zuxxi.com//sinema|geyiks

hırt

Bay Yanlış ve Doğru Ahmet

bay yanlış e-5 kenarında koyun güdüyodu, ne alaka yeaaa. peki bu salakların yaz vakti beyaz atkı ve eldivenle geceleyin otabanda yürümelerine ne demeli?

Life is Life

şarkıyı söyleyen herifin sarı üzerine dikine siyah çizgileri olan rezil bi taytı vardı. grubun adı da "opus" tu galiba ne demekse?

Kuruyemiş Yeme

bide kalabalık bi ortamda yeniyorsa elinizi attıkça antepfıstığı bulma olasılığınız bi süre sonra azalır ve sizde "fazla kurcalamayalım görmemiş demesinler" diye elinize geçeni yersiniz ama bi yandan da eğer ortadaysa kabukların miktarına bakıp "kim yiyo lan bu fıstıkları?" diye pis pis herkesin önünde ki yığınları süzersiniz.

Cartel

Şarkıda: "yaşamak için uçar ve parçalar" (yırtıcı bi şekilde vurgulanacak) sözlerinin hemen ardından "ama buna gerek yookk..." diyerek çelişkilerini ortaya koyarlardı, nede olsa adamlar tek tek bi halt olamamış birleşip koalisyon kurmuşlar, o kadar anlaşmazlık olacak tabii. "kardeşim madem gerek yok niye sarfettiniz o sözleri" dememek lazım. tartışa tartışa bi karar verecekler elbet, parçalamaya gerek olup olmadığına.

Gitar

bide kumsalda gitar çalma muhabbeti vardır ki evlere şenlik, "elime gitarı alıp sahile damladım mı, tatilde bütün hatunlar bana hasta olcak" diyerekten umutlanmak hep boşunadır, çünkü siz moron gibi ne süper gitar çaldığınızı göstermek için debelenirken grup çoktan çiftlere ayrılmış olur ve size yine gitarın belini kavramak düşer (sizden ikide bir bilmediğiniz ve de sevmediğiniz şarkıların istenmesi de cabası).
  • X-Men - X-Men

    çok gaza geldim...

    bu güne kadar izlediğim çizgi roman uyarlamalarının aksine ilk kez hayal kırıklığına uğramadım, hatta beklediğimden kat kat iyiydi. wolverine süperdi, ancak bu kadar olur. her karakter yerine oturmuş, ayrıca film alıp götürüyo. konu; iyi-kötü kavgasının ötesine geçmeyi başarmış bence, zaten efektlere diyecek hiç bişey bulamıyorum ben taptım abi filme bir çizgi roman ve x-men manyağı olarak ilgilenen herkese tavsiye ederim ama alakadar olmayanlar gitmesin, sarmayabilir . ayrıca kız arkadaşınızla gidilmemesi gereken bir film "bu niye uçtu o nası kaçtı?" gibi sıkıcı sorulara maruz kalıp filmin tadını çıkaramayabilirsiniz, manitada size çocuk muamelesi yapabilir tabi. Singer müthiş, bu herifi çok tutuyorum. heyecanla 2. filmi bekliyoruz.
    Puan: 10
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    kubrick sevenler için hayal kırıklığı

    fikir kubric'in olsada filmi o yönetse bambaşka bir film olurdu sanırım. spilberg ara ara bazı sahnelere kubrick tadı vermeye çalışmış, ancak olmamış. spilberg herzamanki gibi çocuk zekasına hitap eden bir kurgu izlemiş. benim gibi bilimkurgu hayranları kaçırmasın, diğerleri "amma sallamışlar be" diyebilir.
    Puan: 8
  • Kurtların Kardeşliği - Le Pacte des Loups

    ohaaa....

    bu neydi lan böyle.... bizimkiler çekse amma dalga geçeriz. izlediğim en absürd filmlerden biriydi. çevriler fantastik. herkes karateci. bi ara çok eğlendim ama sonuna doğru acaip baydı. allahın aksiyon- fantazi- bilim korku-vs...vs... filmini "sonunda politik bi tat da olsun" diyerek Fransa ihtilaline bağlamalarına diyecek hiç bi şey bulamıyorum. görüntülerin hatırına 2.
    Puan: 2
  • Olağan Şüpheliler - The Usual Suspects

    hastasıyım...

    kayzer söze ne gerek... 10
    Puan: 10
  • Komplo - The Score

    klasik suç filmi....

    lazer güvenlik sistemlerine orjinal gözlükle bakılır, zorlu kasa şifresi çözülür (kırılır), siyah maskeli standart hırsız üniforması giyilip tepelerden atlanır, sarkılır. baştan sona orjinal olmaya çalışmayan bir film, tipik 70ler suç sineması örneği. yinede gayet keyifli, eğlenceli bir film. dialoglar ve montreal tatmin edici. illaki koltuğuma çivilenecem yada fantazi olsun börek olsun diyenler sevmez. onlar kurtların kardeşliğine gitsin. edward norton gayet iyiydi, de niro vasat.
    Puan: 8
  • Akıl Defteri - Memento

    iyiydi be...

    çok güsel filmdi, tersten akan kurgu iyi oturmuş. ilerledikçe sardı meraklandırdı... böyle filmelere ihtiyaç var abi bi kez olsun sonunu tahmin edemeyelim artık. ufak tefek kusuru var ama o kadar olur.
    Puan: 9