zuxxi.com//sinema|geyiks

Rick the dangerous

  • Gladyatör - Gladiator

    Böyle bi konu yakalamışken...

    Ben bu filmi pek beğenemedim. Maximus'u canlandıran aktörü hiç beğenmedim. Commodus daha başarılıydı. Ama elinizde böyle bir senaryo varken bence çok daha iyi birşeyle yapılabilirdir. Savaş sahnelerinin hiçbirisi o kadar heyecanlı değildi. Sadece Roma'da arenaya ilk çıktıklarında arabalara karşı savaştıkları sahne etkileyiciydi. Ben bir oyun hastasıyım. Sezar'ın ordularına bilgisayar başında hükmederken avuçlarım içi terliyorsa ama filmin başında ki savaşı sadece ne olup bittiğini anlamaya çalışarak izliyorsam bir sorun var demektir. Bence bu konudan gerçekten destansı bir film çıkabilirdi. Ama olmamış, sağlık olsun. Son bi nokta daha, Commodus babasını kendi elleriyle öldürüyor, bu genelde hristiyan kökenli yapımlarda pek görülmez. Baba, oğul, kutsal ruh olayları yüzünden olduğunu düşünüyorum.
    Puan: 6
  • Teslimiyet - Besieged

    Aşk filmlerinden nefret ediyorum

    ne güzel bir filmdi bu böle. benim çok hoşuma gitti. taban tabana zıt iki kültürün, birbirine çok yabancı iki müziğin biribirne karışması gibi birleşmesi ve sonunda beni döt eden (aslında döt olunmucak bi son ama ben yanılmışım) bi son. çok hoşuma gitti tekrar bertolucci abimizi takdir ettim. bence gidin. şöle güzel bi seyredin biraz rahatlayın. ama böyle şeylerin gerçek hayatta olduğunu düşünmeyin sakın.
    Puan: 8
  • Aşk Hayatı - Comment je me suis disputé... (ma vie sexuelle)

    ne desem yalan olur

    ben bu filmi 1-2 yıl önce fransız kültürde seyretmiştim. o zamanlar fransızca öğrenemye çalışıyordum, yararlı olur diye gidiyoduk öle arkadaşlarla. fakat ne benim fransızcam alt yazısız olarak yayınlanan bu filmi anlamaya yetecek düzeydeydi ne de arkadaşlarımın. ama yine de o zaman yarım yamalak anladığım kadarıyla bi yerde türkçesi oynasa da şunun gidip görsem dediğimi hatırlıyorum. yani bi bakmakta fayda olabilir. bence.
    Puan: 5
  • Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana - Lock, Stock and Two Smoking Barrels

    mük yani

    yani var ya mütiş bi film gidin görün kaçırmayın derim. hatta dvd vcd vs alıp şöle kolleksiyona katmak gerektiğini bile düşünüyorum. 11 olsa 11 verirdim yani...
    Puan: 10
  • Yapay Zeka - A.I. Artificial Intelligence

    çok sıkıcı...

    yaw zuxxicim buraya eksi puanlarda koymalısın ki böyle durumlarda kullanabilelim. yani eğer 12 yaşında ya da daha küçük bir çocuğunuz varsa ya da evde sezer inanoğlunun bol dram yüklü filmlerini seyretmekten sıkılıp biraz yeni oyuncular görmek istiyosanız koşa koşa gidin. ben spielbergden böyle bişi beklemezdim açıkçası. e tabi robotlar ve uzaylılar ya da bi kaç bin yıl sonraki dünyalılar görüntü olarak güzeldi ama hiç birşeyi kurtaramadılar malesef. hayatımda sinemada seyrettiğim en sıkıcı 2 filmden biri. Diğeri trafik'ti.
    Puan: 1