zuxxi.com//sinema|geyiks

vural

  • Görevimiz Tehlike II - Mission Impossible II

    fena deyil, iyi gibi

    filme 0,1 veren arkadaşlar! allahaşkına bu filmden daha fazla ne bekliyordunuz ki? aşk mı, romantizm mi, komedi mi? bu bir eekşın filmi ve daha fazlasını iddia etmiyor. aksiyon açısından doyurucu bir film. yalnız filme harcanan parayla Türkiye'nin dış borçları kapanırdı o da ayrı konu. filmin en güssel tarafı müzikleri. (eee metallica). ayrıca melez hatun fıstık gibi onu da belirteyim. kısacası sıkı bir aksiyon filmi görmek isteyenler için iyi bir alternatif. gürültüden hoşlanmayanlar, ya da uyumak isteyenler için Pokemoon'u tavsiye ederim.
    Puan: 6
  • Abuzer Kadayıf - Abuzer Kadayıf

    hani kahkaha?

    tamam, Metin Akpınar büyük oyuncu. Talat Bulut'ta süper oynamış. Aslında iyi de bir hikaye yakalamışlar. Ama film o kadar eleştrisel takılmış ki, filmdeki her sahne adamın gözüne zorla sokulmuş gibi. mesaj kaygısı güzel ama abartınca böyle olabiliyor. koca film boyunca tek bir sahnede ağız dolusu gülemedim. işte mizah yapmak onun için zor. ayarı kaçırdın mı mesajdan kahkahaya yer kalmaz. tamam mı Kandemir Konduk!
    Puan: 5
  • Ben, Kendim ve Sevgilim - Me, Myself & Irene

    carreystic

    gülmekten başka bi amacı olmayanlar gitsin. şu bir gerçek ki Carrey büyük oyuncu. Öyle sahneler var ki 'ulan herif amma oynamış be' diyorsunuz (kendini dövme sahnesi vb.). Zaten bu filme gülmeyen kitle muhtemelen Mahallenin Muhtarları'na falan gülüyordur. Kendi türü içinde değerlendirince filme 7, Jim Carrey'e 9 veriyorum. Topla, böl ikiye, ne etti? 8.
    Puan: 8
  • Esaretin Bedeli - The Shawshank Redemption

    çok çok iyi bir film..

    Filmi abartısız 10 kez izlemişimdir. Senaryosu ve oyunculukları ile başdöndüren bir film. Tüm karakterler o kadar oturmuş ki; filmde eleştirilecek hiçbir şey yok. Filmin finali ayrı bir şölen. Bu filme hiçbir Oscarı layık görmeyen Akademi'ye hiçbir şey demiyorum.
    Puan: 10
  • Kapışma - Snatch

    kıyaslanamaz!

    Tamam kabul bu akımın öncüsü Tarantino'dur. Ama elimizi vicdanımıza koyarak söyleyelim. Guy Ritchie kendine özel muhteşem senaryoları, kamera ve efekt kullanımı, karakterlerinin sağlamlığı ile Tarantino kadar usta olduğunu gösterdi. "Low, stock and two barrels" ı da çok beğenmiştim. Bu film onu da aşmış. Ayrıca önceki filmi de izleyenler farketmişlerdir. Ondan ufak bir sahne de vardı filmde. Oyunculara gelince, hepsi çok sağlam. Pitt zaten karizmanın allahı. Adam son iki filmdir hakkındaki bütün tabuları yıkan rollerde oynadı. Çünkü eminim ki herif, "genç kızların ilahı" olmaktan çok iyi bir oyuncu olmak derdinde. Ki başarıyor da. Akademi eminim ki bu filmi de dikkate almayacaktır. Ulan Nicolas Cage'e bile Oscar verdi adamlar, burunlarının dibindeki Brad Pitt gerçeğini görmüyorlar. Adam daha ne yapsın. Daha fazla söze gerek yok. Mutlaka görün. Ben bir kez daha izleyeceğim.
    Puan: 9
  • Geyik Muhabbeti - Road Trip

    ...

    amerikan pastasının yanına bile yaklaşamaz. ben derim ki daha iyi filmler var vizyonda. ama siz bilirsiniz. zevk ve para sizin.
    Puan: 3
  • Ölüm Yolunda - Dead Man Walking

    kaçmasın derim!

    çok güzel bir film. ölüm cezası üzerine inanılmaz bir manifesto. penn'in yerine cage'e oscar vermeleri saçmalıktı. sean penn hayatının oyununu oynadı. sarandon da öyle. müziklerse adamı vuruyor. özellikle idam cezasına taraftar olan muhafazakar kesimin izlemesini isterdim.
    Puan: 9