zuxxi.com//sinema|geyiks

G4

  • 6. Gün - The 6th Day

    Dandik

    Uyduruk bi film bu kardeşim. Gidin görün sonra kararınızı verin. Arnold diyip duruyosunuz adam hala doğru durust ingilizce konuşamıyor. Konu iyi aslında ama film sacma sapanlıklarla dolu. Arnold'un kötü adamla karşılaşma sahnesi de çok klişeydi. Yarıµ saat önceden tahmin ettim ne olacağını. Blade Runner'la alakası yok. 3 sene sonra bu filmi kimse hatırlamaz
    Puan: 5
  • Charlie'nin Melekleri - Charlie's Angels

    Eğlenceli bir yapım

    Gittim çok eğlendim, rahatladım, stres attıµ. Görülmeye değer bi film Bu filme 1 verenler de ancak melekleri kıskanan bazı sivilceli kızlar olabilir. Allah onları davul etsin emi.
    Puan: 6
  • Dikey Limit - Vertical Limit

    Guzeldi

    Acikcasi fragmani seyredince rezalet sacmalik bi film, Mission impossible 2 vakasi olacak dedim ama bu sefer yanildim :) Dagcilikla cok ilgim olmadigi icin sacmalanmis mi degil mi yorum yapmiycam ama seyrederken cok heyecanlandigimi ve eglendigimi soylemek istiyorum. Filmin kotu olan yanlarina gelince artik kliselesmis "Babamiz olsaydi gurur duyardi" "Daglarda kendimi babama yakin hissediyorum" ayaklarini bir de gotu kaptirmaktan son anda kurtulmus arkadasimizin "Aman be kadin hep virvir dirdir susmayacak misin" seklindeki amerikanvari dalga gecme kisimlarini sevemedim sevemiycem hicbir zaman. Patlayicilarla daga cikmalari da aslinda biraz sacma ama o pek onemli degil yoksa nasil patlama efektli film yapicaklardi di mi ama. Maazallah gise basarisi yariya duserdi :)) Sonuc olarak Profesyonel dagcilar disinda herkese onerebilecegim bi film. Onlara da filmde hata aramaktan filmi guzelce izlemeyecekleri icin onermiyorum :) Cok heyecanli patlamali catlamali bol aksiyon bol adrenalin isteyenler kacirmasin
    Puan: 7
  • Kaplan ve Ejderha - Wo hu zang long

    Niye ingilizce kardesim ya

    Filmle ilgili soylenmesi gereken her seyi baskalari soylemis benim de daha fazla ovmeme gerek yok. Bu filme kotu not verenleri de dislamayalim aramiza alalim topluma kazandiralim onlari, aykiri davranip dikkat cekmeye calisiyorlar olabilir normaldir anlayisla karsilamak lazim. Benim asil derdimse filmin orjinal dili. Ben taiwan dili bekliyordum ingilizce cikti. Simdi ne demek bu? Amerikan filmlerine cince dublaj yapmak ne kadar kotuyse bu da o kadar kotu. Zaten cogu kisi filmi ingilizce takip edebilecek seviyeye de sahip degilken ne gerek vardi dublajla? illa filmin DVD'sini mi alcaz kardesim orjinal diliyle izlemek icin. sirf bu yuzden 9 puan veriyorum yoksa film 10'luktu.
    Puan: 9
  • Dansöz - Dansöz

    Savas Ay yonetmen mi oldu

    Savas ay film yaparsa boyle olur iste. Aslanim helal sana
    Puan: 1
  • Onunla Bir Gece - One Night at McCool's

    Aaaah ah

    Sadece Liv Tyler'i gormek icin gittigimi soylemeliyim. Ama film de oldukca guzeldi. Eglenceli hareketli komik ve bol bol liv Tylerli bir filmdi begendim walla. Tavsiye ederim. Sadece filmin bi yerinde bi ceviri hatasi vardi. AA!Company lafini AA!Sirket diye cevirmisler. Tutamadim kendimi soyledim iste :))
    Puan: 7
  • Final Fantasy - Final Fantasy - The Spirits Within

    Hos ve Bos

    Oncelikle filme sadece efektler icin degil psx'teki oyununu da cok sevdigim icin gittim. Elbette filmin konu yonunden oyunlarla alakasi yok ama vazgecilmez unsur olan tekno-fantastik ortam korunmus. Karakterlerin oyundaki gibi buyu falan yapmamalari da gercekcilik yonunden bir arti sayilabilir. Genel olarak bakildiginda konu cok uyduruk, film olsun renderdan olsun maksadiyla uyduruldugu besbelli. Oyunlardan herhangi birinin bile konusu filmden on kat daha iyidir herhalde. Gorsellik ise kesinlikle inanilmaz. Daha once bu kadar guzel bir "sey" gormedim. Karakterlerin yuzleri, elleri ve saclari gercegini aratmiyor nerdeyse. Yukaridaki yorumlarin cogu Aki Ross'un ne kadar guzel oldugundan falan bahsediyor (uzun suredir abazayiz galiba :)) ) bence Aki o kadar ovguyu haketmiyor. "Hos" sifati yeterli olur sanirim. Filmdeki kliseleri bir tarafa birakirsak ki inanilmaz derecede fazla klise var, (japonlar tarafindan yapilmis olmasina ragmen ucuz amerikan aksiyonlarini aratmayan yerler surekli goze carpiyor) bilimkurgudan hoslananlar icin gercekten guzel bir film. Hoslanmayanlar icinse ilginc bir deneyimden oteye gececegini sanmiyorum. NOT: Filme 10 verenleri anlayamiyorum. En onemli yonlerden birinde (Konu) cok eksigi olmasina ragmen bir filme nasil mukemmel denir hayret.
    Puan: 6
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    uzun olmus

    İzlemeyen okumasin

    Duygusal yonu biraz fazla kacmis. Ayrica su altinda kaldiklari sahnede film bitse daha iyi olurdu. Yine de iyi bi film gittigime pisman olmadim
    Puan: 7
  • Kurtların Kardeşliği - Le Pacte des Loups

    metropol salon 5

    Film guzel ama kesinlikle ses duzeni kotu olan (hatta olmayan) bir sinemada gitmeyin. Adamlarin agzindan cikan hic bir seyi anlamadim. Filmden once bir turk filminin fragmani vardi ordaki konusmalari da anlamadim. Ulan insan 1(bir) tane hoparlorle sinema salonu mu acar ne bicim terbiyesizlik bu boyle. Sakin Ankara Metropol sinemasinda filme gitmeyin.
    Puan: 7