zuxxi.com//sinema|geyiks

Atalay

Bay Yanlış ve Doğru Ahmet

Bay Yanlış Doğru Ahmet'e elmayı verdikten sonra "Al bakalım Ahmeeeet. Sana bir elma. Ama sakın yıkamadan yeme". İşte bu son laf Bay Yanlış'ın insanlığından şüphe edenlere ağır bir darbe olmuş, o dönem böbreklerimize intikal etmişti.

Voltron

Yeşil aslanı kullanan, yaşça küçük, gözlüklü çocuğun adının türkçe okunuşu "piç"ti. Kimse yeşil aslan olmak istemezdi. Zorunda kalanlar "Abi olurum ama adım Johnny." falan gibi osuruktan çözümler üretirlerdi.

Telekutu

Bu sorgulara bir keresinde Müjdat Gezen katılmıştı. Cenk Koray, adının içinde hiç 'a' harfi olmayan biri var mı? deyince Müjdat Gezen "Been" diye atlamıştı. Adını sorduğunda "Atalay Ağababacan" demişti. Ve bu iğrenç tezat esprisi küçükken ne de komik gelmişti bana, herkese yapmıştım.

Ellerimizi Yıkayalım

Ben de çok ürkerdim o reklam filminden. O davudi sesli Metin Milli özentisi amcamız da şöyle derdi; "Bağırsak kurtları ve solucanlar yıkanmayan ellerde ürer, yediklerinizi sizinle paylaşır, sizi güçsüz bırakır."

Temel Reis

Bi de akabinde bu çizgi film Temel Reis ve Oğlu adı altında oynamıştı ki o zaman Safinaz biraz daha ev kadını ve üsturuplu haliyle çıkmıştı karşımıza. Tabii insan çocuğu olunca değişiyo biraz..
  • Saklı Seçilmişler - The Skulls

    İzleyenlere acıyorum

    Film tam anlamıyla bir fiyasko. Senarist sürmenajdan yeni kurtulmuş dur bir film yapayım da izleyenler de benim çektiğim acıları öğrensin demiş olsa gerek. Hala gitmek isteyenler için (paraya tapan Amerikan hayranları için) kusma torbası önermiyorum yerlere kusup yer göstericiden dayak yesinler.
    Puan: 1
  • Dar Alanda Kısa Paslaşmalar - Dar Alanda Kısa Paslaşmalar

    Bence güzel baba yaa..

    Türk insanı arasındaki yalnızca Türk insanının anlayacağı küçük anektodlardan oluşan ama tam olarak bir film havası taşımayan bir film. Yine de herkese tavsiye ederim. Bence izlenmeli bu film. Uğraşmış yapmış adamlar.
    Puan: 8
  • Çıtır Kızlar - Coyote Ugly

    Yönetmen Deniz Akel olsa şaşırmazdım.

    İnsanların fiziksel özelliklerine bakarak filme not veren zihniyeti şiddetle kınıyorum. Maymun Charlie'nin sürmenajlarından sonra ikinci klip vakkası. Gayet iğrenç. Porno film öneririm.
    Puan: 2
  • Gizli Gerçek - What Lies Beneath

    Korku temasını göze sokarak korkutma.

    Yönetmen bol bol bu göze sokma olayını kullanmış. Yani bi şey olacağı kesin ama beklenen bi şey olmuyo. E olay sırasında müzik ışık falan herşey hazır, elinde olmadan korkuyosun. Ama mekan güzeldi. Bi de bu film daha çok insan psikolojisiyle ilgili seyredenler harbiden de olaylar gerçek sanmasın ruh muh yok yani..
    Puan: 7
  • Charlie'nin Melekleri - Charlie's Angels

    Abaza gençlik teşekkürler.

    Eminim ki parayı cebine indiren o yapımcılar bu sloganla gülümsüyorlardır. Bu filme -100 bile az. Berbat ötesiydi. Kusmaktan öte içimi boşaltmak istedim. Bi arkadaş Vinona Ryder oynasın demiş. O hatun bu filme sümüğünü atmazdı bilmiş ol. Biraz kalite çıksın diyorum ben. Bi de Drew Barrymore sadece E.T. de iyi bir oyuncu olabildi. O da küçüktü. Uyuşturucu seanssından sonra bi soğuk duş alayım dedi heralde. Hepsi ölsün. Minimum notu da alçatltmak mümkün mü acaba?
    Puan: 1
  • Yeni Hayat - Cast Away

    Biri bana açıklasın..

    Ben de filmi izledim beğendim diyebilirim, ama şu açılmayan paket ve son sahnede kapıya bırakılan not mantığını biri bana açıklasın ya.. Harbi anlamadım. Hayatımı kurtardı bu paket diyo sonra da arabanın arkasında FedEx amblemi görüyo. Ne ki bu?
    Puan: 8