikisinin yaptıkları daha da iyi. Ama 3 saat azap gibiydi özellikle Michael Douglas'lı sahneler. Giderken yastık yorganda alın derim yanınıza.
    Puan: 6
  • Hannibal - Hannibal

    ...

    Adam Hannibal falan değil resmen Cannibal arkadaş. Bir cannibalda bile bu filmi kaldıracak mide var mıdır bilinmez ama bende yokmuş. :) Neredeyse kusacaktık sonunda. Allahtan aç karnına gitmişiz. Yıllardır korku, gerilim filmi izlerim bu kadar mide bulandıranını görmemiştim. İnsan sapık olur da bu kadar da değil be. Kendini bile biçti adam. Zaten sinema halinde "ııııyk" sesleri geliyordu her hareketten sonra. Gerçi ölenlerin hepsine müstehaktı ama bu kadar da abartmak gerekli miydi bilemem. Ama ilki kadar iyi değildi bu film.
    Puan: 8
  • Mumya Geri Dönüyor - The Mummy Returns

    mumyanın intikamı :)

    Diyorum ki kadın milleti yüzünden adamın başına herşey gelir. :) Garibim Im-Ho-Tep'in başına ne geldiyse o yüzden geldi zaten. Zira Rick abimizin de başına ne geldiyse karısı yüzünden geldi. Ben derim ki seneye 3.'sü çıkar. Mumya'nın İntikamı. :) Anck-Su-Namun'dan intikam almak için geri döner amcam. Filme dönersek efektleri vur derken öldürmüşler bu sefer. 1. film çok daha iyiydi ama bize böyle action lazım ya. Bir de Harrison Ford kabul etse de Indiana Jones 4 çekilse ya da eski bölümleri Şeytan ya da Star Wars tarzı piyasaya sürseler ne kıyak olur.
    Puan: 8
  • Deli Yürek - Bumerang Cehennemi - Deli Yürek - Bumerang Cehennemi

    bumerang hadisesi

    Terör bir bumerangdır. Bir gün fırlatana geri döner. Fragmanda öyle diyor en azından. :)
    Puan: 7