zuxxi.com//sinema|geyiks

politik penguen

Kısa Kısa

İDO ( İstanbul Deniz Otobüsleri) 'da deniz tutmasından ötürü ortalığa kusmuk saçmaya önlem olarak dağıtılan "kusmuk torbaları" niye şeffaftır ? Midemizi insanlara teşhir edelim diye mi ?

Şokella

Şimdi tüpün içindeki şokellayı içime "ffhüüp" diye çekip de mi yesem; yoksa tüpü sıkıp tembelce şokellanın ağzıma akmasını mı beklesem? Şokella yerken bu seçimi hep yapmak zorunda kalmışımdır.

Uykudan Önce

Kış aylarında yatağa ilk girdiğinde yatağın ten değmemiş soğukluğunu hissedip ürpermek ve ardından yorganın altında kendi vücut sıcaklığınla yavaş yavaş ısınma hissi değişilmezdir..

Vapur

Vapurlar iskeleye yanaşır da kalın halatlarla iskele babalarına bağlanırlar. Ardından halatlar vapurun dalgayla her hareketinde zorlanarak acı bir "gıııııırc" sesi çıkartırlar ya. Hep düşünürüm: Bir gün kopacak o halatlardan biri ve o gerilimle biriken potansiyel enerji, acaba inmeye çalışan kaç kişinin üzerine boşalacak... Beşiktaş iskelesinde felaket! Vapurun halatı koptu; 20 yaralı.

Gitar

Gitarı akort etmek için yeterli kulağı olmayanlara hep şu tavsiye edilir: "Abi aç telefonu o 'dıııııt' sesi war ya, hah işte o la sesi verir" Kulağı olsa her yerde her türlü akort eder adam di mi? Telefona ne gerek?

Konuşurken Tükürenler

Bu konuyla ilgili başlıca sorunlardan biri de insanların ağzından fırlayan partiküllerin her zaman tükrük olmamasıdır. Yani özellikle olay esnasında toz kıvamında bir şey yeniyorsa, tükrük yardımıyla birbirine yapışıp topak olan partikülümüz "piüvvv" diyip önümüzden geçerken genelde görmemiş gibi yaparız.
  • Zindan ve Ejderha - Dungeons & Dragons

    Beklediimle uzaktan yakından alakası yok...

    Bir arkadaşımız var baya bi upuzun yazmış. Cagdas sanırım ismi kesinlikle katılıyoum diyebilirim.. Frp dünyasının içinde onun kadar olmasam da belli yorumlar yapabilecek kadar bilgim olduunu sanıorum.. Çoğu yönden yetersiz bi film. DÜnya çapında böylesine yayılmış bir oyunun filmi bu kadar senaryodan yoksun, bu kadar yapmacık, bu kadar kötü olabilirdi. Bazı efektlere eywallah da gerisini bilmiorum.. Milletin neden "Yüzüklerin Efendisi" için ağzının suyu akıyo da bu filme burun kıvıranlar olabiliyo !!??
    Puan: 4
  • Final Fantasy - Final Fantasy - The Spirits Within

    çok uçuk, abartı en finali bu !!

    İzlemeyen okumasin

    animasyonlar süper, hele o askerlerimizin havadan jölemsi inişlerine hasta oldum ama bunun yanında sonunda "alien'ların kraliçe ruhu" tarzı geyik çok uzadı bence.. yine de 9-10 veririm walla..doktorun hatırına
    Puan: 10
  • Jurassic Park III - Jurassic Park III

    insaf.....

    3.sü çekilen filmlere karşı böylesine acımasız davranan arkadaşlara : Jurassic Park'ta neyin senaryosunu bekliyosunuz, ben anlamadım.. Bunun 1'inde de 2'sinde de senaryo yoktu.. Jurassic Park I neydi ?? Baştan ilgi çekici bi hikayesi war, sonrası yine kovalamaca... Aksiyon işte daha ne, eğlenmedim mi ? Eğlendim, hem de ne biçim !! Veririm puanımı bakarım keyfime...
    Puan: 8
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    Güzel kesinlikle.. Su götürmez yani o derece

    Bana kalırsa eleştirenler haksızlık yapıyor güzelim yapıta. Sinema da filmler bir buçuk saati geçince sıkılan kurtlu kitle onlar, inanmayın onlara. Tamam biraz hızlı geçiyor bitmesi gereken yere kadar film, sonu da çok uzuyor ama olsun. Bu arada resmen ter bastı hadi artık bulsun anneyi diye beni. Ne duygusallaştım sonunda walla. Mutlumsu bi son desem, olmaz heralde ama, kimse 8 vermemi engelleyemez bu filme !
    Puan: 8
  • Büyük Lebowski - The Big Lebowski

    zzt....bzzt..

    İnsanın doğal özelliği olan "tek başınayken gülememe"yi tamamiyle yıkan bir yapıt..."Geberecexiniz gülmekten" dedirten türlerden..Hani hayatta dibe vuranlar wardır ya onların en züpper temsilcisi.. "O halı odayı topluyordu".....pshuahu
    Puan: 10