zuxxi.com//sinema|geyiks

mfg

  • Kaplan ve Ejderha - Wo hu zang long

    Keşke birazda senaryo olsaydı

    Filim oyunculuk, tarih, yönetmen, kostüm, aksiyon, görsellik bakımından dört dörtlüktü. Keşke birazda senaryo olsaydı. Yinede İnsan Li Mu Bai gibi efsanevi bir karakteri beyaz perdede görünce aslında senaryoyu pek düşünmüyor. Star Wars çağrışımları hissedenleriniz oldumu. Wudan ?= Jedi. Güzel akıcı bir senaryo ile 10 puan alırdı üzülerek 8 veriyorum.
    Puan: 8
  • Billy Elliot - Billy Elliot

    Zengin ve akıcı senaryo

    Film zengin bir senaryoya sahip; Başkenti görmemiş bir madenci baba, sürekli sigara içen orta sınıf bale hocası, hem babaya, hem Billy'e havlayan görünmeyen bir köpek, 20 yaş bunalımında bir abi, ölümü bekleyen büyükanne, gay bir erkek arkadaş, ateşli bir kız arkadaş... Billy'nin hayatının yanında akan diğer gerçek hayatlar. Maden işçileri, polisler, sokaktaki küçük kız. Herkes senaryoya tam oturmuş. Uzun zamandır bu kadar gerçek bir film seyretmemiştim. Herşeyin ötesinde filmin sonunda oğluyla gurur duyan babanın gözyaşları ve yukarı süzülen bir başarıyı görmek için bile izlemeye değer bir film.
    Puan: 9
  • Malena - Malena

    Bir çocuğun gözünden

    Ben filmi çok beğendim. Bir çocuğun gözünden bir kadının dramını izlemek ender görülebilecek bir tarz. Senaryo doyurucu. Konuşmalardan daha çok düşünceler üzerine kurulmuş herşey, gördüğümüz insanların değil gerçek onların sesini işitiyoruz. Malena'yı sadece bir kere kahrederken görüyoruz, gereksiz duygu yoğunlukları yok, daha çok konu işleniyor. Anladıklarımızdan biride şu oluyor filmin sonunda, savaş cephedeki askerler gibi evlerindeki kadınlarında savaşı. Görüntülerde taktire değer. Birde karakter çokluğu ve eşsizliği en beğendiğim yönü oldu filmin. Amerikan filmlerinden sıkılmaya başladığım bir dönemde çok iyi oldu bu filmin vizyona girmesi.
    Puan: 9
  • Mumya Geri Dönüyor - The Mummy Returns

    standart sapma

    Önce biraz eleştiri... -Senaryo: rezalet, tam anlamıyla rezalet olmadığı için 2 puanı hak ediyor. -Oyunculuk: vasat 5. -Görsellik: son akrep sahnesini beğenmediğim için 9. -Aksiyon: filmde aksiyon 4 defa doruğa çıkıyor. Hiç bir filmde bu kadar çok doruk görmedim şimdiye kadar. 10 -Eğlence: kesinlikle eğlendim, film bittiğinde kendimi pisikolojik olarak rahatlamış hissediyordum. 8 Böylece ortalama 6.8 den 7 oluyor. İşte bu filmin hakettiği puandır. Bir filme puan verirken belki sizlerde ortaya birkaç kriter koyarsanız. Beğenmedim 1. Acayip güldüm 10 demek yerine filmin hakkettiği puanı vermiş olursunuz. Tavsiye... Birde zuxx'iye bir tavsiyem olacak. İstatistikte standart sapma diye bir olgu vardır. Ortalama puanı hesaplarken standart sapma yöntemi kullanırsa belki bu gereksiz 1 lerden ve 10 lardan kurtulmuş oluruz.
    Puan: 7
  • Akıl Defteri - Memento

    Baş Yapıtmıdır?

    Bence bir baş yapıt değildir. Filmin beni çok ettiğini söyleyebilirim. Saatlerce gerçeğin aslında ne olabileceğine kafa patlattım. Kendimce bir sebep sonuç ilişkisi kurabildim. Fakat sıra dışı olmak, seyircileri zorlamak bir filmi baş yapıt yapmaz. Sahneleri doğru sırayla izleseydik acaba film bizi bu kadar etkilermiydi sorusunu kendimize sormalıyız. Sanıyorum etkilenmiyecektir. Bizi etkileyen filmin bize çok iyi karıştırılmamış iskambil kartları gibi sunulmasıydı ve tabi bir beynimiz olduğunu hissettirmesiydi. Tabiki filmin bir baş yapıt olmaması onun harika bir film olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Leonard'ın karısının tekrar tekrar okuduğu kitap gibi bu filmde tekrar tekrar izlenilmeyi hakediyor. Sanıyorum bu filmi tekrar tekrar izleyeceğim.
    Puan: 9