zuxxi.com//sinema|geyiks

morp

  • Gladyatör - Gladiator

    oy maximus! maximus!

    simdi kimileri braveheart filan diye zirvalamis; teknik ve artistik olarak yakindan uzaktan alakasi yok bi kere. yaz sezonunda ..ttiri bocktan filmler seyredecez diye beklerken boyle bir yapit resmen dibimi dusurdu.jeffrey miydi adamin adi, neyse o iste kole de olsa, gladyator de olsa bir general edasi ile duruyor ki, insanin onunde kul köle olasi geliyor, o kadar olur! ridley scott yine muhtesem kendi dalinda. ama ille de oliver stone! bu arada su film yorumlarini kim yaziyorsa once bi filmi seyretsin ya da ingilizcemi gelistirecem diye alt yazilari okumamazlik etmesin!
    Puan: 9
  • Zor Tercih - The End of the Affair

    tam bir sİkandal

    Ne la simdi bu! Sabir sinirlarim zorlandi valla. Bu herif "English Patient" miydi neydi onda da oynamamis miydi? Tam bir Copy-Paste vakasi olmus bu takdirde. Pokemon a gidin daha iyi valla. Yalniz teyzemin karizmasi yabana atilir gibi degil. Bir de israr ediyorum babacim ya, su filmin ozetini yapan kardesim filmi bi dogru durust seyretsin allah lillah askina yaw!
    Puan: 1
  • Akıl Defteri - Memento

    a reminder of the past

    matrix bir, bu da iki... kurgusundan senaryosuna kadar gerçekten çok güzel olmuş. bir sonraki seansa bile girmeyi düşündüm. kısa süreli hafızası iyi olmayanlar seyretmesin. valla ciddiyim bak. ana! inanmadilar!
    Puan: 9
  • Amélie - Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

    yanarım yanarım da fransızca bilmedigimden guzelim filmlere fransız kalıp; ele muhtac olduguma yanarım...

    hayatımın filmiydi şarküteri. bu da eğer pazar gününden önceki hafızamı kaybedersem aynı pozisyona aday olabilir. konu, kurgu, çekimler, müzikler... yine başlangıç jeneriğinden itibaren, ekran kararıp herkes sinemadan bok varmış gibi alelacele toz olup kocaman salonda bir başınıza kalana kadar, ilgiyle izlenilecek bişey çıkmış ortıya ki o kadar olur. şarküteriyi seyretmeseydim 10 derdim. verdigim puvantiye:
    Puan: 9
  • Komplo - The Score

    5-0

    final hakkaten surprizdi. fakat havada karada supriz oldugu icin degil; sinemaya gitme kararini verdigim her seferinde acip yorumlari okudugum icin acayip surpriz bir final oldu. yapilan yorumlardan enteresan olabilecek birsey beklerken bu kadar mi basmakalip olur kardesim bir filmin sonu yaaa... bir de uzucu bir film. keske marlon brando kendine hakim olup oynamasaymis. kotu oynadigi icin degil; ama nedense bana acayip acizmis de bir sekilde mecbur oldugu icin cekmis gibi geldi bu filmi. robert de niro'nun son iki yildir kafayi siyirdigi kanaatindeyim zaten. edward norton desen artik bundan sonra "senaryoda kasiyom ben arkadas!" filan gibi mavallar da okumasin abicim. kasa kasa bu ciktiysa; kabizdir bu herif o kadar! yalniz iyi bir hirsizlik filmi olmus olabilir. o kadarina pek dikkat edemedim sinirim bozuldu. pazar gunu gitmis olmama; moduma uygun tarzda bir film olmasina ve sadece extreme performans bekleyenler icin hayal kirikligi, yoksa vasatin alti olmamasina dayanarak; bir de iyi aktorlerin bir araya gelmesinden dem vurup nerde cokluk orda bokluk demeden gecmeyerek, verdigim puvantiye:
    Puan: 5
  • İlk Gün - Training Day

    oy denzelim denzelim

    walla güzel ne diyim. ama en cok iyi yonetilmis bir film gibi gelmesi guzel oldu. gidile gorule. oyle yok para verilmez falan filan diil. action filan da diil bence.
    Puan: 8
  • Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği - The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring

    gereksiz yorum. bu kadar cok yorum varken kimse hepsini bir bir okumaz!

    1. kitabin hayal gucune cok da gerek birakmayacak derecede iyi tanimli ama uzun olmayan tasvirlerinin hakkini vererek sahneleri orjinaline bagli veya uyumlu gostermeleri super olmus. 2. hobbitler tam hobbit; elfler tam elf! utanin zayif insanlar olmaktan! o hobbitleri ve elfleri insan sanarak izleyen bazi geyiklere rastladim. kapilardan gecemez olurlar iisallah iyice. 3. siyahin karizmasina hastasiyim. 9 kara sovalye kilikli hukumdarin ayni zamanda ne kadar yakisikli olduklarini dusunerek takim ruhuna nasil sahip ciktiklarini cosaraktan seyretttim. 3. tolkien'in hatasi yuzunden film sanki surekli ingiltere de geciyomus gibi oluyo. o biraz can sıkıcı. ama adam da naapsın en bildigi cografyaya takılacak tabii bir parca. 3. senaryo filmin orjinal esere bagliligini bozmayacak derecede guzel ve ustaca hazirlanmis. bir romandan uyarlanmis demek cok guc. cunku eseri oldugu gibi anlatiyor. 4. bok gibi para harcanmis. keske bilgisayarin ve helikopterin neler yapabileceginden habersiz olaydim da daha da cok etkileneydim. 5. tema guzel. 6. omrumun en guzel filmi degil. ilk bese bile zor girer. 3 saat suruyor ve kasmak uzereyken bitiyor. reytingi yuksek diye cok reklam koyuyorlar. 7. butun bunlar degerlendirildiginde tavsiye; filme iki ay sonra gidin bi yere kacmiyor zaten! kesin dev ekranda seyredin. hatta kesin sinemada seyredin! ama mutlaka seyredin. kitabi okuyanlarin gitmesine gerek yok! 8. butun bunlar degerlendirildiginde ve geldigim madde no itibari ile verdigim puvantiyeeee.....
    Puan: 8