zuxxi.com//sinema|geyiks

mavi_t

  • Fasulye - Fasulye

    16 FA-16 SUL-34 YE

    Diyaloglar zekice,tanınmamış yüzler görmek güzel,Türk filmi olup da ensesti veya değişik cinsel tercihleri işlemeyen bir film seyretmek de öyle.Özellikle ikinci yarıda kahkalarıma engel olamadım.Burak Sergen'in ilk görüntüleriyle film hareketleniyor.Ve sonuna kadar da aynı keyif sürüyor.Eleştiriye gelince;bence iki palyaçonun diyalogları biraz uzatılmıştı,mafya ve kabiliyetsiz silah adamları klişesi kullanılmış ma yine de komik,bir de baştaki minibüs ve camlarını kırma sahnesi gereksiz gibi geldi bana.Yine de film genel olarak oldukça umut verici ve imrendirici.Tabii 450.000$ dolara çekildiğini öğrenmek amatör sinemacılar için moral bozukluğu yaratmayacak gibi değil..
    Puan: 7
  • Güneşe Yolculuk - Güneşe Yolculuk

    objektif olmaya çalışarak...

    Bir arkadaş 'bu filmde dürüst olmayan birşey var' demiş doğru da demiş.FBI kılıklı (Eminönü'ndeki) polislerden tutun da eski ırkçılık konulu filmler gibi kapı üzerine çarpı işaretlere kadar.Cosinin dediği gibi "film olarak" ele alırsak diyalogların sadeliği hoştu ama yolculuk uzun ve yavandı ayrıca filmin ana parçası yolculuktan ziyade öncesi gibi geldi bana.Ayrıca iki arkadaşı ideoloji savunucu kardeşler konumuna getiren bir yaklaşım vardı ki o beraberlik ruhu için gerekli altyaspıya rastlayamadım filmde.Dipnot:O kadar ödül toplamasının sebebinin kalitesinden değil acımasızca yermesinden kaynaklandığını düşündüm nedense
    Puan: 5
  • Sonsuzluk ve Bir Gün - Mia Aiwniothta Kai Mia Mera

    çocuk,müzik,hüzün,güzel kadın,güzel adam,rahatsız sinema ,uzun süren keyifli bir yemek gibi film.

    Arkadaşların çoğunun dediği gibi müzik,oyunculuk,şiirsellik 10 puan.Bazı yerlerde "şu adam biraz daha hızlı yürüyemez mi" dediğim oldu olmasına ama belki de başka türlü hikaye içimize sinemezdi.Sonsuzluk ve birgünü 1,5 saate sığdıramazsınız. Bu arada bu filmdeki şarkının bir "dünya markası" nın reklemında kullanılmaya başlandığını elemle farkedip yıkılmış bulunuyorum.
    Puan: 9
  • Erkekler Ağlamaz - Boys Don't Cry

    ...

    Bir filme "renkler soluk" "kız odun gibi" "hipna rolleri tutuluyor" tarzında yorum getiremezsiniz.Bir film bir anlatım tarzıdır.Yönetmen anlatmak istediğini anlatır yersin veya yemezsin ve bir tarzı vardır,o yönetmenin tarzını beğenirsin veya beğenmesin ama bunların hiçbiri "filmi beğenmedim çünkü yavaştı" diye sığ bie eleştiri getirmek için yeterli sebep değildir. Cinsiyet&kimlik bunalımı sorunlarına ilgili olmamama rağmen konunun iyi işlendiğini düşündüm. Ve "kadın erkeğe benzememiş"yorumunun oyuncuya haksızlık olduğunu düşünüyorum.Bu arada COPİNE'i yorumu için kutluyorum.
    Puan: 7
  • Yaşamın Kıyısında - Bringing Out the Dead

    ...

    Nicolas Cage ve hatununun oyun gücünü beğenmişimdir ancak ikisinin de kendilerini tekrarladıklarını düşünüyorum nedense.Aslında bu filmin iyi olabilmesi için gerekli unsurlar fazlasıyla vardı. Müzik, scorceeeeeese!!!! baba,konu,oyuncular vs. Sanırım filmin sorunu senaryonun kuruluğu . 3 saatte başladığın yerde bitiriyorsun.
    Puan: 5
  • Gladyatör - Gladiator

    COMMODUS COMMODUS COMMODUS

    Adam oynamış abiler ne diyelim,Russell dan zaten karizma damlıyor salındıkça. Denildiği gibi başaklar,"not yet",kaplanlar,ensest vs iyiydi ama senaryo kötüüüüüüü kabul edin bunu bir sürü eksik var ve bir sürü fazlalık;Maximusla kız arasında ne olmuş ne olmamış bunun filme ne katkısı var..
    Puan: 7